anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Îmi prezint scuzele în avans pentru persoanele de religie/credință catolică, dar am și eu o întrebare: au existat papi (sper că acesta este pluralul corect) care să facă și ceva lucruri utile pentru omenire? Nu știu de ce, dar am avut mereu impresia că Papa de la Vatican s-a ocupat mereu de extinderea influenței religiei catolice prin orice mijloace și cam atât.

13 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Toti liderii miscarilor religioase nu au ca scop binele omenirii ci bunul mers al miscarilor pe care le conduc, prosperitatea, marirea influentei, marirea numarului de membri etc.
Sunt doar niste afaceri si ca orice afacere are ca scop profitul, nicidecum bunastarea omenirii. Actele de binefacere pe care uneori le fac reprezinta doar promovarea, imbunatatirea imaginii afacerii, adica mai pe scurt reclama.

| sublime89 a răspuns:

Cam toti militeaza pentru pace in lume. Asta nu e deloc un lucru rau, dar asa vorbesc de parca nu si-au citit biblia plina de povesti de groaza.

| Felys a răspuns:

Religia este un job asemanator cu smechereala, cu cat esti mai istet, cu atat ii fraieresti pe enoriasi

| Jardelin a răspuns:

Da, evident ca au existat si papi care au facut multe lucruri bune pentru oameni. Unul din papii care a patimit dar a si influentat in bine lumea aceasta a fost Papa Ioan Paul al II-lea. A adus speranta si putere in inimile multor oameni, si a avut o contributie importanta la caderea comunismului.

| danut a răspuns (pentru Jardelin):

Neamu lu satanica, papa asta al tau.

| Jardelin a răspuns (pentru danut):

Parerea ta.

| danut a răspuns (pentru Jardelin):

Parerea Bibliei.

| LadyLilith a răspuns:

Nu cred ca vreun preot, imi cer scuze fata de toti credinciosii, ar fi facut ceva util, in afara sa construiasca biserici peste biserici si sa cere cati mai multi bani si sa spele creieri.

| anonim_4396 explică (pentru LadyLilith):

Nu crezi pentru ca nu esti informata corect.
In ultimii 2000 de ani au trait pe acesta planeta cateva milioane de preoti.
Despre cati ai citit?
Banuiam.

| Artegor a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu popi, papi;
Fac referire la liderii bisericii catolice, nu la tot ce a insemnat "preot" de la inceputurile religiei si pana in prezent.

| BogdanSVPetc a răspuns:

Pentru cine e credincios sunt utili, pentru cine nu nu sunt, sper ca te-am lamurit, funda?

| R3dEyE a răspuns:

Nu prea cred ca au facut ceva util. Pe mine ma enerveaza faptul ca acesti "papi" (habar n-am cum este la plural, si nu am chef sa ma documentez) sunt priviti ca nu stiu ce persoane importante si bune, pe cand, ei au fost doar niste comandanti de razboi, si, in prezent, sunt doar niste profitori.

PS: Singurul lucru bun facut de preoti este reprezentat de faptul ca au infiintat primele scoli ( in Romania).

| aditzu999 a răspuns:

Da. Inainte de marea schizma(divizarea bisericii crestine in biserica ortodoxa si cea catolica) au fost papi care au devenit si sfinti ex: sf leon papa al romei.