| capitanul18 a întrebat:

Salutare. Am observat că sunt foarte mulți atei activi pe această categorie, eu sunt agnostic și observ că religiosii spun ca ateii sunt proști și lipsiți de logică, ateii spun că este invers iar ei au ca argument și dovadă viața noastră datorită științei predominante vs viața mizeră și teribilă de acum sute de ani când religia domina. Eu unul tind să dau dreptate ateilor pentru că văd dovada în fața ochilor și văd în istorie cum era varianta religioasă. Ce părere aveți despre aceste afirmații? Care are dreptate?

Răspuns Câştigător
| NotNamed a răspuns:

Din pacate pentru ei, ei sunt lipsiti de logica si enciclopedii de cunostinte. Astia sunt analfabeti functionali pe scurt. O sa iti arat care e legatura dintre un analfabet si un religios, iar asta duce la o viata mizera. Nici nu mai pomenesc de medicina.
Scriu, citesc, semneaza, dar nu inteleg ceea ce citesc, nu coreleaza informatii si pica teste simple de logica. Li se spun analfabeti functionali si estimarile sunt alarmante, vorbim despre jumatate dintre romani aflati in aceasta situatie iar numarul acestora este in crestere. Au absolvit diverse forme de invatamant, dar cand ajung la interviu in fata unui angajator, constata ca nu au cunostintele si deprinderile necesare pentru viata reala.
Stau in banci ore in sir si invata pe de rost definitii, formule si alte lucruri pe care nu vor sti apoi sa le foloseasca niciodata. Mai copiază la un test, pentru ca stiu sa citeasca, mai beneficiaza de indulgenta profesorilor si trec clasa, an dupa an. Sunt analfabetii functionali, al caror numar tot creste.
In momentul de fata sunt peste jumatate din populatie care tin de analfabetism functional, adica sunt persoane care nu sunt capabili sa faca rationamente elementare, nu stiu sa foloseasca operatiile matematice elementare cand se confrunta cu o situatie din viata de zi cu zi.
Europa are un plan de reducere a ratei analfabetismului functional la 15%. Romania nu are nicio initiativa concreta pentru ca se doreste indobitocirea si protirea populatiei pentru a le fi mai usor celor de la conducere sa fure si sa se inbogateasca. Acest lucru este usor de facut iar religia ofera o mana ne ajutor prostirii omului privandul de cunostinte adevarate, complexe si demonstrate.
Din pacate, sunt mai multe topuri facute cu analfabetisme pe diferite segmente, iar noi ca de obicei, suntem fruntasi la fiecare sau cel putin in top.
Un alt clasament unde suntem in top, datorita religiei care ne domina, arata ca jumatate din populatia Romaniei este anafabeta in domeniu stiitific, bazandu.se doar pe scripturile bibliei primitive:
• pentru 42% dintre romani Soarele se invarte in jurul Pamantului
• 37% considera FALSA afirmatia: „Fiintele umane, asa cum le stim noi azi, au evoluat din specii stravechi de animale"
• 21% considera ca antibioticele distrug virusii si bacteriile (fata de o medie europeană de 3%)
• 22% considera horoscopul ca fiind foarte „stiintific" si adevarat
• Aprox. 50% considera ca e bine sa tinem cont de credintele populare „culoarea rosie ne ferește de deochi", „daca te mananca palma stanga vei primi bani", "daca spargi o oglinda vei avea 7 ani ghinion" etc.
• 44% cosidera ca primele fiinte umane au trait in aceeasi perioada cu dinozaurii
• 44% considera ca laptele radioactiv devine sigur pentru consum prin fierberea sa
• 34% cred ca laserele functionează prin concentrarea undelor sonore
• 43% cred ca exista niste forte divine care gestioneaza vietile noastre
• 10% isi acorda viata doar religiei si o pun pe primul loc urmat de cariera, viata de familie, viata amoroasa, fizicul. Deci sunt oameni foarte credinciosi care totusi prioretizeaza viata de familie si cea sociala, cariera si dupa religia dar sunt si 1 din 10 romani care religia e mai presus de toate, pentru ei religia e totul. Mai bine si.ar ocupa timpul citind o biblie decat stand cu familia intr-o vacanta sau lucrand intr-o corporatie pentru a avea ce pune pe mansa.
Lista poate continua insa n.am stat sa verific si sa citesc mai multe studii pentru ca deja simt ca o iau razna si nu.mi pot explica cum gunoaiele astea biologice au drept de vot. Si totusi, acest clasament este facut pe toate mediile de varsta, unde cei cu varsta de o treime a vietii a reusit sa se tehnologizeze si sa mai aiba habar de stiinta si in ce univers traim, dar cu cat studiile sunt facute pe o varsta cat mai inaintata, cu atat aceste procente cresc alarmant pentru ca acesti oameni au crescut fara stiinta, exclusiv cu religia. Este trist si totusi ma bucura ca societatea tanara are acces la cat mai multa informatie iar asta se vede foarte clar in studii, unde arata ca religia pierde teren din ce in ce mai mult lasand loc stiintei empirice sa ne lumineze creierele si viata. Inca mai avem dobitoci, agramati si frustrati care spun ca religia e totul, ca suntem aici datorita exclusiv religiei.

