|

Toti spun ca diavolul nu exista dar cred in DUMNEZEU si daca diavolul nu exista de ce este rau pe pamint? spunem ca nu va fi nimic rau ca iadul nu este este doar o poveste ce va fi atuncea daca exista iadul si noi toata viata am facut numa rau sau nu am facut bine si ne vom duce in iad pe o vesnicie ce va fi atuncea?

21 Raportează Evaluează
21 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu exista bine sau rau. chestiile astea sunt subiective, pe care tu ca individ le cataloghezi intr-un anume fel. ceea ce ptru tine e rau pentru mine e ok

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Domnule, nimeni nu stie ce urmeaza dupa moarte, putem doar depista erori si contradictii in povestile care afirma ca ar sti ce urmeaza dupa moarte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru doctorandus):

Ei nu stie nimeni dar daca va fi drept atunci cind asa vezi asa crezi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oricum Diavolul exista, si va fi distrus impreuna cu toata rautatea din prezent.Cat despre iad, Biblia spune ca inseamna moarte nu un loc de chin vesnic. Apocalipsa20:1-3,10,14

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Iezerul cel de foc" NU este deloc un "loc simbolic", cum spun unii, prin prisma cultului lor diferit de creștinism! Chiar dacă am face abstracție de sensul literal al "focului", tot este vorba de o suferință sufletească veșnică în cazul celor care au refuzat mântuirea!
Iată doar o parte dintre dovezi:

Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari.

Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veşnic.

Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veşnicie.

Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veşnică.

Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.

Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.

II tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Ioan5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii."

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi...2006 - 2225 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Danay72", prin prisma religiei sale diferita de creştinism, afirmă în mod greşit că în Apoc. 21, 8, "moartea a doua" ar înseamna o "distrugere eternă". Dacă apostolul a spus "moartea a doua", imediat te întrebi de ce mai este necesară învierea aceluia urmată imediat de dispariţie? Doar pentru ca sufletul să mai trăiască vreo câteva zile şi apoi iar să moară? Nu putea fi "rezolvată" problema de la început?

"Moartea a doua" se referă de fapt la "pierderea" sufletului, nefericirea lui veşnică, "compromiterea" sufletului pentru veşnicie, pierderea mântuirii! Pentru lămurire, Biblia oferă nenumărate exemple care vorbesc în mod concret despre veşnicia locurilor sufletelor, atât a celor bune cât şi a celorlalţi!

Oricât ar părea de tentantă ideea de a nu fi posibilă nefericirea veşnică, această idee nu se bazează decât pe o interpretare forţată a cuvintelor, sau prin scoaterea lor din context! Responsabilă este şi alegerea celor care nu vor să accepte realitatea existenţei lui Dumnezeu sau existenţa veşniciei, fericite sau nefericite...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Scriptura nu este tocmai o carte ușor de înțeles și accesibilă oricui. Din acest motiv există astăzi vreo 40.000 de versiuni greșite de interpretare a ei (din moment ce mesajul lui Dumnezeu nu poate fi decât unul singur, lipsit de contradicții).

Din cele 31124 versete ale Bibliei, ESTE DE AȘTEPTAT ca unele să fie dificil de înțeles, înțelese doar într-un context mai larg, într-un cadru care garantează lipsa de greșeală (Biserica - "slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FARĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25)
Situația în care este trădat mesajul original devine EREZIE – cazul în care versetele sunt RĂSTĂLMĂCITE și SCOASE DIN CONTEXT.

Polisemia cuvintelor este des întâlnită în Sf. Scriptură, şi la fel, limbajul metaforic stilizat. În întreaga Scriptură întâlnim limbajul simbolic, dar Apocalipsa este prin excelenţă o carte ce excelează într-un limbaj artistic dificil de înţeles!

Un astfel de citat care poate crea confuzii (dar nu și atunci când se ține cont de tot ansamblul Scripturii) este și Apocalipsa 21, 8 -"Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua."
În Apoc. 21, 8, "moartea a doua" însemnă acolo, pierderea sufletului, "compromiterea" sufletului pentru veşnicie, pierderea mântuirii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Diavolul există. De ce putem spune asta? Isus care a trăit în domeniul spiritual înainte de a veni pe pământ a vorbit despre Diavol ca despre o persoană reală. Iată ce le-a spus el unora care doar pretindeau că-l slujeau pe Dumnezeu: "Voi sunteţi de la tatăl vostru Diavolul şi vreţi să împliniţi dorinţele tatălui vostru. El a fost un ucigaş când a început şi n-a rămas ferm în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Când spune o minciună, vorbeşte potrivit firii lui, pentru că este mincinos şi tatăl minciunii" (Ioan 8:44).

Ce ţine de existenţa iadului, aici lucrurile stau altfel. Biblia nu spune că Dumnezeu îi va chinui veşnic pe cei neascultători, ci doar că ei nu vor avea parte de înviere şi nu vor mai putea trăi vreodată. Romani 6:23 arată care este plata păcatului: "Căci plata păcatului este moartea, însă darul pe care îl dă Dumnezeu este viaţa veşnică prin Cristos Isus, Domnul nostru."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Plata pacatului e moartea a doua IADUL VESNIC. UNDE VIERMELE NU MOARE! CINE NU SE SUPUNE lui Hrisots va pierii. Nu putem servi la 2 stapani. Aveti grija Minciuna nu va intra in Paradis.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

Ai putea să-mi explici, te rog, semnificaţia expresiilor cera le-ai folosit (IADUL VESNIC. UNDE VIERMELE NU MOARE! CINE NU SE SUPUNE lui Hrisots va pierii.) precum şi armonia dintre ele?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Ce armonie? ai inteles, daca nu ne supunem voii LUI DUMNEZEU ADICA CA TOTI OOAMENII sa iL urmeze atunci vom pierii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

M-am aşteptat la răspunsuri mai concrete. De aceea, voi formula întrebările mai concret: Ce înţelegi prin expresia "iadul veşnic" şi "unde viermele nu moare"? În ce sens vom pieri dacă nu ascultăm de Dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

"And the devil who deceived them was thrown into the lake of fire and brimstone, where the beast and the false prophet are also; and they will be tormented day and night forever and ever," (Rev. 20:10). PENTRU TOTDEAUA. TORTURA.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

1 Ioan 4:8 - "Dumnezeu este iubire". Ţ-i se par compatibile Ideile că Dumnezeu care este sursa iubirii supreme să-şi găsească plăcerea, sau cel puţin să permită, ca oamenii să fie chinuiţi veşnic?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Mai frate, nu iti e clae versetul? Zi si Noapte pentru totdeauna. Dumnezeu a MURIT PE CRUCE PENTRU NOI, iti dai seama de cuvintele alea? sau doar le uiti. Dumnezeu gandeste altfel decit noi, gindurile Lui NU SUNT gandurile noastre. Daca tu crezi ca e nedrept Dumnezeu va raspalti fiecaruia in parte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca exista vreun ''iad'' acesta este pe Terra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Super la asta nu m-am gandit

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista Iad si nu exista rai exista prezentul iar cea ce exista dupa moarte reprezinta credinta si iubirea ce am avut-o pe pamant, amintirile iar viata dupa moarte este o lume poate paralela buna sau rea in functie cum o gandim dupa faptele pe care le facem pe pamant daca am fost buni si iubitori atunci acea lume va fi plina de flori si fericire iar daca am rai atunci acea lume va fi ca iadul pe care il gandim cu mintea noastra, viata, lumea universurile sunt mai mai mult decat ne putem imagina deoarece traim intr-o lume in care totul este posibil totul poate fi demonstrat Dumnezeu este o fiinta creata de alte fiinte poate mai inteligente aceasta fiinta se afla in noi toti prin credinta fiecare il avem pe Dumnezeu in noi in diferite gandiri religii traditii dar Dumnezeu reprezinta credinta iar Dracul reprezinta cea ce uram mai mult lucrurile pe care le-am facut greseliile tot ce e mai rau adica necredinta in noi trebuie sa nu mai fim roboti sa nu mai fim ca altii sa gandim ca ceilalti dupa legi si traditii sa facem cea ce e mai bine sa facem ce simtim sa traim viata la maxim. Dumnezeu si alte chestii exista prin dovada noastra prin faptul ca EXISTAM si GANDIM happy am scris mai multe pe facebook la mine Michulec Alan

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca credem si in creatiile spirituale ale lui Dumnezeu, ingerii, atunci automat trebuie sa credem ca exista, si aceia care au cazut, ceata care a cazut, cea a diavolilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

La biserica noua ne este greu sa ne ducem la calculator stam mult si ce asa facem la urma cind asa aflam adevarul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu consideri ca raul de pe pamant este din cauza diavolului? pai in cazul asta interventia diavolului inseamna neinterventia divinitatii, atunci de ce m-as mai inchina la un zeu de 2 bani? Adica el din plictiseala si-a facut niste cete de ingeri acolo care sa il venereze. Unii din ei alias Lucifer a zis ba du-te dracu ca mie nu imi place de tine. Si l-a trimis in iad chipurile, iad pe care il conduce. Acest lucifer isi bate joc de creaturile domnului, in domnul sta cu morcovu in mana si il doare in cur, dar totusi trebuie sa ne rugam la el, de ce? de ce nu ne apara? de exemplu: vine un cretin "posedat de diavol" si imi omoara familia/iubita ce vei tu. Eu ce ar trebuie sa fac? oh slava tie domnule iarta acest om? sau ii rup capul si il omor la randul meu? dar atunci ma fac vinovat eu, si chipurile ajung tot in iad. Religia crestina e plina de non sensuri si prostii si tampenii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează