anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Si totusi de ce avem nevoie de explicati supranaturale la lucruri care pot fi explicate de stinta cu dovezi? crestinilor purici ce rol divin au? sunt paduchi o necesitate pentru omenire? daca imi amintesc bine ciuma sa raspandit cu ajutorul purecilor, cum a salvat noe purici? de ce avem nevoie de un persoanj ca dumnezeu in loc sa fim rationali?

33 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Bun,afla ca nu tot ce stiu savantii e corect ei stiu cate ceva, ei vreau sa descopere galaxia dar nici nu stiu prea multe despre originile pamantului si de unde a aparut prima forma de viata, uni ziic ca big bangul dar de unde a aparut acela? nimic nu are un raspuns logic.nici macar nu stiu totul despre balena alba nu suntem asa destepti cum ne credem si in + Religia nu s-a nascut doar ca sa cunoastem ci si ca sa ne simtim bine noi insine, sa fimi fericiti sa avem macar o speranta si sa scapam de stress, asta e cel mai bun lucru al religiei happy nu faptul ca stim cine ne`o facut!

Intrebarea ''DC?'' e intrebarea care provoaca mai mult stress si chin, de asta exista religia sa anuleze intrebarea ''DC?''

FUNDA? big grin

| Purec a răspuns:

Despre purici.ce sa zic happy ma simt ofensat happy Avem nevoie de Gd ca sa nu ne temem cu adevarat de moarte. e mai frumos sa crezi ca ajungi in rai, decat sa crezi ca vei disparea pentru totdeauna

| anonim_4396 explică (pentru Purec):

Dar de ce sa te amagesti cu iluzi in loc sa privesti realitatea? nu este o lasitate sa fugi de realitate?

| Purec a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu daca este neaparat o lasitate. God este un rau necesar cel putin pentru moment. Sunt ateu convins, dar God are rolul lui in societatea in care traim, chair daca vrme sau nu. Cat despre povestile din biblie, nu mai citii asa ceva happy sunt cele mai cretine aberatiihappy nu stiu ce om intreg la minte ar vedea in ele ceva real.

Ai dreptate, dar imi pierd timpul si eu cum pot pe TPU

| anonim4565 a răspuns (pentru Purec):

Eu

| adyth a răspuns:

laughing Hai sa o luam asa: Nu toata lumea are cunostintele necesare sa inteleaga un fenomen stiintific.
Paduchii trag la un scalp curat si un par frumos. Deci, sunt un instrument de detectie a igienei laughing
Daca nu existau puricii nu mai scoteau astia bani din insecticide si alte solutii anti-purici laughing
E ok? big grin

| anonim_4396 explică (pentru adyth):

Daca dumnezeu a stiut ca ciuma se raspandeste cu ajutorul purecilor de ce ea salvat noe?

| adyth a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai, imi pare rau sa te dezamagesc dar sunt om ca si tine...nu sunt atotstiutoare.
Poate ca puricii s-au infiltrat in arca lui Noe sub acoperire.stii tu, ninja, agenti secreti, alea, alea... doar de aia sunt negri si rapiziwinking

| anonim_4396 explică (pentru adyth):

Ma enerveaza ca voi crestini revuzati sa ganditi, de unde sa stiu eu asta e vesnicul raspuns pai gandeste si tu logic

| adyth a răspuns (pentru anonim_4396):

Doamne da ce-ai cu viata mea laughing
Nenea(?) Ray, dar tu stii raspunsul ala logic?
Zi-ne si noua ca sa nu mai fim batuti in cap sad

| anonim4565 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai tu nu intelegi ca noi nu stim scopul dar Dz stie...
eu nu inteleg de ce crezi ca noi nu gandim? gandim dar tu nu stii cum e El
de ai fii la biserica mai mult cu vecinii tai ai intelege ca te iubeste
sincer te sfatuiesc sa mergi si iti spun ca dupa un timp o sa-ti dai seama ca cei ce ti-au spus de Dz (bliss emas si altii)ti-au vrut binele si o sa-ti para bine
crede in Dz vino la El
de ai stii cat te iubeste Dz de ai fi la biserica ai intelege... sper sa te gandesti la ce am spus ca nu am intentii rele.
omul in ziua de azi pune accentul pe logica.asta ne invata si la scoala si peste tot.omul nu mai are credinta ca de ar avea credinta bine ar fi
auzi stii ca nu am voie sa mint (probabil ca stii) caci minciuna e pacat.nici un lucru ce am spus pana acum despre iad nu a fost amenintare ci atentionare, sfat. cand spui unui orb :"vezi ca intri in dulap"aceea nu e amenintare ci avertizare...intelege ca ai o mare valoare in ochii Lui
asculta-ma ca nu-ti vreau raul!

| anonim_4396 explică (pentru anonim4565):

Deci nu am voie sa fiu ateu

Ba da e decizia ta
ti-am spus e un sfat pe care ti-l dau

Voi vi ateu mereu asta isi garantez

Bine ma e decizia ta eu doar ti-am explicat unele lucruri
auzi si parintii tai sunt atei?

Nu

Ei ce sunt?

Catolic respectiv penticostal

| GoodGuyDorel a răspuns:

Sunt crestin fiindca m-au botezat parintii. Trebuie sa fi un adult pentru a lua o astfel de decizie asa ca aceasta decizie este luata de parinti daca vrei sau nu...mi-a explicat profesorul de religie ca multe lucruri scrise in biblie sunt facute pentru omul de zi cu zi, caruia ai este foarte greu de a intelege versiunea stiitifica si de cele mai multe ori adevarata. Daca te documentezi putin, poti vedea ca cultul crestin ne-a incetinit. Multe lucruri de care biserica a crezut ca a avut dreaptate a fost dovedid fals. Dumnezeu este o necesitate pentru populatia Terrei, caci daca n-am avea ceva in care sa credem ar fi destul de rau.

| anonim_4396 explică (pentru GoodGuyDorel):

Eu nu cred in nimic crezi ca sunt rau?

| AnoNimalK a răspuns:

Pentru simplul fapt ca El existathinking

| anonim_4396 explică (pentru AnoNimalK):

Asa raspuns nici pisica nu da sincer

Mai totul are un scop.Si tu nu stii ce rol a avut acel puric in viata unui om.ti-am spus nici un lucru nu e la intamplare. Poate pe un elefant au fost un puric si o puricuta
laughing

Deci purici sunt esentali omului? atunci de ce i omoram?

Mai nu neaparat esentiali dar poate in unele cazuri au fost de folos
nu stiu cum sa-ti explic

In cazul ciumei au fost esentiali nu-i asa?

Ma sa-ti dau un ex aiurea asa sa zicem ca un om merge sa i-a avionu si se opreste inainte ca il manca pielea de la purec si avionul pleaca
dar omul afla mai tarziu ca avionu s-a pabusit sa zicem
pai asta e un ex asa inventat de mine dar de unde sa stiu cca nu e adevarat sau poate cazuri similare
sunt unele bacterii care la prima vedere sunt parazite dar pot avea si niste functii pentru imbunatatirea sanatati

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Puricii au si ei un rol, sau mai bine spus au avut. Spui ca puricii au raspandit ciuma. Ciuma ce a facut? A ucis milioane de oameni. Din punctul meu de vedere faptul ca au murit atunci atatia oameni e bine. Imagineazati cam cat ar de mult ar creste populatia daca nu am avea aceste boli si daca nu am avea niste insecte care sa transmita boala de la animal la om. in cazul nostru de la soarece la om prin intermediul puricelui.
Moartea este ceva natural. Mor oameni pentru a putea sa se nasca altii.

| Purec a răspuns (pentru anonim4565):

Un exemplu la fel de inteligent ca si povestile din biblie happy asa pot sa zic si eu ca un om merge sa "i-a"? avionul si pe drum un puscarias homosexual il prinde si il violeaza, iar cand mai tarziu afla ca avionul s-a pabusit isi da seama cat de benefica e homosexualitatea si perversiunea sexuala. E chiar lasata de Dumnezeu pentru a ne salva viata. Cat despre ala de la care te "mananca" pielea este purice. Purec sunt eu.

Ps: bacterile alea nu sunt bune sau rele pentru noi. ele doar lupta sa supravietuiasca si sa se inmulteasca.

Si eu sunt ateu si da desigur ca fiecare individ din orice specie se lupta sa supavetuiasca mediului, dar planul divin le include si pe ei

| anonim4565 a răspuns (pentru Purec):

Un destept! si ce s-a intamplat bine in acea intamplare? sincer mie mai mult mi-ar fi placut sa fiu in avion si sa se prabuseasca

| anonim4565 a răspuns (pentru Inferno):

Ma aici ai dreptate intr-un fel