| Superior a întrebat:

Tatal meu e mort. Am 15 ani, a murit acum 13-14 ani. Mama l-a gasit mort pe canapea, si sub canapea era o sticla de visinata (o bautura extrem de tare) sau ceva de genul abia inceputa. Mama mi-a zis ca a murit probabil datorita bauturii,si acum in bucatarie inca am acea sticla de bautura. Cateodata plang si ma gandesc cum ar fi fost viata cu el, caci am o poza cu el in casa si asta ma oftica si mai mult....mama spunea ca m-a vazut la ora de sport cand vorbea cu dirigintele si am facut o moaca de zici ca eram fix tata... cum sa trec peste situatie mai usor? Daca tata a facut pacate cu bautura, cum pot sa-l rog pe D-zeu sa-l ierte daca e cazul?

6 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Sportul nu este un viciu. Din contra, e benefic. De rugat poti sa-l rogi foarte simplu. Si in camera ta, si intr-o biserica.

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu l-a iertat.E normal sa te doară ca a murit, oricum rămâne un gol.Dar, conform Bibliei, Dumnezeu ii va învia pe cei morți când va aduce paradisul pământesc, după distrugerea sistemul rău de lucruri.Toate aceste lucruri sunt arătate în Biblie ca se vor împlini. Psalmi37:9-11,29,Ioan5:28,29.

| ania a răspuns:

Mulțumește-i lui Dumnezeu că El e un Tată care nu te părăsește niciodată. Roagă-te-Tată din ceruri te rog să mă adopți Tu, ai promis că Tu eși Tatăl orfanilor, vreau să fiu fiul tău pentru totdeauna, Îți mulțumesc că Mîntuitorul a murit pentru toate păcatele mele( mărturisește ce ai pe conștiință), îl iert și pe tatăl meu care n-a fost un model prea bun pentru mine și prin viciul lui m-a lipsit de protecția pe care altfel aș fi avut-o.Condu tu viața mea, dă-mi viitorul pe care tu îl ai pentru mine!

| Clorox a răspuns:

Asa a fost sa fie, si eu am trait fara tatawinking

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Trebuie sa accepti situatia si sa nu mai stai suparat. Oricum nu ai putea sa schimbi nimic. Sa bei nu este un pacat. Altii vad bautura ca pe un pacat dar ei au pacate mult mai mari cu siguranta. Important este sa bei cu masura. Dar nu acum ca ai 15 ani. Dupa 18-20 de ani din cand in cand cate un pahar de bere pana cresti mai mare si vei fi mai matur. Daca vrei sa te rogi pentru tatal tau o poti face la biserica in gand sau chiar si acasa inainte de culcare cum fac unii oameni. Si inca ceva spune-i mamei ca nu trebuie sa mai pastreze aceea sticla acolo. sa o verse in wc si sticla sa o arunce la gunoi

| gratargratar a răspuns:

Tu il ajuti pe tatal tau pomenindu-l in rugaciunile tale, la slujbele de obste (care de obicei se fac sambata), facand milostenie in numele lui si punandu-l in pomelnice la "adormiti".
Fa tu ce n-a facut tatal tau (in sensul bun zic) si o sa-l poti scoate din intuneric (daca, Doamne fereste, este acolo). Pana la sfarsitul lumii, oricine se poate mantui. Chiar si adormit - daca sunt pe Pamant oameni care sa se ingrijeasca de el.