| florin_8455 a întrebat:

Sunteti de acord cu tot ce a spus Iisus? De exemplu întoarcerea celuilalt obraz? Argumentați.

13 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Da.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

"Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt. Celui ce voieste sa se judece cu tine si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa. Iar de te va sili cineva sa mergi o mila, mergi cu el doua" (Matei 5, 38-41).
Vei citi și partea - de te va SILI să mergi cu el un km, tu să mergi cu el cu el 2 km, sau partea asta nu o citești, te abții?
Dacă vrei să asculți de el, le cuplezi împreună, ca să iasă ceva deosebit. Te gândești dta de ce, și nu mă pui pe mine să îți argumentez aici, să-ți țin o predică.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Nu. Asta e cea mai mare porcatie. Razbunarea e mai dulce decat sa induri ceva de doua ori.
Daca luam asta cu obrazu literar, daca mi-a dat cineva o palma peste obraz, pai eu ii dau cu pumnu, sa doara mai rau.

| Unlicean a răspuns (pentru WisdomInTheDark):

Cel care la început ți-a dat o palmă se înrăiește și mai mult, apoi caută un mod prin care se poate răzbuna și el, tu dai replica și lanțul poate continua până la niște lucruri foarte nasoale.

| WisdomInTheDark a răspuns (pentru Unlicean):

Nu si daca scap de el inainte ca lantul sa inceapa.

| apoIIo a răspuns:

De acord sunt partial. Depinde de fiecare moment in parte daca corect este sa tacem si sa-l lasam pe nebun sa isi manifeste gandurile sau daca trebuie sa ne aparam ideologiile, prietenii sau orice altceva care conteaza. Din pacate religiosii desi stiu regula asta prea bine, nu o pun in aplicare. Sunt realist si impartial, n-am nimic cu nimeni cat timp ei sunt cu picioarele pe pamant si realisti. Insa, vad zilnic religiosi care jignesc si judeca persoanele LGBTQ+, vad zilnic religiosi care judeca si ii numesc "satana" pe cei care se imbraca sau se modifica corporal aratand mai ciudat, ii vad zilnic cand jignesc si judeca ateii, ii vad zilnic cand jignesc si judeca progresele stintifice ale omenirii, ii vad zilnic cum judeca si isi manifesta intoleranta la celelalte religii care sunt ceva mai diferite (ex: budism), si multe alte manifestari de-ale lor pe care nu vreau sa le mentionez. Ce parere ar trebui sa-mi fac din asta? Nu vreau sa-i jignesc pentru ca nu e corect si nu sunt in masura dar sfinti nici ei nu sunt dupa cum se cred si se lauda public.

| Unlicean a răspuns (pentru apoIIo):

Nu judecă, doar arată de ce nu este bine un anumit lucru.

| apoIIo a răspuns (pentru Unlicean):

Nici ateii nu judeca, doar va arata care este realitatea. happy

| Unlicean a răspuns (pentru apoIIo):

Nu am zis că ateii ar judeca.
Nu neg că sunt și creștini care judecă, dar tind să cred că mulți doar remarcă anumite chestii și încearcă să îi ajute și pe ceilalți să conștientizeze, fără răutate.

| apoIIo a răspuns (pentru Unlicean):

Nu stiu in ce tara traiesti, poate trag eu concluzii prea pripite. 2% din populatia Romaniei sunt atei, restul religiosi, astfel tara asta fiind printre cele mai religioase din lume. Si totusi, romanii sunt cunoscuti ca hoti si ca oameni care judeca aspru orice nu le convine. Tu acum vi sa spui ca nu judeca? Ci poate doar unii dintre ei. Visezi pretenas.

| AndrElle a răspuns:

Nu. Îți trebuie multa demnitate că sa fii curat.

| Covid20 a răspuns:

Eu sunt de acord. Insa trebuie remarcat ca Domnul Iisus, dupa obiceiul evreilor, isi expunea mesajele prin ilustratii. Adica unele lucruri nu trebuie sa l luam mot-a-mot, ci sa cautam sa intelegem ideea de baza. Cat despre intoarcerea obrazului, se refera la atitudinea noastra (a crestinilor) care nu trebuie sa fie una razbunatoare si nici orgolioasa. Dimpotriva, sa fim smeriti si sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece.

| LastBlackNight a răspuns:

Nu prietene, daca imi dai o palma fi sigur ca iti dau doua inapoi, nu imi intorc obrazul pentru oricine, lol.