anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut TPU.Azi vreau sa dezbat cu voi, 2 idei care mi se par gresite.Una este parerea unor crestini,care spun ca ateii,doar pentru ca nu cred in Dumnezeu,sunt periculosi,rai,violatori, etc.Nu sunt de acord cu aceasta parere(chiar de sunt ortodox)Mi se pare o afirmatie fara baza,stupida si nefondata.Un criminal,un hot,un violator,poate sa fie si crestin,si ateu si musulman,si ce vrea el,insa un crestin poate fii un om minunat, la fel si un ateu la fel tot omul.Trebuie doar sa iti folosesti ratiunea si sufletu(in caz ca nu credeti in existenta sufletului ma scuz,insa nu am ce face,eu tot ortodox raman).SI o alta parere tot nefondata,idioata si stupida e idea unor atei,cum ca fara atei am trai si acum in pesteri,iar credinciosii sunt persoane stupide, tarani dinaia de la tara care cred inca ca pamantul e plat si nu stiu nici sa citeasca.Profesoara mea de matematica citeste foarte mult carti de filozofie,stiinta,are prieteni scriitori contemporani(o parte dintre ei crestini) si a incercat mereu sa sadeasca in noi frumosul,si pe Dumnezeu,crede in viata dupa moarte,crede in acel spirit superior,care se afla in toti,crede in Iisus Hristos,si nu e singura. Exista si crestini si atei prosti, exista si crestini si atei intelepti.

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Intru totul de acord. Iar intrebarea care era? Rodica, ca de obicei pe aratura. Rahatul ala de biblie a fost terfelita de oameni destul cit sa fie cam departe de mesajele initiale ale lui gizas si ale predecesorilor lui.
P.S. Sorin, cu sau fara viata de moarte, cu sau fara divinitati, scopul suprem al astora de pe pamint ar fi sa valorificam la maxim timpul pe care il petrecem aici, in existenta asta. Ca dupa aia devenim nimic, ca ne ridicam la cer sau ne reincarnam in sconcsi, asta e chiar irelevant.

5 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Prima idee afirma practic ca tti oamrnii sunt psihopati, ceea ce este evident fals.
Exista si oameni normali (nepsihopati) care NU pot ucide, eviscera, castra, viola, chiar daca ar fi recompensati cu raiul pentru asta.

Deci ideea ca orice om are mentalitate de criminal, dar nu e criminal din anumite motive, e evident cretina.A doua idee identifica cu prostia IQ -uri ce depasesc cu mult media. Pentru ca au existat multi crestini extrem de inteligenti.

| Alcyon a răspuns:

Asa e... Care e insa intrebarea?

| Anonim explică (pentru Alcyon):

E o dezbatere mia mult, scuze big grin

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da. Insa studierea Bibliei da intelepciune si discernamant si ateului si celui care,, el " se numeste crestin, dar nu stie ce sta la baza credintei lui, si nu stie daca modul de inchinare pe care il practica este aprobat de Dumnezeu sau nu.

| FaCeTrebuieSaFaci a răspuns:

Sorin,exista oameni care sunt atei si au un suflet mai curat decat unii crestini, doar pentru simplu fapt ca ei sunt crestini cu numele! Daca ai pune un ateu langa un crestin adevarat vei observa diferenta.SI IN PRIMUL RAND UN CRESTIN ADEVARAT NU SI-AR DA CU PAREREA IN FELUL ACESTA DESPRE UN ATEU.Te rog, fa diferenta intre un crestin si un om care se crede a fi unul.