| IcsDe a întrebat:

Ţinând cont că eu nu prea cred în Dumnezeu, de ce trebuie să fac acest obiect numit "Religie"? De ce trebuie să cumpăr caiete speciale?
De ce trebuie să învăţ despre ceva ce nu cred? M-am gândit să scriu pe foaia de la testul iniţial că eu sunt atee. Am aflat mai nou despre un elev care a luat media 4 la religie pentru că el nu crede în Dumnezeu. Voi ce credeţi despre asta?

29 răspunsuri:
| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Mie profu nu vrea sa-mi dea nota mai mare de 7 la religie pentru ca pur si simplu nu vreau sa ma duc la biserica sau sa cred orbeste in Dumnezeu.
P.S: stiu religie (teorie pentru ca creddinta nu am) mai bine ca toti colegii mei crestinopati.

Răspuns utilizator avertizat
| Paulla a răspuns:

Poţi să te retragi de la oră dacă doreşti.
Eu mă duc la ora de religie de dragul mediei generale. Profa ştie că-s atee, dar nu mă bagă în seamă că încep să-i explic de ce sunt atee iar ea rămâne fără argumente în faţa clasei.
Cât despre teste, nu e nici o problemă, cred că ştiu mai multă religie decât creştinii ăia din clasă.

| Danutza27 a răspuns:

Pai cine te obliga sa inveti treaba este simpla Romania are 16% analfabeti te alaturi cu cei cu care te asemeni punct.

| Ucigasuldeprostie a răspuns:

Si eu cred ca asta este discriminare. Religia trebuie sa fie o materie la alegere. Doar cei care vor sa o faca...

| Kosuchin a răspuns:

Tu, iti salta media generala, nah.Dar, daca admiterea la facultatea la care te duci e pe baza de examen, atunci nimic nu te opreste sa te retragi.

| cristinacrissss a răspuns:

Eu stiu ca poti alege sa nu faci religie. Eu am avut un coleg care era de alta religie(nu mai tin bine minte acum ce religie) si nu statea la ora. Se ducea si facea lectii de pian si la medie nu i se lua in considerare religia. I se facea media cu o materie in minus.

| Infernia a răspuns:

Pai daca ai zis ca "nu prea" crezi asta inseamna ca nu esti ateu. Si la ora de Religie, oricine este obligat la scoala sa invete aceasta materie. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa si crezi. Eu sunt ateista.

| Infernia a răspuns (pentru lolosaurus):

Te iei in gura cu mine sau ce?

| ionutzul31 a răspuns:

Nici eu nu cred in matematica si tot o fac laughing

| Reminisce a răspuns:

Cum am mai scris, "Religia" este o materie facultativă, deci poți renunța la ea printr-o simplă cerere. Însă e posibil să-ți propună să faci Istoria Religiilor(sunt puține cazuri). Mai pot să-ți impună să rămâi în școală în timp ce colegii tăi sunt la oră, indiferent că este prima sau ultima oră. Dacă vrei un model de cerere îmi trimiți un mesaj privat și vorbim.

| chokingvictim a răspuns:

Eu sunt ateu.am devenit ateu dupa ce am invatat mai mult.pe bune printre pasiunile mele e religia.tocmai ca nu cred pot fara nici o problema sa studiez toate aberatiile de la iudaism ultra-orthodox pana la rastafarai si dubios e ca imi place.eu sunt ateu cu argumente.nu stiu.in liceu am facut istoria religiilor si am inceput cu budism si am terminat cu zeii romani(in principiu nu faceam ora dar profu era foarte ok.)normal ca nu sunt de acord ca cineva sa fie penalizat pentru ca nu e credincios dar daca materia e istoria religiilor si nu dogmatism crestin e foarte ok.parerea mea.

| DenisejUSTmE a răspuns:

Ei bine, toti copiii invata religia chiar daca sunt de alt cult : penticostali, baptisti, adventisti etc.si toata lumea a inceput sa nu mai creada in Dumnezeu.Si daca o sa scrii asta la testul initial o sa minti proful. Poti sa -mi spui ce cult ai tu? Si-ti voi explica mai bine!

| Astaroth a răspuns:

Cine te obliga sa te duci la ore? nu te duce frate ramai corigent/a daca ti-e asa greu sa te prefaci si tu acolo sa impusti niste note si gata

| IcsDe explică (pentru Astaroth):

Nu e vorba că ''nu vreau să mă prefac'' doar că nu mi se pare corect.

| Gabica a răspuns:

Dumnezeu exista,dar nu e asa de divin cum spun altii! Iisus a avut o fiica lucru absolut uman(daca nu ma credeti,documentati-va),a avut acea fiica cu Maria Magdalena, care este reprezentata in pictura Cina Cea de Taina a lui Leonardo Da Vinci exact langa Iisus, dar nimeni nu observa asta pentru ca stiece vrea sa vada si restul nu ii intereseaza.Mai-marii bisericii stiu toate astea si ne mint pe noi,cei de rand,asa ca eu cred in Dumnezeu,dar nu imi dau silinta sa invat la religie, sau sa ma duc prea des la biserica, mai ales ca proful ne pune 10 indiferent de ce stim.

| Just4Joker a răspuns:

Dar... Nu se da test initial la religie din cate stiu.
Nu-i discriminare, daca nu crezi in D-zeu esti un... obsedat mintal care vrea sa se dea in spectacol, un nenorocit care crede ca dumnezeu nu exista, crezand de asemenea ca asa poate ajunge in centrul atentiei.

| Ucigasuldeprostie a răspuns (pentru Just4Joker):

Fiecare alege sa creada sau sa nu creada. Si incearca sa te comporti civilizat pui de maimuta ce esti. Ce ce voi religiosii incercati sa ne bagati pe gat ceva ce noua nu ne trebuie. Si daca el exista atunci o sa aiba grija sa ma judece el nu tu.

| Apache a răspuns (pentru Just4Joker):

Ba da voi sunteti prosti rau ma...ce **** mea va doare pe voi daca crede omul sau nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Just4Joker):

Nici mie nu-mi plac ateii dar de ce sa-i injur?hee hee Fiecare cu ideile sale. Degeaba esti tu mare crestin daca te exprimi ca un rahat cu ochi.Arata si tu ca ai creier, ce naiba? Faci credinciosii de ras... si mai faceti urat cand zic unii ca suntem prosti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti... cum sa nu crezi in dumnezeu:-o da ce esti fetit-o? esti animallaughing)))))

| AudImagini a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu vorbeşti serios?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar asi asa, Dumnezeu exista. pai stiii de cate ori m, a salvat. era intr-o zi sa ma inec si a trimis un inger care m-a salvat. apoi ceva mai rau. eram la 4-5 luni si m-am imi facea de mancare. apoi a venit un sarpe la mine. a tiapt si a venit tata si tatae. apoi sarpele parca a vazut ceva de care i-a fost frica si a fugit( asa dintr-o data) si tie poate ti sau intamplat mii de lucruri din astea. apoi in religie invatam despre faptele lui dumnezeu, despre apostoli si altele. dumnezeu exista, dar nul putem vedea. putem vorbi cu el, dar de ex: bua ce faci. ci prin rugaciune. si daca suntem credinciosi il putem vedea.rar se intampla asta. eu l-am vazut pe biserica la 6 ani. ca i-am spus preotului si mi-a zis ca l-am vazut pe dumnezeu si el l-a vazut atunci. si la religie depinde si de prof. daca erau si zice: nai invatat lectia 4. atunci da daca e unu bun si iti da a 2a sansa as mai zice

| Pure.Sunshine a răspuns:

Dar POTI sa nu mai faci religie. Pur si simplu parintii tai depun o cerere la directorul scolii si gata! Cunosc persoane care au facut asta. Este la fel ca scutirea la sport, la sfarsitul anului nu se ia in considerare rubrica.

| s0ni a răspuns:

Buna. Faci o cerere pentru a renunta la aceasta materie fara a fi nevoie sa te motivezi. Eu am renuntat chiar anul acesta la ea dar cica trebuie sa ma declar atee(minciuni, nu trebuie sa dau nici o explicatie) si sa raman in scoala fiindca profesorul meu a insistat ca religia sa nu fie ultima ora tocmai ca cei care ne-am retras sa nu putem pleca (fiindca suntem numai 2 fete)...dar bineinteles ca nu voi face aceste lucruri big grin Ci din contra imi voi cere drepturile ca ora sa fie prima sau ultima fiindca de stat in scoala oricum nu stau deoarece oricum nimeni nu are ce sa imi faca. Nu am ora, nu are unde sa ma treaca absenta nu nimic, asadar consider ca ma poate calca o masina linistita fara ca scoala sa aiba de suferit din cauza asta laughing

| Alisaa a răspuns:

Eu zic sa incerci sa inveti caci pe profesori nu ii intereseaza daca tu crezi sau nu in Dumnezeu straight face... poate daca aveai alta religie faceai cu parintele acelei religii, dar asa ...eu zic ca mai bine ai invata chiar daca iti place, chiar daca nu happy probabil pe parcurs vei crede si in Dumnezeu happy