Dupa ce mori ai sa percepi lumea tot asa cum o percepi cu un simt pe care nu-l ai.
Daca lasam la o parte manipularea unui anume cult ce nu cunoaste sensurile multiple ale cuvantului "suflet" vom vedea si ce se intampla cu acest suflet (asta daca aacordam creditul necesar Scripturii):
Imediat după despărţirea de trupul biologic, sufletul îşi continuă existenţa într-un mod care îi permite să CONŞTIENTIZEZE, să SIMTĂ, să se BUCURE sau să sufere, să POARTE DIALOGURI, îşi afirmă dorinţe sau păreri de rău:...
Luca16, 22: „Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
23. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.
24. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti.
26. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.
29. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.
Aha m-am prins, din cuvintele tale vei fi judecat, intrebarea e de genul : locul e liber sau ocupat? si raspunzi : DA
Nu stiu daca poti simti asta prin intermediul meditatiei. Ar trebui sa nu simti absolut nimic, doar toti stim cum e inainte sa ne nastem, si probabil va fi la fel si dupa ce vom muri.
Prin meditaţie nu poţi simţi decât senzaţiile transmise trupului tău de către demoni.
Dacă vrei să-L simţi pe Dumnezeu şi, după zeci de ani, ceea ce va fi după moarte, pune-ţi o icoană în faţă şi te roagă la Dumnezeu să-ţi rânduiască ce ştie El că e mai bine pentru tine şi, cel mai important, taie-ţi voia!
Cel mai uşor, însă, e să citeşti cărţile scrise de Sfinţii Părinţi ai primelor veacuri ale creştinismului, fiindcă ei te lămuresc imediat.
În Biblie spune clar că între om și dumenzeu nu există mesager. De ce m-aș ruga sfinților și direct lui Dumnezeu? De ce să mă închin unui sfânt, om la fel ca mine sau ca tine? Rugăciunea nu te ajută cu nimic. Pierzi vremea de pomană. Mai bine faci ceva cu viața ta, decât să aștepți ajutorul divin.
Ba, există mesager între om şi Dumnezeu.
Să nu uităm că însăşi denumirea celor mai apropiaţi slujitori ai lui Dumnezeu, Sfinţii Îngeri, înseamnă mesager.
Să nu uităm că Proorocul Moise a pus, la cererea lui Dumnezeu, două sculpturi care reprezentau heruvimi pe Chivotul Legii.
Să nu uităm că, atunci când evreii erau omorâţi de şerpi, tot Dumnezeu i-a pus să ridice un şarpe de aramă, căruia să i se închine şi aşa au scăpat de şerpi, iar şarpele de aramă ridicat îl preînchipuie pe Hristos care s-a ridicat, pentru a ne da nouă şansa iertării păcatelor, pe Crucea care s-a sfinţit de la Sângele Lui şi pe care ne-a dat-o ca armă împotriva diavolilor.
Să nu uităm că mahrama, cu care L-a şters Sfânta Veronica pe Hristos, când era pe Golgota, e prima icoană din Noul Testament, şi nu e făcută de mână, deoarece chipul lui Hristos a rămas acolo doar prin simpla ştergere a feţei Sale. Şi asta tocmai pentru a ne dau nouă, adevăraţilor creştini, exemplu de dat în faţa celor care nu cinstesc Sfintele Icoane şi pe Sfinţii care întru numele Domnului fac minuni şi după moarte.
Să nu uităm că încă din Rai existau icoane. Omul e a doua icoană a lumii, fiindcă Dumnezeu l-a făcut după chipul şi asemănarea Sa. Iar Dumnezeu Fiul este prima icoană a lumii, fiindcă El este icoana lui Dumnezeu Tatăl.
Acum, te rog frumos să-mi răspunzi, cum poţi să nu cinsteşti Sfintele Icoane şi pe Sfinţii lui Dumnezeu, care în numele Lui fac minuni şi după moarte, sau pe Maica Domnului, care L-a crescut pe Dumnezeu, I s-a închinat şi L-a născut fără de prihană, fiindcă ea a fost, este şi va fi Fecioară nestricată. Maica Domnului a fost fecioară înainte de naştere, a fost fecioară în timpul naşterii şi este fecioară şi după naştere. Maica Domnului n-a simţit durerile facerii. Singurele Dureri pe care le-a simţit au fost acelea ale unei mame care-şi pierde copilul. Când L-a văzut pe Cruce, a izbucnit în plâns şi a trecut sabie prin inima ei, la figurat vorbind. Bineînţeles că, apoi, s-a bucurat de Învierea Fiului ei, dar, la Răstignirea Domnului, Maica Domnului a suferit şi numai atunci. În timpul naşterii, Maica Domnului n-a simţit nimic.
De unde știi tu că în cer sunt icoane? Ai fost acolo? În VT, Dumnezeu zice altceva.
Exod 20:4-5
4 Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfatisare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pamânt, sau în apele mai de jos decât pamântul.
5 Sa nu te închini înaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor în copii, pâna la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,
psalmul 97:7
7 Sunt rusinati toti cei ce slujesc icoanelor si care se falesc cu idolii: toti dumnezeii se închina înaintea Lui.
Aici zice clar să nu ne închinăm la îngeri:
Apocalipsa 19
10 Si m-am aruncat la picioarele lui ca sa ma închin lui. Dar el mi-a zis: „Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un împreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai care pastreaza marturia lui Isus. Lui Dumnezeu închina-te!
Și referitor la mijlocire între om și Dumnzeu. Asta se realizează doar prin Isus:
1 Timotei 2:5
5 Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor între Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos,
6 care S-a dat pe Sine însusi ca pret de rascumparare pentru toti; faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenita,
1 Ioan 2
1 Copilasilor, va scriu aceste lucruri ca sa nu pacatuiti. Dar, daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihanit.
A199499999 întreabă: