Asa e. Oamenii sunt preocupati de viata asta trecatoare, sa stranga cat mai mult, de parca ar trai vesnic. Insa ce folos sa castigam o lume intreaga, daca suflet uitam ca avem? Si cand vom pleca din lume, vom merge la Dumnezeu si vom merge cu aufletul gol. Atunci vom dori sa ne intoarcem inapoi, sa strangem ceva si pentru suflet. Dar o viata avem si alta nu ni se mai da. Acum avem dreptul sa alegem atunci va fi prea tarziu. Eu personal as putea sa am toti banii din lume, daca nu am langa mine pe cine iubesc sau nu ajut pe cei ce n-au nu sunt fericita. Mereu am zis Doamne ce as vrea sa am bani dar nu pentru mine ci ca sa ajut pe altii.
Mi-ai amintit de un calugar de la Manastirea Frasinei din judetul Valcea,mergea in baston,se chinuia saracu iar cand l-am intrebat cum se mai simte mi-a spus asa: ehhh, desertaciune tata, toate sunt desertaciuni
Mah eu am iubit oamenii si viata. Si m-am lasat iubit, dar nimeni nu a dat doi bani pe mine si m-au respins. Nu am primit inapoi ce ma asteptam sa primesc si am devenit un om morocanos si rau. Daca stau la mai putin de 2m de un om cu greu ma pot abtine sa nu ii zic ceva de dulce. Viata este intr-adevar o desertaciune.
Viata te-a pus la incercare, adevarata iubire nu o primim in lumea asta, un suflet bun nu se schimba nici o data...Adevaratul om bun a avut ocazia sa fie rau si nu a fost.
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Dar sunt multi care primesc iubirea de care au nevoie in lumea asta, care le devine o experienta placuta. Da, acum caut sa nu ratez nicio ocazie de a fi rau.
Si ce faci cand simti ca viata e desertaciune si iti lipseste si iubirea de Dz?
Apropo, e frumos textul. nu imi dau seama cat e din eclesiast si cat e compus, nu am rabdare sa verific, am renuntat de mult sa mai citesc carti despre suflet.
Mare adevar ai grait
Bravo, frumoasa poezie sau ce o fii, n am mai auzit o pana acum nici nu prea citesc eu poezii ca nu mi plac dar asta e No1