anonim_4396
| Anonim întreabă:

Tot vad la intrebarile de genul "ce am de pierdut daca cred in dumnezeu" raspunsuri de genul "nimic" sau "ai doar de castigat".

Voi cei care oferiti asemenea raspunsuri, de ce nu credeti si in alti zei (de prefarat in toti)? Folosind aceeasi logica, nici voi nu aveti nimic de pierdut daca va inchinati altor zei la fel cum ziceti ca nici altii nu au de pierdut daca se inchina zeului vostru. Si voi aveti doar de casigat. Deci... din moment ce nu aveti nimic de pierdut si aveti doar de castigat, de ce nu va inchinati altor zei?

28 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca asa cum a spus si Rania credinte sunt multe, insa una este Adevarata: in Domnul Isus Hristos.

| Anonim explică (pentru EmaS):

Dovedeste.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru mine este o certitudine, eu sunt convinsa suta la suta de existenta Lui, pentru ca o parte din divinitate locuieste in mine. Domnul Isus este atat de mare incat cerurile cerurilor nu Il pot cuprinde, insa El poate sa locuiasca in inima mea. Nu as renunta la El pentru nimic din lume.

| GRs a răspuns (pentru EmaS):

Si budistii cred la fel despre religia lor si hindusii de asemenea...
Nu-ti face griji, si ei considera religia ta una falsa asa cum si tu consideri ca numai religia ta este adevarata respingandu-le pe celalte.

| GRs a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia,oameni care au vazut iadul, miracole prin care s-au vindecat boli incurabile, exorcizari...alte dovezi nu o sa primesti de la un crestin laughing

| CausingCatastrophy a răspuns (pentru EmaS):

El ti-a cerut sa dovedesti, nu sa ti un discurs despre credinta ta.

| Anonim explică (pentru EmaS):

"Pentru mine"... bravo. Pana nu demonstrezi cu adevarat ca zeul tau chiar exista si ca singura credinta adevarata este a ta, toate afirmatiile religioase din partea ta trebuie sa inceapa cu "Pentru mine" sau "Parerea mea". Pana nu demonstrezi cu adevarat ca a ta este miezul din fanta, TOATE credintele sunt la fel de reale sau la fel de false (si asta se aplica si pentru TOTI zeii).

* asta daca vrei sa fi cu adevarat corecta.

Ba mai mult, am observat de cateva ori o aroganta din partea ta si am observat ca le vorbeai altora "de sus" cum ca tu o sa fi fericita in rai iar altii o sa sufere in iad. Cu asemenea atitudine, ai sanse extrem de mari sa ajungi in iad nu in rai. Ce faci tu intra la categoria celor "7 pacate". Stii care sunt alea? Gandeste-te bine daca zeul tau vrea sa-i privesti pe altii "de sus" laudandu-te ca tu o sa fi fericita iar ei o sa sufere pe veci. Chiar si asemenea afirmatii trebuie sa le incepi cu "pentru mine", "parerea mea", "conform religiei mele" sau altele asemanatoare.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Dragul meu, departe de mine sa vorbesc de sus, nu vreau decat sa starnesc gelozia si altora ca sa ii motivez sa Il caute si ei pe Dumnezeu. Vreau sa ii determin sa guste din bunatatea Domnului.La o conferinta sustinuta in favoarea ateismului, la sfirsitul prelegerii, cel ce a tinut prelegerea a dat voie oricui sa il contrazica. S-a ridicat un batrin care a decojit o portocala si a mincat-o. Nerabdator, ateul l-a intrebat ce are de spus. Batrinul l-a intrebat: "cum a fost portocala?" Ateul a raspuns: " de unde vrei sa stiu eu cum a fost? - tu ai mincat-o!" Batrinul a zis: "asa e si cu Dumnezeu - eu am gustat, deci stiu cum e, tu nu ai de unde sa stii cum e, deci nu poti vorbi despre asta" Si interesant e ca, atunci cind il descoperi pe Dumnezeu, "demonstratia" se apropie mai mult de gust decit de a vedea. Dar ateii, pentru ca nu au "gustat", nu au cum sa stie cum e Dumnezeu, si e gresit sa zici ca un fruct nu exista sau ca e acru daca tu nici macar nu ai avut posibilitatea de a gusta din el. El poate exista fara ca tu sa stii, insa cind il vei descoperi si vei gusta, vei vedea cit de real e.

| EmaS a răspuns (pentru CausingCatastrophy):

Ehe! Am mai incercat eu in repetate randuri, si oricate argumente i-am adus, pentru el nu au fost suficiente.

| Anonim explică (pentru EmaS):

Te-ai gandit ca poate "dovezile" tale nu au fost suficient de bune?

Cat despre exemplul tau cu fructul/zeul tau, realizezi ca e prost nu? Existenta fructului si gustul acestuia se pot demonstra pe bune spre deosebire de zeul tau. Eu iti aduc o portocala, tu mi-l aduci pe dumnezeu. Vreau sa-mi oferi acelasi tip de dovada pentru zeul tau precum iti ofer eu pentru portocala. Poti? Raspunsul e : Nu. eu ti-am demonstrat ca portocala mea chiar exista, acum te las sa o gusti. Simti gustul? Da. Din moment ce tu nu ai putut sa demonstrezi ca zeul tau exista, cum poti sa spui 100% acesta este gustul? E ca si cum ai spune "acesta este gustul real al fructului Kurakalaualakala iar fructul exista pentru ca eu i-am simtit gustul" (in caz ca nu te-ai prins, acel fruct nu exista). Deci prin mica ta povestioara, ai reusit sa demonstrezi ca totul e doar in mintea ta la fel ca si gustul fructului Kurakalaualakala. Nu ai demonstrat existenta fructului.

MAI INCEARCA.
Data viitoare, vino cu dovezi pe bune nu cu povesti de adormit copiii.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai sa facem o intelegere. Eu voi crede in cei 2700 (parca) de zei daca tu imi demonstrezi ca ei exista!

| Anonim explică (pentru EmaS):

Sunt o infinitate (poti inventa pe loc ce zei vrei, fara dovezi concrete sunt la fel de reali ca zeul tau sau zeii altora)

Hai sa facem o alta intelegere. Tu imi demonstrezi pe bune ca zeul tau chiar exista folosind niste dovezi care nu se pot aplica si altor zei si eu recunosc ca tu ai avut dreptate si eu am gresit.

Dovezile sa fie cu adevarat bune. Eu vreau sa-mi oferi acelasi tip de dovezi precum iti ofer eu pentru o portocala. Asta-i cea mai simpla dovada :

X - Am o portocala in mana.
Y - Dovedeste.
X - Uite-o.
Y - Da, ai.

Poti sa-mi oferi o asemenea dovada? Daca da, astept.

Ba mai mult, daca zeul tau chiar exista, se poate arata singur. Facand asta, toti oamenii care se ucid intre ei in numele religiei pe modelul "zeul meu o are mai mare ca al tau" ajung la pace. Se opreste varsarea de sange. Daca zeul tau nu vrea sa se arate si sa opreasca acele crime, atunci el este malefic. Tot ce trebuie sa faca e sa apara si sa spuna "eu sunt miezul din fanta, nu mai exista altii".

De preferat, sa se arate sub forma unui om inalt de 3 km care sa tina 2 sori sau 2 gauri negre in maini si sa leviteze. O asemenea dovada vazuta de toti oamenii de pe planeta nu poate fi contestata.

Cat despre dovezile din partea mea, trebuie sa-i cauti din toata inima, sa crezi in existenta lor, sa citesti cartile lor sfinte cu inima curata, daca vei crede suficient de mult in ei dupa ce mori poate vei avea ocazia sa-i intalnesti si altele de genul. Toate argumentele pe care le folosesti tu pentru a demonstra existenta zeului tau si care se aplica si altor zei, le folosesc si eu. Deci mai pe scurt, tocmai ti-am demonstrat ca exista miliarde de zei folosind argumente pe care tu le consideri ca fiind valide pentru zeul tau. Conform intelegerii noastre, tu acum trebuie sa crezi si sa te inchini la ei (inclusiv la dragonul invizibil din camera mea). Dragonul meu a zis ca vrea sa porti pana mori un lantisor cu dragon ca dovada a credintei tale. Ca sa dovedesti ca te tii de promisiune, fa-ti o poza cu lantisorul la gat si arata-mi-o. Ofera un link cu poza sau pune-o la profil.

Acum sa revenim la intelegerea noastra. Ofera-mi tu o dovada ca in cazul portocalei sau sa-i ceri zeului tau sa se arate personal (doar ai zis ca vorbesti cu el destul de des). Din moment ce este atotputernic (de fapt nu este dar trecem peste), daca a reusit sa creeze totul de unul singur, poate sa se arate cum am zis eu fara probleme.

