|

Salut! Va rog sa nu ma criticati ca am pus aceasta intrebare la categoria : "Religie" asa.

Am un prieten care e foarte imatur si irational. Eram foarte buni prieteni. Dar a venit vorba de o teza si azis :"Domnu stie ce o sa luam la teza ".Asa ca eu am inceput sa ii spun ca Dumnezeu nu exista si ca e o escrochierie pentu a incuia mintile oameniulor. Si el a inceput sa zica nu e adevarta si ca dumnezeu exista 100%. Si tot asa. Apoi a venit un alt baiat care si el e credincios si a inceput sa isi dea seama de ce ziceam. Si ca nu e logic deloc (chiar daca nu era de acord cu evolutia omului ) si prietenul meu a zis ca "cade in pacat". Apoi el s-a enervat si a zis ca mar omora pentru dumnezeu. :I. Si ma strans tare de mana. Ce om poti sa fi sa crezi in oameni imaginari, cu puteri supranaturale? De exemplu pot sa zic si eu ca am vazut un unicorn si apoi sa sciu o carte care sa fie descoperita si oameni sa isi faca o religie. Si ori cum religia este de fapt un basm care modifica si isi bate joc de istorie, biologie, chimie si fizica. P.S.:Cum s existe balauri in perioada antichitati. Deci sa mai fiu prieten cu el?

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Asta-mi aduce aminte de bancul acela cu trei betivi si felinarul.
---Noapte. Doi betivi sub un felinar, se cearta. Primul spune ca este soarele, ce de al 2-lea ca e luna(Despre felinar). Vine un al 3-lea betiv pe care cei doi il intreaba: "Ce este asta, Soarele sau Luna?"
Nu stiu, nu sunt din cartierul asta.---


Sa analizam problema, toti sunt betivi, toti gresesc si toti abereaza.
Asta nu ii face egali in prostia lor, in ciuda faptului ca au pareri diferite?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Genial bancul.
rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu toţi sunt receptivi la un dialog sincer şi deschis, care le atacă, direct sau indirect, convingerile.

Dacă veţi evita subiectul "religie", prietenia/amiciţia voastră are toate şansele să fie una frumoasă şi de durată. În caz contrar, vă veţi duela în idei şi argumente tot timpul, iar ameninţările cu moartea ale "prietenului" tău s-ar putea să se transforme în fapte.

Păstrează-ţi părerile despre credinţele lui pentru tine şi roagă-l să facă şi el la fel (deşi îmi dau seama că tocmai asta s-ar putea să fie o problemă; dar dacă ţine la prietenia voastră, te va înţelege şi va face un efort).
Trebuie să ajungeţi la un compromis, întâlnindu-vă la jumătate de drum.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Numai crestinii distrug celelalte religii, tu daca esti ateu nu e datoria ta sa-l faci si pe el sa fie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca iti este prieten si tii la prietenia voastra nu te vei poticni in cearta asta. El crede in ceva, iar tu nu, asta este situatia, puteti fi prieteni si fara sa aveti aceleasi convigeri religioase, crede-ma; in grupul meu de prieteni eu sunt singurul ateu, insa ma inteleg foarte bine cu prietenii mei. Da ne mai certam, mai apar discrepante insa nu de natura religioasa.
Credinta, sau religia nu ar trebui sa fie un impediement in fata unei prietenii.
Mi se pare sincer imatur si irational sa nu mai fii prieten cu el doar fiindca el crede si tu nu. Daca iei decizia asta pe acest motiv, imi pare rau sa o spun, dar tu esti cel imatur si irational. Este fix treaba lui in ce vrea sa creada, iar tu trebuie sa intelegi asta, nu neaparat sa respecti, dar sa intelegi si sa accepti; valabil si reciproca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru M25M):

Da dar daca eu ii zic de exemplu ceva de genul asta vine la mine si zice ca "Dumnezeu exista! " Si asta de 20 de ori. Sau imi arata pumnul si zice sa crezi, sa crezi, sa crezi, sa crezi. Adica eu sunt imatur. Eu vreau sa fiu prieten cu el dar ce naiba el crede ca convingi un om sa creada asa artandi pumnul. Si crede pe loc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu va intelegeti pe tema religiei,in rest puteti avea lucruri in comun ca si pana acum...

De obicei, "trezirea" oamenilor vine la pachet cu violenta din cauza ca ei nu si-au pus niciodata intrebari legate de viata,de aparitia ei fara sa-l includa pe dzeu in asta,intelegi?

-Ei cred profund ca dzeu e creatorul si implicit nu vad viata fara el,iar atunci cand tu vii si-i spui brusc ca el nu exista,ii zdruncini, le zgaltai din temelii crezurile si se produce o rupere intre ce cred ei si ce le spui tu.
De asta unii reactioneaza asa, sunt luati prin surprindere de ce aud.

Da, fii prieten in continuare cu el daca e o persoana care merita si e de baza. Daca ai fost pana acum, poti sa fii si mai departe.
Asta pana nu intervin intre voi chestiile si contradictiile cu privire la religie... happy
Fii SIGUR ca atunci cand se va ivi ocazia, te va intreba mai amanuntit de ce ai spus ca nu exista si alte lucruri si poate va cere explicatii detaliate.

Deja ideea i-a ramas in minte si il roade.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu,e un prost si nu se merita, tine minte o vorba e mai bine sa fi prostul dintr-un grup de destepti(dar de la care ai ce invata) decat sa fi desteptul dintr-un grup de prosti(prostul te aduce la nivelul lui si te bate cu proprile arme)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lasa-l, nu o sa-ti simta lipsa ca prieten, sunt sigur ca are oricum unul imaginar mai bun!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NU neaparat, daca e agresiv si nu e in stare sa poarte un dialog nu are rost

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca eram in locul tau...in acel moment luam bibilia si i-o bagam pe gat...Asta nu e prieten adevarat.Tu ti-ai expus parerea iar el asa reactioneaza?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Povestea ta este o pilda care ne arata ca religia te face din om, un Neom!
Lor le place sa se denumeasca singuri "oi" adica accepta ideea ca s-au dezumanizat, dar nu sunt oi, sunt mai rai ca lupii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează