| Inferno a întrebat:

Singura credinta adevarata este cea in care am fost indoctrinati?

16 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Bre inferno pe vremuri aveai si tu intrebari mai serioase, vad ca ai imbatranit Sa nu zici ca "astia mici " care au picat bacul si renunta la scoala in cl a 8 -a sunt indoctrinati de Religie nu de calculator, Mai sunt unii cu narav la anumite substante halucinogene, pai astia ce or avea,,,,, pe ei, sa nu zici ca fac parte din tagma indoctrinatilor ca ma faci sa ma rolling on the floor

| Inferno explică (pentru Urzi23):

Doar pentru ca nu poti intelege profunzimea unei intrebari nu inseamna ca este stupida.

| Urzi23 a răspuns (pentru Inferno):

Acum nu te supara pe mine, poate am chiorat eu dar unde este profunzimea Pot sa pun si lupa si tot nu o vad

| OOOLEOOO a răspuns:

Credinta in fortele proprii.

| AvalohAlyn a răspuns:

Credinta adevarata este cea care te face sa simti bucuria spiritului.

| martzian a răspuns:

Indiferent cum am fi fost îndoctrinați, adevărul poate fi doar unul, apropo de credință. Unii cred în Dumnezeu, alții în zeul Costel sau în Bing Bang, King-Kong sau Kutzu-Kutzu, toate evoluate din apă de ploaie, evident apărută instant înaintea ploii. Este datoria fiecăruia față de sine să ajungă la o concluzie.

| Inferno explică (pentru martzian):

E drept ca prostul crede. Dar mai exista si altul mai destept, care se "limiteaza" la a sti.

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Ce "stie" ala mai destept Inferno? Ca de mult astept sa imi raspunzi la intrebarea asta, dar nu vii decat sa imi ceri o credinta mai absurda. Din cate imi amintesc raspunsul este ca "nu se stie... inca!", si nu "stiu" atunci cand desteptul este luat la bani marunti. happy

"Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie (gr. moria = prostie, absurditate); şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte". (1 Corinteni 2:14)

PS: Adevarata stiinta si adevarata credinta merg mana in mana. Nu imi aduc aminte ca stiinta sa contrazica cu argumente finale credinta. Stiu doar ca de la an la an se schimba argumentele si ca mereu sunt piese separate ale unui puzzle imaginar.

PS: Multumesc pentru insulta. Prefer sa fiu numit prost decat sa fiu de partea opusa adervarului.

| Inferno explică (pentru martzian):

Stie mult, stie putin, poate nu stie nimic. Dar se bazeaza pe ce stie, asta e diferenta. Nu stie nimic, atunci nu se bazeaza pe nimic si tace.

Am spus ca prost e cel ce crede in adevarurile stiintifice. Atat timp cat crezi in stiinta nu o intelegi.

Stiinta pe care o stim nu ofera, din fericire, mai mult decat ne ofera credinta, apropo de aparitia vietii si a materiei. Unii spun ca "nu se stie inca". Bine stiu ca nici nu se va sti vreodata mai mult decat ce se poate sti sau de ceea ce exista de fapt. O seara faina sa ai!

| ArthurKn a răspuns (pentru martzian):

Si ce anume iti ofera tie ''credinta''?
Pun pariu ca in afara gandirii pozitive nimic.
''Bine stiu ca nici nu se va sti vreodata mai mult decat ce se poate sti sau de ceea ce exista de fapt". Esti atat de sigur?
Dupa cum am mai sfatuit alt indoctrinat religios, inchide-ti contul, taie cablu' de la net si "go *** yourself''.
Faci parte din oamenii care nici macar nu ar trebui sa voteze.

| martzian a răspuns (pentru ArthurKn):

ArthurKn, modul în care mă abordați și cel în care voi alege să vă răspund cred că ne oferă suficiente indicii din care să înțelegem ce îmi oferă mie credința și ce vă lipsește dumneavoastră. Vă doresc o seară plăcută și vă aștept să reveniți după ce veți adopta o atitudine mai pașnică și bunul simț, comun omului civilizat.

| Voidwithin a răspuns:

Da, nu sunt ateu( sunt agnostic) dar imi pare rau ca se intampla asa ceva.
Mi se pare o prostie sa urmezi principiile Bisericii Ortodoxe doar pentru ca m-am nascut in Romania.
+1 Sl1pKnoT

| godge a răspuns:

Cam da...din pacate

| Sl1pKnoT a răspuns:

Religia nu se bazeaza pe fapte, ci pe geografie.