| cristi202 a răspuns (pentru NotNamed):

OK. Creiere luminate, fără de religie. Dar de ce creste alarmant violenta, furturile, înșelătoriile, sau toate acele situații care te fac sa crezi ca omul e mai degrabă fiara? Nu ar trebui sa scadă, odată ce mințile sunt tot mai luminate?
"Un sfânt poate fi și analfabet, dar e superior unui geniu, fiindcă ideea de sfințenie e legată de ideea de minune. Un sfânt poate face o minune. Geniul, face isprăvi nu minuni. Lumea, acum, e ancorată în cultul genialității ca slăvire a progresului în afară. Atât. Ori, cu cât suntem mai avansați, mecanic și material, cu atât suntem mai departe de esența reală a lumii, de sfințenie." - Petre Tutea.

| NotNamed a răspuns (pentru cristi202):

Aceste dezavantaje sunt intalnite mai mult in tarile sarace care nu sunt in stare sa isi gestioneze si controleze populatia. Nu are legatura stiinta cu tarile prost dezvoltate sau cu populatia proasta. Esti tu asa de sigur ca un criminal sau un violator sta bine cu bibilica? Acestia sunt cu stiinta si cu realismul? Stii macar din cate parti e format creierul, cu ce se ocupa fiecare parte si la acesti criminali si violatori ce parti nu functioneaza sau nu slab dezvoltate ca a unui copil de 3 ani? Da.ti cu parerea fara sa corelezi si fara sa gandesti doar pentru a iti sustine religia. Este jalnic ce mentalitate aveti unii. Si dupa iar vine dobitocul de Heraclit sa spuna ca ateii n.au logica. Religa chiar va tampit, crede.ma.

| cristi202 a răspuns (pentru NotNamed):

Daaa, America e tara mult visata, fără pic de violenta?
Vrei sa continui lista cu tarile dezvoltate care au un indice al criminalitatii ridicat? Hai sa vorbim pe fapte, pe statistici, nu pe păreri.

| cristi202 a răspuns (pentru NotNamed):

Încă ceva : nu ai auzit de criminali în serie care sa fie sus pe scara sociala, adică oameni cu cap, cu scoli? Măcar uită-te la știri, sa vezi de acel medic stomatolog ce își abuza pacientele. Unde era toată știința lui cand abuza acele femei?
Știința e de vreo doua secole. Nu ne -a scăpat însă de doua războaie mondiale. Ca sa îți susții afirmațiile ar trebui sa spui de ce.

| NotNamed a răspuns (pentru cristi202):

Esti tu asa de sigur ca toti criminalii sunt cu stiinta? Ce parere ai despre teroristii care comit cele mai mari atrocitati din lume in numele divinitatii? Oare criminalii obisnuiti, traficantii de droguri si asasinii nu au credinte diverse in divinitate? Hai mai lasa.ma cu astea ca fata de trecut unde religia domina, astazi sunt comise mult mai putine crime. Acum suntem pe pace, tarile isi rezolva problemele prin arbitru, asta datorita evolutiei care a venit cu stiinta majoritara la putere.

| cristi202 a răspuns (pentru NotNamed):

Fiecare pădure cu uscaturile ei. Știința își are paranoicii ei, religia își are nebunii ei. Dar sa nu încurcam lucrurile. După cum spuneai, pentru ca știința a avansat, infracționalitatea ar fi trebuit sa scadă. Dar nu e asa. Asta am vrut sa spun. Adevărul e ca știința nu are de - a face cu moralitatea. Ea îți poate explica ce se intampla, sau cum se intampla, una niciodată nu îți va spune cum sa folosești ceea ce se intampla. Știința îți poate explica ce e focul, dar doar moralitatea îți poate spune cit de grav e faptul ca cineva a pus foc sa arda o casa. Focul poate fi folosit spre bine, sa te încălzești, sau spre rău, sa distrugi, și în legătură cu asta știința nu spune nimic, doar moralitatea, care e strins legata de religie.

| NotNamed a răspuns (pentru cristi202):

Eee, uite vezi ca ai inteles. Asta am vrut sa spun. Cu ce nu sunt de acord e ultima fraza ca moralitatea e legata de religie. Niciodata nu am fost de acord cu asta. Eu imi pun credinta in creierul omului. Omul e destul de inteligent si avansat incat sa poata puna in balanta ce e bine si ce e rau. Logica il ajuta foarte mult. Nu e nevoie de o carte ca sa stii ce e bine si ce e rau. Asa este si cu scopul vietii pe care cica fara biblie nu o avem. Ba o avem si fara religie tot datorita inteligentei care ne separa de animale. Scopul vietii nu exista. Noi ne facem scopul raportat la psihicul si inteligenta noastra. Scopul vietii in evul mediu era sa iti traiesti viata simplu si sa te pregatesti pentru viata de apoi, scopul vietii astazi este sa fim egali, sa avansam tehnologic, sa evoluam si sa exploram spatiul cosmic. In viitor va fi colonizarea altor planete, altor sisteme solare, exploatarea spațiului cosmic si crearea vietii de catre mainile noastre. Mereu se va schimba scopul raportat la inteligenta noastra. Nu are o carte primitiva de.a face cu asta. Cartea iti ofera doar una si veche care era la moda atunci.

| cristi202 a răspuns (pentru NotNamed):

Mda. Și acele femei ce au mers la stomatologul ce le abuza, bănuiesc ca ai auzit de caz, au avut încredere în mintea umana a doctorului. Și? Dacă acea minte e luminata, de ce făcea lucruri urite?
Nu ai înțeles deloc ce am vrut sa spun.
Moralitatea nu are sens fără religie. De ce sa fii bun dacă nu exista Dumnezeu? Ești pe cont propriu, într-o jungla în care fiecare lupta pentru el. Ca animalele, doar ne tragem din ele, nu? Instinctul își are sensul, nu si moralitatea. Cind vorbești de moralitate, vorbești și de ce ar trebui sa faci și nu faci, sau ce nu ar trebui sa faci și faci. Asta nu e ceva ce vine din noi, mai degrabă e o lege ce ne e impusa. Cind te certi cu cineva (hai, nu zi ca nu te - ai certat niciodată), aduci o dovada ca acea lege exista, altfel nu te - ai certa. Te vei pentru ca știi ca ai dreptate, și ca acea dreptate e încălcata.

| doctorandus a răspuns (pentru cristi202):

PRINCIPAL pentru mine este ce faceti/cum va comportati fata de mine si de altii, si nu ce credeti. Sunt oameni ce cred chestii foarte frumoase, chiar utopice si s-au exteriorizat in fapte prin comunism, sau oameni ce cred tot felul de tampenii si conduita lor este decenta si legala.

| cristi202 a răspuns (pentru NotNamed):

După tine, Dumitru Staniloae, Mircea Eliade, Petre Tutea, și mulți alții ca ei, romani de -ai noștri, sunt analfabeți funcționali. Interesant. Sa ajungi tu numai la nivelul intelectual a lui Staniloae, și ar fi bine.
Religia are adepți și între analfabeți funcționali, dar și între intelectualii de marca. Am cunoscut un doctor ortoped, Alexandru Prundeanu, e un om profund religios, și asta nu exclude faptul ca e unul din cei mai buni ortopezi din România. Un renumit neurochirurg, nu numai la noi, Leon Danaila, e un alt intelectual care crede cu convingere în Dumnezeu. Și lista poate continua. Eu zic sa te mai informezi dacă vrei sa știi adevărata realitate.
Și, hai, nu zi ca ateii nu își au analfabeții lor funcționali.

| doctorandus a răspuns (pentru cristi202):

Stăniloae, Eliade și Țuțea au fost rinocerizați de legionarism și pronazism.

A, da, Stăniloae a fost reeducat, de ajunsese să scrie pentru Glasul Patriei.

| cristi202 a răspuns (pentru doctorandus):

Corect. Suntem oameni, "din fericire, suntem diferiți", după cum spune o reclama happy, dar, dincolo ce credem, comportamentul trebuie sa fie ireproșabil, căci el ne definește, el apare ca urmare a credinței noastre. Teologic vorbind, putini știu adevărul exact asa cum este el, dar chiar și în cazul în care e vorba de oameni simpli și neștiutori, conduita e esențiala, căci moralitatea e baza religiei, nu cunostiinta, credinta
Trebuie sa recunosc ca îmi place punctul tău de vedere. E cit se poate de echilibrat.

| cristi202 a răspuns (pentru doctorandus):

Și energia atomica, extrem de buna, a fost deturnata în bomba atomica. Asta nu exclude faptul ca energia atomica e una din cele mai valoroase energii. Orice ar fi făcut ei, nu exclude ceea ce erau, nivelul la care se aflau. Ori, e sigur ca nu erau analfabeți functionali. Ca despre asta vorbeam aici.

| doctorandus a răspuns (pentru cristi202):

Energia atomica este o unealta careia nu-i pasa de cum e folosita, omul nu e sau n-ar trebui sa fie la fel ca ea.

| cristi202 a răspuns (pentru doctorandus):

Omul nu e ca e, dar și el are un potențial mai mare sau mai mic, fie de la natura, fie cum si-l construiește. Dar, desigur, el poate sa aleagă ce sa facă cu acel potențial. Noi aici discutam despre acel potențial, nu despre ce ai făcut cei ce l-au avut.

38 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Ce vad eu în istorie: acum 70-80 de ani, înainte de a veni ateii, puteai sa îți lași casa deschisa fără frica. În Ardeal chiar era un obicei cand se pleca de acasă. Se lasa o matura la ușa, și oricine știa ca nu e nimeni acasă, și nici nu îndrăznea sa intre. Azi, după cateva decenii de ateism în scoli, poți avea și trei încuietori, ca tot te fura. Violenta, infracționalitatea, au crescut. De ce, dacă știința luminează mintea?

| RAY a răspuns:

ClosedAccount omule in tarile civilizate nr persoanelor atee este mai mare vs in tari religioase

| RAY a răspuns:

Cristi
http://m.media.imopedia.ro/......23515.html

Bosnia și Herțegovina =ortodoxi
Serbia=ortodoxi
Italia=a si primit multi imigrati =catolici
în ultimii 20 de ani, Italia a devenit o mare primitoare de imigranți, 7, 5% din populația națiunii fiind din străinatate. Chiar dacă populația Italiei este în creștere, acest fapt se datorează în mare parte valului de migrații. Națiunea deține o rată scăzută a fertilității, de 1, 41 copii pe familie și o speranță de viață ce ocupă locul 19 în lume, după Noua Zeelandă și Insulele Bermude și întrecând pe Gibraltar și Monaco.
Religia Italiei este reprezentată în proporție de 90% de Romano-Catolici(aproximativ o treime practicanți), de alți Creștini în proporție de 2%, Musulmani 3%, Atei sau Agnostici 5%.
Albania
Musulmani suniți

57%
Bektashi

2%
Creștini ortodocși

7%
Catolici

10%
Alți creștini

0.2%
Alte religii

5.5%
Religie nedeclarată

14%
Atei

2.5%
Franța =multi imigranti
Potrivit celui mai recent eurobarmetru din anul 2005, 34 % din orașele franceze au raspuns că ’’ cred că există un Dumnezeu’’, in timp ce 27 % au raspuns ’’ei cred că există un anumit tip de spirit sau de fortă’’ si 33 % că ’’ei nu cred că există nici un fel de tip de spirit, Dumnezeu, sau forță.Alt studiu dă că 32 % de persoane care se declară atei, și alții 32 % care se declară’’ neîncrezători in existența lui Dumnezeu, dar nu un ateu’’.

În total, s-a estimat că în anul 1999 aproximativ 14 milioane de cetățeni (adică un sfert din populația franceză) au avut cel puțin un părinte sau bunic care a emigrat. Calcularea acestor valori este îngreunată de lipsa unor statistici etnice din recensământele franceze.

dupa cum se poate vedea violenta, criminalitatea sunt strans legate de imigranti mulsulmani
Irlanda
Rusia=ortodoxi
Ucraina=ortodoxi
Muntenegru=Muntenegru
1. Moldova=tara ortodoxa
Index al criminalității: 51, 58 puncte
Populație: 3, 6 milioane locuitori
Capitala: Chișinău
Moldova este principala sursă pentru traficanții de persoane, peste jumătate de milion de femei fiind traficate între 1991 și 2008. O altă problemă gravă o constituie traficul de droguri, segment evaluat la 250 milioane euro/an. Deteriorarea situației economice este alimentată de nivelul ridicat al corupției, iar lucrurile nu par să se fi îmbunătățit deloc, în ultimul deceniu.

desi unde sunt atei aia criminali si fara moralitate, nu vb e usa ca e full de secte crestine

| halogen001 a răspuns:

Un om normal poate fi credincios adevarat doar daca e nestiutor si nu a citit scrierile religioase. Daca e om normal si cunoaste scrierile religioase, nu poate fi credincios adevarat. Poate doar sa spuna ca e credincios pentru ca are motive sa o faca. Scrierile religioase nu sunt coerente pentru ca sunt false. Adevarul e intotdeauna coerent. Scrierile religioase sunt utile pentru manipularea indivizilor nestiutori care se lasa inselati cu povesti.

| CostinAlamariu a răspuns:

Conditiile de viata nu au legatura cu religiozitatea unei societati.

Asta e o greseala de logica mult prea des intalnita in care felul in care 2 lucruri coreleaza intre ele e confundat cu o relatie de cauzalitate.

Am o intrebare pentru atei. Daca va place stiinta si gandirea logica asa de mult de ce va faceti vinovati de cea mai penibila greseala stiintifica si anume afirmarea unei imaginate cauzalitati fara justificarea necesara?

Bineinteles, toata prostia asta cu "religia cauzeaza conditii scazute de viata" e falsa si o pot dovedi:

In primul rand conditiile de viata umana au crescut intotdeauna si dintotdeauna societatile umane au fost religioase.
Gandeste-te doar la toate descoperirile si inovatiile Imperiului Roman, de la administratea eficienta pana la lege, navigatie si multe altele. Toatea asta intr-o societate profund religioasa.

Revolutia industriala de asemenea a avut loc intr-o perioada in care o majoritate covarsitoare a oamenilor au fost religiosi, la fel cu renasterea.

Sau Epoca de aur a islamului din evul mediu, epoca in care o societate profund religioasa islamica a venit cu descoperiri importante in matematica si multe alte stiinte.

Universitatile si spitalele sunt 2 institutii care ne fac traiul mult mai bun, iar ambele au aparut direct si dovedit intr-un context creștin. La fel si educatie publica care era facilitata in manastiri. Productia la scara larga de carti a fost datorata tot manastirilor si la fel si evolutia in muzica a Europei s-a datorat crestinismului

| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Si totusi cum explici ca in ultimii 100 ani cele mai sarace state ale lumii sunt si cele mai religioase? Ca explicatia e simpla. In istora moderna religia prospera acolo unde nu e educatie si e saracie... asa ca ""religia cauzeaza conditii scazute de viata"" e perfect valabila.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

Ai trecut cu vederea peste tot ce am scris? Cum ramane cu contributiile crestinismului la societatea contemporana? Universitatiile si spitalele au aparut in spatiul crestin. Revolutia industriala, renasterea au aparut intr-un spatiu profund religios, marile explorari si descoperiri idem, pastrearea literaturii si cunoasterii antice in manastiri, epoca de aur a islamului in evul mediu si lista poate continua. Cum iti explici toate aceste progrese in societatile care la vremea lor au fost religioase sau chiar au fost rezultatul religiei? Cum iti explici asta?

Sau daca e sa ne referim la zilele noastre nu orice țara religioasa e saraca si nu orice tara nereligioasa e bogata.
Sa luam spre exemplu Coreea de nord. Conditiile sunt mizere, iar majoritatea populatiei e ateista.
Sa luam fosta uniune sovietica, ateism de stat si conditii groaznice de viata.

Sau sa luam exemplul Statelor unite, o tara cu o mare majoritate a populatiei religioasa si totusi e cea mai mare putere militara, economica si tehnologica de pe glob.

Sa analizam totusi situatia africii. Africa, ca si Europa, a fost profund religioasa pe tot parcursul istoriei sale. Deci pana acum nicio diferenta intre Europa si Africa.
Dar totusi Europa a evoluat mult mai rapid, mult mai mult si mult mai eficient din anul 200 inainte de Hristos pana in anii 1960 cand ateismul in Europa a inceput sa se extinda.

2000 de ani Europa si Africa au fost la fel de religioase, dar totusi in acesti 2000 de ani Europa a progresat enorm de mult in timp ce Africa a stagnat permanent.

Daca teoria ta cum ca religiozitatea afecteaza conditiile de dezvoltare a tarilor e adevarata explica-mi te rog de unde aceasta diferenta enorma intre dezvoltarea in timp a Africii si a Europei. Daca religiozitatea ar fi afectat progresul conditiilor de trai Europa ar fi fost exact la fel de ramasa in urma cum e Africa, dar uite ca nu asta s-a intamplat.

| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Europa e exemplul cel mai bun.
Se vede ca tarile nordice care au cel mai bun trai au si cei mai putini credinciosi declarati.
Europa de Est cu cat mai religiosi cu cat mai saraci.
Exemplu Grecia care nici macar nu a fost stat comunist este subdezvoltata si e foarte religioasa.

Polonia desi a fost sub ocupatie sovietica pentru ca nu sunt preponderent religiosi si mai ales nu sunt ortodoxi au un nivel de trai mult mai bun decat noi, rusii, moldovenii sau ucrainierii.

Si in SUA se vede diferenta. Statele profund religioase, Texas, Alabana etc sunt cele mai sarace din toata tara.

Continuam cu absolut cele mai sarace tari din lume unde populatia se declara 100% religioasa?

Nu sunt chestii inevtate de mine, s-au facut studii

https://news.gallup.com/......tions.aspx

Si nu baga Corea de Nord si URSS aici. Acolo nu erau lumea ateea ca asa vroia, asta era si este impus de stat.
Si comparatia trebuie facuta tinand cont si de conditiile geografice. Ca nu poti compara tari din desert cu tari din Europa.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Place ateilor calea larga si nu știința. Nu știe un ateu niciodată despre știință cat știe un creștin despre ea. Iar daca dorești sa știi, isus a prezis ce se va întâmpla cu creștinismul înainte de revenirea Sa. Așa ca nu analfabetismul funcțional este pricina, ci ca nu se mai deosebesc "creștinii" de păgâni. Creștinul nu isi cerșește pâinea. In scoli sunt primii la învățătură, la serviciu sunt apreciați de către sef si se are încredere in creștini. Daca voi aveți alte păreri despre creștini nu ii confundați cu "creștinii". Nu toți cei ce zic Doamne, Doamne sunt cu adevărat creștini.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Serios,tu stii sa explici evolutia in mod stiintific? eu vad ca aia care au habar de evolutie sunt mai deshisi la minte, ce stii tu stiintific?

| Panamax a răspuns:

Daca crestinismul nu ar fi existat oamenii ar fi gasit alte metode sa-si manifeste prostia.

| iurii75 a răspuns:

Mă umflă râsul când ateii se bat cu pumnul în piept și încearcă să-și atribuie toate descoperirile făcute de omenire. Foarte mulți dintre oamenii de știință sunt teiști, și asta în pofida faptului că cunosc mult mai multe decât câțiva indivizi de pe TPU, cărora le curg mucii și care nu sunt in stare sa răspundă la întrebări simple.

| Nilsson a răspuns:

După cum au remarcat și alții înainte, multe descoperiri științifice provin de la cercetători creștini.

Prima carte tipărită din lume a fost Biblia, primele universități au fost în cadrul mănăstirilor.

Țările seculare nu au devenit prospere în urma scăderii religiozității, ci au moștenit prosperitatea pe când creștinismul era dominant.

Cei mai mulți dintre tinerii din țările vestice sunt șomeri în prezent așa că nu putem spune că cei atei sau agnostici pun prea tare umărul la dezvoltarea economică.

Cât despre activitatea de pe această categorie, e suficient să te uiți la ultimele 50 de întrebări să vezi care grup îi ia pe ceilalți mai des peste picior.

Eu sunt de părere că o persoană inteligentă nu se laudă în văzul tuturor cu ce știe, asta o fac de regulă cei mai puțin înzestrați la minte care învață mai greu și cum știu ceva simt nevoia să se dea în spectacol fiindcă li se pare că au realizat o performanță.

| RAY a răspuns (pentru Nilsson):

Japonia,china,korrea de sud astea erau crestine asa e

| SingleForOne a răspuns:

Să-ți dau o idee de îndrumare, preoții, stareții, profesorii de religie, și mulți alți urmăritori ai lui Iisus, și păzitori al Legii, nu fac prezența pe TPU. Caută aceste persoane în viața reală, videoclipuri, grupuri pe alte rețele de socializare, și vei avea altă părere. Pentru placerea ta (dacă este), sunt și oameni de știință, mecanici, medici, biologi, chimiști, fizicieni, matematicieni, ș.a.m.d., care cred într-adevăr în Dumnezeu.

| Irinel15123532 a răspuns:

Intr-o lupta nesfarsita a argumentelor, nimeni nu se opreste sa se gandeasca macar, daca celalalt aude sau este doar o lupta intre cine striga mai tare. A castiga nu inseamna a striga mai tare ca celalalt, desi pentru multi asta inseamna. Daca ai acorda timp si crestinismului ai vedea ca nu suntem analfabeti, nu suntem limitati si nici cu boli psihice. Daca a respecta poruncile ''sa nu minti, sa nu furi, sa iti cinstesti parintii, sa iti iubesti aproapele, sa daruiesti, etc'' inseamna a fi nebun, atunci a fi normal inseamna opsusl? A fi intelectual?
Nu spun ca epoca anterioara era buna pentru ca era condusa de religie, am spus de religie nu de Biblie, pentru ca nu s-a respectat Biblia, ci traditiile omenesti, iar Iisus a mustrat asta in Biblie pentru ca si pe vremea Lui se lasa deoparte Biblia si se tinea cont de legile omenesti inventate de catre preotii din acea vreme. Nu judeca pe Dumnezeu, pentru ceva ce nu a facut El, nu poruncile Lui au fost tinute atunci, ci a fost o intelegere nonbiblica intre stat si biserica. Astazi din fericire nu mai este, si Biblia este propovaduita corect si nu datina oamenilor.

Iisus spune in : Marcu 7:9
''El le-a mai zis: „Voi aţi desfiinţat porunca lui Dumnezeu ca să ţineţi datina voastră.''

| Florin9Florin9 a răspuns:

Ambele părți exagerează când se jignesc una pe alta, ar trebui să se pună mai mult accentul pe argumente dacă există chef de discuție.

Viața,, mizeră,, era datorită înțelegerii greșite a religiei, dacă religia îți zice că trebuie să-ți iubești aproapele iar tu înțelegi că trebuie să faci o inchiziție pentru a vâna anumite categorii de oameni, asta e problema celor care au înțeles greșit religia, nu a religiei.

Răspuns utilizator avertizat
| pacatosulBogdan a răspuns:

Viata si acum este mizera si teribila pentru foarte multi: saracia si razboaiele nu au fost eradicate, dimpotriva, cuceririle tehno-stiintifice in materie de armament fac ravagii prin anumite locuri din lume: Yemen, Siria, Afganistan, Irak. Mai mult decat oricand s-a marit discrepanta sociala dintre cei foarte bogati si cei foarte saraci.
Ateismul si stiinta idolatra nu le folosesc cu nimic, in prezent, milioanelor de oameni care sufera de foamete in Yemen din cauza razboiului.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Sa mai amintesc de ravagiile bolsevicilor atei, care au colectivizat cu forta si au confiscat pamantul si mijloacele de productie ale taranilor si i-au lasat muritori de foame sau i-au facut dependenti de o solda de la CAP. Cei care s-au opus colectivizarii ateist bolsevice au fost omorati sau bagati in temnitele comuniste. Ateismul este criminal!

| AndrElle a răspuns:

Ateu este. Înseamnă că nu cred in Dumnezeu.

| EmanuelHEY a răspuns:

Religie" înseamnă tot ce este împotriva facerii voinţei lui Dumnezeu. Ea este închinarea dată creaturii şi se bazează pe spusele creaturilor în contrazicerea Cuvântului lui Dumnezeu; de aceea, anulează Cuvântul lui Dumnezeu şi-l face fără valoare. Ea înseamnă mai degrabă teamă de creaturi, decât teamă de Atotputernicul Dumnezeu, Creatorul. Religia este bazată pe cuvântul unei creaturi mai degrabă decât pe Cuvântul şi poruncile adevăratului şi viului Dumnezeu Iehova, fapt exemplificat de poporul ales al lui Dumnezeu, dar care a părăsit legile credinței. (Matei cap. 23) Religia este de la adversarul lui Dumnezeu, care plănuieşte să se facă pe sine „asemenea Celui Prea Înalt". (Isaia 14:12-14). Închinarea pe care o aducem Creatorului înseamnă credință, așa o numește apostolul inspirat Pavel la Evrei cap. 11. Toate faptele care i-au distins pe servii aprobați ai lui Iehova din vechime au stat sub semnul CREDINȚEI și nu a unei forme de religie. Același serv al Celui Prea Înalt, arată deosebirea între religia urmată de el în trecut și credința descoperită lui de Isus Cristos - Filipeni 3:3-8; Galateni 1:13, 14.

| EmanuelHEY a răspuns:

„Religie" înseamnă tot ce este împotriva facerii voinţei lui Dumnezeu. Ea este închinarea dată creaturii şi se bazează pe spusele creaturilor în contrazicerea Cuvântului lui Dumnezeu; de aceea, anulează Cuvântul lui Dumnezeu şi-l face fără valoare. Ea înseamnă mai degrabă teamă de creaturi, decât teamă de Atotputernicul Dumnezeu, Creatorul. Religia este bazată pe cuvântul unei creaturi mai degrabă decât pe Cuvântul şi poruncile adevăratului şi viului Dumnezeu Iehova, fapt exemplificat de poporul ales al lui Dumnezeu, dar care a părăsit legile credinței. (Matei cap. 23) Religia este de la adversarul lui Dumnezeu, care plănuieşte să se facă pe sine „asemenea Celui Prea Înalt". (Isaia 14:12-14). Închinarea pe care o aducem Creatorului înseamnă credință, așa o numește apostolul inspirat Pavel la Evrei cap. 11. Toate faptele care i-au distins pe servii aprobați ai lui Iehova din vechime au stat sub semnul CREDINȚEI și nu a unei forme de religie. Același serv al Celui Prea Înalt, arată deosebirea între religia urmată de el în trecut și credința descoperită lui de Isus Cristos - Filipeni 3:3-8; Galateni 1:13, 14.
Daca vrei sa lnveti mai multe. Intra pe vestitorulimparatiei