|

Terminarea unei slujbe religioase sau a unei reuniuni religioase si iesirea in lumea cotidiana e ca trezirea la realitate dintr-o betie? Cat dureaza mahmureala sau starea de euforie indusa de slujba?

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai dat apa la moara ateilor de aici de pe TPU cu intrebarea ta pagana.
Eu sunt un crestin care nu merge la biserica, dar asta nu ma face un increzut care se da ca le stie el pe toate si spune ca nu exista un Creator.
Nu stiu ce ai vrut sa zici cu aceasta intrebare sincer.
Din punctul meu de vedere vad ca unii colegi de forum sunt limitati, chiar daca ei se cred inteligenti, am mai spus-o si cu alte ocazii cand am batut campii si eu si colegii depre Univers, pornind inca de la premisa ca Universul are miliarde de ani vechime, si o infinitate de planete si galaxii, exista cu siguranta viata si pe alte planete, extraterestri, reptilieni sau cum s-or numi.Pentru mine este suficient si in stransa legatura faptul ca Universul a fost creat de catre o entitate superioara!
Ce practici se fac la slujbele religioase pe mine ma intereseaza mai putin!
Noi vedem religia si credinta cu ce spune popa sau ce face popa! Gresit!
Fiecare biserica are ritualurile ei, chiar si la ortodocsi in functie de regiune unele practici difera, mai vine o baba cu o vorba, mai adauga una de la ea etc
Cand te gandesti ca toti cei de pe TPU uita ca-s botezati deci sunt crestini...iar ei se inchina diavolului, parol banilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

De acord, banii sunt ochii diavolului. Ca sa scapi de ei, dai-I lui Daniel, ca numai el poate sa neutralizeze acești mici diavoli, cum genistii neutralizează bombe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

Atentie cum vorbesti cu colegii de pe forum. Adica colegii sunt limitati ca-si spun liber propriile pareri, iar tu ai autoritatea suprema ilimitata? Nu frate, daca vrei ne intalnim la mijloc fara sa subestimezi rationamentul fiecaruia.50/50 mi se pare echitabil. Pace

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate a dat popa o bășină si a împuțit bisericalaughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde cit de prost aerisita era biserica. Pina una-alta, euforia de care zici e de cele mai multe ori cauzata de lipsa de oxigen din biserica... sad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru totdeauna
ti-a fost spalat creierul pe bune
FELICITARI!

PS daca ma insel, atunci confunfuzi euforia cu plictiseala de moarte, insa mahmureala suna destul de bine
si STIU ce spun pentru ca am avut EXACT aceeasi "problema" cand dupa 7h de scoala mi se punea negru pe ochi, atat de plictisit eram si nu mai gandeam bine, DELOC!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Euforie in cel mai bun caz. In loc sa fie o destindere se aud de la amvon judecati si porunci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand esti in biserica, prin slujba intr-un fel intri intr-o transa, probabil la aia te referi. Mirosul si aerul din biserica in combinatie cu rugaciunile si ce se mai canta iti da o alta stare.
Felicitari, incepi sa intelegi ce inseamna asta. Dupa o slujba atunci, poti face o mica plimbare, sa iei putin aer, sa-ti lasi gandurile sa curga, iar dupa aia trece. Observi deja ca e o stare de neliniste, incearca daca vrei, sa observi data viitoare, cand se instaleaza starea aia in timpul slujbei, lasa grijile sa treaca si concentreaza-te asupra muzicii si slujbei in general.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Dandinelle):

Hipnoza. Pe langa cele spuse, candela cu tamaie straluceste si impreuna cu mirosul induce o stare subtila de hipnoza. Pendularea candelei cu tamaie. Si sunetul acela de clopotei pusi pe candela. Sub efectul hipnozei enoriasul e gata sa-si aminteasca, sa marturiseasca si sa se confeseze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună comparația!
Mahmureala durează maxim o zi, dar dacă "te îmbeți" foarte des cu ideologia creștină, s-ar putea sa intri într-o stare de continua mahmureala, ca alcolistii aia notorii, la care nici nu îți mai dai seama dacă au băut sau nu, tot timpul arata și vorbesc de parca ar avea ceva la bord.
Plus ca leziunile cerebrale devin permanente în ambele cazuri odată ce se instaleaza dependența.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează