Realitatea e ca un taran prost ca Petru a fost invins de carturarul viclean Pavel. Mai tarziu, adeptii lui Pavel i-au persecutat pe adeptii lui Petru drept eretici.
Pardon?
Citeste carti de istoria mainstream a crestinismului: Sf. Petru si Sf. Pavel erau la cutite. Adeptii lui Petru au fost considerati eretici (crestini iudaizanti). Crestinismul lui Petru si al rudelor de sange ale lui Isus a pierdut partida. Petru a mizat pe ce-a-nvatat de la Isus si a pierdut. Pavel a mizat pe ce i s-a nazarit lui si a castigat.
Cringe
Te inseli, e fapt istoric: asta se preda la Cambridge, Harvard, Oxford, Princeton, Sorbona si Yale. Crestinismul petrin a ramas o nota de subsol in istorie, in general am aflat ce credeau ei de la dusmanii lor.
Și asta cum combate faptul că e cringe?
A venit de nicăieri de parcă m-ar interesa pe mine. Dar puteau să se și bată, Cuvântul lui Dumnezeu e Cuvântul lui Dumnezeu. De fapt, Pavel chiar a persecutat creștini... asta nu e o noutate.
Dacă adepții lor s-au bătut pe idei și ipoteze... problema lor, filtrul este Evanghelia în orice caz, iar filtrul pentru Evanghelie a fost VT.
Https://en.wikipedia.org/wiki/Incident_at_Antioch
Se pare ca Pavel a fost anatemizat de apostolii (discipolii) lui Isus. Iar asta mult dupa convertirea lui la crestinism.
Crestinatatea paulina a hotarat ce intra-n Biblie, nu crestinatatea petrina. Asta e un proces istoric obiectiv-real, nu o teorie a conspiratiei.
Informatiile de la discipolii directi ale lui Isus s-au pierdut. Nu au fost consemnate in Biblie. Ce a fost consemnat sunt informatii la a patra sau a cincea mana, in cel mai bun caz, cum e la jocul pentru copiii de gradinita "telefonul fara fir".
Pavel nu a fost niciodata discipol al lui Isus, iar titlul de apostol si l-a pus singur, cu de la el putere si fara a intreba pe nimeni altcineva. De aici si modul suspicios la care insista ca este "apostol adevarat".
Redefinirea dogmelor crestine a inceput cu Pavel, dar a continuat dupa el, este un proces care a durat secole. Sigur, nu el a inventat crestinismul. Dar la anumite dileme a dat niste raspunsuri care erau anatema pentru discipolii directi ai lui Isus.
Pe cine crezi? Pe Isus care zice la Matei cap. 5 ca toti crestinii trebuie sa tina toata legea evreiasca (Sabat, cuser, taiere imprejur, etc., etc.)? Sau pe Pavel care zice ca legea evreiasca nu mai este importanta pentru crestini? Pavel este Domnul si Mantuitorul tau personal?
Sigur, Pavel nu si-a propus sa necinsteasca memoria lui Isus, nu asta era scopul lui. Dar a luat din invataturile crestine ce i-a convenit. Pavel era mult mai competent in materie de Scriptura decat ucenicii lui Isus, asa ca daca ei ii ziceau ceva ce nu-i placea, el considera ca ei vorbesc din prostie.
Pe Domnul Isus care a făcut un Nou Legământ.
Matei 16:24, Luca 22:20, Ioan 15:12
Deci folosesti cuvintele lui Isus contra cuvintelor lui Isus. Bravo!
Te referi la Matei 5:17? Păi vezi și următorul verset, poate înțelegi.
Ps. 40:7, Ioan 5:39, Evr. 10:7 Te-ai gândit unde scrie despre Domnul Isus în Gen 24 sau Lev. 23? Cum adică Scripturile mărturisesc despre El?
Nu, Vechiul Testament nu contine absolut nimic despre Isus. Ce-a afirmat evanghelistul este o minciuna.
What is the rationale for distorting the scriptures so flagrantly? Well, the answer, of course, is obvious: the gospel writers were desperate to prove that their man Jesus was the Messiah who had been promised in the Old Testament. Since there really were no prophecies of a virgin-born, crucified, resurrected Messiah in the Old Testament, they had to twist and distort to give the appearance that Jesus was the long-awaited one.
— Farrell Till, Prophecy Fulfillment: An Unprovable Claim
Vezi că evangheliștii au lucrat și ne-au adus la dispoziție Adevărul cu ajutorul Duhului Sfânt.
Hula împotriva Duhului Sfânt este atribuirea lucrării Duhului Sfânt diavolului și invers. Pe mine mă poți jigni că nu sunt nici până la unghia de la piciorul evangheliștilor, dar să spui că este mincinos Cuvântul lui Dumnezeu...
Baftă, ce să zic
Sunt multi crestini doxati si luminati care sunt de acord cu mine.
Tu nu cunosti crestinismul. Cunosti doar crestinismul fundamentalist si crezi ca toti crestinii ar fi fundamentalisti. Nu e asa, voi sunteti o minoritate.
Matei 7:14
Sigur că suntem o minoritate.
Adica a fi fanatic si obtuz devine o cinste?
Intriga povestii necesita aceasta caracteristica a personajului. Daca personajul disparea, despre ce mai vorbeau adeptii ei acum?!
Fiindca el este înger. Nu are trup sa se descompuna si sa moara, are doar duh, asa ca e nemuritor. Ca sufletul nostru
Aha, ai găsit tu în Biblie că îngerii sunt doar suflete...
Știu și eu niște versete care arată contrariul.
Dacă ai să citești Biblia ai să găsești și tu
De fapt termenul corect ar fi duhuri, nu chiar suflete.
Edit: sry greșeală
Prin duh nu se referă la o ființă așa cum dragoste în Biblie nu se referă tot timpul la același lucru.
Nu este nemuritor.
Apocalipsa 20:10
''Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde sunt fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.''
Vor fi ce în cât timp?
Iar 7000 de ani și așa e mult...
El moare in fiecare zi, nu e o problema, cand murim noi fata de pacat el nu mai exista, pentru ca nu mai are pe cine ispiti si nu poate sa faca rau fara voia lui Dumnezeu, deci practic raul e stapanit de bine.
Diavolul nu exista, diavolul e pacatul din inima noastra, este gandul viclean din capul tau, diavolul esti tu si eu cand gandurile noastre sunt rele.
Iisus a zis lui Petru: Mergi inapoia Mea, Satano!
Era Petru Satana?
Nu, era gandul lui rau, din creierasul lui.
Diavolul e duh si duhul e gandul rau din fiecare om.
Pavel zice :"Orice gînd îl facem rob ascultării de Hristos."
Altfel spus orice sarpe il supunem lui Hristos.
Eva nu a stat de vorba cu un sarpe, cu o persoana, a stat de vorba cu chiar gandurile ei, sarpele care vorbea era chiar gandul ei.
Primul gand rau iti vorbeste din pomul numit creier si acolo sarpele face serpisori(mai multe ganduri rele)
Stiu, pentru un religios infocat nu gaseste adevar in cuvintele mele, dar eu nu scriu pentru orbi, eu scriu pentru cei care pot vedea limpede de religie.
Diavolul e o persoana
El a fost un înger aruncat din cer pentru ca a vrut sa ajungă ca Dumnezeu
Satana cu ajutorul duhurilor lui e prezent in mintea nostră și oriunde ca sa ne ispitească
Https://www.biblegateway.com/......?/passage/
În contextul acesta, pasajele vorbesc despre un împărat păgân, cel al Babilonului, deci nici urma de Satan in persoana.
Poate vei zice: Cum a cazut luceafarul(Babilonul) din ceruri?
Iti mai aduci aminte de Turnul Babel?
Cum au vrut aceia sa construiasca o cetate al carui varf sa atinga cerul iar cetatea lor a cazut din cer asa s-a intamplat si cu Babilonul acesta: https://www.biblegateway.com/passage/?search=Apocalipsa+18%3A2&version=NTLR
Imi pare rau dar religia m-a mintit si pe mine cum te-a mintit pe tine.
Hei uite, aici Apoc. 5:12 scrie de un miel, un animal, nici urmă de Domnul Isus Hristos.
Ioan Botezătorul vorbește despre Domnul Isus așa " Uitati Mielul Lui Dumnezeu"
E miel de ce e blând și smerit cu inima
E o comparație
Mai e făcut și leu
Și foc mistuitor care intr o zi o sa judece lumea după faptele noastre
Shhh, doar îi arătam logica din alt unghi.
Am fost la o biserică de creștini după Evanghelie și a citit unul aproape tot capitolul. Singurul lucru pe care l-a descoperit a fost că Mielul este Domnul Isus Hristos , incredibil...
Mă miră că nu a venit deja Domnul Isus având în vedere nivelul deplorabil al creștinismului în care s-a ajuns.
dany1988122 întreabă: