|

Salut TPU am si eu o intrebare mai ciudata. laughing

Masturbarea este pacat?

Daca da de ce?

Ca am aflat ca nu dauneaza din potriva e chiar bine, dar nu vreau sa fac pacate.

20 Raportează Evaluează
20 răspunsuri:
| a răspuns:

Biblia nu afirmă nicăieri că masturbarea ar constitui păcat. Surse pentru afirmatia asta:

Patton, Michael S. (iunie 1985). „Masturbation from Judaism to Victorianism " (în engleză). Journal of Religion and Health (Springer Netherlands) 24 (2): 133–146. doi:10. 1007/BF01532257. ISSN 0022-4197. „Social change in attitudes toward masturbation has occurred at the professional level only since 1960 and at the popular level since 1970. [133] onanism and masturbation erroneously became synonymous [134] there is no legislation in the Bible pertaining to masturbation. [135]"

Kwee, Alex W.; Hoover, David C. (2008). „Theologically-Informed Education about Masturbation: A Male Sexual Health Perspective " (în engleză). Journal of Psychology and Theology (La Mirada, CA, USA: Rosemead School of Psychology. Biola University) 36 (4): 258–269. ISSN 0091-6471. „The Bible presents no clear theological ethic on masturbation, leaving many young unmarried Christians with confusion and guilt around their sexuality."

Ceea ce făcea Onan se numește coitus interruptus, nu masturbare. Surse pentru afirmatia asta:

Coogan, Michael (octombrie 2010). „4. Thou Shalt Not: Forbidden Sexual Relationships in the Bible " (în engleză). God and Sex. What the Bible Really Says (ed. 1st). New York, Boston: Twelve. Hachette Book Group. p. 110. ISBN 978-0-446-54525-9. OCLC 505927356. „Although Onan gives his name to "onanism," usually a synonym for masturbation, Onan was not masturbating but practicing coitus interruptus."

Confirmat de The Web Bible Encyclopedia pe http://www.christiananswers.net/dictionary/onan.html citat: „Some have mistakenly assumed that Onan's sin was masturbation. However, it seems clear that this is not the case. Onan was prematurely withdrawing from sexual intercourse with his new wife, Tamar. This is a form of birth control still practiced today (coitus interruptus)."

http://www.catholic.com/tracts/birth-control (lecționar...2004 - 2140 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da' in biblie nu zice nicaieri ca masturbarea e pacat! Ca la judecata finala Dumnezeu nu o sa numere fiecare data cand te-ai masturbat! Eu ma masturbez de la 12 ani, la fel ca si majoritatea prietenilor si colegilor mei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NU, NU, NU!
Nu mai suntem in evul mediu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Funda la "cineva11"? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Ia si asculta conferinta asta omu asta vorbeste din toate punctele de vedere social, stiintific si spiritual, si te rog nu asculta gurile rele tu asculta-l

http://www.trilulilu.ro/izestrea/4cff2a769b6e73

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu, dar nu ma las purtat de val, incercand sa nu fac nici un pacat, sa incerc sa fiu perfect. In opinia mea, nu am fost trimisi pe pamant pentru a experimenta numai binele, pentru a fi perfecti, toti facem pacate. Sa spunem ca biblia ar spune ca masturbarea e pacat; daca am incerca sa nu facem nici un pacat din biblie, ne-am da seama ca pur si simplu stand pe un scaun acasa, facem un pacat, deoarece nu ne rugam, nu ajutam oamenii, etc. Majoritatea romanilor cred in Dumnezeul ordotox, catolic, penticostal, si avem impresia ca doar Dumnezeul nostru exista, dar daca ne uitam un pic pe harta, vedem ca musulmanii sunt mult mai multi decat noi, iar noi spunem despre ei ca naaa, astia is pacatosi, si nu cred in adevar si chestii din astea, dar nu ne gandim ca si ei pot spune acelasi lucru despre noi, si chiar au cu un drept mai mult sa spuna asta, deoare bisericile de la noi din tara se lupta intre ele, multi preoti se lupta intre ei, iau bani, in timp ce musulmanii sunt uniti, si mult mai credinciosi ca noi, religia lor impunand reguli mai stricte. Mai spun odata ca eu cred in Dumnezeu, dar am o alta perspectiva asupra religiilor. Unii prieteni suntin ca nu exista "RAU" ci doar absenta binelui, si ca nu exista "BINE" ci doar absenta raului. Imi cer scuze ca m-am indepartat de subiect.
O observatie a mea este ca masturbarea este un pacat in opinia unora, si nu este pacat in opinia altora. FIECARE DECIDE DACA VREA SA IA MASTURBAREA DREPT PACAT SAU NU. Pentru mine masturbarea nu este un pacat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Man, esti intr-o situiatie nasoala. Mansturbarea, sau oinania in religiile crestine este pacat de moarte, din punctul de vedere al bisericii cand te mansturbezi faci sex cu diavolul spre deosebire de cand o faci cu o femeie... (lol-parerea mea) deci biserica spune ca Onan( de aici si numele de onanie) a fost primul om care si-a varsat "samanta" pe pamant si Dumnezeu pentru asta l-a omorat pe loc. desemenea, prin mansturbare nu se respecta porunca inmultirii data lui Adam si Evei: "cresteti si va inmultiti si stapaniti Pamantul" adica tu ai "samanta ca sa te inmultesti nu ca sa o risipesti arucand-o in WC, chiuveta, pe pamant, etc. daca te mansturbezi conform canioanlui Marelui Vasile, daca nu ma insel, nu te poti impartasi 2 ani, dupa mansturbare nu ai voie sa intri in biserica in urmatoarele 2 zile s.a.m.d. DECI, DA, MANSTURBAREA E PACAT

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru defibrilator):

Raman uimit de raspunsul colegului cu sfantu vasile cercel, petrica
impartasanie sau spovedanie sau pocaita sau marturisirea pacatelor fratilor a te masturba nu are legatura cu sfinti sau cu biserica sa intri sau sa nu intri un an doi, ea duce la paranoia incepi sa uiti esti agitat devi iritabil uracios nu mai ai personalitate iti afecteaza sistemul nervos poate ziceti ca bat campi pe moment esti ok dar dupa acea de ce te simti ca naiba unde este bucuria placeri de ce devi trist. raspundetiva singuri dumnezeu nu asteapta sa pedepseasca pe pacatos ci pacatosul aduce asupra lui pedeapsa prin propriile lui alegeri pacatul creaza o suita de circumstante incat pacatosul adica eu este determinat sa pacatuiasca iar si iar cu mai multa usurinta fiindca constiinta se toceste iar el alege sa se desparta de dumnezeu ori de cate ori face nu numai masturbarea ci si imaginatia de a te culca cu alte femei in timp ce faci dragoste cu sotia ta sau cu viitoarea ta sotie pacatul se da in gand si apoi vine ocazia dar daca l-ai facut cu gandul de abia astepti cu fapta...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru defibrilator):

Sex cu Diavolul? Nu cumva suferi de delir mistic?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Daca nu stii nimic despre religie taci omul a intrebat eu i-am spus viziunea bisericii am adaugat "lol"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru defibrilator):

Ok, ok, nu e parerea ta, am inteles. Dar n-am auzit de nicio biserica ce ar sustine acest lucru. Ideea nu pare desprinsa dintr-un tratat de teologie, ci dintr-o sectie de psihiatrie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Intreba un calugar ortodox, sau un preot calugat sau chiar un preot normal dar d-ala indoctrinat, nu da-la de bea fumeaza si zice bancuri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru gimibv):

Consensul medical e cu totul altul: masturbarea e sanatoasa, vezi http://www.webmd.com/sex-relationships/guide/masturbation-guide Asa ca banuiala ta ca bati campii se confirma.

Informatii mai detaliate pe http://men.webmd.com/features/masturbation-5-things-you-didnt-know

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru defibrilator):

Da, banc cu calugari:

- Ce-ai mai facut azi, frate?
- I-am dat m*** lui Lucifer!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Mai inteligentule citeste parerea mea despre aceasta chestie parerea mea este "LOL" daca stii ce inseamna aia, eu am zis doar ce mi-a zis un calugar, pe vremea cand eram si eu credincios, apoi nu ti-a cerut nuimeni bancuri copilul a intrebat daca e pacat sau nu, eu i-am zis, nu scrie in biblie de mansturbare, poate, dar porunca a 6-a, sa nu fii desfranat la ce te indemna, la infranare, adica infranarea poftei trupesti pe de o parte si multe alte infranari, mansturbarea porneste din nevoia de a satisface o pofta trupeasca, de ce ma luati pe mine cu abureli, eu am zis omului ce trebuie sa stie, daa aveti argumente contra spuneti-le dar cu citate din biblie, sau din ceva sfant, Sfantul Vasile Cel mare este unul dintre cei mai mari teologi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru defibrilator):

Chestia cu Biblia: cuvantul masturbare nu apare in Biblie si nici macar actiunea de a se masturba nu apare in Biblie. Asa ca Biblia nici nu aproba, nici nu condamna masturbarea. Nu pot da niciun citat din Biblie despre asta, deoarece Biblia nu vorbeste nicaieri despre masturbare.

Ceea ce Cornilescu a tradus drept malahie este tradus in Bibliile de limba engleza drept efeminare, iar in mod stiintific este tradus drept flexibilitate morala sau comportament neetic, vezi http://www.religioustolerance.org/hom_bibc1.htm

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Ok, care e ideea, sustii ca mansturbarea nu e pacat? sau ce vrei sa spui, ca paralelele tale nu ii raspund omului, nici de sex anal sau oral nu scrie in biblie, nu e pacat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru defibrilator):

Pai de unde stii ca este pacat, daca nu scrie nimic despre asta in Biblie? Homosexualitatea era condamnata in Biblie, dar sexul anal dintre un barbat si o femeie nu este condamnat de catre Biblie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa placere si extaz spune-mi cum te simti sau nu mai spune nimanui raspundeti singur prietene de ce nu te mai simti la fel de fericit de ce constiinta ta te tulbura inima se intristeaza si pacea se duce de ce te simti vinovat pentru ca nimeni nu te condamna stiai ca dumnezeu nu judeca pe nimeni sau bomba. stiai ca nici isus. atunci cine fratele meu ne judeca singurul care raspune corect este pavel. iata raspunsul daca ne-am judeca singuri n-am mai fi judecati iti doresc succes esti liber dumnezeu este dragoste iubire el nu ucide nu arde in iad am fost mintiti de lucifer mi de ani iar noi il facem criminal pe dumnezeu pentru toate seimele uraganele si cutremurele devastatoare pe care lucifer le face si da vina pe dumnezeul nostru minunat e ce zici asta da bomba cat de curand se va da pe fata inaintea tuturor locuitorilor pamantului caracterul lui satana bucurativa ceruri si locuitori ai pamantului inca putin, si cel rau nu va mai fi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt băiat si iubesc sa mă masturbez cu castraveții.De obicei ii bag in fund iar apoi in gura.Dar uneori se blocheaza si trebuie să ii scot afara cu o furculiță din argint.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează