anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Teoria lui Darwin
organismele produc suficient de multi urmași astfel încât speciile respective să nu dispară;
caracteristicile urmașilor variază și sunt parțial ereditare;
organismele se află în competiție continuă pentru condiții de viață favorabile;
anumite ființe au caracteristici deosebite care le oferă avantaj în lupta pentru existență;
aceste organisme au mai multi urmași și astfel aceste caracteristici se răspândesc mai repede.

62 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Un alt motiv important pentru optiunea evolutionista a lui Hitler era faptul ca el vazuse in teoria aceasta o arma perfecta impotriva religiei. Hitler avea o ura profunda pentru orice credinta monoteista. Virtuti religioase precum dragoste, mila si smerenie reprezentau piedici serioase pentru atingerea modelului arian militarist si nemilos. Din aceasta pricina, indata ce au preluat puterea, in 1933, nazistii au tintit catre o reintoarcere la vechile religii pagine pentru societatea germana. Cum s-a mai mentionat, teoria evolutiei insasi era o mostenire de la culturile pagine. Deci aici vedem incurcatele legaturi intre paginism, darwinism si nazism. La baza tuturor crimelor savirsite de nazisti era asezata cultura aceasta pagina.

Nazistii au reinviat cultura pagina salbatica, primind un suport considerabil din partea teoriei ateiste a lui Darwin spre a o legitima. Realitatea este ca cruzimea, crima si depravarea sunt interzise si infierate de catre religie; Dumnezeu cheama oamenii la dreptate, compasiune si smerenie.

| anonim_4396 explică (pentru Urzi23):

Si papa de la roma ce a facut?

| Urzi23 a răspuns (pentru anonim_4396):

Germania nu era catolica

Dar de ce nu a facut nimic?

Si o avut dreptate doar cei puternici pot supravetui asta e teoria evolutiei nu faci fata adio / daca am face conform evolutei nu am fi 6 mld si cateva milioane aia 1 la suta care au 50 la suta din bogatile lumii vezi tu daca nu esti puternic esti sortit morti / asta e viata cruda

Pai ce sa faca bietul papa a propovaduit el contra razboiului dar tabarau fascistii lui mussolini si se jurau ca il jupoaie de viu Poate vrei sa zici ca au fost incaierati catolicii cu ortodocsii si lumea buna se uita la ei cum se bateau cu cadelnitele si mai spargeau cite o capatina cu Sf Cruce dar de unde milioanele de morti. Poate o sa zici ca tancurile germane or fi fost conduse de sfintii lor si martirii trageau cu mitraliera.Hai sa fim seriosi

Tu nu vezi sclavia din lumea asta? tu nu vezi ca cei puternici conduc lumea traim evolutia live

Răspuns utilizator avertizat
| caractere a răspuns (pentru Mitch):

Mai citeste, mai informeaza-te. Cauta postul in care-am raspuns aceleiasi balarii. Sau cauta cu Gogu ca sa vezi daca e fals sau adevarat ce afirmi.

| Urzi23 a răspuns:

Odată, o maimuţă din evul anecdotic,
Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic
A zis: ATENŢIE! Sunt foarte ofensată….
Circula-n lume vorba deloc adevarată
Că omul ar descinde din buna noastră rasă…
Însăşi ideea aceasta îmi pare odioasă.
Aţi pomenit vreodată divorţuri printre noi,
Copii lăsaţi pe drumuri sau imnuri de război?
Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali,
Drogaţi, lacomi de cărnuri şi homosexuali,
Escroci, bandiţi gherile sau vreo tutungerie?
În neamul nostru nobil, nu vezi aşa prostie,

Noi n-avem mafii crude în stirpea noastr-aleasă.
Nici terorişti, nici dogme, nici luptele de clasă,
Cât am bătut eu jungla, scuzaţi, n-am observat
În obştea de maimuţe, cocotier privat,
Nici garduri şi nici paznici, nici pui murind de foame
Sau omorâţi în taină de aşa-zise „MAME"…
Nu veţi vedea vreodată, cât soarele şi luna,
O minte de maimuţă dospind în ea minciuna.
Chiar de-aş fi silită de vreun laborator,
N-aş deveni port-bâtă şi nici informator.
Şi iată încă una din lumea cea de jos:
La noi nu se întâmpla război religios,
Nici „sfinte" inchiziţii, nici libertate-n lanţuri,
Nici chefuri după care să ne culcăm în şanţuri
Şi nicio îndoială ce duce l-ateism,
Nici ordini mondiale, nici materialism…
E adevarat că omul a coborât ca soi,
Dar, să fim rezonabili, n-a coborât din noi

Cum s-a creat dumnezeu? lasa tu evolutia

Daca nu crezi in evolutie crezi in dumnezeu de cand e chestia asta? zi-mi cum s-a creat acea finta nu evoluti

| Urzi23 a răspuns:

Urzi23 a raspuns cu intelepciune :

Gainarii darwiniste

Primul care a sustinut si promovat eugenia in Germania a fost Ernst Haeckel, cunoscutul biolog evolutionist. El a avansat teoria recapitularii, care sustinea faptul ca embrioni ale unor specii diferite semanau intre ei (ontogenia repeta filogenia). Mai tirziu s-a descoperit ca Haeckel a facutt desene false pe care le-a folosit in promovarea afirmatiilor sale. Haeckel a falsificat desenele, in asa fel incit sa prezinte embrioni de peste, gaina si om ca fiind foarte asemanatori. Unele parti ale embrionilor le-a ignorat, iar altele le-a prezentat distorsionat.

Haeckel insusi a marturisit mai tirziu ca desenele sale nu reprezentau realitatea. Oricum, evolutionistii au inchis ochi la aceste falsuri doar pentru a sustine in continuare teoria. In timp ce se ocupa cu falsurile stiintifice, Haeckel de asemenea a sustinut propaganda eugenica. El sugera ideea ca prunci nou-nascuti cu deficiente ar trebui suprimati cit mai curind, spre a grabi procesul evolutiei in societate. El a mers si mai departe, propunind ca oamenii handicapati, retardati mintal si cei cu boli ereditare sa fie ucisi imediat. Altfel, spunea el, acestia ar reprezenta o povara pentru societate si ar incetini procesul evolutiei.

Lasa tu teoria evolutiei explica aparitia lui dumnezeu in univers

Hai ca esti culmea culmilor de unde ai vrea tu sa stiu eu ce a fost acum zece cinsprezece miliarde de ani.Dar nici sa inghit hodoronc tronc ca toate se aseaza de la sine prin teorie haosului si intimplarilor ciudate. raymusic19 te cred om serios Daca tu crezi ca totul a fost o pura intimplare si chestia cu miliarde si miliarde de ani este treaba ta si eu respect opinia ta Dar intelege ca nici eu nu te duc tiris la biserica sa te pun sa bei 5 cani de aghiasma asa nici tu.Eu zic sa ne respectam convingerile.Vom mai vedea peste 5 milioane de ani cind vor mai gasi verigile lipsa, Poate le vor gasi peste 50 de ani si noi suntem hodorogi ce o sa facem ne dam cu cirjele in cap ca aia mici cu lopatelele.O sa o luam batrineste la Biserica la Sf Slujba pupam icoanele si vorbim de cele lumesti.

Eu is culmea tu contrazici o teorie vad ca sti tot zi-mi cum a luat nastere dumnezeu? cine la creat? din ce este creat/? cum se manifesta? cum isi explici ca exista 400 de miliarde de stele cum a putut cine sa creze si de ce? ai habar ce e o stea? tu poti crea o stea? un sistem solar singur?

Eu is septic nu apar nimic dar vad ratiunea si logica care imi spun ca acel amic imaginar nu exista

Iarba o seamana cineva dar creste cum isi explici? ploaia da drumul cineva la nori? soarele lumineaza singur fara nimeni

Uita-te la un animal din ce parte de plan divin face parte / priveste un sarpe sau un leu unde e iubirea

| wales a răspuns:

Din inepțiile lui Darwin și compania. Atunci cum rămâne cu principiul cauzalității? Cum îți explici legile ordonate care guvernează întreg universul? Orice lege are nevoie de un legiuitor. Cum îți explici ADN-ul și codul genetic, limbajul informațional? Unde este codul informațional fundamental care dirijează procesul evoluției? Cum este evoluția susținută de energia soarelui? Care este mecanismul miraculos care transformă energia soarelui în procesul creșterii seculare, de la un " simplu " element chimic replicant dintr-un ocean primordial, la actuala lume complexă a vieții organice, inclusiv omul s.a.m. d? Întrebări fundamentale la care evoluția e mută. Află cum s-a născut ateismul, de unde vine el?
Teorie evoluției nu este descoperită recent, așa cum vor unii s-o prezinte, ci filozofia " supei primordiale ", datează din cele mai vechi timpuri, de ex: Cât de veche este filozofia evoluționistă?
Ateismul și filozofia lui evoluționistă, nu are suport științific, ci ține de o filozofie foarte veche preluată brut de la vechii sumerieni și cosmetizată de atei iscusiți în arta de a masca adevărul.
În realitate, evoluționiștii atei nu au reușit să descopere nimic concret, nici nu ar fi avut ce, cu toate că s-au cheltuit miliarde de dolari în acest proiect lipsit de orice fel de rațiune și bază logică. Filozofia lor se învârte încă în jurul vechii filozofii sumeriene referitoare la supa primordială. Sumerienii numeau supa primordială " un haos lichid ", apoi din mijlocul acestui haos lichid au luat ființă doi zei " Lahau și Lahmu ". Această ideologie evoluționistă a sumerienilor nu avea nicio bază științifică, ci pur și simplu reprezenta religia poporului lor născută din mituri cosmogonice. Ceva asemănător se găsea și în vechiul Babilon, templul păgân era o miniatură a cosmosului. Ziguratul babilonian reprezenta un munte " viziunea babiloniană a Universului " și conținea la subsol un bazin cu apă numit Apsu. Apsu era simbolul haosului primordial din care fusese creat Universul. Îți sună cunoscut? Foarte interesant, ce au descoperit evoluționiștii atei astăzi, vechile popoare antice știau deja?! Noua formă de evoluționism ateist, au preluat aceste vechi învățăturii, haosul lichid numindu-l supă primordială, au scos din contextul vechilor învățături pe cei doi zei și au introdus noua lor variantă îmbunătățită pe bani grei, că din supa primordială au ieșit primele forme de viață etc.
Mai departe! De unde s-a inspirat Darwin cu selecția naturală și ideea evoluționistă modernă " viață din nimic "?
Aristotel spunea că: Organizarea și inteligibilitatea lumii nu sunt expresia Logosului, ci a haosului veșnic. La baza argumentului lui Aristotel se afla ideea că lumea există dintotdeauna. Într-un număr infinit de ani, orice structură, oricât de complexă, poate să apară la întâmplare. Adaptări accidentale, alcătuite printr-o spontaneitate lăuntrică, vor fi păstrate, în timp ce ființele neadaptate au pierit și pier. Este ceea ce Darwin va nu-mi mai târziu selecția naturală. Cred că ești destul de conștient, de faptul că Aristotel se baza doar pe filozofie, ci nimic din ce a spus nu a fost probat științific.
Acum, nicio entitate fizică nu își poate explica propria existență. Legile care guvernează acest univers material încadrat într-un spațiu și timp, nu pot demonstra nimic ce trece dincolo de momentul zero. La momentul zero toată știința se oprește, punct. Pentru a trece dincolo cu cercetarea, ai nevoie de alte legi nonfizice, care satisfac și guvernează spațiul și locul imaterial.

| anonim_4396 explică (pentru wales):

Isi pierzi timpul man cu el

Răspuns utilizator avertizat
| muffy1 a răspuns:

K, tu zici ca e logic, eu spun doar ca doverzile fizicii si tot ce stim desspre univers nu zic ca la creat cineva, arata cum a fost creat, ce varsta are, cum e viata pe care o stim si despre care stim pana acu, doar fapte, nu se apuca sa zica stim de ce a fost big bangul, inca nu intelegem, da stiinta se opreste aici, nu vine sa zica, sigur nu exista dumnezeu ca avem dovezi. tu alegi ce sa crezi, vrei sa crezi ca exista e treaba ta, dar tu mergi un pas prea departe si o dai asa de tare in supozitii aberante incat nu mai tine de credinta, tine de fapte, E LOGIC CA A FOST CREAT, ai serios?
dovedeste.serios, da dovezi, si nu citate din o carte de acu mii de ani scrisa de oameni care nu stiau nimic despre stiinta, univers, si pe care le poti intelege cum vrei, nu, dovezi clare ca e asa logic, ca sa vad si eu unde e logica asta. a spune exista gravitatie sau exista adn nu-i dovada, exista viata e dovada? de ce.copacul asta exista, omul exista drept urmare exista dumnezeu...serios? asta e logic? exista fildes, exista cai, drept urmare exista unicorni, sau exista curcubee drept urmare exista spiridusi, wow, logica asta chiar e fun, da poate inteleg eu gresit, folosesti alta logica, bun, da dovezi pentru care logica ta e adevarata, ca stiinta spune doar ca apa e asa, omul e asa, antimateria e asa, nu vine cu supozitii drept cine lea creat, sunt doar faptele care le stim, deci logica cu exista x pe pamant drept urmare exista dumnezeu e o cretinatate, si nimic din stiinta de azi nu spune ceva ce te poate face sa zici asa o afirmatie, deci presupun ca ai alte dovezi sa spui ca creatia e logica din moment ce stiinta iese din discutie, bun, care e logica aia, da dovezi ca e adevarat, o dai sus si tare ca e logic, dovedeste, da daca nu poti dovedi alb pe negru ca exista dumnezeu, tu si toti crestinii, lasati naibii egocentrismu si ipocrizia infinita cum ca voi stiti mai bine de exista sau nu, stii ca exista arata clar, si sa fie indubitabil lucru asta, daca nu poti face asta ai la fel de multe sanse sa gresesti cum am si eu cand zic ca nu exista, si eu nu ma duc si imi propovaduiesc credinta la colt de strada si persecut pecei ce nu cred in zeul meu, doar crestinii fac asta,

| wales a răspuns (pentru muffy1):

Dragă muffy, hai să concluzionăm ceva: Teoria evoluției este pe departe o teorie demonstrabilă. Are foarte multe lacune pentru a fi o teorie credibilă. Îți trebuie multă credință să treci cu vederea anumite imposibilități naturale, dpdv științific, teoria evoluției a picat examenul, iar minunile " teoriei " evoluționiste le-a întrecut până și pe cele biblice, iar în acest caz, dintre două credințe " creație vs evoluție ", prefer creația, iar tu ești liber să crezi ce dorești. Cu acest comentariu doresc să punt punct acestei discuții până nu naște o dispută. Pe viitor, mă simt onorat dacă mai dorești să avem și alte subiecte de discutat. Să ai o zi bună.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Istoricul teoriei evoluției

Pentru detalii, vezi: Istoria gândirii evoluționiste.

Charles Darwin, creatorul teoriei evoluției bazate pe mecanismul selecției naturale
De-a lungul timpului, au existat mai multe teorii, mai mult sau mai putin științifice:
Teoria creaționistă susține:
toate speciile de plante și animale au fost create de divinitate;
aceste specii nu se modifică de-a lungul timpului;
Teoria catastrofelor:
în diferite epoci au existat diferite forme de viață care au dispărut în urma unor catastrofe naturale;
noi forme de viață au apărut prin creație.
această teorie a contribuit la dezvoltarea geologiei
Lamarckismul:
organele utilizate mai intens se dezvoltă iar cele nefolosite se atrofiază;
aceste organe modificate sunt moștenite;
Teoria lui Darwin
organismele produc suficient de multi urmași astfel încât speciile respective să nu dispară;
caracteristicile urmașilor variază și sunt parțial ereditare;
organismele se află în competiție continuă pentru condiții de viață favorabile;
anumite ființe au caracteristici deosebite care le oferă avantaj în lupta pentru existență;
aceste organisme au mai multi urmași și astfel aceste caracteristici se răspândesc mai repede.
Teoria sintetică a evoluției ia în considerare mai mulți factori evolutivi:
mutație genetică
selecție naturală
izolare
recombinare
drift genetic.
În cursul secolului XX, noțiunea de evoluție a fost extinsă în totalitatea universului, deci la toate organismele, de la particulele subatomice la societatea umană de teologi și oameni de știință ca Pierre Teilhard de Chardin, Julian Huxley și James Lovelock (teoria Gaia).