| imale a întrebat:

"Trebuie sa ascultam mai degraba de Dumnezeu decat de oameni." (Fapte 5:29).Mai ..crede cineva si face asa in zilele actuale?

Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Da,oamenii care in urma unei relatii personale constante cu Dumnezeu si in urma experientelor trecute, au ajuns sa se increada in deplin in Cel care le conduce viata cu grija Lui atotputernica.Ei au curajul sa mearga de mana cu Dumnezeu acolo unde El ii trimite, pentru ca au ajuns sa-L cunoasca in frumusetea caracterului Sau.Caracterul lor se aseamana cu al lui Dumnezeu.Fiecare amanunt al vietii lor trecatoare este in consonanta cu perspectiva vesnica a lui Dumnezeu.Acestia sunt cei mai fericiti oameni care au trait vreodata pe pamant! Si tocmai ei, atat de sensibili, de delicati, sunt trecuti prin suferinta sau lipsuri.Prin vocea lor mangaietoare vorbeste Duhul lui Dumnezeu celor intristati; datorita lor familiile sunt binecuvantate, bolnavii alinati.Viata acestor oameni,este modelata mai mult de voia desavarsita si de viitorul pregatit de Dumnezeu cu toate ca in unele situatii, din pricina renuntarii la alegerile proprii, pare a fi o pierdere.
Umblarea cu El, increderea in El, le-a schimbat viziunea asupra vietii.''Trage-ma dupa tine si haidem sa alergam!

13 răspunsuri:
| HueyFreeman a răspuns:

Asta scrie intr-o carte scrisa de oameni. Daca am face asta am fi intr-un razboi continuu.

| milan9 a răspuns:

"Decat de oameni" se referă la acei oameni care se împotrivesc lui Dumnezeu, cei care se situează pe poziţie de adversitate faţă de El, cei care promează imoralitatea - comportament opus principiilor evanghelice!

| yanira4u a răspuns:

In vechiul testamnet scrie ca e bine sa ai sclavi si tot in vechiul testament scrie si despre homosexualitate. totusi de una vad ca sa ajuns la concluzie ca nu e bine pe cand cealalta se mai ia in considerare. tot in vechiul testament scrie ca daca o fata e violata si era fecioara sau ceva de genul cel care a violat.o trebuie sa o ia de sotie. da, cred ca ar trebui sa ascultam mai mult

| iurii75 a răspuns:

Nu știu ce experiență ai în legătură cu lagărele de concentrare, dar cu referire la întrebare: unii au fost deciși mai degrabă să fie duși în lagăre de concentrare decît să ia arma în mîni și săi ucidă pe alții

| doctorandus a răspuns:

Daca o iei prea literal, ajungi sa omori homosexuali si vrajitoare, iar pe urma ti-o trag altii cand scapi sapunul la "facultate".

| Zenit313 a răspuns:

Adevarul e mai presus ca Dumnezeul vostru...

| MMihai a răspuns:

Când a venit ultima dată, Dumnezeu, să vorbească personal, cu tine?!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Martorii lui Iehova sunt cunoscuţi în întreaga lume ca persoane ce-şi păstreză neutralitatea politică şi care nu sau implicat în niciun conflict armat, chiar dacă făcând aşa au ajuns să-şi piardă libertatea sau uneori chiar şi viaţa

| danay72 a răspuns:

Da,sunt oameni care aplica Biblia in ciuda faptului ca sunt multi care le pun piedici si ii batjocoresc.Proverbe3:5,6

| MrAnderson a răspuns:

Si cine este asa-zisa voce a lui Dumnezeu? Nu tot niste oameni? Mai precis, niste oameni anume?
Anume, ce?
Pai anume cei care au scris si au propagat aceste versete. laughing

| RAY a răspuns:

Biblia =scrisa de oamenii
dumnezeu=personaj fictiv origine evreu un criminal notoriu, nu exista dovezi care sai dovedeasca existenta

| marinelpop a răspuns:

Cei pasionaţi de istorie îşi amintesc, desigur, de Socrate (470–399 î.e.n.), un filozof grec, despre ale cărui păreri şi învăţături se credea că au o influenţă corupătoare asupra moralei tinerilor atenieni. Acest fapt a provocat o mare consternare în rândurile conducătorilor politici şi religioşi ai clerului grec şi, în cele din urmă, a dus la moartea lui Socrate. Apărarea rostită de acesta înaintea tribunalului, care, în final, l-a condamnat, rămâne una dintre cele mai elocvente pledoarii în favoarea libertăţii de exprimare: „Dacă îmi ofereaţi de data aceasta posibilitatea să devin liber cu condiţia să nu-mi mai spun părerea despre căutările mele într-ale înţelepciunii şi să accept ca, dacă aş fi prins făcând încă o dată lucrul acesta, să mor, v-aş spune: «Bărbaţi ai Atenei, voi asculta mai degrabă de Dumnezeu decât de voi. Atât cât voi trăi şi voi avea putere, nu voi renunţa niciodată să caut înţelepciunea, să vă sfătuiesc şi să vă conving pe fiecare dintre voi cu care voi avea ocazia să mă întâlnesc. Pentru că, fiţi siguri, Dumnezeu porunceşte aceasta. . .» Şi, atenienilor, aş mai adăuga ceva: «Fie că mă achitaţi, fie că nu, numai înţelegeţi că niciodată nu voi acţiona altfel, chiar dacă pentru aceasta ar trebui să mor de mai multe ori»".
Cu trecerea timpului, istoria timpurie a Romei a văzut pendulul balansându-se spre mai puţine restricţii, numai pentru ca după aceea, odată cu extinderea imperiului, să revină la mai multe restricţii. Aceasta a marcat începutul celei mai întunecate perioade din istoria libertăţii de exprimare. În timpul domniei lui Tiberius (14–37 e.n.) nu s-a arătat nici un fel de îngăduinţă faţă de cei care au vorbit împotriva guvernului şi a politicii urmate de acesta. Roma însă nu a fost singura care s-a opus libertăţii de exprimare; în acea perioadă, conducătorii evrei l-au obligat pe Pontius Pilat să-l condamne la moarte pe Isus (din cauza învăţăturilor pe care le preda acesta) şi tot ei le-au ordonat apostolilor să nu mai predice. Aceştia au fost dispuşi mai degrabă să moară decât să înceteze această lucrare. — Faptele 5:28, 29.

| KrYsTy2OOO a răspuns:

Teoretic, da, dar cum comunicam cu Dumnezeu, unii spun ca prin rugaciuni, dar eu cand ma inchin nu a ud nici-o voce. Eu ascult de fiecare data de Dumnezeu.