Rugăciunile trebuie făcute în armonie cu normele lui drepte. Nu ne putem ruga pentru orice, de exemplu să câștigăm la loto pentru că dezaprobă jocurile de noroc și astfel de persoane nu primesc aprobarea. Toate lucrurile care sunt detestate de Dumnezeu nu le putem cere. Și ca să enumăr câteva lucruri care nu sunt plăcute Lui și nu le putem cere: femeia altuia, furtul - nu putem cere să ne meargă bine la furat - sunt persoane care atunci când fură spun "Doamne dă să nu mă prindă"..., de asemenea nu putem cere bogății, ș.a.ș.m.d. Dar, mai există ceva care trebuie să facem.Trebuie să avem fapte. Uite aici scrie:
Isaia 59:1, 2
59 Iată! Mâna lui Iehova nu s-a scurtat ca să nu poată salva,+ iar urechea lui nu s-a îngreunat ca să nu poată auzi.+ 2 Nu, ci nelegiuirile voastre au făcut o separare între voi şi Dumnezeul vostru+ şi păcatele voastre l-au făcut să-şi ascundă faţa de voi, ca să nu mai audă.+
Și încă un lucru foarte important, rugăciunile trebuie adresate în numele lui Isus, el este mediatorul.
Ioan 16:23
23 În ziua aceea+ nu-mi veţi mai pune nicio întrebare. Foarte adevărat vă spun: Dacă veţi cere ceva de la Tatăl,+ el vă va da în numele meu.+
Unele versete care întăresc acest fapt, sunt Ioan 14:6; Evrei 8:6; 1 Timotei 2:5, 6; Evr. 9:15; 12:24.
Oricine poate să se roage și oricând dacă e sincer. Următorul versel este remarcabil.
Luca 6:27, 28
27 Dar vouă, care ascultaţi, vă spun: Continuaţi să-i iubiţi pe duşmanii voştri,+ să le faceţi bine+ celor ce vă urăsc, 28 să-i binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă şi să vă rugaţi pentru cei ce vă insultă.+
În final vreau să adaug un lucru foarte important și anume că numele lui Dumnezeu este Iehova, iar pentru mai multe informații poți accesa acest site:
http://www.jw.org/......-dumnezeu/
http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/numele-lui-dumnezeu/
Destul de rau ca nu vezi. Dumnezeu nu are loc in viata ta sa te invete ce-ti este de folos?(Isaia 48:17-19)Iacov 3:13-18!
Vă asigur că m-a învăţat ce îmi este de folos.
Iata, insfarsit, SB18lus, o persoana care asemeni multora, dau dovada de seriozitate, se vede ca studiaza Biblia, raspunde potrivit la subiect, cu argumente biblice, indeamna oameni de orce fel sa-l cunoasca pe Adevaratul Dumnezeu, arata fidelitate Dumnezeului sau, despre care are cunostinta. Asa ar trebui sa raspunda si sa colaboreze adevaratii crestini. Felicitari tie si celor care te-au invatat,, sa bucuri inima adevaratului Dumnezeu "!
Papusoaico lasa cursurile de evanghelizare, fiindca pe TPU, nu cred ca se duce lupta cea buna, pentru castigarea cununii celei nepieritoare.
Ei ca bine zici,, papusico, la 50 de ani, e bine. Bravo. Desigur, relatiile de amicitie nu au varsta. Dar nici iubirea fata de Dumnezeu nu are varsta. Dar ceea ce pierzi tu din vedere, este faptul ca indiferent unde esti, si in prezenta orcaror persoane (mai putin la cei fara capacitate mintala ) obligatia ta ca si crestin este,, sa indemni oameni catre cunostinta lui Dumnezeu "! Si de ce nu TPU? Doar de aceea este categoria,, Religie " pentru a comunica pe parte religioasa ",. Iar faptul de-a incerca sa colaborezi cu terte persoane, la lumina Sfintelor Scripturi, nu cred ca este gresit, sau rusinos. Noua nu ne este rusine cu Dumnezeul nostru, nici cu Cristosul lui, care intr-adevar ne invata zilnic sa,, luptam lupta cea buna..."Tie daca ti-e greu sa primesti adevar si sa accepti invataturile lui Dumnezeu, ba te ascunzi si te rusinezi de ele, stai in bancuta ta, caci nimeni nu te obliga sa faci ceea ce nu consimti ca e bine in mintea ta.
PorumbRodica1965 întreabă: