| SheWasHere a întrebat:

Salutare dragilor!
Inainte de a posta intrebarea, tin sa mentionez ca nu doresc sa contest existena unei divinitati. Sunt doar curioasa si nu am reusit sa gasesc nici o explicatie logica:
Daca Dumnezea l-a creat, la inceputul timpurilor, pe Adam, iar mai apoi pe Eva, cum se face ca in zilele noastre exista atatea rase, atatea tipologii fizice si culori diferite ale pielii? Cei doi stramosi puteau fi cel mult de 2 rase diferite, desi stiind ca Eva a fost creata din coasta lui Adam, logic ar fi sa spunem ca apartineau aceleiasi rase.
Unii vor spune probabil ca atat conditiile climatice cat si alti factori naturali i-au determinat pe oameni sa dezvolte aceste "dereglari", insa rasele s-au definitivat, fapt ce nu avea cum sa se intample, ci ar fi trebuit ca materia umana sa fie intr-o continua schimbare, motiv pentru care afirmatia este gresita din punct de vedere stiintific.
Asadar, voi ce parere aveti?

19 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Parerea mea este ca Dumnezeu a creat mai multi oameni, nu doar o pereche.

| Zenithf a răspuns:

De fapt, hai sa dau un raspuns mai elaborat. Tu crezi ca fii lui Adam s-au insurat cu surorile lor trupesti? Eu zic ca ei au luat, intr-adevar, femei din familia lor, dar ca din aceasta familie faceau parte si alte persoane, neinrudite prin sange. Asa cum erau in civilizatiile vechi, oamenii din aceeasi casa erau considerati ca facand parte din aceeasi familie: stapan si slujitor deopotriva.
Deci, parerea mea este ca toti fii lui Adam de care zice in Biblie au luat neveste din fiicele slujitorilor lui Adam.
A, da, Dumnezeu trebuie ca i-a creat si pe Adam si Eva, si pe ceilalti din familia lor, cati or fi fost numai El stie. Si tot El stie daca au fost si negri, si albi, si galbeni sau rosii printre ei. laughing

| danay72 a răspuns:

Toţi oamenii din prezent aparţin aceleiaşi specii, homo sapiens, şi provin dintr-un strămoş comun. Diferenţele biologice dintre fiinţele umane se datorează diferenţelor de constituţie ereditară şi influenţei mediului înconjurător asupra acestui potenţial genetic. În majoritatea cazurilor, diferenţele se datorează interacţiunii dintre aceste două serii de factori. Deosebirile dintre indivizii aceleiaşi rase sau populaţii sunt deseori mai mari decât deosebirea medie dintre rase sau populaţii." — Un grup internaţional de cercetători reuniţi sub egida UNESCO; citat din lucrarea Statement on Race, de Ashley Montagu (New York, 1972, ediţia a treia), p. 149, 150.
„O rasă este pur şi simplu una dintre grupările genetice parţial izolate în care s-a divizat specia umană în timpul răspândirii sale geografice primare şi după aceea. În linii mari, pe fiecare dintre cele cinci mari continente ale pământului s-a format câte o rasă. Omul s-a diversificat genetic pe parcursul acestei perioade a istoriei, iar noi putem evalua şi studia rezultatele acestei diversificări datorită vestigiilor vechilor rase geografice. După cum ne aşteptam, diversificarea pare să aibă o strânsă legătură cu gradul de izolare. În momentul formării raselor pe continente, când, în întreaga lume, mii de populaţii au fost izolate în grupuri genetice, s-au stabilit deosebirile de distribuţie a frecvenţei genelor pe care le vedem în prezent. În mod paradoxal, deşi fiecare grup de oameni prezintă unele deosebiri exterioare, în spatele acestor diferenţe există o asemănare fundamentală" (Heredity and Human Life, de H. L. Carson, New York, 1963, p. 151, 154, 162, 163). (Astfel, la începutul istoriei omenirii, când un grup de persoane se izola de restul populaţiei şi membrii grupului se căsătoreau între ei, descendenţii lor aveau anumite trăsături genetice caracteristice.)
Romani5:12

| usuk a răspuns:

