| xByte a întrebat:

Salutari celor de pe TPU. Am observat caci de la un timp apar din ce in ce mai multi atei. De ce credeti ca se intampla acest lucru si cum vedeti voi viitorul avand in vedere numarul in crestere al ateilor? As dorii sa imi raspundeti la intrebare indiferent ca sunteti atei sau crestini. Vreau sa vad cat mai multe pareri despre acest lucru. big grin

12 răspunsuri:
| 666Metalhead666 a răspuns:

Acest lucru se datoreaza educatiei. Pe viitor, numarul ateilor poate doar sa creasca.

| RAY a răspuns:

Acest lucru ma bucura desi eu in Romania nu observ asta ca merge spre drumul ratiuni din contra e un drum medieval cu oamenii saraci, disperati de saracie si multi lupi care profita de oiile de astea, religia nu a facut omul bun se vede in Romania asta cel mai bine

| sublime89 a răspuns:

Daca ne uitam la tarile in care traiesc multi atei, si le comparam cu cele in care traiesc putini atei, vom vedea ca in aproape toate cazurile sunt mai civilizate, democratice, sigure, prospere si moderne cele in care ateii sunt numerosi. Asa ca toata grija asta a crestinilor ca ce rau o s-o ducem acum ca ateii o sa domine lumea nu e decat o prostie. E oarecum normal pentru niste oameni de rand fara prea multa minte sa creada ca orice schimbare e rea, ca orice e diferit de ei e rau. Dar istoria arata ca pana la urma lumea tot se schimba, in ciuda rezistentei lor. Pot amana shimbarea, dar nu o pot opri.

| R0R0 a răspuns:

Stiu. Sunt foarte multi atei, oameni necredinciosi.(nu numai aici).
Oamenii sunt usor influentabili, de aceea sporeste numarul ateilor.

| suffarstar a răspuns:

Atata timp cat nu oamenii nu-si deschid mintea si isi formeaza credinte pe baza de ignoranta si favoritism, nimic nu se va schimba, sau va fi nesemnificativ. E valabil si pentru atei si pentru persoanele de orice confesiune. Faptul ca tu crezi sau nu in Dumnezeu, Allah sau mai stiu eu ce, nu schimba cu nimic datele problemei. Omul nu se cunoaste pe sine. Nu-mi dau seama daca asta e din cauza ca e animal, sau se comporta ca un animal din cauza ca nu se cunoaste.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Viitorul va fi asa cum este scris.lumea va fi condusa de acesti destepti ca oaia cu teleanca pana in fundul iadului, si dupa aia vor tipa ca si acuma ca, Dumnezeu e de vina, nu ei.Numai ca vor fi lasati in pace asa cum sant lasati si acuma.are cin sa se ocupe.

| MistretulPufos a răspuns:

Dar despre cei care isi creeaza propria lor religie?

Răspuns utilizator avertizat
| xByte explică:

Suffarstar, ce ai spus acolo nu este complet corect deoarece in momentul de fata orice ai face e nesemnificativ deoarece nu avem un scop bine definit al vietii noastre, daca ai facut un copil si ti-ai raspandit genele mai departe ce ai rezolvat? La randul lui tot va muri si vei stii ca l-ai facut degeaba. Ai fost un om corect si nu ai facut fapte rele, ce ai rezolvat? Singurul nostru scop ar fi sa traim si sa ne ferim de moarte pana cand nu o sa mai avem pe unde fugii, dar oare acest lucru de ce il facem? Sunt multe intrebari care te pun pe ganduri. Cum spunea maestrul cedry2k " Cine suntem? Cine-i Dumnezeu biblic metafizic metaforic, care-i sistemul sau valoric? Cand inca de mici ni se ascunde adevarul istoric " Eu unul sunt ateu si cred ca vom afla raspunsurile la aceste intrebari existentiale abia dupa ce "vom murii". Nu exista un sfarsit, este imposibil sa nu mai vezi nimic, sa nu mai simti nimic sa fii mort si atat. E o aberatie sa zici ca moartea e un lucru rau si nu un nou inceput. Aceasta este parerea mea... In legatura cu afirmatia ta caci oamenii ar fi "animale" cred ca ai dreptate, doar ca exista unele diferente, animalele nu sunt egoiste cu oricine si nu se pun pe primul loc pe ele insise. Animalele "plang" daca cineva din familia lor moare, pe mine sincer m-ar durea in **mhm.

| Iliotropion a răspuns (pentru xByte):

Depinde de mediul unde se face observația, în spațiul românesc al internetului și dacă sunt 5-10 mii de atei răspândiți prin tot contentul, dar vocali și ceva presa antibisericească poate părea că majoritatea sunt atei.
În viața de zi cu zi lucrurile sunt împărțite sunt oameni despre care ai fi zis că niciodată nu vor crede care se întorc după un examen de conștiință sau oameni care au avut o traiectorie spirituală dar care cad la un moment dat.

| xadsada a răspuns:

18. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui. Asta se va intamplasad

| TronCat a răspuns:

Numărul oamenilor care cred în Dumnezeu scade anual cu 1%. Cred că educația academică şi un minim şimț critic ucid sentimentul religios, poate nu sună obiectiv. În orice caz, detaşarea de credință se produce când omul pune la îndoială ceea ce autoritățile religioase îi spun, cel puțin acesta a fost cazul meu.

__
Cazul meu: Sunt a 9 a, n-am mai crezut în Dumnezeu din clasa a 6 a o dată ce profesoara de religie a început să promoveze intoleranța față de homosexuali, se pronunța pentru interzicerea avortului, rugăciunea într-o instituție de învățământ (laică) şi ascultarea necondiționată a preoților.