| Sarkasoon a întrebat:

Se poate crede ca inteligenta universala,adevarata Divinitate,poate sa blesteme fara nici o noima,oamenii care nu se conformeaza unor legi iudaice inventate, cu amenintari de genul sa-si mănance copii cei ce nu,, ascultă''?
http://www.youtube.com/watch?v=_6qqGo-wmdk
Cugetați! Așa credeti ca se vor,,rezolva''problemele omenirii, prin aceste blesteme da-te de IAHWE?(Dumnezeul lui Israel)

11 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Vechiul testament, este o culegere de basme ciudate // uneori chiar tâmpite!

| AvalohAlinCuriosityMysteryLifeUniverseMedical a răspuns:

Daca ai intelege mai bine si ai citi mai multe carti duhovnicesti, un catehism si ai face un studiu biblic crestin ortodox ai fi de alta parere.A si daca te-ai ruga tu la Mantuitorul Iisus Hristos..In fine..Numai bine

| relian a răspuns (pentru AvalohAlinCuriosityMysteryLifeUniverseMedical):

Omul asta vorbea de Dzeu nu de Isus.Arata ceva denu il asculti uite cum te pedepsea.Si daca ai o explicatie ceva in afara de Isus si alte carti duhovnicesti spune-le ca doar asa poti arata oamenilor adevarul.Asa daca nu ai explicatie si stai ca aduc pe mama pe tata, pe frati si surori pai deja te-ai departat de la subiect.Si de ce sa se roage daca omul nu este convins,nu are la ce, la cine? Te intreb tu cum te poti ruga unui astfel de om, zeu sau ce este el, unul care te ameninta cu moartea, cu boli si asa imi departe ca de nul asculti dracu te va lua.Naspa frate nu inteleg cum unia pot accepta asemenea chestii. Daor daca estyi masochist stiu si eu iti place sa ti se induca durere, iti place sa fii amenintat cu moartea si sa faci ce trebuie sa faci.Nu crezi ca e mai bine sa facem ce facem asa din placere? fara sa fim ameninmtati, sa fim torturati si asa mai departe? Mai multe carti duhovnicesti decit biblia deja asta inseamna altceva.Cine a spus ca trebuie sa mai fie si alte carti duhovnicesti? Daca dzeu exista a scris o carte ca e buna, ca e rea asta e trebuie sa ourmezi.Atunci ces cu aceste carti duhovnicesti de unde au mai aparut?

| Lizzu a răspuns:

Am spus-o si o mai spun : daca ar exista un ceva/cineva superior,nu ar prelua sentimentele,frustrarile si neimplinirile oamenilor care s-au crezut apostoli sau ce-or mai fi fost si au scris o simpla carte de LEGi pentru popoarele,civilizatia de atunci, din timpurile acelea.

IAHWE era zeul razboinic al popoarelor de atunci, personificat ca si zeii din Olimp, la fel ca ei in Legendele Olimpului si nimic mai mult. Legendele Olimpului ar trebui considerate reale? ca o carte de capatai? oh go on

Uite ceva la care daca te uiti cu atentie si asimilezi, vei intelege totul mai usor. Mi l-a dat si mie cineva tot de pe acest site happy
Are doar 15 minute si e subtitrat.

| relian a răspuns (pentru Lizzu):

Pai na ce vrei acum, de abia lumea se afla la inceputul cunoasterii, oamenii au inceput deja sa se intrebe una alta si este foarte greu, chiar si cu dovezi clare sa demontezi o religie care a fost impusa cu forta timp de milenii.Nu putem sterge cu buretele asa de usor ceva sapat in mintea oamenilor de mii de ani. Daca ar fi sa facem si noi cum au facut ei, adica sa apelam la forta am putea face sa dispara acest dzeu in citeva generatii, insa nu mai sintem acum mii de ani in urma.Insa umanitatea se va trezi chiar de usor si tirziu.Stii cum se spune mai bine mai tirziu decit niciodata.

| relian a răspuns (pentru Lizzu):

Ce faci draga ai trecut la budism? Napa eu din ce amobsv orice religie este daunatoare pentru om, asa ca viata si tot.Deci sa stai deoparte e celmai bine cred.Dar naacum fiecare face ce vresa, poate mai inveti ceva nou.Insanu e mai bine decit sastudiezi budismul sa faci ceva util? Sa dai cu sapa, sa plantezi un copac chestii de genul asta.

| Lizzu a răspuns (pentru relian):

Nu am trecut la nimic. Nu sunt la nimic.
Incerc sa aflu si alte puncte de vedere si atat.

| Lizzu a răspuns (pentru relian):

Oricum invataturile de acolo te invata cum sa traiesti, cum sa te adaptezi mai bine la viata si la tot, cum sa-ti antrenezi mintea, se bazeaza pe mecanisme ale organismului.

| rosini a răspuns:

Bolnavu mintal din biblie nu este nici o divinitate. Este un zeu tribal pus pe un bat si aratat lumii ca adevarata divinitate. Oricum zilele executiei lui se apropie.

| DavidoW a răspuns:

rolling on the floor, cred ca esti || cu biblia laughing, de ce incerci sa il umilesti pe Domnul Dumnezeul meu? pe creatorul tau si a tuturor lucrurilor care te inconjoara cu aceste lucruri mediocre, ai putea prostii multi necunoscatori ai acestor versete, contextul e important, dar pe cine cunoaste Biblia putin, nu poti. Intelepciunea oamenilor este o prostie pentru Dumnezeu, cere-I intelepciune... pentru ca ai nevoie, daca pacatul ar durea, Pamanul ar fi pustiu. Domnul sa te binecuvanteze!