|

Salutare,am si eu o intrebare putin mai ciudata

Se spune ca sinuciderea este pacat capital deoarece nu mai poti sa-ti savarsesti pedeapsa pe "lumea aceasta" ca sa fi iertat.Stiu cum ar fi majoritatea raspunsurilor in legatura cu sinuciderea,ca Dumnezeu te-a lasat cu un scop pe pamant si ca asa cum El ti-a dat viata asa o sa tio si ia cand va fi momentul

Dar daca omul care a recurs la acest pacat sa se sinucida,din cauza lumii prea rele,a atator necazuri carora nu le mai facea fata,sarac,fara familie,tot mergea din ce in ce mai prost,fiind o persoana sensibila batjocorita de lume pentru bunatatea s-a, DE CE AR TREBUII CA SINUCIDEREA SA FIE CONSIDERATA PACAT? Adica cineva care omoara violeaza fura si multe altele traieste si isi ispaseste pedeapsa in viata este iertat,un astfel de om cu suflet bun care se sinucide ca nu mai rezista de ce sa fie considerat pacatos?

(este doar nu caz,nu este vorba despre nimeni, doar am eu nelamurirea asta, multumeschappy )

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nimeni nu este batjocorit daca este bun, un om este batjocorit daca este ''slab'' din punct de vedere psihic, nu are incredere in el si se lasa coplesit de emoti negative.Tot aceste emotii negative aduc la un dialog interior negativ prin cuvintele ''nu pot'' ''nu am'' transmiti creierul tau idea de nu a putea astfel succesul iti este imposibil in cariera familie etc..Nu exista rau, lumea nu e rea suntem noi cei care nu stim sa ne stapanim emotiile astfel majoritatea oamenilor tind sa treaca la cele negative incostient.

Asta ca sa fie clarificat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru OOOLEOOO):

Intrebarea fiind urmatorea, sinuciderea este considerata pacat la un om cu caracteristiicile de mai sus, doar pentru simplu fapt ca a facut-o ca nu mai rezista la atatea greutati? sa zicem ca era un om slab, dar bun
vine o balanta ciudata intre caracterul omului si o fapta facuta din slabiciune
de ce sa fie luata drept pacat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si-a retezat craca de sub picioare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiindca, in teorie, Dumnezeu are drept asupra vietii tale, deci tu daca treci printr-un acelasi supliciu in fiecare zi trebuie sa inghiti si sa induri ca altfel ai sa ajungi in iad ca sa suferi si acolo daca ai pacatuit.
Ai pus foarte bine problema, sunt curios daca vor fi raspunsuri inepte si lipsite de empatie de tipul " este o lasitate sa te sinucizi ".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1.Dumnezeu nu-ti da mai mult decat poti duce.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deci daca vrei sa ajungi in rai trebuie neaparat sa iti cari crucea primita de dumnezeu in lume si nu trebuie sa renunti. daca iti duci crucea vei trai pentru vesnicie in rai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează