anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Te consideri ATEU! (pentru cazul de fata,extind semnificatia notiunii,considerand ca nu crezi in nimic ce tine de irational,fantastic sau netestat de stiinta), si tot ce tine de situatii anormale din viata ta dovedeste ca esti ateu.As vrea acum sa te pui in situatii mai deosebite,chiar la limita,,si sa-ti imaginezi cum ai actina,nu numai fizic,dar in primul rand psihic.
Iata cateva situatii,pe care le consider semnificative in acest sens:
-persoana cea mai daga tie, se afla pe un vas de cruaziera. Datorita unei furtuni vasul se scufunda in largul oceanului.Stirile spun ca numai cca.10% din cei afalati la bord au fost salvati,fara a da si nume, deocamdata.Nu poti sti deci daca printre ei se afla si pesoana draga tie.Pana la aflarea vestii ce comportament adopti:incerci sa invoci forte abstracte (chir nedefinite) pentru ca cel drag sa fie printre cei salvati,sau ramai numai in asteptare,fara nici un fel de ganduri, adica intr-un fe de stare de prostratie?;
-esti diagnosticat cu o boala incurabila si ti se indica un sfarsit cert peste cateva luni.Ai auzit insa,ca au fost cazuri in care cei care au apelat la metode "babesti" sau s-au rugat din tot sufletul (nu are importanta la ce ),s-au vindecat miraculos.TU ateu din convingere,vei apela la astfelde de "prostii" sau te vei considera condamnat la moarte?
PStongueentru ca raspunsul sa te reprezinte, cred ca sunt necesare 2 conditii:
-sa reusesti sa te transpui sufleteste intr-o astfel de situatie,sau una similara;
-sa fii sincer in primul rand fata de tine insuti,cand raspunzi.
Altfel, totul nu este decat palavrageala

Răspuns Câştigător
| AlexandruIonut004 a răspuns:

Te vor ignora complet laughing
Lasa-i sa creada in teoriile lor, niciuna fiind dovedita.

| anonim_4396 explică (pentru AlexandruIonut004):

Nu cred ca vor sa se dovedeasca niste handipati sufleteste. Diferenta dintre animal-animal si animal-om ar dispare, in aceasta situatie.

Iti raman profund indatorat. Daca nu era raspunsul tau inspirat nu aveam ocazia sa le zgandar trufia si s-ar fi intamplat cum ai spus. Drept multumire iti acord funda.
Acum ma retrag pana saptamana viitoare.M-am destis destul
Iti doresc o seara placuta.

| AlexandruIonut004 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Raspunsul tau inspirat" laughing

Multumesc, seara buna.

"Te vor ignora complet laughing
Lasa-i sa creada in teoriile lor, niciuna fiind dovedita." asta e diferenta intre un religios si un ateu. un ateu stie ca nu poate dovedii ca exista sau nu dzeu, un religios isi da cu pumnu in piept si in cealalata mana tine biblia si jura ca stie ca exista.

43 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Sa fac ce? Sa ma rog lu' Dumnezeu ca persoana draga mie sa nu fie pe lista lui neagra? Cu ce rost? N-a fost decizia lui? Totul de la uciderea ei pana la suferinta mea? Din partea mea poate sa ma trimita in cate iaduri vrea, nu o sa ma rog la acest zeu.
Si daca Dumnezeu imi daruieste o boala incurabila de ce sa ma rog lui sa supravietuiesc?

Nu...in general in situatii nasoale nu m-am rugat.Mi-am spus ca n-are cum sa existe un zeu ca cel descris de religia crestina.

| anonim_4396 explică (pentru Wehrmacht):

Am pomenit eu cuvantul Dumnezeu in intrebare? Te-am intrebat ce ai face. Din raspunsul dat inteleg ca ai ramane in PROSTRATIE.
Foarte bine.Iti respect atitudinea, desi o considera putin atipica constientului uman.

| Wehrmacht a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu...n-ai spus de Dumnezeu, ai intrebat ce am face daca am avea clar nevoie de ajutor supraomenesc...nu stiu daca asta ai intentionat, asa am crezut da' din intrebarea ta reiese ca vrei sa ajungi la faptul ca am ceda si ne-am "intoarce"(pe moment, cam asa ar fi) la o religie.

| KodrutZ a răspuns:

Vas de cruaziera, misto. Doamne ajuta! Hai sa iti raspund, totusi...
1. Daca persoana cea mai draga mie se afla pe vas fara mine, imi doresc sa fi crapat. Parasuta naibii, fara mine!
2. Boli incurabile my ass. Faptul ca sint ateu nu ma face sa pun botul la toate rahaturile mafiei farma. Un leac e considerat babesc pina e certificat de teste clinice si aprobat de niste organisme carora nu le convine sa scape pe piata LEACURI, ei vor sa iti vinda TRATAMENTE.
Uite un bonus, chit ca am mai povestit faza de vreo doua ori pe aici: nevasta-mea tocmai nascuse, aia mica era intubata si ea la reanimare, ca pierduse o gramada de singe. Aia mica nu respira la nastere, luase vreo 6 cu indulgenta scorul APGAR. Cind m-am urcat in tramvai eram un pic debusolat, insa mi-am spus ca sint pe mina unor profesionisti si nu are rost sa imi fac probleme, totul va fi bine, mi-am tras colturile gurii in sus si am pus niste muzica. Si totul a fost bine.
@AlexandruIonut004: Iar teoriile voastre sint a draq de dovedite.

| anonim_4396 explică (pentru KodrutZ):

Daca vei reusi sa te menti asa toata viata si in toate situatiile,esti Mare (vezi am scris cu "M").Am convingerea ca daca tonusul pe care-l afisezi nu este numai un balon de sapun, increderea in tine, face mai mult decat increderea in oricare divinitate. Daca ai trisat, te-ai trisat pe tine, nu pe mine.
Sa fii fericit!

| Inferno a răspuns:

O credinta izvorata din teama poate fi ea o credinta reala?

| doctorandus a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu, dar asta nu-nseamna sa dau in mintea copiilor daca ma loveste cancerul. Pana si-n Biblie Dumnezeu e definit ca Logos (Ratiune), deci a te comporta irational inseamna sa te dezici de Dumnezeu. Parintii Bisericii te-ar fi facut cu ou si cu otet daca le-ai fi zis ca crestinismul este o credinta irationala, taman buna pentru lumea afectata de superstitii. Nicaieri in teologie nu se mentioneaza ca Dumnezeu ar avea puterea magica de a schimba trecutul. Cum spunea Papa, Dumnezeu nu e scamator.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Daca chiar esti convins de ce ai scris mai sus, tu nu esti credincios ci habotnic, care nu face altceva decat sa injoseasca religia pe care e convins ca o respecta.De cei ca tine profita clerul corupt.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Amice, imi intaresti convingerea ca delirezi. Eu nu am religie.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

8 Februarie 2015 20:21
doctorandus a răspuns:
Declară răspunsul câştigător
Eu cred in Dumnezeu, dar asta nu-nseamna sa dau in mintea copiilor daca ma loveste cancerul. Pana si-n Biblie Dumnezeu e definit ca Logos (Ratiune), deci a te comporta irational inseamna sa te dezici de Dumnezeu. Parintii Bisericii te-ar fi facut cu ou si cu otet daca le-ai fi zis ca crestinismul este o credinta irationala, taman buna pentru lumea afectata de superstitii. Nicaieri in teologie nu se mentioneaza ca Dumnezeu ar avea puterea magica de a schimba trecutul. Cum spunea Papa, Dumnezeu nu e scamator.

| drutzix a răspuns:

Cu ce m-ar ajuta daca as invoca forte fantasmagorice? As spera ca persoana respectiva sa fie in cei 10% sau in cazul 2 sa ma fac bine dar nu m-as ruga pentru ca nu ar face nici o diferenta.
Nu exista vindecari prin credinta! In aceste cazuri sunt intotdeauna boli care pot intra in remisie spontana sau persoane care atribuie lui dumnezeu (pe nedrept) vindecarea dupa ce au luat medicamente. Nu am auzit nici o data sa ii creasca piciorul unui schiop sau ceva de genul (si sa nu-mi spui ca nu a avut destula credinta).
@AlexandruIonut004 Prost si mandru! Bravo tie, tine-o tot asa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1. ce pot sa zic, sper sa nu fie una din ele.
2. nici nu trebuie sa ma gandesc cum ar fi pentru ca am trecut prin asa ceva. mi s-a zis ca trebuie sa mor in cateva luni ca nu e vreo solutie de scapare. nici nu iti poti imagina cum e sa traiesti 2 luni stiind ca trebuie sa crapi. dupa 2 luni "minune" cand s-au "gasit" bani in buzunarul doctorului, s-a gasit si solutia. si nu am dat bir cu fugitii la biserica sau sa ma rog sau prostii de genul. dar prost eu ca ti-am raspuns, ca tu ca un indoctrinat ce esti, tot nu o sa crezi ce am scris.

| bleakk a răspuns:

Dar eu te intreb pe tine ceva si te rog sa raspunzi sincer. Luam prima situatie in care pe un vapor se afla 1000 de persoane, toate crestine. Printre ele se afla o persoana draga tie. Aflii ca acel vapor, din cauza unor fenomene pe mare/ocean se scufunda si aflii, de asemenea, ca doar 10 % din pasageri au supravietuit. Sunt sanse foarte mari sa iti pierzi ratiunea si sa te rogi la Dumnezeu ca aceea persoana sa fie printre cele care au supravietuit. Si apar 3 dileme: 1. De ce a permis Dumnezeu ca un vapor plin de credinciosi sa se scufunde?
2. De ce a permis sa supravietuiasca doar 10%? Acestia era MAI credinciosi, oare? Daca da, inseamna discriminare, ceea ce nu este posbil la un Dumnezeu creator si iubitor.
3. De ce iti pierzi ratiunea si speri asa de mult ca doar persoana draga tie sa fie intre cei 10%. Cu restul de 90% ce faci? Sa-i ierte Dumnezeu, asa-i?

| anonim_4396 explică (pentru bleakk):

Variantele date de tine sunt valabile in situatia in care eu as crede intr-un Dumnezeu (cu sensul de divinitate),asa cum este prezentat de cler. Daca pentru mine,de exemplu,acel ceva la care apelez in extermis,fara chip,reprezinta "inteligenta primordiala", sau "constiita universala", pe care in acele momente o consider ca atotputernica, intrebarile ce le sugerezi, nu mai au vreo relevanta.

| bleakk a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu nu mai esti crestin? Asta mi se parea pana acum ca esti.

Eu respect credinta oricui, intrucat credinta este o forma de manifestare a spiritului uman. A-ti bate joc de credinta cuiva, daca esti convins ca ea nu ascunde interese sau dauneaza celorlalti, denota, dupa mime diminuarea conditiei umane.

| bleakk a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu mi-ai raspuns la intrebare? Ai fost/esti crestin?

| sabin89 a răspuns (pentru bleakk):

* afli, nu aflii.

Sunt si crestin, daca asta iti satisface curiozitatea.

| bleakk a răspuns (pentru sabin89):

Eram sigur ca gresesc. Multumesc pentru troll :*

Din intrebarea ta, inteleg cu regret, ca nu ai inteles esentialul din problema pusa de mine

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

"Sunt si crestin, daca asta iti satisface curiozitatea."

Tu habar n-ai ce esti, ia uite ce ziceai ieri:

" Nu ai avut nici macare discernamantul de a judeca, daca zicerile mele ma recomanda ca religios sau nu"
http://www.tpu.ro/......ispozitie/

(mai stii, discutia cu "bing bangul" ala al tau)

In conditiile in care evident incercai sa arati ca tu de fapt nu esti o persoana religioasa.

Iar ca sa-ti raspund la intrebare, NU, nu m-as ruga in nici una dintre situatii, nu ar fi decat un demers prostesc, fara nici o influenta asupra evenimentelor.

| anonim_4396 explică (pentru Holiday):

Tu trebuie, in primul rand sa inveti sa intelegi ce citesti.Eu am scris:"sunt SI crestin". Asta nu-ti spune nimic? Daca nu, inseamna ca ne vom intelege "ca cucu-n gura" cum se zice. Macar daca te uiti ce inseamna PROSTRATIE si tot ai invatat ceva azi.
Sa ai numai ganduri bune!

Esti SI crestin dar SI cretin, asta evident, si apropo de prostratie, nu m-am mai luat si de asta, dar folosirea acestui termen n-are sens in intrebarea ta. Pe de alta parte, cu siguranta a trecut mult timp de cand am luat eu contact cu acest cuvant si pana sa te nasti tu...

Ce trebuie sa intelegi e ca nerugandu-te nu cazi in prostratie, iar rugandu-te cazi doar in penibil. Punct.

In ce face obiectul discutiei,evocarea timpului de cand te-ai nascut, nu este decat in dezavantajul tau. Vezi tu, din acest motiv (incapacitatea de a intelege), cei ca tine sunt de acord cu tot ce se spune in numele stiintei.Da bine! Daca te-as intreba de ce ploaia este uda, vei spune ca sunt nebun sau imi bat joc de tine.

Ti-a mai spus cineva, ai inceput sa delirezi...

Si Eminescu a fost acuzat de asa ceva cand l-au dus la balamuc.In fata ta imi permit sa fac aceasta comparatie.

Eminescu in ultima parte a vietii chiar delira. Ai impresia ca daca esti foarte capabil intr-un anumit domeniu esti scutit ca la un moment dat sa o iei razna? Afectiunile psihice nu tin cont de IQ. Pacat ca la tine s-au instaurat de timpuriu, dar doar afectiunile...

Se cunoaste ca ai adunat cava ani.Nu esti la curent cu ultimile date despre boala si lnternarea lui Eminescu. Daca stai numai pe TPU si majoritatea au IQ tau, ramai cu trecutul.

| a3e6u9 a răspuns:

E posibil ca unii atei să redescopere brusc religia în situații limită, dar pentru mine e ca și cum ai întreba dacă în momentele de cumpănă citesc Harap-Alb sau dacă mă închin la Zâna Măseluță. Nu mă pot închina la D-zeu doar din considerente practice, nu aș fi prea convingător. Imaginează-ți să te rogi la Thor.

| anonim_4396 explică (pentru a3e6u9):

Nici macar nu m-am gandit sa sugerez asa ceva,desi cred ca ai dreptate cand spui:" E posibil ca unii atei să redescopere brusc religia în situații limită".Eu am vrut sa sugerez ca noi avem ceva mai mult decat viata animala,care nu ierse in evidenta,in mod chiar constient pentru noi,decat in cazuri limita. Poti sa-i spui cum vrei, dar nu tine de fizica, chimie, astronomie, etc. Crezi ca gresesc?

| a3e6u9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred că greșești. happy
Din punctul meu de vedere, oamenii sunt animale cu o chiftea mare între urechi și degete opozabile.

Este parerea ta, pe care o respect, dar fa-ma sa inteleg: de ce si intre "degetele opozabile"?

| a3e6u9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Păi degeaba am avea ditamai chifteaua între urechi dacă nu putem să apucăm o unealtă, ne-ar ajuta să contemplăm lumea, dar nu am putea face mare lucru. Asta îmi amintește de câini, care au privirea inteligentă dar se exprimă greu. happy

De aceasta data nu mai sunt de acord cu tine.A contempla, inseamna a fi constient la ce privesti, iar "chifteaua" dintre urechi nu cred ca-ti permite asa ceva.Referitor la caini(iubesc aceste animale), parerea mea este ca nu le putem priva complet de constiinta. Faptul ca au costiinta de sine (un caine nu latra la imaginea sa din oglinda), ma face sa cred ca, in viitor cu putin "ajutor" ii vom umaniza.

| aabaaab3278 a răspuns:

Deci tu in loc sa te incurajezi, arunci vina pe o divinitate. Nu ma mira ca nu am evoluat mai mult...tu esti ca salbaticii din vechime:nu isi puteau da raspunsul la intrebari de genul "De ce fulgera/de ce ploua?" si aruncau vina pe o divinitate.
Intrebarile tale dau dovada ca esti un om slab de inger cu un psihic foarte slab si pesimist.

| anonim_4396 explică (pentru aabaaab3278):

Daca Dumnezeau intelegea cele spuse de mine asa ca tine si mai dadea si asa raspunsuri "inteligente", cred ca Dracu radea si cu fundul si nu-si mai batea capul sa ne atraga de partea lui.Crezand in Tine dadeam dovada de prea multa prostie.

| aabaaab3278 a răspuns:

Mai metanie, am crezut ca am cu cine sa discut dar tu esti ca marea majoritate a crestinilor - cretin.
Mentionez:marea majoritate si ii respect pe cei ca milan9 care nu se dau destepti ca tine si multi altii si cred doar pentru ei fara sa dea explicatii.

| anonim_4396 explică (pentru aabaaab3278):

Dragul meu,este parerea ta,pe care chiar daca as vrea, nu o pot schimba.Cei cu putine pareri, tina asa de mult la ele, incat ar trebui sa ai mai putine ca ei, ca sa incerci sa ii contrazici.Amin!