| Daavidd a întrebat:

Se poate ajunge in Iad dacă fumez?
https://www.youtube.com/watch?v=SlCMU2dvWqM un videoclip care vorbeşte despre acest subiect... voi ce părere aveţi?

22 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mai fumat, mai o prostie, mai ura, mai o minciuna si uite asa ajungi in iad. Chestia este ca raiul ar trebui sa fie gol pentru ca nu exista om care sa nu greseasca. Asa ca respectati cele zece porunci si nu bagati in seama biblia. E o carte de povesti din care multe se contrazic una pe alta.

| Daavidd explică:

happy

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu condamna fumatul. Dar in Biblie, iad se refera la moarte, nu chin vesnic. 1Corinteni7:1

| milan9 a răspuns:

Contrar pentru ceea ce instiga @danay, Dumnezeu NU şi-a propus in bunatatea lui să distrugă, să nimicească vreun suflet.
Un suflet nu poate fi ucis, dar in schimb un suflet se poate compromite singur prin neimplinire, prin esec...
Pierderea mantuirii si colaborarea cu demonii este cel mai mare esec al libertatii omului.

În primul rând, Dumnezeu este Iubire şi a creat totul pentru VEŞNICIE. Sufletele sunt vesnice. Noi avem privilegiul dar şi responsabilitatea de a ne "configura" şi alege starea acelei veşnicii. Nimeni altcineva în locul nostru.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Tocmai m-ai facut sa sting melodia preferata pentru a asculta un om care s-a filmat cu web-ul si apoi a incarcat video-ul pe youtube in speranta de a exista oameni atat de prosti incat sa-i creada lui balivernele.
Pana la urma ajungi in iad si daca te scobesti in nas in biserica.

| Daavidd explică (pentru DarkOrbitMoon):

Păi şi există vreo şansă pentru noi?

| LTAA a răspuns:

Da, o sa ajungi in iad si dracii o sa faca ciolan afumat din tine intr-un cazan cu smoala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da ma davide? calatoriile lungi, se fac cu mijloace rapide.cancerul e un mijloc.

| Daavidd explică (pentru anonim_4396):

Foarte tare asta laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E pacat ca te ranesti singur.Stiu de la tata ca fuma mereu cand eram eu copil si s-a imbolnavit rau si a stat ani numai prin spitale.I-a fost si lui greu, dar si noua.E mare pacat sa iti faci rau cu propria mana atata timp cati sunt destui oameni care abia asteapta sa te vada in necazuri.Despre iad, religia spune ca da, mergi in Iad, dar acum nu stiu ce sa zic...nu sunt Dumnezeu sa iti raspund.Ti-am zis-o ca intre omeni, ca stiu ce grea e viata, stiu si cum e lumea, deci de ce sa iti ingreunezi situatia?

| Daavidd explică (pentru anonim_4396):

Aşa este big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru Daavidd):

^_^

| Delmoniko a răspuns:

Sper. Fumati iarba, nu o tundeti!

| YoannaYoanne22 a răspuns:

Se poate face cancer pulmonar...Nu e de ajuns sa te faca sa te opresti din fumat? Mda...deci nu iti pasa ce se intampla cu tine in viata asta decat dupa moarte. tipic si trist.
N-am inteles niciodata fumatul.De ce ar cumpara cineva cancer?

| EvaDuarte a răspuns:

Din punctul de vedere al crestinismului Dumnezeu ne iarta toate pacatele pe care le marturisim si pentru care ne pare rau. Dar mai important de atat ar trebui sa te intrebi daca iadul din lumea de apoi este singurul lucru care ar trebui sa te ingrijoreze. Riscurile legate de consumul de tutun sunt bine cunoscute, iar o forma de cancer sau alta boala legate de aceste viciu pot fi iadul pe pamant

| Daavidd explică (pentru EvaDuarte):

Interesantă perspectiva... iadul poate fi si pe pamant!

| Armaduo a răspuns:

Presupun că esti ortodox. Am citit un articol scris de părintele Cleopa. Spunea că ajungi in iad dacă fumezi (presupun că e vorba despre tutun). Apoi am realizat că există o sumedenie de erezii in expunerile lui. Cea mai grav a greșit când a spus că daca nu ești ortodox, nu te mânuiești, iar celelalte religii vin de la diavol. Gândește-te ca nu a lăsat Isus religia, el a făcut cunoscute anumite învățături care au dat naștere Bisericii. Ce vreau sa spun e ca nu scrie nicăieri în Biblie ca daca fumezi ajungi in iad. Ai cele 10 porunci. Cunosc preoți care fumează. Dar e păcat atunci când îți distrugi sănătatea. Eu fumez iarbă, ma ajută sa filosofez despre credință, viață si moarte. În acest an ma înscriu la facultatea de teologie. Eu unde ar trebui sa ajung?

| CommonSense a răspuns (pentru Armaduo):

"celelalte religii vin de la diavol"

Asa este. Celelalte "religii", una din ele fiind Budismul, care promoveaza pacea este filozofii. Numai religiile pot fi atat de tampite cat sa incurajeze discriminarea si ura.

| Daavidd explică (pentru Armaduo):

Vei afla big grin

| Daavidd explică (pentru CommonSense):

Corect happy