Daca ai peste 16 ani poti sa depui cerere la tine la scoala ca esti ateu(adica nu crezi in nicio religie si nu vrei sa faci religie)
dar daca ai sub 16 ani trebuie sa faca parintii asta in locul tau.
Daca vei fi ridiculizat sau ceva?
Pai... Poate ii vei inspira pe altii dar oamenii sunt nesimtiti si se iau de oricne fara motive deci nu cred. Poate o sa zica uuuuuuaaaa ateule daca te bati cu el din alt motiv dar asta nu cred ca va fi subiect de cearta
La liceu exista 2 tipuri de profi de relige, 1-Cei care te trec daca esti cuminte (deci poti astepta daca n-ai 16+ ani cred ca mai ai putin esti clasa a 9-a) 2-aia fanatici care iti dau doi daca casti in timpu orei... Deci e o situatie delicata depinde de tine de parinti si de profesori
Poţi să depui la secretariat o cerere prin care renunţi la orele de religie, cu părinţi sau singur, în funcţie de vârsta la care te afli.
În unele instituţii de învăţământ, unde profesorii şi conducerea sunt prea îndoctrinaţi, elevii pot întâmpina probleme (refuz, insistenţe, ameninţări, şantaj voalat...). Dacă se va întâmpla să fii unul dintre ei, apelează la cineva mai sus (poţi să faci o plângere la Ministerul Învăţământului sau să îi dai în judecată). Succes.
Ai voie sa renunti la religie de la 16 ani cu acordul parintilor. Parintii trebuie sa solicite scolii sa nu faci religie.
Stai, 16 ani? Din cate stiu trebuie sa ai cel putin 18 ani ca sa depui acea cerere.
Nu poti face nimic, esti obligat sa faci. oricum daca scrii la ore si nu faci prostii sau ceva te trece, dar ca sa scapi de ora nu ai ce sa faci