Eu sunt satanist-modern.
Sa-ti raspund la intrebare: never!
*rade malefic*
În biblie scrie să nu minți (tu de ce ai scris la profil că ești născută Data nasterii: 30 Nov -0001, ce tu ai peste 2000 de ani de când te-ai născut? Și chiar ne crezi proști să credem că ai mai mult de 2000 de ani?
Dacă erai credincioasă, nu erai mincinoasă, să scrii că ești născută în Data nasterii: 30 Nov -0001, )
Cine ne dă nouă lecții de credință, una care ne minte că are peste 2000 și mai și vrea să și credem o minciună asa mincinoasă.
Da ne crezi chiar proști pe toți?
Răspuns pentru @ Allrc @
Da la tine ce dată de naștere ai scris!
Ai obținea să îți ascunzi vârsta!
Sau să scrii la bătaie de joc o vârstă aiurea, și tu ai scris o vârstă aiurea și te-au crezut de 10-11 ani!
Știu că te-au supărat răspunsurile mele nefavorabile religiei creștin ortodoxe și te-ai luat de gluma mea cu 2000 de ani.
Chestia cu 2000 de ani era glumă!
Ori bifezi să nu îți apară vârsta ori scrii vârsta reală!
Popii mint precum respiră.
Tu ne minți că ai mai mult de 2000 de ani.
Ești bună de popă.
Preoți femei sunt numai în Biserica Anglicană, după câte știu eu.
Te faci preot al bisericii creștine Anglicane, și îi convertești pe toți ateii la creștinism anglican.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Anglican%C4%83
Dacă biserica Anglicană nu acceptă preoți femei, găsești tu o biserică, care să accepte preoți femei!
Relativ la potopul mondial :
1.1
O familie normală nu are cum să adune în timp de câteva zile,
( 1. Domnul a zis lui Noe: "Intra in corabie, tu si toata casa ta; caci te-am vazut fara prihana inaintea Mea in neamul acesta de oameni.
2. Ia cu tine cate sapte perechi din toate dobitoacele curate, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca;
3. si cate sapte perechi, de asemenea, din pasarile cerului, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca, pentru ca sa le tii vie samanta pe toata fata pamantului.
4. Caci dupa sapte zile, voi face sa ploua pe pamant patruzeci de zile si patruzeci de nopti; si voi sterge astfel de pe fata pamantului toate fapturile pe care le-am facut." )
câte 2 animale, ( mamifere +reptile +insecte +batracieni ) din toate rasele și câte 7 perechi din animalele curate și câte 14 păsări nici acum în epoca internetului.
Să înțeleg că Noe le scria scrisori pe care le trimitea prin poșta care nu exista în acel timp istoric, să vină ele la Arcă?
A scris scrisori în cangureză --în limba cangurilor --sau în lameza alpaca--limba lamelor alpaca--, dar în mamuteză -- limba mamuților--etc?
Îți dai seama câte scrisori a trebuit să scrie cetățeanul Noe?
A făcut scurtă la mână scriind atâtea scrisori !
Dar ce a făcut cu scrisorile acelea după ce le-a scris ?
Trebuiau inițial alfabetizate toate animalele ca să citească acele scrisori.
1.2 La momentul potopului trebuiau să fi fost specii astăzi dispărute : de la toți dinozaurii atât de dragi celor din SUA,( http://ro.wikipedia.org/wiki/Dinozaur
Au fost identificate deja peste 600 de specii de dinozauri, de la animale gigantice pana la reptile de dimensiuni foarte modeste, asemanatoare cu soparlele de astazi )
la toate rasele de mamuți,
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mamut,
lupi marsupiali
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lup_marsupial
alte carnivore marsupiale,
http://ro.wikipedia.org/wiki/Marsupiale
http://en.wikipedia.org/wiki/Dasyuromorphia
specii de urși dispărute,
http://www.descopera.ro/......e-oricine,
diverse feline dispărute, http://ro.wikipedia.org/wiki/Tigru
http://aanimale.com/disparute/FelineColtiPumnal/FelineColtiPumnal.php
1.3 Ca să trăiască toate astea le trebuiau incinte climatizate pentru fiecare specie în parte .
1.4 . Cum au venit animalele din Austalia și din continentele americane la arcă zburând sau înotând sute și mii de km ?
Sau Noe a făcut anterior potopului o cursă scurtă cu nava lui prin tot globul terestru ca să poată aduna toate animalele și toate păsările?
Și navele lui Magelan au făcut o cursă prin tot globul dar a durat.
Nici cu o navă pe pernă de aer nu pot fi adunate într-un timp atât de scurt toate animalele de pe planetă.
Bărcuța cetățeanului Noe nu era navă pe pernă de aer, ci era în cel mai bun caz o navă cu o singură pânză și un singur catarg, și cu vâsle .
Neavând Busolă umbla pe lângă țărm, că evreii nu erau popor navigator precum vikingii.
Deci „ taica Noe", nu putea traversa Atlanticul, sub nici un motiv. !
Fenicienii erau navigatori, dar numai prin Marea Mediterană , și eventual în zonele apropiate , dar evreii nu navigau pe nicăieri, în caz că Noe era evreu.
1.5 Animalele astea nu stăteau ca niște cărți în bibliotecă trebuiau să se miște și le trebuia un spațiu de mișcare adecvat pentru 40 de zile.
1.6 Ce cantitate de alimente și de apă potabilă --că apa de la potop nu era apă bună de băut--consumau astea toate un timp de 40 de zile.
1.7 Ce au mâncat toate carnivorele în acest timp ?
Alte animale sau carne păstrată în congelatoarele care nu existau atunci.
1.8 Ca să încapă toate minunile astea în condiții cât de cât acceptabile ar fi trebuit o navă cu mult mai mare sau cu foarte mult mai mare decât un mare portavion actual .
O grădină zoologică actuală se întinde pe mai multe hectare și nu are toate animalele, dar ce zici de una care ar avea și dinozauri și mamuți și toate minunile.
1.9 După 40 de zile de potop toate plantele terestre au murit.
1.10 După potop animalele care mâncau plante terestre nu au mai avut ce să mănânce.
Ar fi fost necesar un timp de niște ani pentru refacerea plantelor, în care tip să nu le mănânce animalele care mănâncă plante, deci cam 10 ani ierbivorele au mâncat vânt.
1.11 Ce au mâncat animalele carnivore după potopul mondial ?
Că era necesar un alt timp fizic pentru refacerea numerică a ierbivorelor !
Și astea au mâncat vânt, circa 20 de ani.
O analiză mai atentă a Sfintei Scripturi ne va lămurii cam cât timp a durat potopul mondial : http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/7/ 17. Potopul a fost patruzeci de zile pe pamant. Apele au crescut si au ridicat corabia, si ea s-a inaltat deasupra pamantului. 18. Apele au ajuns mari si au crescut foarte mult pe pamant, si corabia plutea pe deasupra apelor. 19. Apele au ajuns din ce in ce mai mari si toti muntii inalti, care sunt sub cerul intreg, au fost acoperiti. 20. Cu cincisprezece coti s-au inaltat apele deasupra muntilor, care au fost acoperiti. 21. Si a pierit orice faptura care se misca pe pamant, atat pasarile, cat si vitele si fiarele, tot ce se tara pe pamant si toti oamenii. 22. Tot ce rasufla, tot ce avea suflare de duh de viata in nari, tot ce era pe pamantul uscat, a murit. 23. Toate fapturile care erau pe fata pamantului au fost nimicite, de la om pana la vite, pana la taratoare si pana la pasarile cerului: au fost nimicite de pe pamant. N-a ramas decat Noe si ce era cu el in corabie. 24. Apele au fost mari pe pamant o suta cincizeci de zile. deci o dată 150 de zile http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/8/ Genesa (Facerea) 8 1. Dumnezeu Si-a adus aminte de Noe, de toate vietuitoarele si de toate vitele care erau cu el in corabie; si Dumnezeu a facut sa sufle un vant pe pamant, si apele s-au potolit. 2. Izvoarele Adancului si stavilarele cerurilor au fost inchise, si ploaia din cer a fost oprita. 3. Apele au scazut de pe fata pamantului, scurgandu-se si imputinandu-se, si, dupa o suta cincizeci de zile, apele s-au micsorat. 4. In luna a saptea, in ziua a saptesprezecea a lunii, corabia s-a oprit pe muntii Ararat. 5. Apele au mers scazand pana in luna a zecea. In luna a zecea, in ziua intai a lunii, s-au vazut varfurile muntilor. 6. Dupa patruzeci de zile, Noe a deschis fereastra corabiei pe care o facuse. 7. A dat drumul unui corb care a iesit, ducandu-se si intorcandu-se, pana cand au secat apele de pe pamant. 8. A dat drumul si unui porumbel, ca sa vada daca scazusera apele de pe fata pamantului. 9. Dar porumbelul n-a gasit niciun loc ca sa-si puna piciorul si s-a intors la el in corabie, caci erau ape pe toata fata pamantului. Noe a intins mana, l-a luat si l-a bagat la el in corabie. 10. A mai asteptat alte sapte zile si iarasi a dat drumul porumbelului din corabie. 11. Porumbelul s-a intors la el spre seara; si iata ca in ciocul lui era o frunza de maslin rupta de curand. Noe a cunoscut astfel ca apele scazusera pe pamant. 12. A mai asteptat alte sapte zile; si a dat drumul porumbelului. Dar porumbelul nu s-a mai intors la el. 13. In anul sase sute unu, in luna intai, in ziua intai a lunii, apele secasera pe pamant. Noe a ridicat invelitoarea corabiei: s-a uitat si iata ca fata pamantului se uscase. 14. In luna a doua, in a douazeci si saptea zi a lunii, pamantul era uscat de tot. deci 150+150+21=321 de zile. O felină mare consumă între 8 și 25 de kg de carne zilnic. http://www.descopera.net/animale_tigrul.html Un tigru de 225 kg consuma cam 18-22 kg de carne pe zi, dar femelelor cu pui le trebuie mai mult, pentru ca puii sa supravietuiasca. http://www.descopera.net/animale_tigrul.html#ixzz1i21k6RpP Aveam vreo zece feluri de tigri . 10*20*2*321 kg carne=128400 deci cei 20 de tigrii aveau nevoie de peste 128,4 tone de carne. Dimensiunile arcei erau de trei sute de coti in lungime, cincizeci de coti in latime si treizeci de coti in înălțime. Cotul moldovenesc avea 66,4 cm și cel muntenesc 63,7 cm. 30* 0,637=19,11 sau 30*0,664= 19,920m 50*0,664=33.2 m http://ro.wikipedia.org/wiki/Arca_lui_Noe Arca a avut lungimea de 140 de metri, lățimea de 23 de metri și înălțimea de 14 metri. Avea un singur geam și o singură ușă aflată la mijlocul corabiei. Corabia a fost construită din lemn de gofer (chiparos), era impărțită în cămăruțe, tencuită cu smoală pe dinăuntru si pe dinafară. (Geneza 6,14) http://www.preferatele.com/docs/informatica/8/mecanica-si-construc12.php Condiția de plutire a unei nave este ca greutatea navei și încărcătura să fie mai mică decât forța arhimedică ( care este egală cu greutatea volumului de apă ocupat de partea scufundată a navei). Dacă ne apucăm să calculăm greutatea hranei , apa necesară ăstora și greutatea animalelor aproape sigur că nava aia se va scufunda. Indiferent la cât estimăm lungimea cotului tot este prea mică nava pentru ca să adăpostească un număr așa mare de animale și de păsări în condiții cât de cât bune cam un an de zile, / toate animalele și toate păsările de pe pământ. Dacă pe lângă speciile actuale punem și speciile dispărute , reptilele mari din grupa dinozaurilor precum și diverse alte animale dispărute astăzi vedem că arca cetățeanului Noe devine prea mică spre a putea căra alimentele necesare și apa necesară pentru toate alea+ animalele + păsările. Dacă ne gândim că acele cabine unde stăteau diverse animale trebuiau să fi fost climatizate , lucru imposibil de realizat atunci poveste cu potopul mondial și cu animalele salvate pe arca lui Noe devine din ce mai incredibilă. La final putem pune întrebarea de unde a avut cetățeanul Noe fonduri să cumpere așa multe alimente. O altă întrebare logică ar fi ca să realizezi o asemenea navă trebuia să fi avut oțel de bună calitate , că numai din lemn simplu nu poți realiza o asemenea navă. Ca să realizezi o asemenea navă trebuia ca cetățeanul Noe să fi avut cunoștințe solide despre realizat nave. Dar de unde a avut bani să cumpere materia primă și materialele necesare pentru a realiza nava. ? Cu ce bani a plătit meșterii care să facă nava? Revenind la tigrii ăștia în cele 321 de zile au mâncat 128,4 tone de carne , dar nu existau congelatoare unde să țină ăsta carnea. Deci au mâncat niște animale vii care la rândul lor ca să rămână în viață au trebuit să fie hrănite și adăpate și alea, iar astea erau în plus peste cele de care am vorbit anterior. Orișice vietate are nevoie de lumină, un număr de ore pe zi. Cum a asigurat tehnic Noe lumina necesară acelor animale? În plus ființele vii fac pișu și caca și ei trebuiau să curățe cabinele de excremente și de urină. Să cureți după niște animale mici este destul de ușor, dar să cureți după animale mari și agresive devine o adevărată problemă. Cu personalul de care dispunea Noe nu putea face față la toate obligațiile pe care le impuneau întreținerea menajeriei respective !
Merită mai multe comentarii problema realității potopului mondial.
Ca să accepți că a fost un potop local este una,
dar ca să vorbești de un potop mondial finalizat cu " bărcuța" lui Noe, trebuie să nu cunoști biologie nici cât un elev care a terminat un liceu sau să fii un mare șarlatan care minte oamenii cu o nerușinare fără limită !
Asta este și treaba cu păcatul Adamic, trebuie să fii prost și incult și să nu judeci cu capul tău , ca să poți crede toate tâmpeniile pe care ți le toarnă cu multă nesimțire preoții
Am devenit ateu pe la 9-10 ani după ce am citit Biblia !
Și am fost ateu cam 30 de ani după asta , iar acum sunt destul de religios dar tot nu sunt creștin.
Dar nu mă obliga să cred că este un păcat să vrei să cunoști -- așa numitul păcat adamic--, că a fost un potop mondial finalizat cu bărcuța lui Noe, că spre a merge în Nord-nord est trebuie să o iei spre est , drumul prin marea Roșie --cartea exodul --, că se pot dezvolta normal plantele în lipsa luminii solare, plantele au apărut în ziua a 3 a iar soarele a fost „ fabricat" în ziua a 4 a.
Că nu există nici un fel de reincarnare că așa a hotărât un conciliu egumenic la voința unui împărat bizantin șamd., dar alte religii vorbesc de reincarnare șamd .
Sunt suficient de religios, dar să nu vrei de la mine să fiu și creștin , că nu am cum să accept prostiile din vechiul testament !
Că și noul testament este și el plin de prostii asta este alt aspect , dar acelea nu sunt tot atât de evidente, ca cele din VT.
*)
Dumnezeul Creator i-a hărăzit pe toți oamenii cu harul creației indiferent dacă cred în vreo religie sau alta sau dacă sunt atei.
Pentru mai multe citește acest material :
" _____________( Păcatul Non Creației. ) _______________
Sunt și alte tipuri de păcate, despre care preotul nu îți va vorbii . Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire.
Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației.
Păcatul Non Creației cunoscut de foarte mulți, ar cam , lăsa muritori de foame, 90% din prelații, de pe planeta asta, care predică religii (incomplete), unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației.
Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu.
Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu harul creației.
Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației.
Ci pentru că oamenii trebuie să creeze , fiecare după puterile și capacitățile sale.
Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației.
Pentru că fiecare om are datoria și obligația creației.
Ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii.
Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete ,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale , la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității.
Dacă careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației , ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), ai fi înțeles că ai obligația creației .
Deci ai datoria să trăiești, să înveți permanent și pe parcursul vieții tale să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al Omenirii.
Că nu de cretin ce este, Creatorul , te-a hărăzit și pe tine, cu harul creației, așa cum a hărăzit, pe toți oamenii indiferent că sunt creștini, necreștini, sau atei cu harul creației, cu capacitatea de a crea .
Nu ai știut, că ai obligația / datoria creației, dar acum știi. !
Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta , la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității.
Asta este calea cea adevărată, ăsta este drumul de urmat, în rest nu sunt decât vorbe.
Te-am ajutat, prin ceia că ți-am indicat drumul pe care TU trebuie să mergi, ți-am indicat și motivația de a trăii.
Păcatul non creației este un păcat grav.
Caută să nu păcătuiești, prin non creație.
Sunt evident și multe alte păcate, despre care se mai vorbește în / prin diverse religii.
A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet .
Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.
Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context .
Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane .
Ideea este că trebuie să demonstrăm / să probăm iubire pentru tot ce are suflet.
Caută să nu păcătuiești în general.
Că păcatele nu au iertare .
Sunt și religii mincinoase care vorbesc despre iertarea păcatelor.
( Nu există burete pentru șters /spălat păcatele/radieră pentru șters păcatele, iar dacă vrei să cumperi „ indulgențe" ,, este ca și cum ai arunca banii la gunoi".
Păcatele pot fi contrabalansate parțial, cu fapte și gânduri „ suplimentar voluntar bune" . )
Iar păcatele tale vor atârna ca niște pietre de moară în toate planurile existențiale prin care va trece sufletul și spiritul tău.
Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă, în toate existențele tale ulterioare, cu trup material .
Păcatul non creației, este o formă particulară de păcătuire, specifică numai ființelor, care au fost hărăzite / dăruite/ cadorisite de Creator cu capacitatea de a crea .
Nu am spus că trebuie să faci neapărat, statui ca Michelangelo, picturi ca Rafael sau ca Leonardo sau lucruri de astea, cu totul ieșite din comun.
Am spus numai de cărămiduțele tale, după puterile și capacitățile tale.
Dacă vei lucra într-un domeniu tehnic sau științific și vei face o descoperire epocală cu atât mai bine.
După ce vei face asta, vei putea spune spune astea sunt cărămiduțele, puse de mine , și vei avea o mulțumire a ceva bine făcut.
Dumnezeu vine de la latinescul Dominus Deus /
/ Șeful/stăpânul zeilor.
Am voie să îi spun, despre o Divinitate de Ordin Suprem al Întregului Univers ?
Aceasta în condițiile în care am definit, ca fiind Univers suma a tot cea ce există.
În aceste condiții cea ce alții denumesc Universuri capătă denumirea de porțiuni , zone de Univers.
Sub aspect terminologic nu mai putem să mai vorbim de universuri paralele ci vorbim de zone de univers în care au loc fenomene similare .
Nu mai vorbim de expansiunea universului ci de modificări de poziție relativă a unor ansambluri de corpuri , în cadrul aceluiași univers etc . ////
Cred că a apus epoca filozofiilor religioase statice, declarate mincinos, că sunt de sorginte divinică , în favoarea filozofiilor religioase dinamice, permanent perfectibile, în funcție de gradul de cunoaștere al Umanității.
///// Ideea este să nu păcătuiești la modul general și să nu păcătuiești în particular cu Păcatul Non Creație, că în măreția sa Creatorul, în speță Divinitatea de Ordin Suprem A Universului, i-a hărăzit pe toți oamenii , independent de apartenența la o religie sau alta, sau non apartenenta la o religie sau alta,
( că și ateism-ele sunt tot ca niște religii dar cu panteon divinic vid și simultan cu panteon malefic vid )
cu cu harul creației.
Și nu a făcut-o de prost ce este!
/ Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm număr de pagini: 144 )
Poate misiunea ta, sau rolul tău pe acest Pământ , ar putea fi să pui și tu cărămiduțele tale la imensul edificiu imaterial, de prosperitate, progres și cunoaștere al Umanității !
Ce a ce ți-am spus eu : să creezi, să nu păcătuiești și să dovedești iubire sunt corecte și în situația limită de panteon divinic vid & simultan de panteon malefic vid.
Deci chiar dacă nu există nici un fel de Dumnezeu, astea rămân valabile oricum."
Nu este un material foarte bine elaborat, dar nici nu este foarte prost scris.
A vorbii de păcatul " de a vrea să cunoști" este ceva împotriva voinței reale a Creatorului !
Asta este o minciună tipică castei parazitare a prelaților, care îi voiau pe oameni proști și necunoscători spre a îi putea parazita cât mai eficient .
Asta este până la urmă treaba cu păcatul adamic, o invenție a Satanei și a slugilor sale, în caz că există la modul real Satana .
Oricum preoții creștini nu au nici o treabă, cu Dumnezeu, ci poate eventual cu Diavolul / Satana și sunt numai slugile sale, în caz că chiar există, la modul real Diavolul / Satana .
Se poate imagina oricând , o religie fără Diavol, și fără panteon malefic, dar atunci trebuie să vorbești de caracterul divinic al ființelor umane.
Ideea de caracter divinic al ființei umane este total opusă religiilor Adamice .
În creștinism creștinul este ridicat de duhovnicul său, la rangul superior "de vită ", de „ oaie rătăcită".
În condițiile astea orișice gunoi de preot creștin, va sării de cur în sus , spărgând tavanul cu capul, că îl lași fără pâine , că nu va mai vrea nimeni să audă minciunile lui , cu oi rătăcite, după ce îi spui că omul este o ființă divinică hărăzită de Creator cu harul și implicit și cu obligația creației.
Un cetățean vorbea de miracolul cu lumina venită din cer de la sfântul mormânt și a întrebat
Cum se face caci de Paste la Mormantul Sfant se coboara o lumina din cer ?
Iar eu i-am răspuns :
http://www.lumeacredintei.com/......i_sfnt.htm
Minunea Focului Sfânt
În fiecare an, de Paştele ortodox, cu o precizie matematică, la Ierusalim se petrece o minune: Sfânta Lumină coboară din cer în Biserica Sfântului Mormânt, pentru a aprinde lumânările credincioşilor. „Minunea Focului Sfânt" este cunoscută de creştinii din Biserica Ortodoxă ca fiind „cea mai mare dintre toate minunile creştine". Ea are loc în fiecare an, la aceeaşi dată, în acelaşi mod şi în acelaşi loc. Nu este cunoscută nici o altă minune care să se întâmple cu atâta regularitate şi de-a lungul atâtor veacuri. Biserica Sfântului Mormânt însăşi (ridicată iniţial de Constantin cel Mare, în sec. 4) este un loc enigmatic. Teologi, istorici şi arheologi consideră că Biserica conţine atât Golgota, cât şi „mormântul cel nefolosit" din apropierea ei, unde a fost aşezat trupul Domnului. Lumea credinţei a cules pentru d-voastră câteva mărturii recente ale unor martori ai „Sfintei Lumini".
„Toate luminile s-au stins. Cu sufletele înfiorate şi pline de emoţie sfântă, divină, aşteptam ca rugăciunea Patriarhului să se împlinească şi Bunul Dumnezeu să ne arate Sfânta Lumină. N-au trecut decât câteva minute de când a intrat Patriarhul la Sfântul Mormânt şi deodată vedem coborând din cupola bisericii un fulger de lumină alb-albăstruie, trecând pe deasupra Sfintei Golgote şi venind deasupra Sfântului Mormânt. Mi s-a oprit respiraţia de emoţie şi bucurie. După câteva minute, alt fulger, fâşâind şi trosnind, a coborât învârtindu-se deasupra Sfântului Mormânt. Apoi am văzut alte fulgere de lumină alb-albăstruie trecând deasupra Sfintei Golgote, deasupra Bisericii Sfintei Învieri, în forme spiralate. A fost ca o descărcare dumnezei-ască de Lumină Sfântă, cuprinzându-ne pe toţi, luminând toată biserica. M-am simţit cuprinsă în lumina strălucitoare alb-albăstruie şi toată biserica era cuprinsă şi luminată de această lumină, încât am crezut că putem arde toţi aici, acum, în Sfânta Biserica. Am ştiut, însă, că aceasta este Lumina Domnului Hristos, Care ne îmbrăţişează cu ea şi ne-o arată ca să ne bucure sufletele de via Lui prezenţă. [...] Nu trece mult şi văd o flacără de lumină albă ieşind pe orificiul din dreapta al Sfântului Mormânt, de la care aprind credincioşii. Întind buchetul cu 33 de lumânări ca să se aprindă din această Lumină Sfântă care ne înconjoară pe toţi, încât şi hainele sunt pline de lumină; şi uitându-mă în sus, spre ferestrele de unde a venit lumina, dinspre Betleem, văd acolo un foc aprins de zeci de lumânări. Apoi văd în faţa Sfântului Mormânt o lumină mare, căci s-au aprins candelele singure şi Patriarhul ţine în mâini două lumânări albe, mari, aprinse. În faţa Sfântului Mormânt e lumină acum, că s-au aprins candelele singure. În limba greacă, Patriarhul a zis: «Veniţi de primiţi Lumină!» şi credincioşii se grăbesc cu buchetele de 33 de lumânări să aprindă de la dânsul. Am dat-o pe faţă o dată, apoi şi pe mâini, dar a doua oară mă frigea, devenise materie...". (Credincioasă participantă în 1986 la Învierea Domnului în Ierusalim)
„Îmi găsesc drumul prin întuneric în camera interioară, unde cad în genunchi. Aici spun anumite rugăciuni, care ne-au fost transmise de-a lungul secolelor, şi după aceea aştept. Câteodată aştept câteva minute, dar în mod obişnuit minunea se întâmplă imediat după ce am spus rugăciunile. Din mijlocul pietrei pe care a fost culcat Iisus se revarsă o lumină nedefinită, în mod normal cu o tentă albăstrie, dar culoarea se poate schimba şi lua multe nuanţe. Nu poate fi descrisă cu cuvinte omeneşti. Lumina răsare din piatră, ca şi ceaţa care se ridică deasupra unui lac; piatra pare fi acoperită de un nor, dar este lumină. Lumina se comportă diferit în fiecare an. Uneori acoperă doar piatra, alteori luminează tot Mormântul, aşa încât oamenii de afară văd Mormântul plin de lumină. Lumina nu arde! – niciodată nu mi-am ars barba în toţi cei 16 ani de când sunt Patriarh al Ierusalimului şi am primit Focul Sfânt. Lumina are altă consistenţă, diferită de lumina focului din candelă. La un moment dat Lumina se înalţă şi formează o coloană în care focul este de natură diferită, aşa că pot aprinde lumânările mele de la ea. După ce am primit flacara, ies şi dau Focul mai întâi Patriarhului Bisericii Ortodoxe Armene, apoi Patriarhului copt, şi după aceea tuturor celor prezenţi în Biserică". (Patriarhul ortodox al Ierusalimului, Diodoros I – 1982-2000)
„Ceremonia începe cu 24 de ore înainte. Se sigilează cu ceară uşa de la intrarea Sf. Mormânt, după ce s-a făcut un control riguros de către autorităţile laice din Ierusalim, reprezentate de poliţişti necreştini (un arab, un turc şi un delegat din partea autorităţilor israelite), pentru a nu se afla vreo sursă de foc. Aceştia asistă pe arhiereul creştin ortodox când pune vata pe Sf. Mormânt al Domnului. Apoi se pecetluieşte uşa Sf. Mormânt cu 4 peceţi, adică cu două panglici de pânză albă, cu ceară şi peceţi la capete, aşezate astfel ca să formeze litera X. Înainte de a intra la Sf. Mormânt, patriarhul este controlat corporal de poliţişti, pentru a nu avea vreo sursă de foc, în prezenţa reprezentanţilor altor culte. După aceea, patriarhul dezlipeşte peceţile de la uşa Sf. Mormânt şi intră în încăperea numită «Capela Îngerului», care este anticamera Sf. Mormânt, însoţit de un arab musulman. Apoi patriarhul pătrunde în încăperea Sfântului Mormânt, nefiind însoţit de nimeni, îngenunchează şi se roagă... Se sting peste tot candelele, lumânările sau alte surse de lumină. O atmosferă tainică de reculegere, de rugăciune şi aşteptare se aşterne peste tot... După un timp, apare în biserică o lumină alb-albăstruie, în trei faze, una după alta, asemănătoare fulgerului. Aceasta coboară din cupolă, în mod vizibil, cuprinzând peretele ce se află în spatele Sf. Mormânt, în care intră o fâşie de foc şi aprinde vata pusă mai înainte peste lespedea Sf. Mormânt. Apoi, patriarhul ia în mâini vata aprinsă, care vreme de câteva minute nu frige, nu are nimic material, o pune în două vase din aur perforate şi iese în «Capela Îngerului»". (P.S. Vincenţiu Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal)
„Când s-a făcut rugăciunea pentru Sfânta Lumină, deodată a venit un stâlp de foc şi s-a speriat toată lumea, a venit deasupra Sf. Mormânt şi s-a despicat în 3: un stâlp de foc a mers la Golgota, unul la Mormântul Domnului şi unul la Biserica Sf. Învieri. În trei stâlpi s-a făcut Lumina aceasta, căci nu vine în fiecare an la fel, aici sunt taine mari. De aici, ar trebui catolicii să se întoarcă la Paştele ortodox; dovada adevărului: Sfânta Lumină! Catolicii trebuie să se întoarcă la ortodoxia credinţei, căci au făcut mare greşeală când au modificat data Paştilor, după voia lor şi nu după voia lui Dumnezeu. Iată o minune care de 2000 de ani se tot repetă, dovada Învierii sigure a lui Iisus Hristos. Dar ce să spună sectarii, că ei n-au nici Paşti, nici Crăciun, toate le fură de la ortodocşi?! Ortodoxia este singura credinţă mântuitoare, care îl mântuie pe omul creat de Dumnezeu!". (Părintele Petroniu Tănase de la Schitul athonit Prodromu)
Autor: Florian BICHIR
Prin pelerinajele la sfântul Mormânt se câștiga o grămadă de bani !
Trebuie să fie cu totul idioți & tâmpiți & cretini & căzuți în cap arabii sau evreii să " descopere escrocheria", la turismul egumenic respectiv și la ce câștiga de aici, ar fi în stare să facă și o instalație ultra sofisticată pentru a demonstra idioților minunea „ focului sacru // focului sfânt "
Evident că este o escrocherie, de ce evreii nu cred în Iisus?
Dacă ai pus această întrebare ai acces la internet , există la Google hărți și vei vedea că Palestina antică putea să fie străbătută călare în câteva zile.
Dacă Iisus ar fi existat la modul real, făcând diverse minuni, toți ar fi fost interesați, să îl cunoască.
În realitate Iisus era un necunoscut la Ierusalim și a trebuit să îi arate Iuda oamenilor, că oamenii nici nu știau cum arată individul respectiv.
Dar în cât timp fizic, puteai să străbați călare, chiar toată Palestina Antică ?
Era foarte cunoscut Iisus, după nenumăratele minuni făcute, că nu îl știa, chiar nimeni.
Ce vrei mai lipsit de logică, decât Evangheliile Sinoptice ?
Dacă Iisus ar fi fost un om real cu două mâini și cu două picioare toți ar fi știut cum arată Iisus și era inutil sărutul lui Iuda Iscariotul .
Singura evanghelie mai puțin cretinoidă, este evanghelia după Ioan.
Chestia cu Iisus este ceva folcloric, un fel de legendă transmisă oral, cu toate hiperbolizările posibile.
De la treaba cu sărutul lui Iuda, se vede clar că este vorba de o legendă, deci de un basm.
Despre ce mormânt vorbești tu?
Când toată treaba cu Iisus, este numai un basm.
Că o fi fost un evreu Ieșua,sau Iehoșua, care nu a făcut nici a 10 parte din ce se zice în evanghelii, poate este posibil , --dar tot ar trebui scoasă treaba cu sărutul lui Iuda, că și pe acela l-ar fi știut---și folclorul a tot înflorit și a tot hiperbolizat , până ce s-a ajuns la ce este astăzi în evangheliile sinoptice .
Dacă este să ne orientăm după evanghelia după Ioan că și asta este evanghelie canonică și este în Biblie
http://www.ebible.ro/
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/
Ioan 1
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.
1. La inceput era Cuvantul, ... si Cuvantul era Dumnezeu.
2.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
La inceput era Cuvantul, ... si Cuvantul era Dumnezeu.
Deci Iisus era de la început Dumnezeu și implicit era nemuritor.
Tu vorbești de mormântul unuia nemuritor ?
Să vorbești de mormântul unuia nemuritor // fără de moarte, este maximul de nebunie, pe care am putut-o auzi.
Caută tu, până te plictisești, mormântul ființei fără de moarte!
Ființa fără de moarte, nu poate avea mormânt !
Dacă mă orientez după evangheliile sinoptice Matei ,Marcu & Luca este mormântul unei ființe legendare și ireale.
( Era așa cunoscut, că nu îl știa nimeni ...fiind necesar sărutul lui Iuda... deci basm )
Dacă mă ghidez după evanghelia Ioan, nu putem vorbi de nici un mormânt, că ființele fără moarte, nu au mormânt.
Pe orișice cale logică am merge nu există nici un fel de „ Mormantul Sfant ", termenul definind ceva aberant, ceva care fizic nu are cum să existe.
Că după peste 200-300 de ani de apare o femeie Elena, și găsește un mormânt despre care ea crede că este mormântul personajului legendar Iisus se poate .
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/19/
33. Cand au venit la Isus si au vazut ca murise, nu I-au zdrobit fluierele picioarelor;
34. ci unul din ostasi I-a strapuns coasta cu o sulita; si indata a iesit din ea sange si apa.
35. Faptul acesta este adeverit de cel ce l-a vazut: marturia lui este adevarata, si el stie ca spune adevarul, pentru ca si voi sa credeti.
36. Aceste lucruri s-au intamplat ca sa se implineasca Scriptura: "Niciunul din oasele Lui nu va fi sfaramat."
37. Si, in alta parte, Scriptura mai zice: "Vor vedea pe Cine au strapuns."
38. Dupa aceea, Iosif din Arimateea, care era ucenic al lui Isus, dar pe ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat sa-i dea voie sa ia trupul lui Isus de pe cruce. Pilat i-a dat voie. El a venit deci si a luat trupul lui Isus.
39. Nicodim, care la inceput se dusese la Isus noaptea, a venit si el si a adus o amestecatura de aproape o suta de litri de smirna si de aloe.
40. Au luat deci trupul lui Isus si L-au infasurat in fasii de panza de in, cu miresme, dupa cum au obicei iudeii sa ingroape.
41. In locul unde fusese rastignit Isus era o gradina; si in gradina era un mormant nou, in care nu mai fusese pus nimeni.
42. Din pricina ca era ziua Pregatirii iudeilor, pentru ca mormantul era aproape, au pus acolo pe Isus.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/20/
Ioan 20
1. In ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineata la mormant, pe cand era inca intuneric; si a vazut ca piatra fusese luata de pe mormant.
2. A alergat la Simon Petru si la celalalt ucenic, pe care-l iubea Isus, si le-a zis: "Au luat pe Domnul din mormant, si nu stiu unde L-au pus."
3. Petru si celalalt ucenic au iesit si au plecat spre mormant.
4. Au inceput sa alerge amandoi impreuna. Dar celalalt ucenic alerga mai repede decat Petru si a ajuns cel dintai la mormant.
5. S-a plecat si s-a uitat inauntru, a vazut fasiile de panza jos, dar n-a intrat.
6. Simon Petru, care venea dupa el, a ajuns si el, a intrat in mormant si a vazut fasiile de panza jos.
7. Iar stergarul care fusese pus pe capul lui Isus nu era cu fasiile de panza, ci facut sul si pus intr-un alt loc singur.
8. Atunci celalalt ucenic, care ajunsese cel dintai la mormant, a intrat si el; si a vazut si a crezut.
9. Caci tot nu pricepeau ca, dupa Scriptura, Isus trebuia sa invie din morti.
10. Apoi ucenicii s-au intors acasa.
http://www.descopera.ro/......nselatorie
O altă sursă istorică la care apelează scepticii este arhimandritul rus Porfirie, ce a fost trimis în secolul al XVII-lea la Ierusalim de către Biserica Ortodoxă Rusă pentru a funda misiunea rusească. În jurnalul pe care l-a ţinut, acesta menţionează că preoţimea din Ierusalim ştia că «miracolul» este de fapt o fraudă. "Un ierodiacon care a intrat în altarul Mormântului atunci când, după cum crede toată lumea, focul sfânt coboară, a văzut oripilat că focul este aprins de la o simplă lampă de icoană care nu se stinge niciodată, şi astfel focul sfânt nu este o minune. El însuşi mi-a spus despre asta azi", a scris Porfirie în jurnalele ce au fost publicate între 1894-1901.
Victoria Clark, corespondenta pentru România a publicaţiei britanice The Observer în anii '90, a scris o carte dedicată miracolului de la Ierusalim, intitulată Holy Fire: The Battle for Christ's Tomb. Jurnalista relatează că în secolul al XIX-lea, clerul ortodox din Ierusalim a dorit să prezinte publicului larg miracolul ca fiind mai degrabă simbolic, însă pierderile financiare şi spirituale au fost considerate prea mari, aşa că ideea a fost abandonată. Nici incidentul grav din 1834, când sute de pelerini au murit călcaţi în picioare de mulţimea strânsă lângă micuţa biserică, nu a schimbat hotărârea clerului.
În 2001, un făclier armean care a luat de multe ori parte la ceremonia de la Ierusalim a dezvăluit pentru The Telegraph secretul Luminii Sfinte. "Nu este niciun miracol. Preoţii greci aduc o lampă - ce a fost folosită în acest scop de 1500 de ani - pentru a aprinde Lumina Sfântă. Pentru pelerinii credincioşi, ce vin din ţări îndepărtate, este un foc din rai, un adevărat miracol. Dar nu şi pentru noi", a mărturisit el.
Ipoteza unei lămpi cu o vechime de 1500 de ani nu pare a fi prea credibilă. Cea mai plauzibilă explicaţie a fost oferită acum câţiva ani de un specialist grec, care a studiat fenomenul timp de mai mulţi ani.
Fosforul, cheia Luminii Sfinte?
Pentru că Patriarhul nu poate pătrunde cu surse de foc în biserică, fiind controlat de autorităţile israeliene, scepticii au explicat că secretul Luminii Sfinte este ascuns în lumânările pe care acesta le ia cu el în Biserică. Dacă acestea sunt impregnate cu fosfor alb, nu este nevoie de o sursă de foc pentru a le aprinde, deoarece fosforul, în contact cu aerul umed, tinde să ia foc spontan.
Un istoric grec, Michael Kalopoulos, a făcut o demonstraţie în direct la o televiziune din Grecia, arătând cum lumânările folosite de Patriarh se pot aprinde fără a avea nevoie de o sursă de foc.
În imaginile video de mai jos se poate observa cum cercetătorul grec înmoaie vârful lumânărilor în fosfor, iar acestea se aprind apoi de la sine:
Pentru a amâna aprinderea flăcărilor, lumânările pot fi apoi înmuiate într-un solvent organic, fosforul urmând să ia contact cu aerul abia după ce acesta se evaporă.
Calităţile fosforului erau cunoscute încă din antichitate, spune Kalopoulos, fiind folosit de magicienii din Caldeea în secolul V î.e.n. De asemenea, Strabon descrie folosirea sa de către babilonieni în Geographica, lucrare publicată în anul 23 e.n.
Anumite biserici mai au și vitralii simple sau cu figuri geometrice , bisericile catolice au vitralii narative.
Anumite ochiuri de geam pot funcționa ca lentile iar în zona Israelului și a Ierusalimului plouă destul de puțin, și este puțin probabil să nu se poată aprinde niște fosfor alb dacă există și o amorsă provenind de la lumina naturală!
Fosforul Alb este îmbrăcat cu ceară iar lumina focalizată topește ceara, care acoperă fosforul alb.
Miracole pentru handicapați, care nu gândesc decât cu capetele popilor.
Fizic nu există nici un fel de mormânt Sfânt și miracole sunt pentru demenți ca Flutur
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Flutur
Idiotul cu gripa aviară.
Președintele Franței de la acea dată explicase populației din Franța că virusul gripei aviare moare la 70 de grade celsius și că trebuie să fie fiartă bine carnea de pasăre.
Dementul de Flutur omora aiurea păsările din România, ca ministru la agricultură, și dădeau cu apă și cu var roțile de la mașini.
În demența sa totală va aduce și în 2012 "Lumina Sfântă de la Ierusalim", cu avioanele.
Gluma este că în avion nu îl lasă personalul de bord cu lumânări aprinse și tot de la brichetă aprinde lumânarea!
Nici pe preoți nu îi lasă cu lumânări aprinse în avioane că cei de la companiile aviatice nu vor belele și atunci lumânările sunt stinse la urcarea în avioane și apoi sunt aprinse lumânările la aterizarea avioanelor.
Da idioții cred că este lumina sfântă de la Sfântul mormânt ...când de fapt este vorba de sfânta escrocherie pentru proști!
Poate Tarom-ul să îi lase pe cursele interne cu lumânări și să aibă câte un individ cu câteva stingătoare pregătite de acțiune.
Da le-a dat lumină sfântă de la sfântul mormânt la idioți !
Ce mai contează, că provine de la chibrituri autohtone, după aterizarea aeronavei pe Otopeni ?
E sfânta lumină de la Sfântul Mormânt, făcută cu lumină focalizată și fosfor alb sau roșu!
Lumina este din cer coborâtă, de la Sfântul Soare și focalizată pe o lumânare ce are pe ea fosfor alb dacă este lumânare albă sau fosfor roșu, dacă este o lumânare de culoare închisă .
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Focul_grecesc
http://www.descopera.ro/dexcopera/3117900-focul-grecesc
http://www.acum.tv/articol/8841/
http://www.bzi.ro/top-10-cele-mai-distrugatoare-arme-medievale-134919
http://economie.hotnews.ro/......amaica.htm
In evul mediu focul grecesc era un element de baza al suprematiei maritime a Bizantului. Facut dupa o reteta ramasa secreta pana in prezent, focul grecesc era capabil sa arda aproape in orice conditii si nu putea fi stins decat cu nisip sau cu urina. In cazul in care erai atins de substanta blestemata erai o victima sigura deoarece nici macar aruncatul in mare nu te salva deoarece aceasta era capabila sa arda chiar si sub apa.
Nu găsesc acum pe net dar rețin că ne-a spus profa de istorie, că la o anumită bătălie dintre multele bătălii dintre greci și persani, grecii au experimentat și incendierea pânzelor navelor persane folosind oglinzi concave, dar că tehnica nu le permitea să obțină oglinzi suficient de bune pentru așa ceva, și nici nu dispuneau de cunoștințele de fizică necesare să proiecteze asemenea oglinzi.
Revenind la materialul scris de Bichir vine de sus o lumină intră în biserică și aprinde ceva.
Corelând ideea focului grecesc, cu utilizarea unor sisteme de oglinzi și lentile ne apropiem de adevăr.
Biserica aia ar trebui să aibă un acoperiș din tablă, olane, șindrilă etc.
Lumina nu trece prin piatră, beton, metal, lemn, material ceramic, beton armat etc ci intră numai dacă asemenea materiale prezintă găuri, sau trece prin sticle și prin plastice. Când vine lumina aia minunată de la Dumnezeu din cer... toate privirile proștilor se vor uita spre lumina respectivă, nefiind atenți la mișcările oamenilor din biserică.
Este suficientă o cantitate f mică de foc grecesc spre a aprinde ceva, și gata minunea!
Singurul lucru pe care îl uită toți preoți ortodoxi este că lumina nu trece decât prin materiale transparente și semitransparente sau prin găurile practicate în materiale opace.
Dacă se pune un grup de oameni cu carte pe capul scârbelor de preoți ortodocși le vor descoperii urgent în ce constă escrocheria se la Sfântul Mormânt.
Aveam vreo 9 ani și am mâncat colivă că mi-a dat o babă, la biserica de lângă școală și mi-a plăcut coliva că era dulce. Am decis eu și un coleg de clasă să ne facem creștini, ca să mâncăm colivă, asta într-un regim care făcea propagandă ateistă, noi fiind pentru contra.
Sora lui ăla, care era cu vreo 4-5 ani mai mare, ca noi, ne-a informat că ea a citit din Biblie și că este plină de prostii.
În vacanța din clasa a 3 a spre clasa a 4 a am făcut rost eu de biblie.
Am început să citesc și m-am oprit la basmul cu Potopul Mondial. Am început să comentez cu ăla că vaporul lui Noe ar trebui să fie mare cât muzeul Antipa și el a spus că sunt prost că animalele de la muzeu nu mănâncă și nu beau apă că sunt împăiate și că vaporul lui Noe trebuia să fie mult mai mare că trebuia să aibă mâncare și apă pentru toate animalele pentru un an de zile, plus multă motorină ca să meargă motoarele și să acționeze dinamurile să facă lumină la animale, și să țină carnea la frigidere pentru animalele carnivore.
I-am explicat că spune prostii că energia electrică și motoarele, și motoarele care produc electricitate care de numesc dinamuri și alternatoare și lumina electrică și frigiderele sunt lucruri descoperite în ultimele secole, că nu erau pe vremea Lui Noe.
După lungi discuții despre potop am ajuns noi doi la concluzia că au fost niște inundații puternice în țara lui Noe și că s-au salvat cu o barcă și că restul este basm și că nu avea de unde să plouă așa multe zile, că o fi plouat o săptămână sau 2 și după aia s-a oprit ploaia.
Sora lui ăla a spus că dacă era potop mondial un an de zile mureau toate plantele de pe pământ și până să se refacă plantele trebuiau să treacă 50 de ani în care timp nimeni să nu mănânce plante. După asta trebuiau încă 50 de ani să se refacă numeric erbivorele. Deci că 50 de ani erbivorele au mâncat vânt și carnivorele 100 de ani au mâncat vânt.
După asta ne-am apucat să citim cartea cu exodul și erau alte lucruri greu de crezut.
După asta am dat cu Biblia de pământ, că am concluzionat amândoi, că trebuie să fi tare nebun, că să crezi că sunt adevărate toate minciunile din biblie, și așa studiind serios biblia pe la 9-10 ani am devenit eu ateu.
Am fost pe la grădina zoologică să ne informam cât mănâncă diverse animale, că nu ne erau clare dimensiunile navei lui Noe. Aia nu voiau să ne zică cât mănâncă zilnic un animal, că nu vom crește la bloc animale sălbatice.
Le-am zis că vrem să știm pentru arca lui Noe.
Au răs de noi că Noe scria scrisori către urșii polari și după asta s-a dus să îi învețe carte, pe urșii polari, ca să poată citii scrisorile.
Daca ar fi asa dreapta credinta ta, nimeni si nimic n-ar trebui sa ti-o zdruncine, deci, ateii care ti-o pun la indoiala ar trebui sa-ti fie indiferenti.
Noi nu am spus deocamdata ca trebuie sa scapam de credinciosi.
Unde e iubirea voastra? Pe noi nu ne iubiti asa mult?
Simplu, scapi de ei cand vrei, doar pentru asta s-a 'inventat' vederea selectiva.
TPU,vom scapa de toti crestinii care spun ca DZ ne-a spus sa ne iubim intre noi si sa ne acceptam asa cum suntem si a doua zi spun ca ateii trebuie sa dispara?
Credinta voastra dreapta zici? E trist ca nu stii, dar religia ta dreapta provine din obiceiuri pagane, traditii pagane, popor pagan.Stii cine a infiintat crestinismul? Imperiul Roman, un popor pagan.Mai ai de studiat pe tema religiilor ca sa vi sa ne spui ca religia ta e dreapta.Cuvantul "church"(biserica), are legaturi cu zeita greaca Circe, caruia i se spunea Mama Circe sau Mama Kirk(biserica in scotiana), iar astazi aceasta denumire este Biserica Mama.Stim ca Circe a fost vrajitoare.Biserica este doar o afacere, care are profituri colosale.
Daca va deranjeaza ateii, ii ignorati si asa nu va mai bateti capul cu ei, doar e butonul rosu la fiecare profil.
Mai prost e ala care se cearta, asa ignorandu-l/o e mai bine si nu baga in seama tampeniile spuse de cel care incepe showl.
Se pare ca nu vom scapa de ei pentru ca intotdeauna vor fi si inculti, incuiati, incoerenti si ignoranti care nu vor putea vedea mai mult de lungul nasului orice ai face si orice argumente le vei da.
Ex. Mihaida care demonstreaza tot ce am enumerat eu.
Draga mea Andreea, si toti care va faceti probleme din cauza ateilor si incercati sa ii convingeti ca exista Dumnezeu. Orice ati face nu o sa va creada! Incetati sa mai postai mesaje din astea sau sa le raspundeti la mesajele lor. Nu faceti decat sa va certati si sa va pierdeti vremea. Iar asta nu e in duhul ortodox. Ei iau in zeflemea orice le zici, n-o sa va asculte! Ocupati-va mintea cu ceva folositor. Si daca iti pune creinta la indoiala? roaga-te pentru respectivul daca vrei si gata, altceva n-ai ce face. Scuze daca am scris prea dur. sa stii ca eu sunt ortodoxa.
Cand va veni si sora-ta in genunchi la mine cum a vn mta aseara
Mihaida,nu o mai judeca ca minte si ca nu e credincioasa adevarata, credinta noastra nu permite prostia si tu puti de ia, asa ca mai bine pleaca de pe sectia asta.
Şi după mai spuneţi că de ce uneori vă enervaţi pe noi.
Din simplul fapt din care vreţi să scăpaţi de noi, vă numiţi creştini sau.ce?
Tu nu intelegi ca ateii sunt mai buni ca noi ei macar stiu una si buna stau in necredinta lor, dar noi suntem rai de tot suntem crestini caldicei, mergem la biserica numa in Duminici daca se poate, mai punem un acatist mai facem o metanie si iesim la fel din biserica, putina dragoste au credinciosii daca noi nu suntem modele credinta apai ceilalti ce sa ei vada la noi, asta e realitatea nu-mi sariti in cap
Cum am zis despre ateii care vor sa defaimeze credinta, ii ignoram, pur si simplu sau chiar mai intelept, parasim sectiunea religie.
anonim_4396 întreabă:
FreddieM întreabă: