| xSega a întrebat:

Suntem manipulați prin religie?

Răspuns Câştigător
| lupudepenet a răspuns:

Da.Suntem.Se ştie că ajutorul „divin" face omul(slab) să creadă că divinitatea este devină pentu tot ce i se întâmplă.
Aşa au apărut besericile... şi cultele religioase. Unele din ele făcând o avere de pe urma fraierilor ce cred în invenţiile lor.Aşa a ajuns o mână de oameni să manipuleze un întreg mapamond(cu excepţia celor ce au văzut realitatea şi nu cred în aşa ceva, normal că nu există real; sunt doar invenţii) unele culte ca ortodoxismul manipulează omul prin creerea de sentimente de vinovăţie şi frică(exact punctele slabe ale unui om obişnuit; normal oricine le poate învinge, dar la mulţi li lene s-o facă), neavând nimic spiritual în acest cult.
Catolicismul, manipulează omul tot prin mijloace similare, dar comparativ cu ortodoxismul sunt flexibili şi dispuşi să-şi adapteze personajele religioase după schimbarea lumii.O chestie deosebit de toxică şi periculoasă.
Cultele religioase minoritare, la general manipulează omul plecând de la o carte scrisă(de cine nu se ştie) şi despre care NU există dovezi cum că ar fi cuvântul unei divinităţi, la care se adaugă faptul ca acea carte conţine informaţii contradictorii, iar ca să pară credibilă include şi fragmente din ocult, iar unele din ele sunt chiar agresive(a se vedea Martorii lui Iehova care-ţi bat la uşă cu publicaţii toxice pentru psihicul omului, şi mai şi vând gratuit acele publicaţii la toate colţurile de stradă)
Cultele religioase ce se opun creştinismului(da există şi aşa ceva), aşa cum e besrica bucuria lui satan, de exemplu; aceste biserici paracreştine au preluat ocultul şi l-au transformat în credinţă, inventând personaje religioase, la fel ca şi creştinii, dar comparativ cu bisericile creştine acestea promovează tehnicile străvechi de spiritualitate, chestii benefie pentru mintea şi sufletul omului, desigur dacă nu sunt confundate cu chestii percum autohipnoza sau transpuse greşit în ritualuri similare slujbelor creştine.

5 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Depinde de religie.

| Mclaren12 a răspuns:

Tu ce zici? Un mare procent din populatia lumii abia isi duce existenta de pe o zi pe alta in timp de biserica catolica este una dintre cele mai bogate institutii din lume.

Dar trebuie sa faci o distinctie inainte sa pui o astfel de intrebare. Sunt religii pline de "bullshit" care nu ofera nimic concret decat basme, gen crestinism sau islamism, si sunt religii mult mai vechi gen budism sau alte religii pagane care chiar iti ofera o filozofie sanatoasa de viata si nu s-a imbogatit nimeni de pe urma exploatarii lor.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Daca asa te consideri. Noi suntem liberi sa facem ce vrem, sa credem in ce vrem. Deci, nimeni nu este manipulat.

| LaviChu a răspuns:

Da suntem. Si totul incepede la indoctrinare. Tu la nastere esti crestin (spre exemplu) si esti invatat dogmele lor. Nu ai habar ca exista si alte religii, doar cand cresti si deja e oarecum prea tarziu pentru ca desi multi se regasesc in budism, ateism etc li sa indoctrinat ideea ca crestinismul e adevarat si atunci in subconstientul lor e o batalie: daca e manios Dumnezeu ca ma indoiesc de religia lui?
In schimb sa punem problea neixistentei religiei: Nu ne-a simti vinovati ca nu CREDEM in ceva spus de popa dca nu am stii de existenta religiei. Daca ai afla dee a abia pe la 16 ani sa zicem.le-ai considera aberatii.

| Apathy666 a răspuns:

Religia este cea mai mare manipulare din istoria omenirii, o gramada de oameni au suferit din cauza ei, iar clericii si bogatii profita din ea.