Când eram student, rădeam că „ urechile " facultății noastre, au pereți.
Ai grijă, să nu mai vorbești, ca să nu te mai audă toți proștii, și toate proastele, ce vorbești.
Si, care-i problema daca afla si altii? Nu e ilegal sa fii ateu. Nu e nici imoral si nici nu ingrasa.
Nu ar trebui sa-ti pese de parerea altora ci ar trebui sa-ti sustii propriile convingeri.
De ce ti-e frica? E chiar asa o mare rusine pentru tine sa spuna lumea ca esti atee? Inteleg sa te deranjeze cand te insulta si ar trebui sa ripostezi (mergi la diriginta sau la directoare sau da-le un scaun in cap) dar nu ar trebui sa iti faci atatea griji ca afla lumea. Crezi ca unui credincios ii este rusine cu credinta lui?
De ce ar trebui sa iti fie frica? Inregistreaz-o, mergi cu inregistrarea la director/inspectorat/presa. La fel cum nu e ok sa hartuiesti pe cineva pentru ca e crestin/musulman/whatever, la fel de grav e sa faci timpenii de-astea unui ateu.
Singura ta problema esti chiar tu. O sa crezi si tu in balivernele pe care le debitezi aici pana la urma.
Aceasta forma care tinde sa mearga spre manipulare (parerea mea) functioneaza nu doar in astfel de probleme.
Este simplu, recomenseaza comportamentele care vrei sa se intample mai des si ignora NU CRITICA comportamentele care nu vrei sa se mai repete.
Comportament>recompensa>Frecventa mai mare
Comportament>ignorare>frecventa redusa
Recompensa poate fi si un compliment, un gest de afectiune din partea ta etc.
Nu băga toţi ignoranţii şi sălbăticii în seamă.
Din moment ce îşi permite să te jignească, mai ales dintr-un motiv atât de cretin, nu îţi este prietenă. Iar părerile non-prietenilor ce? Exact, nu contează!
Nu-ţi pierde timpul cu astfel de specimene.
Parerile non-prieteni nu conteaza, dar a familiei da.
Asa si problema care ar fi? sau esti genul care sustine sus si tare ca e ateu da se duce la biserica si face 1000 de cruci doar asa de ochii lumii sa nu se supere lumea pe tine?
"Nu am fost niciodată insultat de către satanisti mânioşi că nu cred în diavol, doar de către creştini iubitori supăraţi că nu cred în Dumnezeul lor."
Eu i-as zice ca e posedata si ca o sa ajunga in iad pentru ca nu isi iubeste aproapele, i-as descrie iadul cu lux de amanunte, bineinteles, ar fi tot ce nu ii place si tot de ce se teme, i-as vorbi un pic despre dumnezeu, cat de mandru e de ea, as distruge-o psi-ho-lo-gic (da, stiu ca e psihic, dar asa zice romeo fantastic la mondenii), data viitoare sa isi manance mucii si sa taca.
Sa fii ateu sau sa ai cu totul alte convingeri decat majoritatea nu e totuna cu a fi criminal.
Nu e nimic nelalocul lui,ca sa zic asa, nu ai de ce te speria atat de parerile altora.
Stai calma si mentine-te pe pozitie.
E credinta ta,este ceea ce tu esti,tu esti unica si nu esti ca ceilalti.
Fiecare e unic si are ceva ce altii nu au.
Nicidecum nu-i raspunde la injurii in acelasi mod,nu te cobora la nivelul ei, fii cu capul pe umeri si axeaza-te pe persoana ta si pe ceea ce simti ca esti, si atat.
Trateaza cu indiferenta persoanele ca ea, pentru ca niciodata nu vor intelege punctul tau de vedere oricat ai incerca sa explici.Cu cat te adancesti in explicatii cu atat te vor crede mai nebun si fara un rost.
Las-o sa jigneasca pana oboseste, indiferenta e cea mai buna.
Ai grija de tine.
Nu stiu ce sa cred. Nu cred in totalitate ce ai spus. De ce? Esti in clasa a 6-a, draga Arama Laura Ioana ( ai mai avut 3 conturi vechi: sosono, unsufletpustiu si traiescdeciexist). TU ai zis ca te-a facut 'tampita", satanista si"imorala". EU te asigur ca niciun copil de clasa a 6-a nu stie sensul cuvantului "imoral" sau "satanist". Te credeam daca erai cel putin pe a 10-a sau la liceu.
"tampita". EU unul am spus nu te cred. In alte posturi, am mai vazutacest gen de apelative.
Daca ma intrebi de ce cred asta? Pentru ca in comuna Scorteni scolile sunt slabe, elevii abia daca pot pronunta cuvantul termenul astronomie, abia daca stiti sensul cuvantului "imoral", dar apoi sa-l si folositi.Nu vreau sa te superi pe mine, nu o lua nici ca pe o critica, dar ti-am spus de ce cred eu asta.
"Problema e ca a inceput sa vorbeasca profesorul de geografie despre asta"
Dar, in cazul in care este reala aceasta poveste (desi nu prea imi vine a crede deloc) IGNORA-I. Profesorul nu are ce sa-ti faca nimic. Este dreptul fiecaruia in a alege ce crede de cuviinta.Pe un profesor, indiferent ca e crestin/ ateu, NU ARE TREBUI sa-l intereseze deciziile fiecaruia. Nu raspunde el decat de propria lui viata.
Sincer nu ma cunosti! nu ai habar prin ce am trecut eu sau prin ce trec zilnic! Si daca ai de gand de fiecare data cand ma intalnesti sa spui prostii de genul asta mai bine TACI!
'' Pentru ca in comuna Scorteni scolile sunt slabe, elevii abia daca pot pronunta cuvantul termenul astronomie, abia daca stiti sensul cuvantului "imoral", dar apoi sa-l si folositi.''
Tu chiar crezi ca totii sunt astfel? chiar ti se pare ca sunt proasta, neanderthala? Persoanele de genul tau sunt indoctrinate religios, cauza pentru care actioneaza involuntar sa elaboreze un model al Universului conform cu legendele creationiste.
In primul rand nu trebuie sa te enervezi. Este o lume virtuala.
In al doilea rand, da am zis ca nu cred ceea ce-ai spus ( si iti stiu toata povestea Arama Laura sau sosono -dupa un cont mai vechi) pentru ca tu insati foloseai aceste genuri de apelative in posturi anterioare si nu prea-mi vine a crede a apartin vocabularului unei fetite de clas aa 6-a.
DIntr-un alt punct devedere cu scoala cum stai? CU matematica, fizica, astrofizica? Un defect la mine este mandria ( am avut standarde cu mult superioare unui elev d evarsta ta). Cand eram de varsta ta, parca ti-am mai zis, daca nu iti spun iarasi ca primeam toata aprecierea profesorilor si tine minte ca eram la al 3-lea cel mai bun liceu din tara si inca este.
Sfatul meu: lasa discutiile care te depasesc total, vezi-ti de matematica. Peste 2 ani ai examenul de capacitate si nu cred c-o sa-ti dea la matematica un subiect despre contradictiile religiei si stiintei sa fim seriosi
Ma faci indoctrinat religios. NU am nimic cu tine. NU te-am jignit sub niciun chip, iar daca asta ai putut sa deduci din cuvintele mele ca te-am putut jigni sau ti-au provocat atac la persoana imi cer mii de scuze. Un simplu imi pare rau iti pto adresa, avand in vedere ca SUNTEM IN LUMEA VIRTUALA.
O intrebare, sper sa nu te superi, dar daca tu pe noi ne faci fanatici, tu cum te vezi? NU esti si tu oare in acest fanatism, cautand zi dezi sa contrazici niste subiecte care sunt peste limitele tale?
Sper sa nu te superi.
SUcces in viata iti doresc. Sa ma ierti pentru defectele mele ( care nu le-am putut stapani din pacate), dar nu urmaresc sa te jignesc sau sa recurg la atac la persoana printr-un limbaj obsecen. SUb niciun caz.
Ar trebui sa le intorci spatele si sa-i lasi sa injure. Sa-i pedepseasca dumnezeul lor fiindca "Iau numele domnului in desert".
Fi mandra ca esti ateu caci esti printre putinii oameni de pe aceasta planeta care se ridica deasupra "prostimii".
Religia este principala cauza a faptului ca aceasta planeta este atat de mizera(nu neaparat cea crestina).
Mereu vor exista si oameni care jignesc sau te vorbesc pe la spate dar si oameni care te vor respecta, datorita faptului ca nu ai acea gandire limitata.
Cum ai putea reactiona...ori ii tratezi cu spatele, ori le-arati *** si pleci mai departe.
Cand iti faci prieteni noi, gandeste-te mereu ca acesta va fi mereu un subiect de discutie intre voi, si ca s-ar putea sa aveti neintelegeri.
Ei bine, in prezent sunt multi atei, eu personal nu-i condamn in nici un fel, caci ii va condamna altcineva.Tu n-o bagi in seama iti vezi de viata si de principiile tale.Plus de asta tu pe fata respectiva o vezi mare crestina? Crede-ma ca multi crestini si ortodocsi si aproape toti ei nu-si cunosc radacinile, si pe urma vin si-mi spun ca "Craciunu" e sarbatoare crestina.Nu te lua dupa ea, abereaza pur si simplu, asta-i romanu cand da de ceva nou, sa se creada el mai bun.
Nu mi se pare ok atitudinea asta, pana mea, acuma si-a dat arama pe fata, crezi ca iti era prietena cu adevarat? eu zic ca nu. Si daca esti atee, musulmanca sau alta religie asta inseamna ca trebuie sa ne omoram? categoric nu. Daca te mai injura sau te injoseste, ia-o odata deoparte intre 4 ochi si spune-i cat de mult te-au durut vorbele astea, spune-i cum te-ai simtit. Si intreab-o daca din cauza ateismului tau nu poate ea dormi. Tu daca vezi un crestin, musulman sau alta natie faci asa? eu nu cred ca pe tine te deranjeaza in ce crede ea, atata timp cat va respectati reciproc, am dreptate?
Pai de ce tie frica? esti atee.si? asta e ceva rau? eu sant crestin da nu sant asa bun.cam pacatos, ca sa nu spun cel mai pacatos.insamna ca sant ateu? cat despre invective,santeti chit; am o tampita in clasa. dupa parerea voastra a amandurora, santeti doua tampite? apai draga suflete, eu sant de toate, daaaa, nu prea ma framanta asta decat sufleteste.ce cred ceilalti nu prea ma intereseaza.cum ar trebui sa te porti? fa-i plecaciuni cand o vezi spunand; saruu-mana sfintia -ta.binecuvanteaza-ma pe mine, aeriana, tampita, satanista etc.santem colege ar trebui sa ne respectam nu sa ne porcaim.domnisoarele binecrescute asa fac.sa fiti iubite amandoua.
Mai bine ca n-ai pus intrebarea asta la 'Religie', ori aveai chef ca dupa sa te mai ia si aia la o partida de injuraturi, blesteme, amenintari, insulte? Si eventual dupa toate astea sa-ti mai fie raportata si intrebarea.Lasa, e mai bine ca ai postat-o aici pentru ca vezi ca ai primit destule sfaturi folositoare aici, iale in considerare.Cat despre fata aia care te necajeste, sa stii ca un lucru bun tot iesi de aici.Ea este clar un exemplu de `asa Nu`, sa stii in viata ca daca improsti cu ura in jurul tau nu esti cu nimic mai interesant/a!
Fii mandra, ai dreptul sa-ti alegi religia, profa de religie stie ca-s ateu xD unii colegi spun ca-s satanist, altii ma striga " drace"
Sunt al dracu‘ de mandru de asta
Cat despre reactia ta tine de tine eu n-as accepta sa fiu injurat pentru ca nu cred in zeitatile lor ridicole, nu suntem in evul mediu sa fii obligata sa urmezi deviza "crede si nu cerceta " oamenii astia idioti nu merita sa traiasca
...Si daca spune altora ce? De ce ti-ar pasa tie ce cred niste retarzi despre tine? ..Halal credinciosi.
Nu ii mai asculta ...nu ai ce sa le faci. Trebuie sa intelegi ca sunt niste oameni cu o gandire limitata care nu baga la cap orice le-ai spune / demonstra. Cam asta e rezultatul indoctrinarii. Ignorai si gaseste-ti prieteni de calitate, oameni cu caracter si o sa vezi ca totul va fi bine.
Domnisoara,tu ar trebui sa stai calma si sa accepti insultele ca doar sti zicala:"Cel mai destept cedeaza".Si nu-i baga in seama. Daca sunt unii care se dau mai ca sunt crestini si fac ce ti-au facut tie atunci sunt crestini doar in acte...
Ignora astfel de persoane dobitoace. Oricum ti-ai fi pierdut timpul cu ea incercand sa ii explici. Hm, ai putea sa-ti iei castile la scoala si sa asculti muzica in timp ce ea vorbeste ca o nebuna... *epic troll*
Ignoro..since rsi eu am fost ateu...dar nu toata familia sau din eligie ..doar asa nimeni nu stia insa totusi am relizat k ma mintema insa fiiecare crede ce vrea.eu zic sa nu o bagi in seama fiindca fiiecare crede ce vrea
Eu zic să incepi să crezi in Dumnezeu, IisusHristos si FecioaraMaria...
Dacă te injură..intoarce moneda.De ex:
-Satanisto!
-Măi fată...du-te la un psiholog...
Sau
-Aeriano!
-Ce esti!
Ori no bagi in seama si zici ca fiecare cu religia lui.ori zici ca nu trebuie sa judece oamenii dupa religie...
Adu-i aminte: iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuşi, întoarce şi celălalt obraz, adu-i aminte că dacă tu o respecţi pentru alegerea ei şi ea ar trebui să te respecte.
De ce ţi-e frică de ceea ce eşti? Eşti atee? Ok, bravo ţie. Ca idee de bază, de la începuturile creştinătăţii au rămas doar cele 10 porunci, restul e mai mult invenţie decât adevăr. Pentru mine, dacă respect cele 10 porunci, sunt mai creştin decât unul care se duce în biserică zi de zi dar se comportă ca un excrement uman o dată ieşit din ea.
Fii mândră de ceea ce eşti. Nu trebuie să dai socoteală nimănui, decât celor dragi, care ar trebui să te accepte aşa cum eşti.