SUCCESURI.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

A, deci nu ai argumente si faci ca evreul!
Singurul Dumnezeu care a facut aceasta afirmatie ca El este Creatorul acestui sistem si al omului. Care sau cati din zeii tai se declara creatori?

| Anonim explică (pentru EmaS):

"deci nu ai argumente"... ti-am oferit cateva argumente pe care tu le folosesti pentru a demonstra existenta zeului tau si pe care le consideri valide. Deci automat sunt valide si pentru alti zei. Ba mai mult, ti-am spus ca poti sa-ti ofer orice dovada pe care o folosesti tu pentru al tau (si care se aplica altora) iar eu chiar o voi folosi pentru altii. Deci daca acele dovezi sunt valide pentru al tau si se aplica si altor zei, automat sunt valide si pentru ei.

"Care sau cati din zeii tai se declara creatori"... dragonul din camera mea se declara creator. Alte milioane de zei sau semizei la fel, se declara creatori.

EU MI-AM RESPECTAT INTELEGEREA, TI-AM DEMONSTRAT CA EXISTA EXTREM DE MULTI ZEI FOLOSIND ARGUMENTE PE CARE TU LE CONSIDER VALIDE PENTRU ZEUL TAU, ACUM RESPECTA SI TU PARTEA TA DE INTELEGERE.

Poarta un lantisor cu un dragon si fa o poza. Dovedeste ca te ti de intelegere.

Sa inteleg ca alegi sa ignori dovezile pe ti le-am oferit si pe care leconsideri valide pentru zeul tau avand in vedere ca sunt acelasi gen de dovezi?

Acum sa revenim la intelegerea propusa de mine : dovedeste-mi ca exista zeul tau la fel cum pot eu sa-ti dovedesc ca exista o portocala sau cere-i zeului tau sa-si demonstreze personal existenta.

| Raniia a răspuns:

Este si asta o credinta dar nu este credinta in Dumnezeu.

| Anonim explică (pentru Raniia):

Asa si? Folosind aceeasi logica, de ce nu te inchini si altor zei? Cica nu ai nimic de pierdut, doar de castigat.

| Raniia a răspuns (pentru anonim_4396):

Atitudinea conteaza-il accepti pe Dumnezeu sau alti zei.Tu daca vrei sa crezi intr-o stanca din fata casei tale este credinta ta.

| Flower02 a răspuns:

Credinta si-o alege fiecare. Daca eu vreau sa ma inchin televizorului sau calculatorului, asa am sa fac. Asa ca nu vad care e problema. Ce te deranjeaza, faptul ca nu credem toti in acelasi "zeu"? E o lume libera, fiecare are de ales. Cu te te deranjeaza crestinismul?
Si sa-ti mai spun ceva. Romania este o tara crestina, increstinata de Sfantul Andrei (iar dovada ca el a existat sunt chiar moastele lui). Si de aia credinta care domina este cea crestin-ortodoxa, si mai sunt si cei catolici. Ce iti spun eu acum sunt lucruri din religia crestina, asa cum probabil ca si credinta ta are propria ei poveste si istorie. Ca au mai aparut altii carora nu le convine "zeul" romanesc este altceva, si asa cum am zis mai sus, fiecare alege in cine sau ce vrea sa creada.
Deci, din nou, care e problema daca nu suntem toti la fel?

| martzian a răspuns:

Citeam deunazi de un fost elev de seminar teologic care si-a facut operatie de schimbare de sex. Iar tu ai oscilat mereu intre a ne da de inteles ba ca esti fata ba ca esti baiat - dar ai si afirmat ca ai fost la teologie... In plus, postarile tale au o furie si un patos total iesite de pe linia normalului - aproape de patologic. Este vorba de tine? Asta ar face sens...
PS: Te rog sa ma crezi ca nu fac misto. Dar problema ta pare deja a fi una destul de serioasa, ridicolul a fost depasit de mult.
PS2: Imi cer scuze daca ma insel si nu este cazul.

| Anonim explică (pentru martzian):

Mai scria o fata de pe acest cont (era al ei la inceput). Acum (de foarte mult timp) scriu doar eu. Observ ca inca ti-ai pastrat obsesia. Esti sigur ca nu esti tu cel cu probleme? Rezolva-le, stiu ca ai (si sunt multe). E ultima data cand iti mai raspnd la comentariile inutile si nefolositoare mai ales daca o sa continui cu obsesia ta (care apropo, este "aproape de patologic"). Doar pentru ca tu ai probleme, nu inseamna ca toti sunt ca tine. Doar pentru ca unii pun intrebari sau pentru ca nu sunt de acord cu punctul tau de vedere, nu inseamna ca au probleme la fel ca tine.

| martzian a răspuns (pentru anonim_4396):

Gaia, mergi dragule (sau draga) la un specialist. Te va lamuri ce inseamna patologic. Nu trebuie sa te agiti, explicatia ta m-a lamurit...

| Anonim explică (pentru martzian):

Bine pa.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti sa crezi in ce vrei tu.Insa daca ai fi realist, ai vedea ca Biblia este o carte care contine adevarul.Ea a fost validata de multi oameni de stiinta.Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu scrisa sub inspiratie Duhului Sfant. Trebuie sa recunosti ca Biblia este o Carte deosebita de celelalte, este unica: In circulatia Ei, in traducerea ei (Biblia a fost tradusa, retradusa si parafrazata mai mult decat orice alta carte existenta). Este unica in supravietuirea Ei chiar prin persecutii. Unica in invataturile ei. Exista lucrari apartinand aproape tuturor marilor scriitori de literatura, scrise special pentru a evidentia influenta pe care Biblia a avut-o asupra lor. Biblia cuprinde proorociile mesianice ale Vechiului Testament care au fost implinite intocmai de Isus Hristos. In intreg Noul Testament apostolii au apelat la doua aspecte pentru a-I dovedi mesianitatea.Primul a fost invierea, iar al doilea implinirea profetiilor mesianice.Vechiul Testament, scris de-a lungul unei perioade de peste 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat. Toate acestea implinandu-se in Hristos, realizeaza o confirmare puternica a identitatii Sale de Mesia. Biblia contine 6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, in timp ce restul profetiilor privesc evenimente inca viitoare.Asa ceva nu mai exista in nici o alta carte. Nici o afirmatie din Biblie nu s-a dovedit a fi falsa.Niciodata referirile stiintifice din Biblie nu au trebuit sa fie revizuite pe bazele rezultatelor cercetarilor. Dimpotriva, exista numeroase exemple pentru faptul ca amanuntele stiintifice din Biblie au fost confirmate stiintific de abia la sute de ani dupa scrierea lor (Numarul stelelor, forma pamantului).

| WhatheWow a răspuns:

Pai daca au un zeu egoist care le-a spus ca e pacat de moarte daca cred si in altii, imagineza-ti deznodamintul!

| Qinz a răspuns:

Gaia ceilalti zei nu au nimic clar. Dumnezeu spune despre cum a facut totul, omul, ce rost are pacatul tot. Ceilalti zei nu spun nimic, ei exista pur si simplu ei fiind in inteoriu universului si nu ei creand universul si tot.
Dumnzeu este singuru ''zeu'' care merita slavit deaorece este singuru care a murit pentru creatia lui.
Dumnezeu este facut la scara larga pentru toti, ceilalti zei sunt facuti doar dupa un cult.Cum aveau romani, cum aveau daci, ei creadau ca exista mai multi zei da fara nimic.
Zei ceilalti sunt natura insusi pe langa Dumnezeu care este totul, si spune multe adevaruri.

| Anonim explică (pentru Qinz):

Te las sa-ti dai seama singur de toate erorile din comentariul tau. Revino dupa ce le-ai gasit. Iti dau un indiciu la prima eroare : "Ceilalti zei nu spun nimic".

Asa ca o curiozitate, cam cate religii cunosti si ce stii despre ele? Cam cat de bine cunosti alte religii? Din afirmatia pe care ti-am subliniat-o mai sus, imi pot da seama ca nu cunosti nimic legat de restul religiilor si de zeii lor.

Macar propria religie ti-o cunosti? Cat de bine? Ti-ai citit biblia? Toata?

| florinmarius20 a răspuns:

Zeii, Dumnezeii trebuie descoperiti in noi insine si in felul nostru de a fi.Totusi e de preferat sa ne transformam si sa urmam credinta biblica pentru ca are cea mai mare credibilitate.
Ceilalti zei, dumnezei or exista dar nu par sfinti.
Chiar si in biblie evreii sustineau ca Dumnezeul lui Israel este cel mai bun dintre toti si toti i se inchina Lui.

| ryukameow a răspuns:

Buna intrebare!