anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate spune despre preotii ca sunt parazitii ai societatii deoarece isi insusesc nedrept cele mai bune lucruri pe care le poate avea o societate sanatoasa?

10 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu, atata vreme cat oamenii au nevoie de ei. Mai paraziti ca politicieni nu sunt nimeni, sunt platiti din banul public sa administreze si ei administreaza... spre buzunarele lor. Ce faci arunci talhariile hotilor in curtea popilor? Nu popii administraza valorile tarii.

| anonim_4396 explică (pentru Hombre):

Nu,dar ei profita de bunurile tarii

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Trag speranta ca nu or fi toti niste paraziti si s-o mai gasi cate unul care poate fi...altfel!

NOname
| NOname a răspuns:

Preoții pot fi considerați paraziții ai societății, deoarece trăiesc de pe urma fricii, ignoranței, nesiguranței și naivității celorlalți, creând probleme și vinovății imaginare, pentru a vinde leacuri imaginare, himere.

Prin natura "meseriei" sunt niște profitori (chiar dacă unii sunt ghidați de propria sa naivitate și "bunele intenții").

- http://www.tpu.ro/......aniei-are/

- http://i.imgur.com/rO8eVpI.png

| milan9 a răspuns:

Ce îşi însuşesc?
Sufletele oamenilor?
Idealurile şi speranţa în veşnicie a oamenilor?
Îşi însuşesc convingerea că au o misiune faţă de sufletele credincioşilor?

| Maxim96 a răspuns:

Nu judecati preotii!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acronimus? pot spune cu siguranta si precizie, ca la biserica si popi am dat anul asta aproape 10 lei, si sant nevoit sa dau statului sa-si plateasca putorile si altor hoti legali ca; firme de asigurari, asociatie, scoala, cam in jur de 2000 de roni.ei sa stii de la mine ca nu am mai pus ce mi se opreste la sanatate, si la salariu pe fisa cam 500 roni lunar. asta e o povara mare pentru mine si familia mea.nu popii si nici biserica.fiindca acestia nu mi-au furat niciodata nimic.am dat singur.dar ceilalti ma fura legal, si ma sug de viata de vlaga si de sanatate precum parazitii.si nu numai pe mine.

| RaduMD a răspuns:

Ce te face sa spui "pe nedrept"? Adica te-au furat? Si de ce spui "cele mai bune lucruri", adica ce anume isi insusesc? Eu m-am uitat la top 100 al celor mai bogati oameni si nu am intalnit acolo nici macar un singur preot. Am intalnit un fost arhitect imbogatit cu afaceri cu petrol, un fost tenismen imbogatit din afaceri cu masini, un fost cioban imbogatit din afaceri cu armata. Mai erau doi frati din Ardeal care vand sucuri chimice pe post de sucuri naturale. Dar preoti, eu nu am intalnit. Zici ca era vreunul, iar eu nu am observat?

| moilolyta09 a răspuns:

DA!

| Bogdan2104 a răspuns:

DA! Poate fi chiar definitia preotului in DEX...