|

Spunea cineva intr-o intrebare recenta ca nu-l poti cunoaste cu adevarat pe dumnezeu decat daca devii nepasator fata de lucrurile materiale

sau cu alte cuvinte, daca esti sarac esti mai aproape de dumnezeu, cel bogat avand o posibilitatate mai mica de a se mantuice legatura au banii cu bunatatea omului?

e gresit a-mi dori o cariera, o meserie de pe urma careia sa castig multi bani, atata timp cat fac eforturi si muncesc?de ce ne-a dat dumnezeu inteligenta, daca nu pentru a o valorifica?

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

"Sau cu alte cuvinte": aici e eroarea.
Propozitia "nu-l poti cunoaste cu adevarat pe dumnezeu decat daca devii nepasator fata de lucrurile materiale" NU este echivalenta cu propozitia "saracii sunt mai aproape de Dumnezeu".

Bogatia vine cu pericolele ei spirituale, cel mai evident fiind a te inchina Mamonei (=bogatiei). Saracia vine cu alte pericole spirituale (invidia, de exemplu).
Deci, bogatia nu este un pacat. Nici saracia, o virtute.

| explică (pentru RaduMD):

Corect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

In Biblie sunt persoane care erau bogate si erau prieteni cu Dumnezeu.ex.Iov,Avraam.Important e sa fim echilibrati in privinta lucrurilor materiale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inteligenta nu se castiga cu bani

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Era vorba despre ce"sarac cu duhul " adica d'astia ca mine, mai dilimache. Nu este pacat sa ai bani care provin din munca dar nu orice indeletnicire o poti numi munca cinstita

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A fi bogat nu e rau.inseamna a fi un bun administrator al bunatatilor domnului ce ti-au fost date in primire. daca le administrezi crestineste si nu te legi sufleteste de ele, e bine.fiindca este scris; unde e comoara omului acolo este si inima lui.ori e pilda bogatului care dupa ce si-a adunat in hambare totul a spus; suflete, ia mananca bea si te veseleste caci ti-ai adunat de toate pentru multi ani; Dumnezeu i-a spus; nebunule? iata ingerul mortii va veni si-ti va cere sufletul iar toate acestea ale cui vor fi? deci iolium? o mare bogatie administrata cu multa intelepciune este o binecuvantare din partea Domnului.gandeste-te la solomon care a cerut doar minte sa poata guverna o natie incapatanata si rea ca poporul lui israel, si fiindca a cerut atat de putin i s-a dat mult mai mult.deci chibzuinta, intelepciune, si credinta.si sa iti dea Dumnezeu tot ce poate visa un om, dar dreapta masura in toate, sa nu te paraseasca nicicand.si daca aduni multe aici pe pamant, cauta sa-ti aduni si in ceruri.fiindca cele de aici, aici vor ramane.dar bine e sa ai si dincolo.si stii ce trebuie sa faci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omul este de multe ori foarte atașat de lucrurile materiale. În împărăția cerurilor nu iei nimic cu tine, deci dacă vrei să fi mai aproape de Dumnezeu trebuie să fi mereu dispus a renunța la toate lucrurile pământești.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iarasi dam de o metafora interpretata gresit foarte des.

Omul bogat care nu ajunge in Rai este acela care uita de Dumnezeu odata ce are puterea, nu cel ce are bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna tema de dezbatut!
Aici parerile vor fi impartite.
Parerea mea este ca un om cu o situatie materiala nu foarte buna este mult mai apropiat de Dumnezeu decat cel cu o situatie materiala buna si prospera.
In primul rand,lipsa banilor il fac pe om sa ceara si mai mult ajutorul lui Dumnezeu,sa dea din putinul sau si altora,sa fie cat mai apropiati de credinta,de biserica si nu in ultimul rand de Dumnezeu.
In al doilea rand un om bogat deseori va uita sa multumeasca lui Dumnezeu pentru bunastarea de care are parte,si uita azi,si uita maine,si uita saptamana viitoare,pana cand Dumnezeu va lipsi cu desavarsire din gandurile lui.
Oare cati oameni de afaceri multumesc lui Dumnezeu pentru banii castigati?
Oare cati oameni de afaceri merg si ajuta biserica?

Intrebai ce legatura au banii cu bunatatea omului.
Tocmai ti-am argumentat faptul ca banii il schimba pe om, deseori in rau, pentru ca in momentul in care apare banul, Dumnezeu dispare si apare dorinta de a face si mai multi bani.

Nu e gresit deloc sa-ti doresti o cariera! Nu e gresit deloc sa ai o meserie si sa castigi bani multi de pe urma ei!
E gresit ca in tinerete sa fii acel om sarac care este apropiat de Dumnezeu, sa-ti gasesti acea cariera de pe urma careia vei castiga bine si in momentul in care vei avea parte de multi bani sa uiti acea legatura intre tine Dumnezeu pe care o aveai atunci cand erai sarac.Asta este gresit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu are nici o legatura. Sunt indiferenta la bani! Nu-mi pasa deloc de bani. Prefer sa nici nu ii vad, sau sa ma uit la ei, sau sa ii iau cu mine. Eu sunt nematerialista! Asa trebuie! Sunt si saraci vagabonzi si drogati care ei nu sunt mai aproape de Dumnezeu. E insa nedrept sa iti doresti sa castigi la o loterie pentru ca pentru Dumnezeu inseamna a pierde celalalt, iar El, pe noi, ne iubeste egal. Fie ca suntem rai, buni, El ne iubeste pentru ca El ne-a creat. Sa iti doresti un material, inseamna sa doresti afectivitatea diavolului, care la fel, pentru Dumnezeu nu are ochi buni. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Parerea mea este ( trebuie sa ma leg din nou de credinciosi ) ca oamenii inteligenti - cei cu principii rationale - sunt capabil sa si mareasca situatia financiara din ce in ce mai mult. Iar cei credinciosi - cei care fac ce li se spune fara sa gandeasca - nu sunt capabili mental sa si mareasca situatia financiara si folosesc drept scuza pentru incapacitate lor faptul ca dumnezeu ii uraste pe cei bogati, sau ceva de genul.
Marii preoti cu masini de mii de euro sunt doar niste prefacuti, sa nu se inteleaga gresit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nepasator nu inseamna sarac.
Poti sa fii sarac si sa te gandesti doar la bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează