| deniiiihhhh a întrebat:

Salut! Sunt impreuna cu un baiat pe stil vechi, eu fiind pe stil nou, avem 2 ani împreună, recent m-a cerut în căsătorie, as vrea să știu daca este pacat daca m-as boteza pe stilul vechi, pentru a ne căsători. Daca as face asta,as putea merge la ambele biserici? Nu ar fi nimic in neregula,e aceeasi religie diferă doar sărbătorile, in plan am sa țin și sărbătorile de pe ambele calendare.
Din ce am mai înțeles exista stiliști care sunt nerecunoscuți de biserica ortodoxă romana și sunt și oameni pe stil vechi care merg la ambele tipuri de biserici, va rog frumos dați-mi un sfat, sunt încă nedumerita. Am discutat cu el, mama lui insista la botez, eu consider ca se poate face cununia și fara un botez, in fine, astept parerile le voi citi cu drag!

Răspuns Câştigător
| ania a răspuns:

Conteaza daca sunteți sau nu fiecare ai Mantuitorului Hrisos, nu stilirile.

7 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Avem stil vechi, si avem rit vechi. Daca sunt pe stil vechi, difera doar calendarul, insa pastele e la aceeasi data, caci BOR tine pastele dupa calendarul gregorian, tocmai ca sa ramana in comuniune cu ortodocsii de stil vechi. Dar daca sunt de rit vechi, asta e cu totul altceva; cu astia BOR nu este in comuniune; sunt cei despartiti de biserica dinainte de 1700, in Rusia, pentru ca respingeu orice schimbare in cartile de rugaciuni; cu timpul au adoptat multe aberatii.

| deniiiihhhh explică (pentru minrest):

Are Paștele in aceeași dată cu noi

| minrest a răspuns (pentru deniiiihhhh):

Si cei de stil vechi, si cei de rit vechi, si BOR au Pastele la aceeasi data. Nu asta e diferenta.

| deniiiihhhh explică (pentru minrest):

Atunci chiar nu știu

| EliLeli a răspuns:

I se rupe lui Dumnezeu ce pui tu la cale acolo. Fa ce vrei. E ok

| Cresta a răspuns:

Nu vad ce botez trebuie facut daca e tot ortodox. Fie el si pe stil vechi. Daca nu cumva sunt sectanti si te pacalesc ca ar fi ortodocsi de rit vechi.
Fa tu (singura) o plimbare la preot si intreaba-l despre asta. Mie mi se pare dubioasa treaba. Mai ales ca am trait cativa ani intr-o zona unde era si o comunitate de ortodocsi de rit vechi. Si nu am auzit prostia cu al doilea botez.
Daca e biserica ortodoxa poti merge la ambele fara nici o grija. Si la urma urmei, indiferent de religie, nu sustine toata lumea ca dumnezeu e unic? Mai conteaza unde te rogi?

| AndreiIonescu12345678 a răspuns:

Incredibil cate secte exista! Ce nebunie!