Avem stil vechi, si avem rit vechi. Daca sunt pe stil vechi, difera doar calendarul, insa pastele e la aceeasi data, caci BOR tine pastele dupa calendarul gregorian, tocmai ca sa ramana in comuniune cu ortodocsii de stil vechi. Dar daca sunt de rit vechi, asta e cu totul altceva; cu astia BOR nu este in comuniune; sunt cei despartiti de biserica dinainte de 1700, in Rusia, pentru ca respingeu orice schimbare in cartile de rugaciuni; cu timpul au adoptat multe aberatii.
Are Paștele in aceeași dată cu noi
Si cei de stil vechi, si cei de rit vechi, si BOR au Pastele la aceeasi data. Nu asta e diferenta.
Atunci chiar nu știu
Nu vad ce botez trebuie facut daca e tot ortodox. Fie el si pe stil vechi. Daca nu cumva sunt sectanti si te pacalesc ca ar fi ortodocsi de rit vechi.
Fa tu (singura) o plimbare la preot si intreaba-l despre asta. Mie mi se pare dubioasa treaba. Mai ales ca am trait cativa ani intr-o zona unde era si o comunitate de ortodocsi de rit vechi. Si nu am auzit prostia cu al doilea botez.
Daca e biserica ortodoxa poti merge la ambele fara nici o grija. Si la urma urmei, indiferent de religie, nu sustine toata lumea ca dumnezeu e unic? Mai conteaza unde te rogi?
AlexMad12345678 întreabă: