| Filip23 a întrebat:

Sunt printre ateii de aici si care au parintii ortodocsi? nu neaparat practicanti, dar macar care respecta ortodoxismul.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu.sant jumi-juma.mai mult jumi.dar si juma.

| Filip23 explică (pentru anonim_4396):

Esti ateu?

Un raspuns fundamentat.
Daca s-ar pune la recensamant si astea doua, cred ca 40%din populatia urbana ar fi jumi, iar 40% juma. Iar din restul mai scadem 1 % atei (practicanti, adica cu bate si bolovani) si vezi ce mai ramane.

100 răspunsuri:
| DracusorImpielitat a răspuns:

Eu am. Mama mea canta in corul unei biserici, casa mea e plina de icoane si ea spune ca orice lucru bun i se intampla e datorita lui Tata Mare (D-zeu). Tata e mai "calm" cu privire la religie, dar si el crede. Iti dai seama ca mama face spune cand ii spun ca sunt atee si ca eu nu cred, dar ce imi pasa mie.

| Filip23 explică (pentru DracusorImpielitat):

Nu prea te cred ca mama canta in corul unei biserici. Ca esti atee da; dar ai cumva 11 ani? Cred ca mai leviteaza o atee de 11 ani pe aici.

| DracusorImpielitat a răspuns (pentru Filip23):

Eh nu? Am 15 si crede-ma ca m-am saturat sa o aud pe mama cum vorbeste de axioane si alte cantece de acolo si mai si fredoneaza "Maica mea" si aia cu imparatia cerurilor.

| Filip23 explică (pentru DracusorImpielitat):

Inteleg, la 15 poate fi incrustat un ateism mai solid. Totusi cred ca nu te costa prea mult sa-i intorci bucuriile pe care ti le-a facut cand erai mica si sustinerea materiala de acum, cu putin respect. Zic ca nu-i un sacrificu prea mare sa nu ratoiesti la ea si sa ii accepti ideile ca pe ale unei bunici, chiar daca tu ai o viziune despre lume. moderna

| RAY a răspuns (pentru DracusorImpielitat):

Bravo tie e viata ta

| DracusorImpielitat a răspuns (pentru Filip23):

Asta incerc sa fac, oricum mersi de sfat happy.

| mODIN a răspuns:

Eu

| Filip23 explică (pentru mODIN):

Si iti aduci aminte, cand erai mic iti faceau micile bucurii pe care ti le doreai? (saniuta, bicicleta, plimbari la mare, sau chiar bucurii mai mici de care iti amintesti?)

| mODIN a răspuns (pentru Filip23):

Da.Ce-i cu ele.

Si nu crezi ca ar trebui sa le respecti spiritualitatea lor, adica macar sa nu arunci cu vorbe grele in ea, daca nu poti sa le faci si tu bucuria de a fi crestin?

| mODIN a răspuns (pentru Filip23):

Ei nici nu stiu ca sunt ateu.

Aha. O sa le faci o surpriza.

| RAY a răspuns:

Care roman respecta ortodoxismul doresc sal cunosc sa vorbim, sa aflu si eu care e marele roman care are habar de biblie, nu din fericire n-am parinti de religia ortodoxa

| Jardelin a răspuns (pentru RAY):

Nu l-am judecat RAY, te rog citeste schimburile de mesaje pe care le-am avut cu el, inclusiv de la intrebarea:

http://www.tpu.ro/religie/ce-parere-aveti-la-atei-exista-spiritul-de-turma/

Dar tu de cind vorbesti de Biblie, chiar sint curios? Ai revenit la credinta? Tare mult m-as bucura!

| Mădă0611 a răspuns:

laughing ce e asta, santaj emotional? Saniuta exista, zeii nu, bacteriile da. Daca ma imbolnavesc, parintii, crestini, nu practicanti, gasesc tot felul de motive tampite, asa cum i-au invatat parintii, bunicii, strabunicii, asa ca daca au drum pe langa o farmacie, le cer sa imi cumpere ei vreun medicament, le explica tanti de acolo ca e vorba de o bacterie, si ei tot batman batman, ii respect, dar nu le respect lenea de a gandi, daca toti ne-am lasa santajati de cei ca tine, am fi cea mai proasta planeta din lume (aici pune toate universurile posibile). Jalnic! no talking
"Mai stii cand ai fost mic si te-ai imbolnavit de nu stiu ce de doar cu medicamente sau injectii ti-a trecut (dupa enjpe rugaciuni inutile)?" oh go on

| Filip23 explică (pentru Mădă0611):

Lucrezi la Covalact?
Argumentul tau cu santajul emotional e "prea bun, prea ca la tara".

| Mădă0611 a răspuns (pentru Filip23):

Aha, eu am creat sloganul, marketing, nenica. b-)

Da-i inainte, iaurtel.

Ce sa zici cand trebuie sa taci? Tampenii doar. Te-ai ofticat ca am dreptate, sanuita fuuugeeee, nimeni n-oooo ajuuunge. laughing Hai sa spun mai simplu ca poate te-am pierdut la faza cu universuri. Daca toata lumea ar fi facut ce spui tu, acum nu erai pe net si poate nici energie electrica nu aveai, poate nici foc, ca daca in iad e mult, e de la diavol, adica mai mult ca sigur n-am fi existat niciunul dintre noi.

Ce sa zici si tu, ca intrebarea era simpla, daca ai parinti ortodocsi, iar tu ii bagi de la Toparceanu saracu, cu saniute, universuri (?), energie electrica, EonGaz, si iar saniute, Soci, biatlon...
Bati campii, ceea ce ai deprins si tu temeinic aici pe site.

Pai m-am uitat peste raspunsuri sa vad de ce te intereseaza laughing, si n-am cum sa bat campii cand am raspuns la ce ai zis tu, doar daca i-ai batut tu intai.

Madalino, fericit barbactu care te-o lua. Insa ca sa traiasca va trebui sa se fuga in Afghanistan, pe undeva.
Acolo moare doar daca calca pe mina.
Esti una din acele fete adevarate. Fete cu resurse.

| sublime89 a răspuns:

Da, mama mea e ortodoxa.

| Filip23 explică (pentru sublime89):

Pai atunci te intreb ce am intrebat si pe altul, cum vei putea tu sa ii intorci bucuriile pe care ti le-a facut in copilarie, sprijinul dat pana te vei sustine singur, daca tu ii dispretuiesti si ii sfidezi spiritualitatea?

| sublime89 a răspuns (pentru Filip23):

Nu stiu de cand e asta treaba ta.

Nu, este treaba ta. Pentru multi este mai importanta imbulbucarea ca minunile stiintei decat legaturile de familie si recunostinta.

Si tu nu mai poti de grija lor.

Pot sau nu, ideea e ca nu ai un raspuns la asta.

| RAY a răspuns (pentru Filip23):

Cu toate acestea trebuie precizate și efectele pozitive ale conducerii lui Mao asupra Chinei:

promovarea femeii în societate
îmbunătățirea școlarizării populației, dublând numărul elevilor
asigurarea locuinței tuturor
abolirea șomajului și inflației
îmbunătățirea accesului la servicii sanitare
creșterea semnificativă a speranței de viață.[4][5]
populația Chinei în perioada lui Mao aproape s-a dublat (de la 550 milioane la peste 900 milioane de persoane)[6][7][5]

Nu, doar voi crestinii aveti raspuns la toate. Ma inchin in fata intelepciunii voastre.

Nu trebuiesa te inchini. E suficient sa pui mana pe o carte de Serafim Rose.

Si tu trebuie sa pui mana pe multe carti, mai ales de stiinta.

Chiar m-a interesat cum explica unii oameni de stiinta viata. Si am dat peste carti care mi-au placut.
Cred ca mai multe decat ai citit tu de spiritualitate crestina.

| M25M a răspuns:

Da, eu.

| Filip23 explică (pentru M25M):

Si cum vei putea tu sa le intorci bucuriile pe care ti le-au facut in copilarie, sprijinul dat pana te vei sustine singur, daca tu le dispretuiesti si le sfidezi spiritualitatea?

| M25M a răspuns (pentru Filip23):

Nu dispretuiesc si nu sfidez absolut nimic. Eu nu am treaba cu ce cred ei, le respect credinta, nu imi bat joc de ea, iar ei nu au treaba cu non-credinta mea. De unde ai scos-o pe asta?

| dragos38 a răspuns (pentru Filip23):

Daca vrei sa evoluezi spiritual eu nu cred ca trebuie sa aderezi la vreun cult religios, poti sa o faci si prin propria ta vointa, divinitatea nu lucreza prin intermediul turmelor, ci relatia poate fi intima, directa, fara intermediari, sunt dovezi istorice care au scos in evidenta acest lucru.

| PedoBarbie a răspuns:

Da. Mulţi atei au părinţii creştini sau alte religii. Nu contează că tati şi mami sunt atei sau creştini.

| Filip23 explică (pentru PedoBarbie):

Eu cred ca un pic ar conta. adica ar trebui sa le intorci si cate o bucurie pentru cele care ti le-au facut ei.
Si nu sa dispretuiesti ceea ce ei respecta.

| Jardelin a răspuns:

Evident ca sint! Unii dintre ei au parinti foarte buni. Din pacate au prieteni prosti, carora le-au dat mai multa importanta decit parintilor si care i-au tras in jos!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Jardelin):

"si care i-au tras in jos"... poti sa-mi dai un exemplu de fapta buna pe care un religios o poate face dar un ateu nu?

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Un exemplu ar fi recunostinta fata de Dumnezeu...

Cel mai bun exemplu de "tras in jos" sunt postarile tale. Postarile tale sunt foarte jos. "crestinii o ard cu aia", crestinii o ard cu ailalta; cam asta sunt postarile tale.

| Unleash a răspuns (pentru milan9):

În opinia ta, lipsa de recunoştinţă faţă de ceva în care nu cred îi face pe atei mai puţin buni?

| M25M a răspuns (pentru milan9):

Gaia a cerut un exemplu de fapta buna....asta este o fapta buna?!?

| M25M a răspuns (pentru Jardelin):

Parintii mei sunt credinciosi la fel este si in cazul prietenilor mei. Ai trantit-o pe asta ca si cum te referi la un fel de anturaj ce are consecinte negative...

| Inferno a răspuns (pentru milan9):

Daca simpla credinta in Dumnezeu este prin ea insasi o fapta buna,lucru negat de religia crestina,atunci de ce, pentru a ne mantui, este nevoie, pe langa credinta, si de fapte bune?

| milan9 a răspuns (pentru M25M):

Dar ti se pare ca e fapta rea?!? happy Inteleg unde bati...

| M25M a răspuns (pentru milan9):

Nu este nici un fel de fapta... Daca nu e fapta rea asta nu inseamna ca e buna.

| milan9 a răspuns (pentru Inferno):

Tu de fapt esti un bun crestin, iata stii foarte multe lucruri happy
Si manifestarea volitionala a credintei este tot o concretizare, chiar daca pe alt plan, dar acolo unde se cer si fapte pe langa realitatea credintei, este vorba desigur de manifestari concrete, de punerea in practica a credintei acceptate in principiu spiritual, rational...

| Filip23 explică (pentru milan9):

Doar ca nu i-a spus nimeni...

| Jardelin a răspuns (pentru M25M):

Pai sigur ca anturajul prost are consecinte negative! Eu insumi am facut parte din anturaje nefaste o perioada cind eram adolescent, si mi-am irosit banii atiti cit aveam, si sanatatea, si imaginea ca om! Dar am avut la un moment dat niste procese de constiinta cind ma trezeam dupa-amiezile mahmur si am realizat ca nu merg intr-o directie normala, ca nu in ochii prietenilor trebuie sa cresc si ca altele sint valorile vietii, asa ca am inceput sa ma opun spiritului de turma pe care doreste sa ti-l inoculeze anturajul.

P.S. Anturaj nu este numai cel fizic de la scoala sau de la bloc, ci si cel de pe Net!

Bine acum nu trebuia sa imi povestesti episoadele din viata ta happy. Cunosc ce e ala un anturaj, insa ma refeream la faptul ca ai acordat o tenta peiorativa afirmatiei tale. Ca si cum eu sunt ateu ca m-a influentat anturajul, implict fiind ceva mega negativ. Culmea cand am revenit la ateism nu aveam nici macar calculator daramite net.

Referitor la episoadele din viata mea, stii care este diferenta dintre un intelept si un prost? Inteleptul invata din greselile altora, dar prostul nu este in stare sa invete nici din propriile greseli! De aceea ti-am spus cite ceva din experienta mea de viata pentru ca tu sa fii intelept!

"... mustra pe cel intelept si el te va iubi!" Proverbe 9:8

Desigur, eu nu te-am mustrat dar, facind un corolar la citatul de mai sus, o atitudine inteleapta (iata!) este sa apreciezi incercarea cuiva de a te invata ceva, nu sa-l respingi cu ironie (nu mai zic sa-l iubesti!).

Eu am incercat sa fiu dragut, sugeram ca nu era necesara o confesare pentru ca stiu ca acestea sunt grele, necesita o anumita dificultate, dar vad ca tu ai tendinte de superioritate lasand la o parte jignirea.
Nu ma cunosti, dragule, nu stii tu prin ce am trecut si prin ce trec, nu imi stii viata, nu imi cunosti povestea si experientele, habar nu ai cine sunt si cum am ajuns sa fiu cine sunt acum si vad ca esti in stare sa ma cataloghezi ca un om (prost ) care nu si-a invatat greselile proprii si care nu a tras concluzii din greselile celorlalti. Este posibil sa fii mai intelept este posibil sa fii mai experimentat in viata decat mine, dar cata nesimtire poti sa ai sa judeci un om fara sa il cunosti? De cata superioritate poti da dovada fata de un om pe care nu il cunosti? Omule, nu te cunosc, (mi-ai zis ca esti la facultate deci e posibil sa fii mai mic decat mine, dar e irelevant) si nu te-am prejudecat si cataloghat cum ai facut-o tu din simplul motiv ca nu te cunosc si am bunul simt sa nu o fac, nestiindu-ti povestea, dar vad ca tu esti in masura, tu poti sa o faci pentru ca nu orice atinge nivelul tau de maturitate si intelepciune. Pana acum am fost dragut, dar nesimtirea, ipocrizia si superioritatea ta m-au calcat pe nervi. Baga bine la cap, nu stii prin ce am trecut si prin ce trec. Nu sunt eu un "intelept" (precum altii) dar nu sunt un oricine sa mi se dea lectii de viata si sa ma faca si prost pe deasupra. Vezi ca te descrii crestin. O seara buna!

Ai inteles total gresit, omule! Nu te-am jignit de fel si nici macar nu am avut intentia asta. Te rog reciteste inca o data mesajul meu, cu atentie si cu alti ochi! Doar am vrut sa intelegi ca ti-am spus ceva din viata mea, ca tu sa fii mai bun si mai intelept! Pur si simplu m-ai inteles gresit. Nu te judec nicicum! Imi pare foarte rau pentru impresia gresita pe care ti-am lasat-o!

Si as mai vrea sa-ti spun ceva. Imi aduc aminte ca vorba asta "Diferenta dintre un intelept si un prost este ca inteleptul invata din greselile altora pe cind prostul nu este in stare sa invete nici macar din propriile greseli" am auzit-o mai de mult de la un tip cu care discutam diferite chestii. Eu nu m-am simtit absolul deloc vizat de aceasta zicala, ba mai mult, mi s-a parut geniala zicerea si i-am spus acelei persoane cu care discutam ca e foarte fain proverbul si ca am sa-l tin minte mereu. Daca in interiorul zicalei exista cuvintul "prost" asta nu inseamna ca cineva vrea sa ne faca pe noi prosti! Nu este vorba de nici o conotatie! E doar o zicere care mie mi se pare foarte buna! Mai citeste o data masajul meu sa vezi ca nu te-am jignit!

| Filip23 explică (pentru M25M):

Da' de ce te-ai suparat asa M-ule? Noi aici luam de astea cu carul (dimineata, pranz si seara, plus gustari garla si ceaiul de la ora 5).
Un M si o tarla de Moisii, cam asta-i ateismul de rubrica.

| Jardelin a răspuns (pentru Filip23):

Imi pare sincer rau ca s-a suparat, dar chiar nu am avut nici o intentie sa-l ofensez! Cum am spus si mai sus, e doar o vorba, si daca in interiorul ei exista cuvintul "prost" nu trebuie sa intelegem ca ne face pe noi prosti! Probabil e o fire mai sensibila dar sper sa revina la sentimente mai bune. Asa cum ai spus si tu noi incasam vidanje intregi cu dejectii din partea ateilor si nu ne mai suparam. Pe mine unul nu ma afecteaza chiar de loc impresia pe care o are nu stiu care smintit din nu stiu ce colt al tarii. Oamenii ne jignesc doar daca vrem noi sa ne jigneasca! (Alta zicere!)

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Tu daca ai citi biblia nici macar nu trebia sa judeci dar na te dai mare sfant si tu pe TPU

| RAY a răspuns (pentru M25M):

E si tu acuma vrei iubire si bunatate din partea unui crestin

Ce gluma e asta daca am revenit la fantezi crestine, eu am spus ca iisus a spus sa nu judeci aproapele tau tu judeci eu asta am vazut in fine, te-ai bucura eu m-as bucura daca sar demola tot ce a facut ceausescu sa va vad pe voi mari crestini ce faceti voi atunci

| Filip23 explică (pentru Jardelin):

M-am uitat putin prin postarile lui, si e unul mai rezervat in cuvinte. Din pacate aroma rubricii e data de ceilalti. Poate daca ar fi toti ateii ca el ar fi mai liniste pe aici.

| Jardelin a răspuns (pentru Filip23):

Stiu ca e un ateu mai rezonabil si cu ceva mai multa educatie decit au multi atei de aici. De aceea am si schimbat mesaje cu el. Nu sint multi atei cu care intru in vorba pe TPU. Pacat insa ca are niste convingeri eronate, cum ca bisericile sint construite de stat, etc., etc. Am incercat astazi sa-i explic niste lucruri dar ma tem ca ma ignora.

| Filip23 explică (pentru Jardelin):

Cred ca nu-i poti explica cu mult mai mult decat poate primi. Insa celor care au o inima larga sau dorinta sincera de cautare le mai decopera Dumnezeu pe caile stiute de el.

| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Nu e un exemplu valid de fapta buna. Mai incearca. Ce ai prezentat tu acum tine de favoritism.

| M25M a răspuns (pentru Filip23):

Nu m-am suparat, nu intelegeam de unde a venit intrebarea nimic in plus sau in minus.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Filip23):

Nu are nici cea mai mica legatura cu ce am cerut eu. Mai incearca.

Neimportant. Aici eu cer. Tu ceri pe intrebarile tale.
N-o fa pe administratorul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Filip23):

Da-ti 2 palme. In primul rand, nu tie ti-am raspuns ci altui utilizator iar tu doar te-ai bagat in seama (deci da, in acest caz eu pun intrebarile si tu raspunzi). In al 2-lea rand, vad ca si tu esti genul de persoana care atunci cand se simte in "pericol", atunci cand este inchisa pe un subiect anume incearca sa il schimbe, sa bage scuze penibile sau sa evite raspunsul. Daca esti incapabil sa porti o discutie cu cineva, nu te baga in seama. Vad ca tupeist esti dar sa raspunzi la o intrebare simpla nu poti. Esti jalnic (ca sa fiu bland in exprimare).

Mai uite-te odata, nu stii nici ce postezi tu. Vezi pentru cine e postarea ta anterioara.

Si pe urma mai e si chestia ca nu vreau raspunsuri de pietar pe intrebarile mele. Asa ca la revedere.

| dragos38 a răspuns:

Da,al meu tatuc este jumatate ateu jumatate crestin ortodox,asta nu inseamna ca nu respecta religia,insa nu trebuie sa uitam ca cele mai multe crime sau facut in numele biserici.O carte interesanta pe care am mai rasfoito este,,Calauza Ateistului''In aceasta carte sunt descrise Originile religiei, Sarbatorile si Ritualurile Religioase, Istoria luptei dintre stiinta si religie, Originile cultului lui Iahve, e.t.c.In Germania 50 % din populatia tarii sunt ateisti ceilalti religiosi, si culmea o duc mult mai bine ca noi? ateistii aia asa ceva nu-ti vine a crede, deci in Romania care este mult mai credinciosa si mai mult mai pupam si moastele (adica pupa altii nu eu)si tot prost o ducem.

| Filip23 explică (pentru dragos38):

Nu stiu cum o fi al tau tatuc, dar tu se vede ce esti.
Intrebarea nu este despre cum o duc ateii in Germania sau in SUA.
Dar daca tot ai adus vorba, undeva prin zona marginala a Munchenului s-a dorit construirea unei manastiri ortodoxe. Doar ca terenul costa 1200000 E, iar preotul nu a reusit sa stranga mai mult de jumatate. Partea interesanta este ca cealalta jumatate a fost donata de protestanti (vechii protestanti) si de catolici. Pentru ca ei stiu mai bine dacat multi romani ca ortodoxismul inseamna spiritualitate si simt ca au nevoie de spiritualitate.

| Jardelin a răspuns (pentru dragos38):

Tu te auzi cind vorbesti?

"insa nu trebuie sa uitam ca cele mai multe crime sau facut in numele biserici"

Hitler, Stalin, Mao Tze Dong cu ale lui 70 milioane de morti, Pol Pot, si altii asemenea, tot in numele bisericii au facut crimele? Tu poti sa-mi spui cite crime sau facut in numele bisericii si care sint concret acelea? Da-mi niste link-uri veridice care sa demonstreze clar si concret ca in numele bisericii sau facut cele mai multe crime! Astept.

Ti-am zis cum este, este un pic cam ateist, nu conteaza asta, iar cand am zis de Germania am facut o paralela intre mentalitatea germana si cea romaneasca.In Romania unde sunt mai multi credinciosi ca in Germania lucrurile merg mult mai prost ca in germania.Bine inteles ca peste tot exista religiosi(manipulati), ce zici tu acolo ca ei stiu mai bine ca ortodoxismul inseamna spiritualitate, nu te-ai intrebat oare cu ce ne-a ajutat religiile timp de 2000 de ani din punct de vedere spiritual.Cu nimic pur si simplu isi urmaresc proprile interese mai ridica o biserica si isi mai baga bani in buzunar pe spatele credinciosilor, oare de s-a despartit biserica apuseana de ceea rasriteana? tot din cauza intereselor bine inteles, Crestinismul a aparut acum 2000 de ani pe teritoriul I.R. iar capitala I.R. s-a mutat la Constantinopol daca religiile promoveaza spiritualitatea si armonia si cuvantul lui d-zeu, pai de ce s-a mai despartit atunci e clar ca isi urmareau interesele proprii.Nici o religie institutionalizata nu te ajuta sa evoluezi spiritual ci mai degraba sa le bagi bani in buzunar popilor.

| SteinZer0 a răspuns (pentru Jardelin):

Hitler a fost un erou al rasei albe.

Ca IR si-a mutat capitala la Constantinopol am aflat inainte de a informa tu aici. Si ca romanii traiesc mai prost decat nemtii.
Ce treaba o avea asta cu intrebarea mea?

| dragos38 a răspuns (pentru Jardelin):

Link-uri nu pot sa-ti dau, dar iti enumar cateva crime care s-au comis in numele religilor(Biserica)cele 8 cruciade, Inchizitia si tot in timpul inchizitiei a fost cruciada Albigensiana organizata de Papa Inocentiu. Apropo cand spanioli si altii au ajuns la Amerindieni si au inceput sa-i crestineze indienii n-au vrut si din 60 de milioane acum mai sunt doar 2.milioane in S.U.A. si inca lupta pentru recuperarea teritorilor lor.dar se pare ca Obama nu-i prea baga in seama.Si daca mai punem la socoteala cati au murit in cruciade.Crimele lui Hitler era cu tenta rasiala, si cel mai mult i ura pe vreii deorece erau poporul ales, si lui nu-i placea chestea asta, el a vrut ca poporul lui sa fie cel superior iar restul sclavi. Exista o carte scrisa de el ''Mein Kampf se pare ca contine si tente religioase. Jihadul nu-ti spune nimic (Razboiul Sfant pentru extinderea Islamului)toate aceste in numele lui Allah pentru gloria lui.Allah le-a promis nu stiu cate virgine (care i astepta in Rai,)islamistilor daca omoara ceva crestini.

Imi dau seama cat te afecteaza pe tine exterminarea indienilor, daca strivesti sub bocanc lumina in care credea bunica-tu. De taica-tu nu prea am inteles, te-ai bagat aici sa acuzi ortodocsii de Jihad, de Mein Kampf si de cruciade (in care principalul obiectiv a devenit jefuirea Constantinopolului.

Pana la urma nu conteaza daca esti ateist sau credincios, sau ca respecti ortodoxismul/sunt convins ca nici nu sti ce inseamna ortodoxism/chestea este ca Romania este o tara de c...t

Pentru mine conteaza. Si nu Romania, doar unii romani.

Cand am spus ca cele mai multe crime s-au comis in numele Biserici, Jardelin, nu i-a venit a crede si mi-a cerut dovezi, eu i le-am dat (Cruciadele, Inchizitia si amerindienii au fost omorati tot in numele unei religii)+jihadul iar ortodocsii nu au numic comun cu jihadul mai invata putina istorie.

Pentru tine conteaza, sti ce a strigat sf.Stefan catre farisei divinitatea nu incape in constructii cladite de mana omului/deci daca exista o divinitate nu ceea din biblie acolo este vorba de YHWEH- zeul vechilor evrei la care se inchinau.Nu conteaza ce esti ortodox, catolic, ateu, liber cugetator.

Si nu Romania doar unii romani, eu as mai completa majoritatea sunt asa /

@"Nu conteaza ce esti ortodox, catolic, ateu, liber cugetator. "
Pai atunci inseamna ca putem fi si ortodocsi.
Bodaproste!

Tu ai adus vorba de jihad si mein kampf, mestere.
Daca n-ai fi trecut clasa la istorie cu nuci si cu oua, nu le pomeneai aici.

Da,si totusi ma trecut profesoara, si tinand cont ca era si cea mai exigenta din Scoala.chestea este urmatoarea,eu am enumerat cateva fapte,crime comise in numele lui YHWEH,si al bisericii, cele mai oribile crime sau produs in numele bisericii(Cruciadele, Inchizitia, Jihadul-razboiul sfant)jihadul nu are treaba cu ortodoxia, tine de alta religie, insa au comis crime in numele lui Allah.

Puteam fi toti crestini ortodocsi sau crestini catolici, daca bisericile cea de apus si cea de rasarit nu s-ar fi scindat, din cauza intereselor bine inteles.In fata divinitatii nu conteaza din ce religie esti.Religia nu are nici o treaba cu divinitatea, religia inseamna credinta in zeii inexistenti.

Hitler era crestin catolic, stalin era antiteist credea in basme in supranatural si el, mao tze dong este o conspiratie americana o minciuna cele 70 de milioane si la noi in 89 au murit milioane au inviat luna viitoare, mao credea in supranatual se credea zeu nu era ateu, biserica a facut de toate crime, rasism de toate, nu biserica a omorat si prosti care ascultau de ea

| Filip23 explică (pentru RAY):

Istoricule, ce nu iti convine e conspiratie?
Ideea era ca genocidurile celor trei tovarasi atei nu le va egala nici o religie. Ateismul nu poate fi egalat in materie de crima.
In materie de stiinte nici chiar insusi Inferno nu te prinde din spate, doar cu gramatica le mai tamponezi.
Insa cred ca ai format numarul gresit, intrebarea asta nu urmareste etalarea unor savanti locali, nici studiul teologic de amanunt al Bibliei.
Asa ca multumim pentru atentie.

Ce sa zic, se pare ca oamenii sunt croiti sa aiba opinii diferite.
Eu raman la parerea mea, ca e important ce religie esti, mai ales ca nu e doar a mea ci si a multor oameni pe care ii consider mult superiori fata de mine, si numesc doar trei : Sf Vasile cel Mare, Serafim Rose si Sofronie Saharov.
As putea sa continui, dar nu cred ca are rost. Mai ales ca nu tin sa pleci cu ideile mele, e suficient ca raman eu cu ele.

Fiecare cu opiniile lui, eu raman la opinia mea, Religiile nu au nimic in comun cu divinitatea.Cuvantul,,Religie''vine de la latinescul ''Relligio'' care inseamna (a lega)Preotii spun ca religia inseamna legatura dintre om si divinitate/In realitate s-a dovedit ca, religia inseamna credinta in fiinte supranaturale, zei, spirite, sfinti, ingeri si alte fiinte supranaturale.Religia nu a aparut odata cu I.H. sau Moise sau Avram, primele dovezi, ritualuri religioase sunt consemnate de pe timpul omului de neaderthal(35 de mii de ani)care se inchinau la animale, pietre, rauri.Acum e adevarat ca nu ne mai inchinam la pietre,rauri,animale, a mai avansat omul acum se inchina la icoane, moastele unor sfinti, si le mai si pupa(oasele unor animale)beahhhh, nici triburiile de prin Amazon care cred in continuare in zeii, nu fac asa ceva.Se pare ca Romania e pe la nivelul alora sau cel putin Religia Ortodoxa din Romania, xam pe acolo vrea sa ne aduca, sa ne intoarca inapoi in primitivism.

Am priceput conceptia; esti un om cu idei evoluate, iar eu un primitiv.
Amin.

Eu,nu am zis ca tu esti un primitiv, ma refeream la cei care se duc sa pupe schelete (osele unor animale, de caine paremise)sau poate ai fi fost si tu la moaste, nu am de unde sa stiu.eu nu am idei mai evoluate, dar mai citesc si eu, Originile religiei, Istoria ilustrata a omenirii, Istoria razboiului iudeiilor cu Imperiul Roman scrisa de Flavius Josephus.pe atunci nici nu exista crestini.Istoria aceasta nu se invata la scoala oricum, asta doar daca vrei tu sa stii mai multe despre istoria omenirii.Amin.

| RAY a răspuns (pentru Filip23):

Hitler era catolic ce tovaras el ura comunismul, stalin tia omorat tradatori de tara, de mao nu stiu dar 70 de milioane e o suma foarte mare

| Scarbo a răspuns (pentru SteinZer0):

Foarte bun raspunsul!

| Scarbo a răspuns:

Eu am, nu sunt multumiti deloc de conceptiile mele ateiste si rasiale.