anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salutare, tuturor!
Aș dori să îmi răspundeți dacă vă rog, pe rând la întrebări.
1.La spovadă la greco catolici trebuie să stai pe scaun, sau în genunchi cu patrafirul pe cap
2.La spovadă la greco catolici se măturisesc păcatele, iar apoi se spune actul de căință?

Mulțumesc!
Dau fundă celui care îmi răspunde la ambele întrebări

11 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ce importanță are

| milan9 a răspuns:

@Daniellie nu se rezuma cu insulta doar asupra preotiei crestine ci declina orice importanta acordata de noi credintei, crestinismului, Scripturii. sad

Spre exempu, Scriptura este cea care a întemeiat taina marturisirii păcatelor. Primul gest de dupa Inviere chiar la harul iertării pacatelor s-a referit.
- Unul dintre citatele care autentifică acest lucru este :
Ioan 20, 21:,, Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi."
Ioan 20, 22:,, Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;"
Ioan 20, 23:,, Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."

| DanielIlie a răspuns (pentru milan9):

Parte din probele adunate în nenumăratele dosare de șantaj ale popilor pedofili, sunt fragmente din aceste spovade. Un copac, un rău, natura vie în general vor ști să înțeleagă tainele cuiva, fără riscul ca acele fapte, idei, trăiri șamd să ajungă la vreun procuror. Aaaaaa, crede și nu cerceta, uitasem.

| milan9 a răspuns (pentru DanielIlie):

Privesti lucrurile din perspectiva lipsita de sacralitate. Asa si eu iti pot da incredintare ca un cactus va continua sa subziste intr-un desert pe o apriga seceta chiar daca aceasta continua 2-3 ani sau mai mult. E dovedit. O astfel de "rezistenta" are si fiinta umana, iar caile sale de defulare bazate strict pe placere, pe senzatii, nu reprezinta o cale pentru NATURA sa SPIRITUALA care incet dar sigur se compromite pentru vesnicie... sad

| Mircea08 a răspuns:

"Iar fapta lui însuşi să şi-o cerceteze fiecare şi atunci va avea laudă, dar numai faţă de sine însuşi şi nu faţă de altul. Căci fiecare îşi va purta sarcina sa."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 6/4, 5)
Altceva despre spovada, nu se spune nimic, prin urmare tot ceea ce ai auzit in plus sunt obiceiuri fabricate de mai marii bisericilor, obiceiuri care nu au nici o insemnatate

| alex241 a răspuns (pentru Mircea08):

Aștept răspuns la întrebările puse!
Nu doresc nelămuriri!

| Helper07 a răspuns:

Catolicismul e o fiara, asemanata cu curva din Apocalipsa. Mai bine renunti la ea.

| Daniel323 a răspuns:

Tote pacatele iti vor fi iertate.

| DanielIlie a răspuns:

Te poți spovedi liniștit lângă un copac, pe malul râului, în vârful unui munte, chiar într-un locaș de cult, rostind în gând ceea ce te apasă. Nu rezolvă nimic acel popă, mai ales dacă aștepți să facă miracole... Dumnezeu este Omul și poate face minuni cu sinele. Popa, poate cel mult să complice lucrurile. Deschide și ochii! Baftă.

| sadrian46 a răspuns (pentru DanielIlie):

A te spovedi = a povedi, a povesti plus un s la începutul cuvântului.
A povedi, a povesti, este narațiunea.
s-povada este mai mult decât o transmitere simplă de informație, așa cum face un șpicher la buletinul de știri, este o deschidere a sufletului, o destăinuire, o împărtășire a ceea ce ai bun și rău în tine, este o confruntare cu părerea altuia în probleme grave de viață, ceea ce nu poți face singur, nici cu copacul sau cu râul. Ai nevoie de o confruntare cu o altă conștiință.

| DanielIlie a răspuns (pentru sadrian46):

Fiecare are conștiința lui și acționează în consecință. Popa nu are ce cauta în ecuația asta, în ceea ce mă privește. O zi frumoasă vă doresc!