|

Salut TPU.Am o mica intamplare. Intr-o zi m-am rugat la Dumnezeu sa imi dea Duhul Sfant, dar in ziua aceea nu s-a intamplat nimic.A doua zi m-am rugat iarasi pentru acelasi lucru si mai tarziu bunicul meu mi-a cerut sa citesc noul testament.Eu cred ca Dumnezeu a vrut sa-mi arate ca Evanghelia este cheia succesului de a trai o viata duhovniceasca.1.Voi ce parere aveti? Cu mult timp in urma eu cred ca Dumnezeu a fost darnic si mi-a incredintat Duhul Sfant pentru ca m-am pocait de pacate si am incercat sa implinesc voia Domnului nostru Iisus Hristos dar am renuntat pentru ca diavolul a fost puternic.2.Se mai poate face ceva pentru mantuirea mea?

10 răspunsuri:
| a răspuns:

1) Din ceea ce scrii se pare ca ai o mare confuzie, Duhul Sfant NU E STE o energie ceva ci ESTE o FIINTA.
2) Ca sa primesti Duhul Sfant trebuie sa faci parte din Biserica lui Dumnezeu care respecta CERINTELE Sale: Apocalipsa 12, 17. Si balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus sã facã rãzboi cu rãmãsita semintei ei, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu, si tin mãrturia lui Isus Hristos.
3)" poruncile lui Dumnezeu," sunt Cele 10 Porunci SCRISE de Dumnezeu.
4) " mãrturia lui Isus Hristos. " Biblia in intregul EI.
5) Apocalipsa 14, 12. Aici este rãbdarea sfintilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
In ultimul verset SE REPETA acelasi lucru ca in cel dinainte.
Astea sunt conditii OBLIGATORII ca sa primesti Duhul Sfant si ca te si pocaiesti.

| a răspuns:

Eu cred ca Dumnezeu a vrut sa-mi arate ca Evanghelia este cheia succesului de a trai o viata duhovniceasca.1.Voi ce parere aveti?
Părere proastă despre tine.
Cu mult timp in urma eu cred ca Dumnezeu a fost darnic si mi-a incredintat Duhul Sfant pentru ca m-am pocait de pacate si am incercat sa implinesc voia Domnului nostru Iisus Hristos dar am renuntat pentru ca diavolul a fost puternic.2.Se mai poate face ceva pentru mantuirea mea? Nu.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Esti total pe langa subiect, daca taceai filozof ramaneai

| a răspuns:

Cand ai primit duhul ai simtit ceva in fund?

| a răspuns:

Duhul Sfant se obrine in urma botezului cu Duh Sfant si foc pe care numai Iisus il face. Ioan Botezatorul spunea:
"Eu v-am botezat pe voi cu apă, El însă vă va boteza cu Duh Sfânt."
(Sfânta Evanghelie după Marcu –1/8)
Pe cat pare de imposibil de realizat pe atat de simplu este.
Botezul cu Duh Sfant este auzirea si insusirea cuvantului, si asta pentru ca Iisus a spus : "...cuvintele pe care vi le-am spus sunt Duh..."
"Duhul este cel ce dă viaţă; trupul nu foloseşte la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt Duh si viata "
( Sfânta Evanghelie după Ioan – 6/63)
"Şi suntem martori ai acestor cuvinte noi şi Duhul Sfânt, pe Care Dumnezeu L-a dat celor ce Îl ascultă"
(Faptele Sfinţilor Apostoli – 5/32)

"Acum voi sunteţi curaţi, pentru cuvântul pe care vi l-am spus."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 15/3)
Deci Duhul Sfat este dat de Dumnezeu celor care asculta si inteleg cuvantul Sau

"Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toţi cei care ascultau cuvântul. "
(Faptele Sfintilor Apostoli – 10/44)
"Şi suntem martori ai acestor cuvinte noi şi Duhul Sfânt, pe Care Dumnezeu L-a dat celor ce Îl ascultă."

(Faptele Sfinţilor Apostoli – 5/32)
"Despre Acesta mărturisesc toţi proorocii, că tot cel ce crede în El va primi iertarea păcatelor, prin numele Lui. Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toţi cei care ascultau cuvântul."
(Faptele Sfintilor Apostoli –10/4)
De primit il primesti, problema este sa mentii casa Lui (care este corpul tau) sfanta, adica sa nu mai faci fapte rele. In cazul in care le faci Duhul Sfant pleaca de la tine si dupa aceea nu cred ca se mai poate face nimic :
"Să nu întristaţi Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării."
(Epistola catre Efeseni a Sf. Apostol Pavel – 4/30)
Aici se spune "ati fost PECETLUITI" deoarece Duhul sfant este pecetea lui Dumnezeu :
"Întru Care şi voi, auzind cuvântul adevărului, Evanghelia mântuirii voastre, crezând în El, aţi fost pecetluiţi cu Sfântul Duh al făgăduinţei,"
(Epistola catre Efeseni a Sf. Apostol Pavel – 1/13)
In concluzie - Daca nu studiezi Evanghelia (singura invatatura a crestinilor) si daca nu o intelegi nu primesti Duh Sfant, si cine nu are Duh Sfant nu este al lui Dumnezeu :
"Dar voi nu sunteţi în carne, ci în Duh, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi. Iar dacă cineva nu are Duhul lui Hristos, acela nu este al Lui."
(Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 8/9)

| a răspuns:

Duhul Sfânt îl ai de când ești în pântecele mamei tale

| a răspuns:

1. Duhul Sfant nu vine pe portiuni, mai primesti din Duhul Sfant acum si inca ceva peste 5-6 ani. In momentul mantuirii Duhul Sfant vine sa locuiasca in tine, cu toat puterea.
2. Mantuirea nu se pierde.
Draga prietene, mantuirea se face prin harul Lui Dumnezeu.

Efeseni 2:8 ''Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă; şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu; nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.''

Romani 10:13 ''Fiindcă oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.''

Draga prietene, faptul ca tu crezi ca ti-ai pierdut mantuirea, este o minciuna. Nu stiu cine esti, sau ce ai facut, dar indiferent de ce ai facut, Hristos te primeste iar, esti copilul Lui in continuare, Tatal nu ne paraseste atunci cand noi ne indepartam de El.
Vreau sa iti prezint materialul de la AlfaOmega.
ISUS HRISTOS CARE A DEVENIT MÂNTUITORUL ȘI MIJLOCITORUL OAMENILOR. El a fost singurul care a trăit pe pământ, fără păcat. Astfel, El a putut deveni Mântuitorul tuturor oamenilor. Sângele Lui ne spală pe noi de orice păcat. El este Mijlocitorul pentru că este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, unde, pe baza sângelui Lui și a jertfei Sale unice, mijlocește pentru toți oamenii de pe pământ.
HARUL ADUS DE ISUS HRISTOS. De 2000 de ani încoace, Dumnezeu Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, administrează harul lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu este favoarea nemăsurată a lui Dumnezeu pe care am primit-o prin jertfa Fiului Său. Harul este suma tuturor acțiunilor lui Dumnezeu îndreptate înspre om, cu scopul de a-l ajuta să fie mântuit pentru pământ și eternitate.
Scriptura ne spune: Harul lui Dumnezeu care ne aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat... (Tit 2:11) Trebuie să știi că mântuirea lui Dumnezeu este adusă pentru toți oamenii, iar harul, această favoare nemeritată a lui Dumnezeu îți aduce câteva lucruri foarte importante în viața ta:

1. DUMNEZEU ÎȚI OFERĂ OCAZIA SĂ AUZI VESTEA BUNĂ A MÂNTUIRII – Dumnezeu te iubește, lui Dumnezeu Îi pasă de tine și Dumnezeu vrea să îți mântuiască sufletul. Acesta este primul pas al harului.

2. AUZIND VESTEA BUNĂ, TU PRIMEȘTI CREDINȚĂ ÎN INIMA TA – ea spune „Da, Dumnezeu există, Dumnezeu are dreptate și Dumnezeu a făcut pentru mine ceva într-un mod personal." Din punct de vedere spiritual, când credința vine în inima unui om, urmează pocăința. A te pocăi înseamnă a-ți părea rău de răul pe care l-ai făcut și ai cere lui Dumnezeu ajutor să nu-l mai faci și să îți îndrepți viața. Credința și pocăința sunt două lucruri care merg mână în mână.

3. CREDINȚA TREBUIE MĂRTURISITĂ – nu rămâne doar la nivelul interior al ființei (eu cred, eu mă pocăiesc), ci Scriptura spune că trebuie să mărturisești cu gura ta că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Mântuitorul lumii întregi și al tău într-un mod personal. Conștient fiind de toată veste bună dată de Dumnezeu, omul decide...

4. SĂ-L PRIMEȘTI PE ISUS HRISTOS ÎN VIAȚA TA – Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre a-L primi pe Isus Hristos în viața ta. Din punct de vedere teologic, acest moment este definit ca nașterea din nou. În Biblie ni se vorbește despre „spălarea nașterii din nou", despre necesitatea nașterii din nou și lucrul acesta este momentul definitoriu în care un om este înfiat în familia lui Dumnezeu. Această lucrare interioară o face Dumnezeu Duhul Sfânt prin auzirea Evangheliei lui Isus Hristos.
Auzind toate aceste lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit în bunătatea Lui pentru mine, se pune întrebarea simplă: CE TREBUIE SĂ FACI TU? Există trei lucruri importante care trebuie făcute.

mant 05 pasi1. SĂ-L CREZI PE DUMNEZEU PE CUVÂNT, să recunoști că Dumnezeu este mai mare decât tine, mai inteligent decât tine, mai bun decât tine și că tot ceea ce a pregătit pentru tine este cel mai bun lucru. Cu alte cuvinte să-L crezi pe El pe cuvânt!

2. SĂ-ȚI DAI VALOAREA PE CARE ȚI-O DĂ EL și să-ți prețuiești sufletul și trupul la valoarea pe care Dumnezeu a pus-o peste viața ta.

3.CAPACITATEA DE-A ALEGE CE ESTE BUN, CE ESTE SĂNĂTOS ȘI CORECT PENTRU TINE. Tu trebuie să știi un lucru: ai libertatea să alegi ceea ce tu vrei pentru că responsabilitatea este a ta. Nimeni nu răspunde pentru tine, nimeni nu te poate împinge spre Dumnezeu și nimeni nu te poate împiedica să mergi spre Dumnezeu dacă tu vrei. Alegerea este a ta și este definitorie, adică Dumnezeu a pregătit toate lucrurile. Dacă alegerea ta nu este înspre El, tu nu poți beneficia de lucrurile pe care El ți le-a dat și nefăcând lucrurile acestea, nu ai nicio șansă.

Dacă alegerea ta este să-L primești pe Isus Hristos, dacă aceste cuvinte care au vorbit despre valoarea ta în ochii lui Dumnezeu, dacă înțelegi că acum Dumnezeu te cheamă, printr-un act al credinței simplu, dar sincer, prin rugăciune, ne putem adresa lui Dumnezeu și putem cere lui Dumnezeu să vină în viața ta și să te ajute să Îl cunoști, să devii un copil al Său, să primești al doilea certificat de naștere și să fii numit copil al lui Dumnezeu, păcatele să îți fie iertate și să poți începe să trăiești cu Dumnezeu într-un mod real, personal în fiecare zi, ROAGĂ-TE URMĂTOARELE CUVINTE, cu voce tare și cu toată sinceritatea:

„Doamne Dumnezeule, recunosc în această zi că sunt un om păcătos și că am nevoie de harul Tău. Te rog acum, lasă ca tot harul adus prin Isus Hristos să cuprindă viața și ființa mea. Ai milă de mine, iartă-mi păcatul, mânuiește-mi sufletul, spală-mă cu sângele fiului Tău Isus Hristos, pentru că-L primesc pe Isus Cristos în inima și în viața mea ca Mântuitor și Domn. Ai milă de mine. Amin.
Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine. ''
Hristos a ales sa vina pe pamant si sa moara pentru mine si pentru tine, biblia spune ca Dumnezeu ne-a iubit si ne-a ales inainte de intemeierea lumii, inainte sa fie facut orice altceva, noi eram in dragostea Lui, deci nu am influentat cu nimic aceasta dragoste, prin simplul fapt ca nici unul din nou nu exista in acel moment.
Daca nu noi suntem cei care au influentat dragostea atunci, nu o putem influenta nici acum, dragostea Lui ramane aceeasi.

https://www.youtube.com/watch?v=CbIP-nCPSHM&t=2480s

https://www.youtube.com/watch?v=2kqPxi23s9E&t=828s

Citeste noul testament si incepe cu Evanghelia dupa Ioan, cauta o biserica locala unde sa cresti spiritual.

| a răspuns:

„pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară" (Ioan 6:37)

Îți recomand cartea „Calea către Hristos" de Ellen G. White.

| a răspuns:

"Nu-i nimeni atat de cazut ca sa nu poata fi renascut." Tu ceri Duhul Sfant dar gandeste-te altfel, Duhul Sfant poate sa locuiasca in tine?

| a răspuns:

Eu cred ca e timpul sa revii la realitate.