|

Salut! Parintii mei se vor boteza la anul...baptisti! Iar eu nu vreau sa aud ce o sa mi spuie mereu...de la adunari! Eu doresc sa fiu crestina-ortodaoxa! Ce sa fac? Buneii sunt ortodocsi si nu-mi dau voie la adunari! Deci macar ei ma mai ajuta cu religia! Ei nu sint de acord cu icoane si rugaciuni! Si mereu imi spun ca nu imi dau voie la biserica! Toata casa ascul; ta cintece baptiste(ma inerveaza deja)! Ce sa fac! Funda si vot!

14 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dacă sunt credincioși cu adevărat te-ar înțelege. Explică-le clar ca vrei să-ți alegi singura viitorul. Îi va răni mult, dar poate te vor înțelege. Ei îți vor numai binele și presupunând ca l-au găsit vor să-l arate și celei pe care o iubesc cel mai mult pe lune, fiica lor, adică tu. Dacă ar fi fost ortodocși și tu ai fi vrut sa fii baptistă ai fi fost obligata sa asculți alt tip de muzica și poate ca și asta te-ai fi iritat. Și eu sunt baptistă, dar mi se pare absurd sa te oblige sa faci ceva contrar dorinței tale.

13 răspunsuri:
| a răspuns:

Parintii tai nu te pot obliga! Stai linistita...

"Art. 25 - (3) Religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul acestuia; copilul care a implinit varsta de 16 ani are dreptul sa-si aleaga singur religia. "

http://www.iurispedia.ro/i/CCiv:Art._491

Arata si parintilor, poate nu sunt bine informati. :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai fost deja indoctrinata odata, de ce nu te lasi si a 2-a oara?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Voi crestini aveti o carte si mii de religii, foarte serioasa e cartea asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E bine de stiut pentru a nu fi indusa in eroare...
Porunca a doua nu se referă la icoane. Porunca a fost dată pentru un anumit context istoric, pentru evreii care L-au părăsit pe Dumnezeu si cinsteau Zeităţi păgâne!

Există o uriaşă diferenţă între un o "reprezentare a unei persoane" şi un "idol". O "reprezentare" (imagine precum cele din reviste, cărţi, Biblii) orientează gândul spre Dumnezeul, pe când "idolul", zeitatea păgână, ÎNLOCUIEŞTE PE DUMNEZEU!

Astfel, zeităţi antice precum Baal, Afrodita, Apollon, Iştar, sau contemporane: Ganesh, Kali, Buddha, sunt idoli doar pentru că reprezintă o CONCURENŢĂ la adresa DIVINITĂŢII REALE, şi a CREDINŢEI ADEVĂRATE.

Doar Zeităţile păgâne sunt "idoli" şi asta doar pentru faptul că Îl ÎNLOCUIESC TOTAL PE DUMNEZEU, nu din alte motive!

Pe de altă parte, obiectele care sugerau măreţia lui Dumnezeu, obiectele care făceau trimitere la El, nu au fost niciodată văzute ca idoli: de exemplu Chivotul Legământului, realizarea HERUVIMIILOR DIN AUR porunciţi de Dumnezeu, simbolul crucii, reprezentări murale de persoane sau scene biblice…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Ştii ce se afla deasupra deasupra Chivotului Legii şi DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI? Se aflau STATUILE (sau "CHIPURILE CIOPLITE") ale HERUVIMILOR, şi asta char la porunca lui Dumnezeu!

Asta ce înseamnă? Că porunca a II-a se înţelegea doar în anumite contexte! Contexte care ţin de religie (poruncă dată evreilor!), contexte care ţin de timpul istoric (dată acum 3800 de ani!), contexte care ţineau de ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), nicidecum de eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii aveau obiecte de cult…

Şi câte confuzii se nasc din IGNORANŢĂ şi din eludarea contextelor istorice. Aproape 40000 de secte au luat naştere doar pe această cale...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

TOATE CULTELE FOLOSESC IMAGINEA!
Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

De ce spun că au şi ei cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"? Pentru că în fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!

Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală!

Cinstirea icoanelor este doar o formă de respect, care, trece dincolo de imagine, spre persoana reală (aşa cum raza de lumină trece dincolo de FEREASTA transparentă) şi ajunge acolo unde trebuie să ajungă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te poate obliga absolut nimeni să te converteşti, nici daca esti majora, dar cu atât mai mult cu cât nu eşti încă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Baga Rammstein! Stii cum fug toti din casa? Phoaii...
In fine, daca ai aceasta ocazie, studiaza practicilie ambelor religii. Nu strica sa ai cunostinte despre fiecare, dar fi obiectiva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doamne ajută,

E foarte bine că bunicii dumneavoastră sunt ortodocşi şi vă susţin în credinţa ortodoxă.Iar, în legătură cu părinţii care vor să se convrtească la Cultul Baptist sunt liberi să o facă Dumnezeu a dat libertate deplină omului să îşi alegă singur calea pe care merge. Dacă sunteţi majoră, nu vă poate obliga absolut nimeni să vă convertiţi şi nici să ascultaţi ce vă spun de la adunări mergeţi în continuare pe acestă cale să nu vă intereseze cevor zice părinţii.

O zi binecuvântata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

In primul rand babtistii nu au nimic impotriva rugaciuni iar impotriva icoanelor au motive intemeiata [franturi din biblie cum ar fi '' sau inchinat la lucruri facute de mana omului] cat despre ce ar trebui sa faci e sa ceri un semn scriptura spune ''Orice veti cere cu credinta veti primi''

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"ortodaoxa"
"ce o sa mi spuie"
"ma inerveaza"

Site-ul asta se pare ca promoveaza analfabetismul, deci da-i inainte.


RăspundeRăspunde Raportează Evaluează