| Scarbo a întrebat:

Scria ceva in Matei, cred sincer nu mai stiu unde anume, cand le-a spus dzeu /iisus celor din iad ca cine vor sa creada in el atunci sa vina in rai. Dati-mi si mie capitolul si versetul / versetele. Multumesc!

14 răspunsuri:
| danut a răspuns:

In Biblie NU apare nicaieri cuvantul IAD.
Iadul este o inventie catolica.

| Moisie a răspuns (pentru danut):

Foooooaaaaarte gresit!
Ba scrie in mai multe locuri si anume in NT!
Chiar Isus reinviat vorebeste de IAD!
Apocalipsa.1:18 "Cel viu. Am fost mort, si iata ca sînt viu în vecii vecilor! Eu tin cheile mortii si ale iadului!
Ai vazut ce chei detine "reinviatul Isus"?
Ale IADULUI... dar nu si ale Raiului, desi amandoua sunt inventii crestine! ...si nu doar catolice, pentru ca ceea ce azi numim "catolic" a fost in urma cu 1500 de ani SINGURA Biserica Crestina.

| danut a răspuns (pentru Moisie):

Locuinta mortilor nu este sinonima cu Iadul. Locuinta mortilor este CIMITIRUL, nu iadul din imaginatia unor bolnavi mintali. Asa cum am mai spus, suferi la capitolul citire si intelegerea cuvintelor simple. In Biblie este scris in Apocalips 1, "18. Cel viu. Am fost MORT, si iatã cã sunt viu în vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor."
Dumnezeu nu a fost in Iad ci a fost MORT, nu viu in smoala. Asa ca in visele tale. P.S. Te droghezi? Ce consumi, sigur "tragi" ceva pe nas caci altfel..este evidenta lipsa materiei cenusi.

| Moisie a răspuns (pentru danut):

Nici nu am spus ca Iadul si Sheolul ar fi identice! Dar cum la tine capacitatea de intelegere e foarte redusa nu ma mir ca bati campii si zici ca Dumnezeu a fost MORT!
O asemenea prostie zau ca nu am mai auzit, desi sunt altii ca tine care incerca sa te ajunga afirmand ca a umblat la femei si cum a lasat-o gravida pe una, cu tulumba lui Intergalactica care se intinde pe mai multe constelatii

| danut a răspuns (pentru Moisie):

Crdeam ca "tragi" prafuri pe nas dar la tine este vorba de materia cenusie total absenta. Nu am spus eu ca Dumnezeu a fost MORT ci CHIAR EL, dar pentru tine cititul este o mare necunoscuta asa ca tratament urgent si eficace-ti doresc, numai bine.

| anonimg a răspuns:

Nu exista scris asa ceva nicaieri in Sfanta Scriptura.

Dar daca cineva vrea sa creada in Domnul Isus, atunci Sviri a amintit un verset: "Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti." (Luca.16:31)

| milan9 a răspuns:

Biblia spune un lucru iar doctrinele sectelor spun cu totul altceva... sufletul nu moare niciodată! Dumnezeu
nu a creat sufletul pentru ca mai apoi să-l ucidă...

Imediat după despărţirea de trupul biologic, sufletul îşi continuă existenţa într-un mod care îi permite să CONŞTIENTIZEZE, să SIMTĂ, să se BUCURE sau să sufere, să POARTE DIALOGURI, îşi afirmă dorinţe sau păreri de rău:...

Luca16, 22: „Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
23. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.
24. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti.
26. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.
29. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.

| danut a răspuns (pentru milan9):

"Imediat după despărţirea de trupul biologic, sufletul îşi continuă existenţa într-un mod care îi permite să CONŞTIENTIZEZE, să SIMTĂ, să se BUCURE sau să sufere, să POARTE DIALOGURI, îşi afirmă dorinţe sau păreri de rău:..."
Uite, eu am in fata Biblia Sinodala, binecuvantata de preafericitul Teo... Spune-mi si mie UNDE scrie cele de mai sus in Biblia Ortodoxa?

| Moisie a răspuns (pentru milan9):

Da sa este cu Doctrinele, si Hitler a avut doctrina lui si la fel Stalin, pacat ca lumea nu si-a dat seama ca doctrinele au origine Diabolica, mai ales cea crestina care a servit ca model pentru celelalte!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu exista asa ceva

| Moisie a răspuns:

Ceeee?
Unde scrie o asemenea prostie?
Cum sa vina in RAI daca Isus Christos este Stapanul Iadului si detine cheile MORTII?
Nici Dumnezeu si nici Isus nu au "Raiul" in oferta lor, deci nici nu pomenesc de el, cat despre ce zice Matei, Luca sau Ioan este egal cu ce zice Purandel sau Parpanghel.
Niciunde Niciodata Dumnezeu si nici Isus nu ne cere sa urmam ce scrie in NT, pentru ca ei stiu bine ca acest "testament" este scris de niste oameni care lucrau cu puterile diavlilor asa cum singur recunoaste Luca in cap 9:1.

Poate ai vrut sa intrebi de "imparatia" lui Isus, dar aia nu e raiul ci IADUL ale carei chei le detine, vezi Apoc 1:18, si cred ca e la mintea unui copilas de 5 anisori sa inteleaga ca acela care este stapanul (cheilor) IADULUI este chiar... Dra...doamne fereste!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Aşa ceva nu este scris nici în Matei nici în altă parte.

| Scarbo explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Atunci inseamna ca acel teolog m-a mintit, nu-i de mirare...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ti-e greu sa redeschizi Biblia si sa le gasesti? Capitolul nu este asa mare.