Ceea ce spui tu despre conditile climatice este o aberatie "ilegala"lol
in primul rand, omului iau luat (incepand cu prima scala evolutiva-prima treapta) 5 MILIOANE de ani pentru a deveni ce e astazi.
deci, daca ai introduce o maimutica intr-un laborator si i-ai oferii conditii propice vietii, in 5 milioane de ani s-ar transforma intr-un omulet care(daca ar mai avea si pe altcineva) ar vorbi o limba a lui>
ei, daca i-ai schimba climatul din acel laborator si ai astepta inca 5 milioane de ani(ai incepe ciclul de la inceput), ai observa o schimbare in genele acelui om(ca masura de adaptare la mediul respectiv)
e atat de freaking simplu!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai tu cauti in religie explicatii logice?

| Liviu a răspuns:

Ne-am tras din maimute,ce pot sa cred?
Sunt ateu, nu cred in nimic de genul.
Cred doar in ceea ce vad.
In ceea ce e real,nu in vreo entitate imaginara.
Adica logic sa gandim.
De ar exista ceva de genu,probabil ne era mai bine, numai rau.
Stiu stiu stiu, el iti da insa nu iti baga pe card cum spun multi.
Bine ok, daca dumnezeu iti da, vreau sa vad si eu fapte reale.

| RAY a răspuns:

Eu nu am vazut evrei negri in viata mea, romani au stapanit lumea timp de 2000 mii de ani nici un roman nu s-a intors negru, sau vreun englez din Australia aborigian
in primul rand cum a aparut acel dumnezeu?
in al dolea rand cum a creat universul din nimic?
unde putea sa apara daca nu exista spatiu?
de ce povestea cu adam si eva e copie indentica dupa vedele? mitologia sumeriana, egipteana, greaca?
cultura evreilor a fost influentata in mod direct de vecini sai geografici
daca adam si eva aveau acelasi adn cum de exista mai multe tipuri de adn?
cine ea creat pe egipteni?
chinezi de ce difera de evrei?

| RAY a răspuns:

10 Când a fost Eva creată? (1:27, 2:20-22) O dată cu Adam
Geneza 1:27
Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. După ce a fost creat Adam şi animalele
Geneza 2:20-22
20. Şi a pus Adam nume tuturor animalelor şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor fiarelor sălbatice; dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui.
21. Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi, dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne.
22. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.

| suffarstar a răspuns:

Pai si atunci sa luam evolutia, cum de au evoluat oamenii dintr-un anumit stramos, cum de explici diferentele rasiale? Cum de explici limbile atat de diferite?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

M-i sa părut interesant aceste informaţii:
„La urma urmei, nu suntem chiar atât de deosebiţi"
„Niciodată n-am fost mai umiliţi ca acum", se spune în revista New Scientist. „În timp ce ne felicităm pentru memorabila realizare de a fi descifrat genomul uman, chiar genomul ne spune că, la urma urmei, nu suntem chiar atât de deosebiţi. Astfel am aflat că avem doar de cinci ori mai multe gene decât o bacterie, de trei ori mai multe decât un vierme şi cam de două ori mai multe decât o muscă." În plus, „aproximativ 40% din genele noastre sunt asemănătoare cu genele viermilor nematozi, 60% sunt asemănătoare cu cele ale musculiţelor-de-oţet, iar 90% cu cele ale şoarecilor". Cunoaşterea genomului uman ne schimbă şi modul în care privim rasele, precizează revista. Doi indivizi care aparţin aceleiaşi rase pot semăna unul cu altul, însă din punct de vedere genetic ei se pot diferenţia mai mult decât doi indivizi aparţinând unor grupuri etnice care diferă foarte mult între ele. Iată ce a declarat Luigi Cavalli-Sforza, de la Universitatea Standford: „Diferenţele dintre oamenii aparţinând aceleaşi rase sunt atât de mari, încât e ridicol să ne gândim că rasele sunt diferite între ele — ba chiar să credem că există rase".

Ceea ce ne face asemănători este mult mai semnificativ decât diferenţele dintre noi. Iar acest lucru este în armonie cu relatarea biblică.

| LegionarulRoman a răspuns:

Din Biblie se deduca ca Adam si Eva a trait peste 900 de ani si a avut peste 30 de perechi de copii, care mai apoi s-au unit si ei.In Biblie scrie clar ca, Cain si Seth aveau 2 ramuri distincte, care unindu-se(barbati cu femei) s-au inmultit si au devenit mereu mereu mai multi.In privinta fizionomiilor, culorii pielii si a limbii, asta este clar un rezultat al Turnului Babel, dupa care oamenii nemaintelegandu-se au plecat fiecare in lume(e posibil ca in acea vreme sa existe un sigur conntinent), fiecare negandu-l pe Dumnezeu si creindu-si alti zei.

| Morphines a răspuns:

Daca iti intrebi profesorul de religie va gasi explicatii si explicatii care mai de care mai bizarre. Intre Religie si Stiinta se da o lupta crancena...winking

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Te crezi singura in univers/uri?

| Jackul336 a răspuns:

Exista atat in cadrul plantelor si animalelor varietati subvarietati tipuri subtipuri

chestia asta cu adam si eva e un pur basm deoarece apele formele de relief, animalele si plantele au aparut pe terra nu in eden

exista ceva la baza tuturor insa acel ceva e deformat pana la absolut de culturi

| Tibberiw a răspuns:

Nu poti obtine astfel de raspunsuri pe TPU.Parerea mea este ca religia e o afacere foarte profitabila pentru " cei mari " si o metoda de control a maselor.

| Cristina_Stefan_1980 a răspuns:

O intrebare buna pentru profu' de religie.Eu cred in ambele variante sa zic asa, daca D-zeu a facut omul adica pe Adam si pe Eva a facut.o din coasta lui, da au fost de aceiasi rasa, dar oamenii din Africa unde este foarte cald dupa cum stim toti asa s-a schimbat culoarea pielii lor. Acum nu cred ca este doar asat, corpulsi organismul uman se vor dezvolta mereu
Sper ca te-am ajutat

| ShadowDancer a răspuns:

Dumnezeu suntem noi si faptele noastre. Ce ramane in urma noastra si cum isi amintesc oamenii de noi. Amintirea vie in timp inseamna ca ai fost omul lui Dumnezeu iar el te-a primit la el. Restul doar baliverne, iar biserica pffff...o mana de draci...

| Cristina_Florina_Campean_Vacar_1988 a răspuns:

DACA crezi in Dzeu vei sti ca el a spus:crede si nu cerceta!,daca esti credincioasa si crezi ca el ne-a creat atunci iti vei da seama,ca da la inceputuri climatul si alte conditii foarte grele de trai a schimbat rasele,daca observi fiecare rasa are ceva specific,nu stiu exact daca datorita climei doar,poate si a alimentatiei,si factorilor genetici mutati de-a lungul veacurilor,eu consider ca Dzeu a fost atat de intelept sa ne diferentieze,pentru ca altfel eram toti de-o mama,de ex un european se va adapta foarte greu in Africa datorita climei si altor factori, de aceea schimbarea de infatisare si altele! daca crezi ca este ceva stiintific, urmareste documentare si vei vedea ca nici cei mai mari specialisti nu gasesc o explicatie concreta cum a aparut omul, decat ca a fost creat de ceva pana la urma! eu stiu ca Dzeu ne-a creeat asa cu un scop, nu imi pun intrebari pt.ca el este perfect!

| suntserios a răspuns (pentru Cristina_Florina_Campean_Vacar_1988):

Daca se ghidau toti dupa "crede si nu cerceta" nu mai scriai tu acum pe TPU ci vanai vreun porc si il mancai crud intro pestera