| Darishhh a întrebat:

Salut! Urmeaza in curand sa dau testele de aptitudini pentru liceul teologic, dorind sa ma fac preot! Daca masturbarea este un pacat atat de mare, dupa cum spune Sfanta Bibilie prin cuvantul lui Dumnezeu, dar totusi la 15 ani fiind hormonii mei sunt in floare si nu ma pot controla, ce ma sfatuiti sa fac? Rog fara,, ateisme" convingadu-ma parerea unora ca,, credinta e o prostie" sau alte glume "nesarate"! Multumesc

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

„Subiectul masturbării este încă unul foarte controversat. Creștinii au păreri variate despre cum vede Dumnezeu acest comportament. Din nefericire, nu pot vorbi direct în numele lui Dumnezeu referitor la acest subiect, deoarece Cuvântul Său Sfânt, Biblia, păstrează tăcerea asupra acestui aspect. Vă voi spune ceea ce cred eu, dar în mod sigur nu vreau să contrazic ceea ce cred părinții sau pastorul vostru. Opinia mea este că Dumnezeu nu vede onania drept un lucru important. Este o parte normală a adolescenței, care nu privește pe nimeni altcineva. Nu produce boli, nu face copii, iar Isus nu a menționat-o în Biblie. Nu vă spun să vă masturbați și sper că nu veți simți această nevoie. Dar dacă o faceți părerea mea e să nu vă simțiți vinovați pentru asta." El a mai afirmat: „Biblia nu spune nimic despre onanie, deci nu putem ști ce gândește Dumnezeu despre aceasta. Opinia mea este că El nu îi acordă mare importanță. Nu vă va face nebuni, cum zic unii oameni. Deci vă sfătuiesc să nu vă simțiți vinovați."


James C. Dobson (singura organizație creștină populară mai de dreapta ca Dobson este Klanul): https://www.overcoming-lust.com/......turbation/

18 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

"este un pacat atat de mare, dupa cum spune Sfanta Bibilie prin cuvantul lui Dumnezeu" -- poti sa dai versetul la care acest lucru este scris negru pe alb?

| HappyUser a răspuns (pentru doctorandus):

Geneza: Cap. 38: 8. Atunci a zis Iuda către Onan: "Intră la femeia fratelui tău, însoară-te cu ea, în puterea leviratului, şi ridică urmaşi fratelui tău!"
9. Ştiind însă Onan că nu vor fi urmaşii ai lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânţa jos, ca să nu ridice urmaşi fratelui său.
10. Ceea ce făcea el era rău înaintea lui Dumnezeu şi l-a omorât şi pe acesta.

Onan a folosit o tehnica de contraceptie, retragerea, deci risipirea samantei.

| doctorandus a răspuns (pentru HappyUser):

Morala e ca daca nu lasi gravida pe vaduva fratelui tau, atunci esti un onanist.

| doctorandus a răspuns (pentru HappyUser):

Https://ro.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur

Adica nu rezulta explicit ceea ce sustii. Imi pare rau, pretentia ta si a lui Darishhh nu este justificata logic de versetele respective. In Biblie nu este scris negru pe alb ce sustineti voi.

| ania a răspuns:

Daca chiat vrei sa reninti Rosga- te ca Mantuitorul Iisus Htistos sa preia El stapanirea peste viata ta, peste trupul tau si peste mintea ta si sa te curateasca de toate pacatele ( soune soecific toate lucrurile pe care le ai pe constiinta) iarta toate persoanele care te- au ranit( spune soecific pe cine si oentru ce ) si cere si primeste puterea de curatire a sngeluu Mantuitiruluu Hristos peste mintea ta si peste truupul tau si El te va elibera.Si eu tot la 15 ani am scapat prin rugaciune si decizie hotarata si nici macar nu am mai simtit nevoia? M - am simtit mult mai libera si fericita fara vinovatie.

| doctorandus a răspuns (pentru ania):

D-asta cad oamenii de la credință: "Ei leagă poveri grele şi dificil de dus şi le pun pe umerii oamenilor, dar ei înşişi nici măcar cu degetul nu vor să le mişte."

Dacă-i învățați pe tineri că onania e de la Diavol, mulți dintre ei vor cădea de la credință.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru ania):

Dar de ce nu o face Dumnezeu din propria initiativa, in atotputernicia lui? De ce asteapta rugaminti, ca nicaieri nu scrie ca Dumnezeu este cinic. Peste tot scrie ca este milostiv si iertator si el ne indruma pasii, desi am auzit - pentru prima data - din gura unui preot tanar ca Dumnezeu nu poate sa ne determine un singur lucru: ce sa facem.

| Darishhh explică (pentru doctorandus):

Foarte adevarat, ai respectul meu! Luati aminte! Domnul sa va Binecuvinteze?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te gândești, Isus ce făcea, că a avut și el o dată 15 ani și avea și el hormonii în floare, sau nu?

| LoveSleep a răspuns:

În Biblie îți spune ca nu ai voie.
Dacă vrei sa te faci preot, trebuie sa renunti la mas. turbare.
Nu poți sa alegi din Biblie ce ai tu chef sa crezi.
Ori crezi tot, ori nimic.
Cam asa funcționează.

| doctorandus a răspuns (pentru LoveSleep):

De fapt, nu: doar pentru fundamentalisti Biblia e totul sau nimic.

Si nici macar ei nu sunt sinceri, ca nu poti respecta 100% Biblia decat daca traiesti precum talibanii din Afganistan.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Sa dai la alt liceu, asta e parerea mea.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Cum adica pacatosuleBogdan, pana la sange? Adica pana la crima? Asta o spune doar Talmudul (cartea sfanta a evreilor): orice dusman al poporului evreu trebuie omorat.
Oho! Cat crestinism!
Dar eu ma intreb totusi: daca Dumnezeu este atotputernic, de ce ne lasa sa fim cotropiti de dorinta acestui pacat? Daca el ne dirijeaza mintea, de ce nu ne face sa nu avem asemenea chemari? Sa ne excitam doar atunci cand suntem in pat langa o femeie!

| halogen001 a răspuns:

Alegi una din 2 care ti se potriveste mai bine.

| Panamax a răspuns:

Daca o faci in fata icoanei cu Sf Pavel in timp ce citesti psalmii nu mai este pacat.

| NumaPompilius a răspuns:

In primul rand sa tii post, sa te spovedesti des, sa te impartasesti cand o sa primesti dezlegare, sa te rogi din tot sufletul si cu toata credinta lui Dumnezeu sa te ajute sa biruiesti aceasta ispita și în al doilea rand sa-ti instalezi programe care blocheaza site-uri indecente pe telefon si laptop/PC.

Postul e foarte important fiindca desfranarea se naste din îmbuibare.
Alaturi de Dumnezeu vei birui aceasta ispita happy

| pacatosulBogdan a răspuns:

Daca ai dubii ca masturbarea este pacat de moarte si care te desparte de Dumnezeu si de Biserica Sa, atunci nu-ti cunosti bine inamicul si nu esti pregatit sa lupti impotriva lui, pana la sange, cum ne spune Sfantul Apostol Pavel la Evrei 12:4.

| pacatosulClaudiu a răspuns:

Pai sa nu mai dai la preotie. Oricum preotii sunt multi dintre ei mafioti cu gandul doar la bani. Fa-i un sondaj in Romania cu intrebarea "ce parere aveti despre preoti". Sa vedem daca vei mai vrea sa te faci dupa.