anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Trebuie omul sa fie fericit? Exista o lege nescrisa a fericirii? Animalele au aceasta necesitate de a fi fericite?

6 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Am fost creați cu dorința de a fi fericiți, e o necesitate. Apoi Isus a zis ca sunt fericiți cei conștienți de necesitățile lor spirituale.

| anonim_4396 explică (pentru danay72):

"Am fost creați cu dorința de a fi fericiți, e o necesitate. Apoi Isus a zis ca sunt fericiți cei conștienți de necesitățile lor spirituale." - asta ar putea fi redata: fericiti cei ce se gandesc la imaterial sau la ceea ce exista fara masa de repaus.

| anonimg a răspuns:

Nici nu se pune problema. Cât timp omul este în viață trebuie să fie fericit.
Lipsa fericirii din viață este ca si lipsa armăturii dintr-o construcție. Viața n-ar putea rezista fără fericire.
Si una si alta sunt din cer; doar lutul este din pământ.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai pentru ca omul e creat dupa chipul lui Dumnezeu care e "Fericitul Dumnezeu".
Dar omul prin pacat a intrat si nefericirea in el.

| Luizaaa a răspuns:

În viața există și bune și rele, care îi aduc omului fericirea sau tristețea. Fericirea este un sentiment important, dacă nu am fi fericiți, n-am mai vedea rostul pe acest pământ. De aceea se spune sa zâmbești și când ești trist, parcă durerea dispare.

| DreamyAndBold a răspuns:

Biologic, fericirea e necesara pentru a fi secretati "hormonii fericirii", adica edorfinele, oxitocina, serotonina, care se ocupa cu procese reglatorii in organism. Cu alte cuvinte, in ilpsa secretiei normale a acestor hormoni, apar niste dezechilibre chimice, adica nu mai suntem intregi, sanatosi. De aceea, perioadele lungi in care nu gasim satisfactie spirituala in interactiunile cu alte fiinte, declanseaza depresia care, daca ajunge severa poate determina un comportament autodistructiv, chiar suicidal. Practic in lipsa fericirii, omul e tentat sa comita grave infractiuni si chiar pacate daca vrei sa le spui asa. Impreuna cu alte predispozitii ereditare, se poate ajunge la alte boli psihice care duc la un comportament deviat. Pentru a nu ajunge in depresia aceea care ameninta in mod direct sansa la viata normala sau la viata in general, oamenii tind sa inlocuiasca interactiunile umane sau momentele relaxante cu alte elemente care sa le determine secretia " fericirii", cum ar fi consumul de ciocolata, dulciuri, alte alimente "preferate", vicii, obsesii, razbunari. In concluzie, fericirea e foarte importanta pentru noi oamenii. Nu stiu daca si corpul animalelor functioneaza la fel.