|

Salut tuturor!big grin. Sunt nou astazi pe acest site si-as dori sa va cunosc doamnelor si domnilor, atat atei,cat si crestini. TIn sa mentionez aici ca si eu sunt un crestin. Asa! Deci, prima mea intrebare pe TPU este: Esti mandru ca esti crestin/ateu? Daca da, de ce, in caz contrar, aceeasi intrebare, de ce?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cercetez in fiecare zi. Si intr-adevar, sunt fericit ca Dumnezeu imi da semne. mereu

| a răspuns (pentru SaveTheNature):

Dumnezeu da semne, ne-a dat enorm de multe.
Am gasit versetul acesta la un comentariu de pe un site si mi se pare super:

IN TOATE CELE VAZUTE ESTE SCRISA O MARTURIE DESPRE CEL CE ESTE NEVAZUT(Romani 1/20)


RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Sunt ateu, dar se pare ca stiu mai multe despre crestinism decat tine, iar daca ai postat aici o asemene intrebare tin sa-ti spun ca nu esti un crestin adevarat si ca daca continui asa conform cu ceea ce spune dumnezeul vostru nu vei ajunge niciodata in rai, de ce? Pentru ca a fi crestin nu este un motiv de mandrie. Si daca ma contrazici, il contrazici si pe dumnezeul tau, cel biblic. Iar daca ai alta parere decat aceasta inseamna ca nu esti cu adevarat crestin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut...sper sa-ti fie de ajutor site-ulwinking
Si sa-ti raspund la intrebare: nu sunt mandra, sunt multumita cu starea in care ma gasesc, dar tintesc mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Cred ca sunt mandra ca am reusit sa ma detasez de superstitii, sa inteleg lumea mai bine decat o intelegeam inainte, asta ma face mai om decat eram inainte, cand eram crestina, si nu cu numele. Sa intelegi ca oamenii si animalele sunt la fel cand vine vorba de sentimente, e mult mult mult peste credinta crestina, ca animalele sunt de decor. E minunat sa intelegi lumea, sa intelegi de ce in decembrie Soarele e in miezul zilei undeva jos, si vara trebuie sa-l cauti deasupra capului, de exemplu. Nu trebuie sa ma mai tem de morti, inainte ma temeam, mureau oameni cunoscuti si maica-mea nu imi zicea, ca stia ca mi-e frica apoi. Credinta in zei te impiedica sa cauti raspunsuri, pentru ca fie raspunsul e dumnezeu, fie "anumite lucruri nu pot fi cuprinse/intelese de mintea umana", s.a.m.d.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt mandru ca am inteles ca viata mea a fost un noroc si am avut o sansa uimitoare de 1 la 27 de milioane de sanse sa exist, sunt mandru ca pot trai fara sa cer ajutor divin, ca pot prin puterile mele sa am cea ce imi doresc nu prin cersetatorie divina, sunt mandru ca stiinta mi-a dat o explicatie rationala, logica bazata pe dovezi nu fantezi, desi da sunt mandru ca sunt ateu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da.Sunt mandru ca sunt ateu.
Pentru ca pot.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează