| mentholinks a întrebat:

Se spune ca Isus si-a dat viata pentru ca oamenii sa fie salvati, mantuiti, iertati de pacate, ridicati la cer si cate altele. Acum, stim cu totii ca fara sa ne pocaim nu vom fi salvati, mantuiti, etc. Sa presupunem, filozofic, ca nimeni, niciodata, nu s-a pocait si nici nu se va pocai. Atunci Isus pentru ce si-a mai dat viata?! Reiese si este evident ca Isus nu si-a dat viata pentru salvarea noastra, altfel am fi fost toti salvati chiar in momentul acesta, ci mai degraba pentru a ne da noua sansa de a ne salva singuri. Gandind un pic logic acum, rezulta ca Dumnezeu l-ar fi trimis pe Isus sa moara pentru a ne da noua o sansa spre salvare. De ce ar fi facut Dumnezeu asa ceva? Sa ceara moartea unui om nu pentru o salvare ci pentru o sansa pe care putea foarte bine sa o dea si fara ca Isus sa moara pe cruce.

20 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

La Golgota s-au intalnit justitia si dragostea lui Dumnezeu.Plata pacatului este moartea.In vechime jertfele animalelor erau un substitut.Ele mureau in locul pacatosului.Dar, oamenii continuau sa pacatuiasca..Sangele reprezinta viata. Fara varsare de sange nu este iertare.Dar, darul fara plata a lui Dumnezeu este viata vesnica.Isus a platit pretul pentru pacatele tale.Tu trebuie doar sa acceti Jertfa Lui.

| Zenicide a răspuns:

Isus nu si-a dat viata pentru nimeni pentru ca nu e mort. Daca te sacrifici fa-o calumea, ori suntem pui de zei ori nu mai suntem.

| Thunderstruck a răspuns:

Daca tu te astepti sa gasesti o logica in treaba asta...O sa astepti ceva. Dumnezeu a insamantat o virgina, a devenit om, apoi s-a sacrificat pe el lui ca sa ne salveze de el... Daca ii zici asta unui copil de 8 ani iti rade in fata.

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru Thunderstruck):

Virgin este cel car nu a avut niciodata contact sexual. FECIOARA Mria a fost, este si va fi virgina caci nu a intretinut relatii sexuale de niciun fel, niciodata

| Thunderstruck a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Pai da, nu m-am legat de faptul asta, dar sunt curios cum a nascut cu himenul intactthinking

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru Thunderstruck):

Chiar daca o fata se spunem ca isi rupe himenul la efort, sau orice alta cauza tot virgina este. Virgin inseamna ca nu a intretinut vreodata relatii sexuale. in legatura cu nasterea si cu himenul sincer nu stiu daca s-a rupt sau nu dar chiar daca s-a rupt tot virgina a fost

| Thunderstruck a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Stiu si eu ca tot virgina ramane dar cum sa-l rupa copilul care mai ales iese cu capul in fata? S-ar lovi foarte tare la cap, au capul extrem de sensibil.

Răspuns utilizator avertizat
| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru Thunderstruck):

Himenul e foarte fragil, daca se poate rupe si la efort prelungit...asta spune totul

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru Thunderstruck):

Nu mai trebuie sa tai berbeci etc pentru pacat, mergi la Isus si ceri iertare happy.

| martzian a răspuns (pentru Thunderstruck):

Sa inteleg ca tu nu ai o problema in a crede ca Dumnezeu a generat o sarcina in mod supranatural, dar ti se pare imposibil sa si scoata copilul din trupul mamei, right? happy

| Thunderstruck a răspuns (pentru martzian):

Nu, eu ma intreb ce rost a avut ca Dumnezeu sa se trimita pe el pentru a se rastigni ca sa ne apare tot de el.

| martzian a răspuns (pentru Thunderstruck):

Te intrebi in loc sa apreciezi? :) Nu ne apara de El, ci de consecintele pacatului propriu. E o diferenta.

Uite si un raspuns mai complet: http://www.youtube.com/watch?v=pFaem-6QYHQ

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Ai inteles gresit toata Biblia.
Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
— Efeseni 2:8

Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!
— Iacov 2:19

Credinta fara fapte e moarta!

14 Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască?
15 Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele,
16 şi unul dintre voi le zice: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!", fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?
17 Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi.
18 Dar va zice cineva: „Tu ai credinţa, şi eu am faptele. Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele."
19 Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!
20 Vrei, dar, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?
21 Avraam, părintele nostru, n-a fost el socotit neprihănit prin fapte, când a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar?
22 Vezi că credinţa lucra împreună cu faptele lui, şi, prin fapte, credinţa a ajuns desăvârşită.
23 Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: „Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi i s-a socotit ca neprihănire"; şi el a fost numit „prietenul lui Dumnezeu."
24 Vedeţi, dar, că omul este socotit neprihănit prin fapte, şi nu numai prin credinţă.
5 Tot aşa, curva Rahav: n-a fost socotită şi ea neprihănită prin fapte, când a găzduit pe soli şi i-a scos afară pe altă cale?
6 După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.
— Iacov 2:14-26

Si daca rupi vreun comandament le rupi pe toate:

10 Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.

— Iacov 2:10

4 Cine zice: „Îl cunosc", şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el.

— 1 Ioan 2:4

4 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

— Ioan 8:44

Fiindcă plata păcatului este moartea
— Romani 6:23
Isus spune ca fara sfintenie nimeni nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.
14 Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.
— Evrei 12:14

16 Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt".

— 1 Peter 1:16
NU V-AM CUNOSCUD NICIODATA:
Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."
— Matei 7:23

Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!
42 Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau;
43 am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pe la Mine."
44 Atunci Îi vor răspunde şi ei: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând, sau fiindu-Ţi sete, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă, şi nu Ţi-am slujit?"
45 Şi El, drept răspuns, le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut."
46 Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică."
— Matei 25:41-46

4 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris: „Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu."
— Matei 4:4

Decat sa ne punem atatea intrebari despre salvare, nu e mai simplu, daca ascultam de Tatal nostru sa fim siguri caci El nu ne va lasa, niciodata;
pentru ca
28 For the Lord loveth judgment, and forsaketh not his saints; they are preserved for ever: but the seed of the wicked shall be cut off.
— Psalm 37:28
O viata pura pe pamant si o viata cu Iisus in ceruri, nu e un fair-trade? sa lasam pacatul pentru Iisus? El a murit pentru noi, noi de ce sa nu traim pentru El?
Nu crezi ca merita eternitatea cu Iisus pe cativa ani de aici ascultand de El?
E timpul sa ne punem serios intrebarea cui vrem sa slujim. Nu putem sluji la 2 stapani.
Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.
— Matei 24:13

se leaga cu ASTA:
12 Here is a call for the endurance of the saints, those who keep the commandments of God and their faith in Jesus
— Revelation 14:12

— Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch

Vom fi judecati daca l-am urmat pe Isus sau nu.TOT PAMANTUL. Si cei ce L-au urmat si cei ce nu.
— 2 Corinteni 5:10

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.
— Eclesiastul 11:9
ASA VA JUDECA DUMNEZEU PAMANTUL:
Question: "What does the Bible say about when God will judge us?"

Answer: There are two separate judgments. Believers are judged at the Judgment Seat of Christ (Romans 14:10-12). Every believer will give an account of himself, and the Lord will judge the decisions he made—including those concerning issues of conscience. This judgment does not determine salvation, which is by faith alone (Ephesians 2:8-9), but rather is the time when believers must give an account of their lives in service to Christ. Our position in Christ is the "foundation" spoken of in 1 Corinthians 3:11-15. That which we build upon the foundation can be the "gold, silver, and precious stones" of good works in Christ’s name, obedience and fruitfulness—dedicated spiritual service to glorify God and build the church. Or what we build on the foundation may be the "wood, hay and stubble" of worthless, frivolous, shallow activity with no spiritual value. The Judgment Seat of Christ will reveal this.

