Pleci de la o premisa gresita!
Lumea ar fi fost mult mai buna daca de la inceput ar fi ascultat de Dumnezeu si nu s-ar fi inchinat zeilor pagani!
Da,stiu ca la inceput au fost alte religii, dar asta nu inseamna ca pe atunci nu existau oameni care credeau in Dumnezeu si prin care Dumnezeu lucra si facea minuni, dar erau mai putini si nu aveau religie! Iar cat despre acele elemente, din pacate se gasesc si in "crestinism", elemente pagane, care nu aduc deloc cinste lui Dumnezeu!
Iar ceea ce am zis eu tot realitate e. Tu vorbesti de realitatea actuala, eu vorbeam de realitatea din trecut! Dar vad ca nu ai priceput, cu alte cuvinte nu crestinismul este de vina pentru toate aceste razboaie, ci oamenii care din cauza neascultarii s-au indepartat de Dumnezeu si au inceput sa lupte pentru propriile interese!
REALITÁTE, realități, s. f. Existență efectivă, obiectivă; fapt concret, lucru real, stare de fapt; p. ext. adevăr. ◊ Loc. adv. În realitate = de fapt, efectiv, în adevăr. ♦ (Fil.; la sg.) Materia care există în afara conștiinței omenești și independent de ea. [Pr.: re-a-] – Din fr. réalité, lat. realitas, -atis, germ. Realität.
1.Kabuto nu cred ca te-am insultat sau a fi greu de cap e o insulta?
2. Eu cred ca Dumnezeu exista, iar daca ti-as spune ca El a existat dintotdeauna si ca nu El trebuie tras la raspundere pentru toate acele fapte si maceluri cum zici tu, o sa vii si o sa zici ca nu e adevarat, ca El nu exista sau ca daca exista de ce a facut asa si nu a facut altfel?
Deci chiar crezi ca are rost o asemenea discutie, eu zic ca nu! Plus ca ma deranjeaza semnul din avatarul tau, imi taie tot elanul
Logic ca cel destept cedeaza primul, nu stiai asta? O stii acum!
Gresit! Sa nu ai religie, inseamna sa nu apartii niciunui cult religios, sa nu mergi dupa regurile niciunui cult (pentru ca fiecare religie are propriile reguli) si daca ne uitam la crestinism vedem sute de ramuri crestine...ci inseamna sa implinesti doar Scriptura!
De la cuvantul "crestin" s-a ajuns la denumirea de "crestinism" dar crestin nu inseamna religios sau religie, ci vine de la Hristos (Cristos)
Poti sa fii religios, dar sa fii ateu, adica sa nu crezi in Dumnezeu, religia nu te face crestin!
Sunt multe notiuni care sunt mai greu de inteles, mai ales pentru un om necredincios!
Esti un exemplu de crestin perfect... eu nu mai zic nimica. si tu acuma vi si-mi povestesti ca cel destept cedeaza primul. si probabil acuma iar o sa zici ca is eu ala prost ca am inceput iar. bla bla bla.
Auzi fato minte-i pe toti. minte fa ce vrei cu oamenii din juru tau dar pe tine nu o sa te poti minti nici odata
Asa e de fapt Biblia arata ca religia adevarata nu se implica in razboaie. Isaia2:2-4
Nici Biserica întemeiată de Hristos si nici crestinatatea în ansamblul ei nu înccurajeaza nici violenta, nici teroarea si nici razboiul...
Acestea sunt doar produsul libertatii iresponsabile a oamenilor. A unei libertati prin care pot respecta cuvantul lui Dumnezeu, sau îl pot încălca denaturându-l după vor ei...
Poate ca daca n-ar exista crestinismul si islamul ar fi alte religii si mai rele in locul lor. Oricum, asta nu putem sti niciodata.
S-ar inventa altfel de terorism, poate
ultranationalism si tot ar face atentate, dupa le-ar invada tara sa le fure petrolul, opiu, litiu, etc, si vor pune oamenii lor la conducere.
M-am gandit la astea cand eram la gradinita. E bine ca ti-ai dat seama tocmai acum, decat deloc.
Da de unde sti tu ca nu sunt la gradinita?
Crestinismul nu a mai provocat razboaie, cel putin nu in ultimele secole. islamistii sunt salbatici oricum, cu si fara religie.
In opinia mea daca nu era crestinismul sau islamismul era mongolismul si etc uistumu... intelegi? La fel ca o tara, cand prinde putere se impune
SuckDreamLoveH întreabă: