| Antisistem11 a întrebat:

Se poate dovedi(stiintific) ca a existat un potop mondial asa cum susține geneza?

Răspuns Câştigător
| rapandula a răspuns:

Pai da, a existat. A durat 2 milioane de ani pe timpul cand exista supercontinentul Pangeea, adica acum 234 de milioane de ani. Pe atunci, Pamantul era foarte fierbinte si uscat. Datorita acelei perioade ploioase, au aparut dinozaurii intr-un numar foarte mare. Inainte de asta dominau reptilele, cum ar fi soparlele sau crocodilii. Dar in Biblie despre ce an e vorba?

| Antisistem11 explică (pentru rapandula):

Două milioane de ani? Ohoo

| rapandula a răspuns (pentru Antisistem11):

Da. Poti sa te informezi despre asta. In Biblie despre ce an e vorba?

| Antisistem11 explică (pentru rapandula):

Biblia nu da asemenea detalii. unde pot sa ma informez?

| rapandula a răspuns (pentru Antisistem11):

Caut imd si iti dau link in privat.

| rapandula a răspuns (pentru Antisistem11):

Https://youtu.be/hIFMiE87Xss
Nu pot sa-ti dau mesaj, trebuie sa mai strang activitate pe site.

| Antisistem11 explică (pentru rapandula):

E ok. multumesc din suflet.

12 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Se poate dovedi științific ca povestea cu Noe nu are sens.
Ca a fost sau nu un potop nu are nicio legătură. E posibil sa fi fost, e posibil sa nu. Și chiar dacă a fost, probabil e exagerat.

| halogen001 a răspuns:

Nu. Sunt exagerari si multa fantezie.

| CostinAlamariu a răspuns:

Da. Sunt destul de multi oameni de stiinta care lucreaza la asta.

| Eisenheim a răspuns:

Îți dai seama că atunci erau puțini oameni pe pământ, nu aveau net, mijloace de transport nu aveau efectiv cum să știe multe lucruri, deci daca in zona lor au fost niste inundații mari, ei au concluzionat că a fost la nivel global, pentru că pur și simplu nu aveau de unde să știe că în cealaltă parte a pământului există uscat, neafectat de potop happy

| alidenbealidenbi a răspuns:

În toată lumea există legende despre Potop. Deși sunt diferite de relatarea biblică, multe au elemente comune cu aceasta. Urmașii lui Noe s-au răspândit pe tot pământul, ducând cu ei și relatarea despre Potop. Fiind transmisă din generație în generație, relatarea a fost distorsionată și au apărut mai multe variante ale acesteia. Să vedem câteva exemple.

Legenda greacă: Bărbatul și femeia care supraviețuiesc potopului trebuie să repopuleze pământul aruncând în urma lor niște pietre. Apoi, acele pietre devin bărbați și femei.

Legenda hindusă: Un bărbat este avertizat de un pește că un potop va distruge omenirea. Peștele îl învață pe bărbat să construiască o barcă. Omul supraviețuiește potopului deoarece peștele duce barca într-un loc sigur.

Legenda babiloniană: Bărbatul și femeia care supraviețuiesc potopului primesc nemurirea și devin zei.

Legenda aztecă: Un bărbat împreună cu soția lui și copiii lor supraviețuiesc potopului, în vreme ce toți ceilalți oameni sunt transformați în pești.

Dunele mari de nisip din deserturi sunt o dovada ale aluviunilor si nisipurilor adunate de apele unui potop mondial pe alocuri adica in zonele deserturilor mari.

| alidenbealidenbi a răspuns:

Unii s-ar putea întreba dacă nu cumva relatarea despre apele care au acoperit pământul este doar o legendă sau cel puţin o exagerare. Răspunsul este categoric nu! De fapt, într-o anumită măsură, pământul încă este acoperit de ape. Apele mărilor şi oceanelor acoperă circa 71% din suprafaţa pământului. Prin urmare, apele de la Potop sunt încă pe pământ. Iar dacă gheţarii şi calotele glaciare de la poli s-ar topi, nivelul mării ar creşte atât de mult, încât apele ar acoperi oraşe precum New York şi Tokyo.

În urma cercetărilor făcute în nord-vestul Statelor Unite, geologii au ajuns la concluzia că, în vechime, zona a fost afectată de nu mai puţin de 100 de inundaţii catastrofale. Se spune că, într-o astfel de inundaţie, apele care au măturat regiunea au format un zid de 600 m înălţime care s-a deplasat cu o viteză de 105 km pe oră. Aceasta a însemnat 2 000 km3 de apă, cântărind peste 2 000 de miliarde de tone. Descoperiri similare i-au determinat şi pe alţi oameni de ştiinţă să admită posibilitatea unui potop global.