The gold, silver and precious stones in the lives of believers will survive God’s refining fire (v. 13), and believers will be rewarded based on those good works—how faithfully we served Christ (1 Corinthians 9:4-27), how well we obeyed the Great Commission (Matthew 28:18-20), how victorious we were over sin (Romans 6:1-4), how well we controlled our tongues (James 3:1-9), etc. We will have to give an account for our actions, whether they were truly indicative of our position in Christ. The fire of God’s judgment will completely burn up the "wood, hay and stubble" of the words we spoke and things we did which had no eternal value. "So then, each of us will give an account of himself to God" (Romans 14:12 ).

The second judgment is that of unbelievers who will be judged at the Great White Throne Judgment (Revelation 20:11-15). This judgment does not determine salvation, either. Everyone at the Great White Throne is an unbeliever who has rejected Christ in life and is therefore already doomed to the lake of fire. Revelation 20:12 says that unbelievers will be "judged out of those things which were written in the books, according to their works." Those who have rejected Christ as Lord and Savior will be judged based on their works alone, and because the Bible tells us that "by the works of the Law no flesh will be justified" (Galatians 2:16), they will be condemned. No amount of good works and the keeping of God’s laws can be sufficient to atone for sin. All their thoughts, words and actions will be judged against God’s perfect standard and found wanting. There will be no reward for them, only eternal condemnation and punishment.

http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Grace_AND_The_Law

| Hombre a răspuns (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

9:56 Si nimic din toate acestea nu respectati, dacat vrajiti.

| M25M a răspuns:

Eu zic sa te mai gandesti un pic la aceasta concluzie. Cine pretind ca au gasit si cunosc Adevarul?

| martzian a răspuns:

"Reiese si este evident ca Isus nu si-a dat viata pentru salvarea noastra" - Nu reiese nici asta, nici mantuirea prin forte proprii. Rezulta doar ca darul trebuie acceptat, nu il primesti cu japca.

"Sa ceara moartea unui om nu pentru o salvare ci pentru o sansa" - Nu e vorba de O sansa ci e o garantie. Problema ramane ca omul doreste sa continuie in starea de razvratire.

| KillerBunny1500 a răspuns:

Sincer, nu inteleg la ce te referi. Uite, nu este o sansa, ne-a salvat, ok? Prin sangele Lui ne-a dat invierea, viata vesnica. Asta nu-i salvare? Fara sacrificarea lui n-am mai fi ajuns in rai, iar faptul ca putem ajunge si in alta parte nu inseamna ca faza cu raiul e doar o sansa. Noi alegem unde ajungem, noi alegem, asta e toata conceptia. Nu e o sansa, daca vrei cu adevarat salvarea o gasesti, daca nu vrei, nu vrei asta e, nu e nicio sansa, nu stiu daca ma intelegi sau nu, dar eu inteleg conceptia mea, cred ca ere un fir de logica in ea.

| andreisirghi27as a răspuns:

Pai la inceput Adam a facut pacatul stramosesc sa manance din marul oprit.Atunci Dumnezeu s-a suparat pe oamenisi fiecare om care murea ajungea direct in iad. Iisus a fost trimis ca sa ne de-a o a doua sansa adica a deschis usile raiului.acum depinde de fiecare om care vrea sa-l asculte pe Dumnezeu si sa mearga in rai, ci nu in iad.Deci portile raiului erau inchise de Dumnezeu,iar prin jertfa lui Iisus Hristos portile sau deschis dandu-ne noua a doua sansa sa ne intoarcem de unde am plecat(Adam a fost izgonit din rai)cand Iisus a inviat, sufletele care inaintea Lui, au fost placute lui Dumnezeu(proorocii, Adam, Noe etc.)s-au dus cu El in rai.

| burundi a răspuns:

Iisus nu a existat.