| lifeForJesus a întrebat:

Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi înţelepţi, dar, şi vegheaţi în vederea rugăciunii.
Daca acum(aproape) 2000 de ani era aproape, cum e acum?

30 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Este chiar la usa.Este bine sa ne pregatim pentru venirea Domnului.

| EmaS a răspuns:

Cui? Tie, sigur ca da.

| Urzi23 a răspuns:

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

Trag speranta sa fie un pic mai aproape dar suficient de departe.Ce spun Dumnezeiestile Scripturi :
Iisus a zis: „«Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Iar despre ziua aceea şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl. Luaţi aminte, privegheaţi şi vă rugaţi, că nu ştiţi când va fi acea vreme. Este ca un om care a plecat în altă ţară şi, lăsându-şi casa, a dat puterea în mâna slugilor, dând fiecăruia lucrul lui, iar portarului i-a poruncit să vegheze. Vegheaţi, dar, că nu ştiţi când va veni stăpânul casei: sau seara, sau la miezul nopţii, sau la cântatul cocoşilor, sau dimineaţa. Ca nu cumva venind fără veste, să vă afle pe voi dormind. Iar ceea ce zic vouă, zic tuturor: Privegheaţi!»
Omul iese din casa dimineata se uita la cer si va zice "o sa fie o zi frumoasa" deci omul mai pricepe semnele cerului.Dar nu pricepe ca trebuie sa se pocaiasca.

| sandra2012 a răspuns:

Pentru Dumnezeu cuvantul aproape nu are acelasi sens care il are pentru noi. La noi aproape inseamna foarte apropiat, ceva ce urmeaza sa se intample foarte curand. Daca vorbim de timp, bineinteles. Pentru Dumnezeu aproape inseamna momentul potrivit, ales de El, care va veni curand. In fine, eu stiu ce vreau sa zic, nu stiu daca si voi.

| master77 a răspuns (pentru sandra2012):

Da de unde pana unde stii tu ce inseamna unele cuvinte pentru Dumnezeu? Ai vorbit cu el si nu stiu eu?

Răspuns utilizator avertizat
| Bogdanux a răspuns:

Nu va veni nici un Iisus.Vom muri asa cum am omorat eu tantarul asta care ma tot bazaie de zor.S-a dus in iad sau in rai?

| shadovv a răspuns:

Timpul e relativ.

| lifeForJesus explică (pentru shadovv):

Doar pentru uni...va fi "relativ".
De ce spun asta?
Una este sa amâni "ceva"(inevitabilul), și alta e sa iți dorești din toata inima sa vezi ceva Frumos și plin de strălucire pe: Isus Hristos! happy

| shadovv a răspuns (pentru lifeForJesus):

True.

| mihaibrasov a răspuns:

Eu cred ca a trecut si n-am fost noi atenti. Vom muri si tot nu va veni acest sfarsit al lumii. Chill out. Si altii au pus botu' la asta cu secole in urma si tot nu s-a intamplat nimic.

| comansorin a răspuns:

Foarte aproape, multumesc ca ne-ai amintit chiar uitase-m de acum 2 mii de ani in coace. E posibil sa am Alzheimer?

| lifeForJesus explică (pentru comansorin):

Cu placere!
Nu cred ca ai Alzheimer happy uneori uitam ca noi trebuie sa lucram pentru hrana care rămâne pentru viata veșnică!
Numai bine!

| Λndrei a răspuns:

Tot aproape.

| lifeForJesus explică (pentru Λndrei):

Sau...mai aproape(cu 2000 de ani) happy

| Λndrei a răspuns (pentru lifeForJesus):

Am spus-o cu umor, nu am facut niciun fel de calcule.

| LotusRadioactiv a răspuns:

Iti dai seama ca timpul este estimabil, nu? Adica un milion de ani poate fi pentru Dumnezeu o secunda.

| lifeForJesus explică (pentru LotusRadioactiv):

Dar, preaiubiților, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Nimeni nu stie. Putini vor afla.

| Anca95 a răspuns:

Poate fi extrem de aproare, insa tot la fel de aproape.Nimeni nu stie si nici intr-un caz nu trebuie sa ne luam dupa ce zicea nea' Caisa care vezi draga doamne e mare cercetator de prin america si cand ii tuna lui zice ca vine sfarsitul lumii. Numai anul acesta stiinta a ratat de 3 ori.Intr-adevar vine sfarsitul in care noi ca persoane lasam rautatea la o parte si luam o noua atitudine in jurul careia graviteaza bunatatea.

| lifeForJesus explică (pentru Anca95):

Ala cu America e un... dar si mai... is aia care l-au crezut, si nu au citit Biblia! happy
Numai bine!

| master77 a răspuns:

Sfarsitul lumii "s-ar putea" sa vina dupa anul 3000 deci sa se ingrijoreze altii. Poate se topesc ghetarii, poate explodeaza soarele sau niste bombe atomice etc.

| lifeForJesus explică (pentru master77):

Cred ca ar fi bine sa te uiți puțin în jurul tău...sa vezi cum se împlinește Scriptura!
Numai bine!

| iussa a răspuns:

Cat de tampit poti fi?! :O

| Farazahar20 a răspuns:

Departe,prea departewinking

| Borgir a răspuns:

S-a indepartat laughing.

| opium a răspuns:

Aproape/departe sunt termeni relativi.
Sa nu uitam ca ni s-a spus, copii fiind ca Dumnezeu a facut lumea in 7 zile,iar mai tarziu,cand ne-am mai desteptat, ca stai, ca alea 7 zile puteau sa fie ani in timpul nostru, ca de fapt cele 7 zile sunt numite generic "zile"...o groaza de vrajeli.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uitati-va la maslin si cand il veti vedea inverzind sa stiti ca vara e aproape. D-ZEU a lasat multe semne care se implinesc. Poate ai citit si "Viziunea apocaliptica" a lui Wilkerson. Cat de aproape este nu pot spune cu exactitate. D-ZEU in harul sau ne mai lasa vreme. Insa multe semne s-au implinit si asta ar trebui sa ne puna pe ganduri.

| lifeForJesus explică (pentru anonim_4396):

Exact,Dumnezeu ne-a lăsat semne care se împlinesc sub ochii noștri!
Nu am citit "Viziunea apocaliptica" a lui Wilkerson, dar am so caut!
Ma îngrozesc când vad unele răspunsuri aici pe TPU, și am vrut sa renunț de câteva ori...dar sper și cred ca Dumnezeu lucrează prin noi, chiar și aici, și dacă nu noi, atunci cine?
Domnul sa te Binecuvânteze frate iubit!

| anonim_4396 a răspuns (pentru lifeForJesus):

Merita citita cartea. E scrisa prin 1974 sau 1976 (nu-mi aduc aminte exact) insa toate chestiile se implinesc de prin 2000, la "punct si virgula". GBU!winking
D-ZEU lucreaza prin oameni, insa TREBUIE sa avem si intelepciune mare! Nu TREBUIE sa "bagam" pe gat nimanui credinta noastra, mai ales daca asta aduce "scandal". TREBUIE sa intelegem ca D-ZEU este pentru unitate si nu pentru certuri si dezbinari.