| Atlantic007 a întrebat:

Ma tot framanta o intrebare. De ce a fost nevoie ca Mantuitorul sa sufere o moarte umilitoare pentru a ne rascumpara? De ce tocmai rastignire?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Motivele sunt multe.
Dacă murea de moarte bună într-un palat de mare preot nu își amintea lumea de el.
A dorit să dea un exemplu că sunt valori care merită sacrificiul suprem.
Răscumpărarea înseamnă modifcarea de conștiință de la Iudaism la creștinism.
Pe jertfa lui s-a clădit entuziasmul și continuitatea loialității apostolilor după dispariția sa ( și aceea judicios regizată). Ei s-au identificat cu Isus egal doctrina și idealul său revoluționar. El a oferit viața sa simbolic, el și-au oferit viețile lor integral unui sacrificiu continuu, care a bulversat lumea antică, luîndu-l pe el ca model.
Toate acestea s-au adeverit ca necesități prin ceea ce a urmat. De la o religie regională a unor triburi nomade prin pustiurile orientului la o religie universală, care depășește orice construct cultural prin faptul că are potențialul de a reuni tot mapamondul sub un ideal de fraternitate armonie și pace. Semnat ateu sadrian46.

13 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Romani 6,23. Fiindcã plata pãcatului este moartea: dar darul fãrã platã al lui Dumnezeu este viata vesnicã în Isus Hristos, Domnul nostru.
TOTI pamanteni sunt PACATOSI deci sunt HOTARATI morti. Pentru ca sa putem fi salvati de la moarte (este vorba de MOARTEA Vesnica) trebuia ca Cineva FARA PACAT sa moara in locul nostru, un INLOCUITOR dar ca sa poata sa salveze pe toti care ACCEPTA acest schimb trebuia sa moara Dumnezeu, acest lucru l-a luat asupra Lui, Dumnezeu Fiul. Rastignirea era un procedeu folosit in acea vreme, un procedeu umilitor si chinuitor, un om rastignit putea agoniza si o saptamana pana murea pe cruce. Asta e caracterul omului de ce te miri, vezi ce "circula" chiar pe aici si te vei lamuri mai bine.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca nu se inventase pistolul

| Meme10Memu a răspuns (pentru suntserios):

Au murit altii in conditii mai nasoale decat pe cruce. Unii au murit mancati de fiare adica erau mancati de vii de animale salbatice. Altii au murit de cancer lent si mult mai dureros.

| sierra1 a răspuns:

Cine-i mantuitorul de care vorbești?

| Atlantic007 explică (pentru sierra1):

Fiul lui Dumnezeu

| sierra1 a răspuns (pentru Atlantic007):

Te-aș intreba cine e dumnezeu dar o să-mi indici ca sursă biblia și atunci ne blocăm. așa că rămâi nu intrebarea nerăspunsă pe placul tău.

| Celcestietot a răspuns:

Nu era neapărat nevoie, dar așa au ales cei din jurul său, să îl omoare pe Iisus.

| milan9 a răspuns:

O moarte si niste suferinte care se actualizeaza si se CONTINUA pe sfintele altare in Liturghii atat timp cat in lume se comit pacate si abuzuri ale omului contra omului, atat cat va mai tine lumea...
Este una din formele de compasiune ale lui Dumnezeu Fiul pentru lumea pe care a creat-o si careia i-a incredintat si pe cel mai periculos dintre daruri: libertatea (cu responsabilitatea pentru fapte).

Nici parintii nu ii obliga pe copii sa le urmeze profesia, un motiv in plus de a intelege de ce nici Dumnezeu nu ne forteaza sa-i urmam vocatia: aceea de a lucra binele...

| mentholinks a răspuns:

Pentru ca asa era moda la romani atunci, cum astazi in America e scaunul electric si injectia letala asa era atunci rastignirea pe cruce.

| Meme10Memu a răspuns:

Era moartea mai grea. Dar sunt moduri de a muri mai nasoale.

| Panamax a răspuns:

Initial a cerut sa fie ucis cu injectie letala, apoi a cerut scaun electric.Intr-un final a cerut sa fie impuscat.
Ideea era ca oricum invia, sacrificiul era doar de spectacol.

| Octavian199 a răspuns:

Sa vedem.S-a pus rau cu preotii si cu romanii.Asa ca l-au executat, nu s-a sacrificat.Vezi ca mai erau doi pe cruce.Asta era pedeapsa, introdusa mai inainte de Iisus.Asa ca mai terminati cu prostia ''sacrificiu'.Asa pot sa zic si eu ca sunt Dumnezeu si astia ma executa, si eu smecher zic ca m-am sacrificat pentru voi rolling on the floor

| Romanul86 a răspuns:

Ca să-l biruie pe diavol fără a folosi violența.