| VladGH a întrebat:

am o intrebare si demult nu ii gasesc raspunsul, Sunt multe religii in lumea asta in care cred ca este cineva acolo sus. Cum pot sa inteleg care religie este adevarata daca: Ortodocsii fac pastele pe o data anumita, iar catolicii il fac cu totul in alta zi si alta, ortodocsii din fosta uniune URSS fac Craciunul pe 7 ianuarie iar in Europa il fac pe 25 decembrie. Dar cel mai interesant ca in Jerusalim unde se zice ca s-a nascut Isus e cu totul alta religie si alte obiceiuri. V-ati gindit vreodata la misterul asta?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Te referi la latura materiala, dar nici macar apostolii nu faceau abstractie de ea. Trăim totuşi in trup. Apostolii nu aveau vreo meserie din care să se întreţină. Şi ei primeau tot în cadrul misiunii lor:

- Luca 10, 7-,, Şi în această casă rămâneţi, mâncând şi bând cele ce vă vor da, căci vrednic este lucrătorul de plata sa."

- I Corinteni 9, 7 -,, Cine slujeşte vreodată, în oaste, cu solda lui? Cine sădeşte vie şi nu mănâncă din roada ei? Sau cine paşte o turmă şi nu mănâncă din laptele turmei?

I Corinteni 9, 9 - Căci în Legea lui Moise este scris: "Să nu legi gura boului care treieră". Oare de boi se îngrijeşte Dumnezeu?

I Corinteni 9, 13 - Au nu ştiţi că cei ce săvârşesc cele sfinte mănâncă de la templu şi cei ce slujesc altarului au parte de la altar?

I Corinteni 9, 14 - Tot aşa a poruncit şi Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, ca să trăiască din Evanghelie.

Evreii spre exemplu, pentru cei care slujeau la templu, aveau zeciuiala, a zecea parte din venituri (!). Iar în privinţa Bisericii, în perioada de început, erau frecvent întâlnite DONAŢIILE ÎN BANI şi alte produse, chiar dacă unicul scop al apostolilor a fost răspândirea Evangheliei, pentru care au fost persecutaţi şi pentru care şi-au dat toţi viaţa!


25 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Isus este Calea, Adevarul si Viata.Primeste-L pe Isus in inima ta, cerceteaza Cuvantul si tradu-L in viata ta de fiecare zi si vei gusta din darurile ceresti!

| DaRaspund a răspuns:

Citeste biblia si o sa iti dai seama care religie e cea corecta. Se sarbatoresc sarbatorile astea pe alte date in diferite parti ale lumii datorita numaratorii care era.

| Marian001 a răspuns:

In legatura cu Ortodocsii din URSS cum zici tu, ei au calendarul pe ritm vechi de aia sarbatoresc Craciunul pe 7 ianuarie, dar la ei e tot 25 dec.

| Mikhtarian a răspuns:

Vorbesti in nestire, cauta si vei gasi.

| HueyFreeman a răspuns:

Nu este niciun mister. Religia tine strict de geografie.

| sitărescu a răspuns:

Da m-am gândit, deși există diferențe; ortodocșii slavoni și evrei, țin Crăciunul pe stil vechi și cei româno-greci pe cel nou, Paștele îl ținem cu toții, atunci când vine lumina la Ierusalim.

Crăciunul pe stil nou, e mai mult o concesie pentru a ne apropia de biserica romano-catolică apuseană, dar Paștele din perspectivă ortodoxă nu-l ținem greșit.

Ortodocșii nu se închină la un calendar, care are neajunsurile lui fiind făcut de mâini omenești.

Nicăieri n-am văzut pe cineva să se închine la "sfântul calendar".

Aceste dezbinări au fost orchestrate tocmai, de dușmanii bisericii infiltrați de securitate KGB, în interior, pentru a rupe lumea ortodoxă în mai multe cercuri de influențe.

Și sectele fataliste profită de această stare pentru a propaga confuzie.

Pentru ortodocșii adevărați Lumina vine de la Ierusalim, iar, Hristos și Sfinții Părinți nu au culoare etnică sau politică.

| SOLDADO a răspuns:

Te provoc! Hai sa indraznim amandoi inaintea lui Dumnezeu si sa-i cerem sa iti lumineze viata, ca tu sa intelegi ca unica cale spre Dumnezeu este prin Isus Hristos, ce zici esti de acord?

| strawberry03 a răspuns:

Intr-adevar, sunt multe religii. Multi considera ca in toate exista ceva bun, insa nu este asa. Cum se spune in Romani 10:2, unii "au zel pentru Dumnezeu, dar nu potrivit cunostintei exacte". Potrivit Efeseni 4:5, "Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez".
Adevaratii crestini vor fi recunoscuti dupa roadele lor bune. "Orice pom bun da roade bune" (Matei 7: 16, 17). Unele caracteristici sunt acestea:
1. Sa-si bazeze invataturile pe Biblie (2Timotei 3:16, 17)
2. Sa i se inchine singurului Dumnezeu adevarat (Matei 4:10)
3. Sa manifeste iubire autentica intre ei.( "Prin aceasta vor sti toti ca sunteti discipolii mei, daca aveti iubire intre voi"- Ioan 13:35)
4. Sa-l accepte Isus Cristos ca mijloc de salvare (Faptele 4:12)
5. Sa ramana neutri din punct de vedere politic si sa nu faca parte din lume (Ioan 18:36; Faptele 5:19)
6. Sa predice despre Cuvantul lui Dumnezeu (Matei 24:14)
Sunt niste caracteristici esentiale de care trebuie sa tinem cont. Prin urmare, asa cum a zis Isus, "cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide, cere si ti se va da". O zi buna! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eh nu exista o religie/cult adevarat, adevarul nu e altu decat Isus Hristos. Acum nu incerca sa-ti schimbi religia, ci doar sa stabilesti o relatie personala cu Isus. Cere-i sa-ti lumineze ce e gresit si sa iti arate ce e corect.

| VladGH explică (pentru SOLDADO):

Eu sunt convins ca este o putere care ne stapineste,
dar nu stiu cum sa o numesc. Cu vreo 3 ani in urma frecventam bisericile mai des, am fost pe la diferite manastiri, am spus ca nu ma mai duc pe la bisereci/manastiri pentru ca in ziua de azi majoritatea fac bussines din religie.

| Earthroot a răspuns:

Chestia cu sarbatorile e doar un mod de a strange familia, rudele, etc...sub acelasi acoperis.Cred...

| imale a răspuns (pentru strawberry03):

Foarte frumos..imi place raspunsul tau, bine explicat.

| strawberry03 a răspuns (pentru imale):

Multumesc happy Adevarul exista, si e mai simplu decat crede lumeahappy Nu e nevoie sa-l complicam noiwinking

| sitărescu a răspuns (pentru VladGH):

Noi ortodocșii, nu ne putem baza doar pe Biblie pentru că Apostolii au transmis față către față, multe învățături, care nu se găsesc în Biblie dar se află în Predania-Tradiția Bisericească.

Biblia nu e exhaustivă, ea nu prezintă ce se întâmplă după apostoli cu creștinii, în schimb relatările Tradiției oferă o perspectivă de ansamblu, asupra contextului istoric și canonic.

Biblia e tot produs al Predaniei-Tradiției, Evangheliile Noului Testament circulau răsfirate prin întreg Imperiul.

Preoții le-au selectat și canonizat dintre variantele apocrife.

Părinții Bisericii, au contestat exagerările diferitelor secte de-a lungul vremurilor.

În problema calendarului, își prind mintea mulți dintre cei care vor să semene discordia, părintele Arsenie Boca ținea sărbătorile pe stil nou și s-a învrednicit de multe daruri.

Sfinții Rusiei țineau pe stil vechi și erau îmunătățiți duhovnicește, ce aveau în comun era în schimb, Sfânta Scriptură, Tradiția bisericii și Sfintele Taine, care în punctele cheie sunt neschimbate așa cum le-au primit Sfinții Părinți de la Apostoli și Hristos.

| VladGH explică (pentru DaRaspund):

Ce fel de numaratoare poate fi? daca nu este o religie pe tot globul atunci nimeni nu este sigur care religie este adevarata.

| Teodor_Serba_1992 a răspuns:

Da m-am gandit la asta! happyinteresant nu? happy pai e o chestie de traditi, la inceput sa mestecat crestinismul cu cei care credeau in zeii, pe 25 decembrie era ziua zeului soarelui, ca sa o pastreze si pe una si pe alta au pastrat... ca sa inpace cumva pe toata lumea

| SOLDADO a răspuns (pentru VladGH):

Eu te-as sfatui in primul rand sa citesti BIBLIA si apoi sa vezi care religie pare cea mai apropiata de ADEVAR - Te sfatuiesc sa parasesti manastirilie sau ortodoxia pentru ca sunt total contrare bibliei eu sincer nu le inteleg doctrinele. de exemplu POPA ( ORTODOCSI ) spun ca biserica e cea care te mantuie iar biblia spune ca ISUS ESTE CEL CARE TE MANTUIE. Creed ca intelegi ce vreau sa iti spun

| sitărescu a răspuns:

Hristos este tocmai Cap al Bisericii care mântuie.

Inițial oamenii nu știau să citească, asta nu înseamnă că nu se puteau mântui, ascultarea de Biserică era punctul cheie pentru a înțelege cum pot urmări mântuirea.

Nu doar lecturarea Biblie mântuie, din contră pentru mulți o înțelegere deficitară, e piatră de poticneală și sămânță de erezie.

Ascultarea, e element fundamental în creștinism Hristos a ascultat de Dumnezeu Tatăl-Apostolii de Hristos-Primii Creștini de Apostoli-Sfinții Părinți-de toate învățăturile până la ei și așa s-a perpetuat până-n zilele noastre, mărturia creștină îmbunătățită cu răspunsuri la problemele iscate de eretici.

| sitărescu a răspuns:

Monahismul și viața în obștea mănăstirească nu sunt invențiile ortodocșilor, fără fundament Biblic.

Sfinții Ilie, Elisei și Marele Prooroc și Botezător Ioan, trăiau în pustie nevoindu-se pentru a viețui în Chip Îngeresc.

Nu e nici un păcat că ai fost la Mănăstiri, asta ar putea spune doar un vrăjmaș al lui Dumnezeu, care vrea să te îndepărteze de Biserică.

Evident, pe cele în care ai văzut business-ul ca prioritate, le poți evita pe criterii de selecție naturală, până vei găsi duhovnicul de care ai nevoie pentru a spori duhovnicește.

| VladGH explică (pentru sitărescu):

Ai grija ca faci pacate rolling on the floor, u judeca pe altii

| DaRaspund a răspuns (pentru VladGH):

Numaratoareadica calendarul dinperioada respectiva. Or fi mai multe religii dar toti cred in Dumnezeu indiferent cum ii spun;

| RAY a răspuns:

Esti deist asta cred eu din cea ai afirmat tu sau non religion


mai bine ramani asa cum esti, nu exista religie adevarata

| milan9 a răspuns:

Există în mănăstirile noastre pustnici şi calugări care şi-au propus de mult să trăiască pentru totdeauna izolaţi în munţi, în totală singurătate, sau care şi-au propus săţină post,, negru", să nu manânce nimic tot postul, aşa cum,, bilogic" a confirmat şi Mântuitorul Hristos că se poate!

Dacă ai fi in desert şi ai fi pe punctul de a muri de sete, crezi tu că ai refuza apa (indirect, harul Bisericii) care eventual ar putea fi acordată de un om care ar putea eventual avea coşuri pe faţă? Desigur că nu. De acea,, apă" depinde şi mântuirea mea. Harul care lucrează provine doar de la Dumnezeu. Prin preoţi a fost lăsat să lucreze, dar preoţii nu au decât o mare responsabilitate!



| milan9 a răspuns:

Sărbătoarea nu este o simplă comemorare simbolică, astfel că fidelitatea corespondeţei calendaristice a datei mai puţin contează! Sărbătoarea instituie un timp sacru nu prin coincidenţa datei, ci prin sacralitatea Bisericii, a sacramentelor încredinţate acesteia, a tainelor sfinte, a lucrării harului, a rugăciunii. Este cazul foarte multor sărbători, nu doar a Sfintelor Paşti!

Încă de la începutul creştinismului, data cinstirii Paştelui Creştin (nu vorbim de cel iudaic!) s-a propus a se calcula după un anumit algoritm!
Niciodată nu a corespuns cu cel iudaic! Acesta era şi scopul, să nu corespundă, să nu se suprapună!

| V3ra a răspuns:

Pai ortodoxia este religia cea mai complexa, care a pastrat totul exact asa cum Dumnezeu a spus (si care a fost infiintata de Dumnezeu). Daca te vei duce vreodata la Ierusalim de Pastele ortodox vei vedea ca vine lumina din cer si aprinde atat lumanarile de la Mormantul Mantuitorului cat si pe cele ale credinciosilor ortodocsi, si de asemenea, ortodoxia este religia cu cei mai multi sfinti.