|

''Tripla Divinitate/Sfanta Treime''.Am tot citit in ultima vreme si nu am reusit sa inteleg acest concept de mai sus.

''Oficial''- ''tripla divinitate'' consta in Dumnezeu, Iisus si Duhul Sfant.

Din biblie aflam ca Iisus este ''fiul'' lui Dumnezeu, automat ca fiu esti secundar, al 2 lea daca vreti. Iar Duhul Sfant ''purcede'' de la tatal.(chiar si sursele de aici ar fi adaugiri noi referitor la treime)

Atunci rezulta un zeu cu 3 capete sau un cap cu 3 corpuri!Voi cum vedeti problema?!

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici una din comparatiile posibile nu este suficient de precisa pentru a descrie Trinitatea. De pilda, descrierea unui ou prezinta neajunsul ca luate separat, atat coaja cat si albusul si galbenusul sunt toate parti ale oului, nu insa oul insusi. Tatal, Fiul si Duhul Sfant nu sunt parti ale lui Dumnezeu, ci fiecare este Dumnezeu. Exemplul apei este cumva mai apropiat insa tot incomplet pentru a descrie adecvat Trinitatea. Apa se gaseste in stare lichida, de vapori sau ca gheata. Insa Tatal, Fiul si Duhul Sfant nu sunt forme ale lui Dumnezeu, ci fiecare este Dumnezeu. Asadar, iata ca desi aceste exemple pot incerca sa prezinte o idee despre Trinitate, totusi ele sunt departe de a prezenta exact acest concept. In loc sa incerci sa intelegi Trinitatea, mai bine cauta sa vezi maretia si grandoarea lui Dumnezeu infinit superioare naturii noastre umane. "O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui, şi cât de neînţelese sunt căile Lui! Şi în adevăr, „cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?'' " (Romani 11:33-34).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O religie monoteista cu trei zei. Doar pentru ca atat ii duce capul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru HueyFreeman):

laughing Buna, buna astalaughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vezi minunea Sf. Spiridon cand a strans caramida in pum si s-a transformat in :apa, nisip, si..scuzama pentru lapsus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu o vad asa; tatal din ceruri care a spus; sa fie lumina.deci s-a nascut cuvantul.prin cuvant toate s-au facut.deci Iisus fiind cuvantul intrupat, este creatorul a toate, el fiind cuvantul si prin cuvant toate sant create.si Duhul de viata facatorul, parte nelipsita a lui Dumnezeu, care a suflat suflare de viata peste tot ce este viu.deci tot ce vine de la Dumnezeu, cuvantul, si duhul sfant, sant Dumnezeu.si cel unul si prmul nascut care a fasit trimis pe pamant si s-a nascut din fecioara si din Duhul sfant, si duhul sfant care de la tatal purcede sant la fel.o singura persoana fiindca nu pot face nimic unul fara celalalt. poate gresesc da sant doar un fir de praf intr-un univers cat o minje de football.doar ca gandesc.asa cred.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Da este buna si varinata ta. La fel l-ai pus si tu pe Iisus pe locul al 2 lea. Problema este ca ortodoxia spune ca nu exista grade de intaietate intre ei. Toti: Dumnezeu-tatal, Iisus si Duhul Sfant sunt Dumnezeu. Ok de acoord pana aici.
Desi sunt crestin ortodox, nu pot sa nu imi vina in minte ideea unei religii politeiste.
Posibil sa fie un soft multi task, un procesor triple core, ceva de genul...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Panteonul grecesc crestinat si, toti eroii Eladei facuti sfinti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat