Sfantul Apostol Pavel cel care a scris epistola catre Romani calauzit de Duhul Sfant al lui Dumnezeu vorbeste in versetele pe care tu le-ai amintit de libertate in Hristos.
Insa trebuie sa vedem ca el vorbeste despre libertatea fata de puterea pacatului. Inainte eram robi pacatului de care ascultam. Dar cand il acceptam pe Hristos putem alege sa traim in pacat sa spunem nu pacatului. Ca sa ma asigur ca ai inteles acest adevar foarte important imagineaza-ti ca locuiesti cu chirie intr-un apartament de bloc. Acum imagineaza-ti ca administratorul imobilului este un om fara principii si brutal, care ia pe nedrept bani in plus pentru chirie intra peste voi la ore nepotrivite va fura mancarea si are pretentii exagerate. Tu nu vrei sa faci ceea ce-ti cere insa stii de asemenea ca nu ai de ales daca vrei sa ramai in continuare in aceea locuinta. Apoi imagineaza-ti ca ai facut o plangere la superiorii lui cei care se ocupa cu administrarea locuintelor ca ei constata nereguli si il concediaza pe administrator. Intr-o seara placuta stai confortabil pe fotoliul tau bucurandu-te de noua libertate obtinuta prin eliberarea de terorizarile fostului tau administrator auzi o bataie puternica la usa si in intra acesta cu aceleasi pretenii ca inainte. Dar acum lucrurile stau diferit. Inainte trebuia sa faci ceea ce iti spunea el acum desi sa-r putea sa-ti fie greu poti sal refuzi. Nu mai are putere asupra ta si cu toate ca arunca cu amenintari nu mai are autoritatea sa le puna in practica.
Asta vrea sa spuna pavel in acele versete. Este trist ca unii crestini continua sa asculte de pacat sa dea accept la pacat cand au puterea sa spuna nu. Inainte de al avea pe Hristos nu puteam sa spunem nu pacatului, era imposibil.
Ateii spun despre crestini ca suntem robi.Dar ei nu vad ca sut robi lucrurilor de care sunt robiti.Dependenti de tutun,alcool, drog, imoralitate.Lucruri de care nu pot sa scape, deci ei sunt robi.
Eu ma drogez si beau si virgula sunt imoral de cand judeci tu lumea ema?
Pentru curvari, pentru cei mincinoși, pentru cei ce jură strâmb și pentru orice este împotriva învățăturii sănătoase...
Aici te încadrezi?
Este un singur judecator Domnul Isus Hristos.Doream sa ma fac inteleasa ca cei care fac aceste lucruri, nu sunt liberi.Eu nu ii judec.Este alegerea lor.
Noi nu judecam lumea.
Asta spune Cuvântul Lui Dumnezeu!
Klepto cunoaste teoretic deoarece a facut Liceul Penticostal.Doar cu ascultarea cam are probleme.
Crestinii sunt asa buni ei nu beau nu se drogeaza nu sunt pedofili ce fac arme de distrugere in masa nu ei au provocat 2 razboaie mondiale nu ei au facut cruciade nu ei se fura unu pe altu nu ei se mint si sunt asa ipocriti nu se omoara intre ei? macar atei nu se declara sfinti ca voi nu am vazut inca atei care sa aiba atat ura da crestini da si multi uita-te la suedezi ce popor civilizat da poporul roman crestin si vai de el
Serios? nu judecam da ne furam ne mintim etc
Crestinii nu se imbata si nu se drogheaza si nu sunt nici pedofili(arme si razboaie cred ca deja aberezi) mergi prea departe copile! nu sti ce vorbesti!
Daca face cineva lucruri din astea NU este crestin!
Americani nu fac arme? drogrile cine le consuma? da tu la ora 5 la pro tv sa vezi crestini in actiune
Aceii sunt oamenii care au o religie nu un Dumnezeu. Acele lucruri rele despre care vorbesti tu religia le-a facut nu Dumnezeu. Oamenii care sunt crestini urmasi ai lui Hristos nu fac lucruri de asta.
Imi place ca puti a ipocrizie, spui ca "Noi nu judecam lumea" si ma bagi in oala cea mai rea fara sa ma cunosti deloc, doar de crestini am fost judecat(dinaia ca tine, care tipa ca sunt curati, chiar daca le miroase gura a ________). Prevad cum o sa imi intorci cuvintele si o sa incepi cu "daca nu esti asa, de ce te ataci singuri, te agiti si vrei sa te scoti, cel care se scuza se acuza", dar been there done that cu prea multi cu tine.
Ca tot iti place sa tragi etichete pe toata lumea care ii diferita de tine, tu in ce categorie te incardrezi?
Ea e sfanta
Ma bucur ca te-a frapat faptul ca am facut liceu penticostal asa de mult, incat ai retinut, dar teoretic am dreptate sau nu?
Probleme cu ascultarea? Daca mesajul ar fi verosimil, clar si cu dovezi, l-as asculta cu cea mai mare placere, dar cand aud doar povesti si vad oameni cum incearca sa faca imposibilul, adica sa explice un sentiment, fara nimic palpabil, cum sa nu-mi las ceara din urechi sa se adune ca sa nu aud nimic si sa ma fac ca ploua?
Cred ca este matura(de curatat praful), nu matura, plus ca nu vreau sa se ia din ce boala are ea/el sau o fi neutru de o fi sfant/sfanta, ca nimeni uman nu poate fi sfant si fara greseli.
Romania este o tara crestina cu numele.Imi pare rau sa spun ca tara noastra se scalda in sangele copiilor ucisi in pantecele mamei lor acolo unde ar trebui sa fie protejati.Nici la capitolul divorturilor nu stam mai bine.Astazi isi fac juraminte inaintea lui Dumnezeu ca se vor iubi toata viata, si nu peste mult timp raman copii cu ochii in lacrimi si cu inimioarele zdrobite de durere ca trebuie sa traiasca cu un singur parinte.Cat despre imoralitate si altele nu mai are rost sa amintesc caci stim cu totii. Iar pe Dumnezeu oamenii Il cauta cand au vreun necaz, si multi crestini merg la Biserica de Pasti si de Craciun.Din pacate multi de aici de pe TPU neaga existenta lui Dumnezeu. Oare asa trebuie sa arate un crestin adevarat? Cunosc oamenii care sunt adevaratele valori? Cunosc oamenii care este voia lui Dumnezeu,care sunt principiile dupa care ar trebui sa traiasca un adevarat crestin? Spune Dumnezeu despre astfel de crestini:,, Ei Ma cinstesc doar cu buzele dar inima lor este departe de Mine.,,
Adevaratii crestini au fost considerati eretici, si au fost omorati.Si eu daca traiam in acele timpuri, eram omorata pentru credinta mea.
Eu n-am nimic cu crestini da sunt ipocriti mari de tot pe bune cine face ce scrie in noul testament spun_emi o singura persoana?
Eu fac tot ce scrie in Noul Testament,si daca am gresit,ma rog, si Dumnezeu ma iarta.,, Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.,,
De cand ateul este definit prin ''tutun,alcool, drog, imoralitate''?! Vorbeste gura fara tine si... vorbeai despre imoralitate?! Afla ca sunt ateu si nu consum substante nocive corpului, si o fac din principiu si nu in urma respectarii unor dogme religioase, insa pot sa-ti spun ca barurile sunt pline de crestini, care de altfel baga alcool cat pot in ei de sarbatori, si sunt atat de imorali cand ii judeca pe altii, si la fel de imorali atunci cand incearca sa le dea lectii altora.
Nu poti sa generalizezi.Nu toti ateii sunt dependenti de aceste lucruri, la fel cum nu toti crestinii fac aceste lucruri. Sunt oameni care au anumite principii de viata, dupa care isi calauzesc viata.
Si de ce eu nu as fi indreptatita sa vorbesc despre imoralitate?
Pai tu ai fost cea care a generalizat : ''Ateii spun despre crestini ca suntem robi.Dar ei nu vad ca sut robi lucrurilor de care sunt robiti.Dependenti de tutun,alcool, drog, imoralitate'' si cand spui astfel de lucruri in care incluzi o mare parte de oameni cat de moral este ceea ce ai facut?!
Cum adica majoritatea ateilor?! Acelasi lucru poate fi spus si despre crestini, care in raport cu ateii savarsesc astfel de ''pacate'' in numar mult mai mare. De ce ai impresia ca a fi ateu implica in majoritatea cazurilor a fi depravat?! Sa stii ca daca mergi prin satele din Romania, ai sa vezi baruri pline de crestini, pentru ca acolo ateismul tinde la 0 si o mare parte din populatia romaniei o intalnesti la sate. Si despre ce imoralitate vorbesti in randul ateilor?!
Iata care este parerea mea :Romania este o tara crestina cu numele.Imi pare rau sa spun ca tara noastra se scalda in sangele copiilor ucisi in pantecele mamei lor acolo unde ar trebui sa fie protejati.Nici la capitolul divorturilor nu stam mai bine.Astazi isi fac juraminte inaintea lui Dumnezeu ca se vor iubi toata viata, si nu peste mult timp raman copii cu ochii in lacrimi si cu inimioarele zdrobite de durere ca trebuie sa traiasca cu un singur parinte.Cat despre imoralitate si altele nu mai are rost sa amintesc caci stim cu totii. Iar pe Dumnezeu oamenii Il cauta cand au vreun necaz, si multi crestini merg la Biserica de Pasti si de Craciun.Din pacate multi de aici de pe TPU neaga existenta lui Dumnezeu. Oare asa trebuie sa arate un crestin adevarat? Cunosc oamenii care sunt adevaratele valori? Cunosc oamenii care este voia lui Dumnezeu, care sunt principiile dupa care ar trebui sa traiasca un adevarat crestin? Spune Dumnezeu despre astfel de crestini:,, Ei Ma cinstesc doar cu buzele dar inima lor este departe de Mine.,,
Atunci, inseamna ca lumea care crede cu adevarat in dumnezeu este intr-un cuantum mult mai mic, practic infim fata de cat propavaduiesc unii, si atunci, daca nu exista vreo diferenta practica intre atei si cum spui tu crestinii doar cu numele, atunci de ce nu incercati voi adevaratii crestini sa-i aduceti cu fata la dumnezeu pe falsii crestini?! N-ar fi mai usor sa convingeti mai intai pe cei ce se declara a fi in randul vostru sa-si insuseasca valorile crestine ca mai apoi sa puteti face referire la atei si persoane care depind de alte culte?! Si atunci de unde mirarea unei crestine de zilele trecute care spunea ceva de genul: ''cum sa nu crezi ca exista dumnezeu?'' din moment ce persoanele care fac parte din cultul vostru nu sunt demne conform dogmei voastre sa se numeasca crestini, de unde exista atat de multa indignare cand se face referire la necredinta unui ateu?!
Mersi mult.http://www.youtube.com/watch?v=SQlcS5nGUcw
Deci tu crezi că eşti liber dacă nu faci păcate? Amuzant. Cum poţi fi liber când urmezi nişte reguli care-ţi interzic să păcătueşti?
And btw, Ema, n-am niciunul dintre acele vicii.
Iubeste-L pe Dumnezeu si fa tot ce vrei! Odata ce gusti din dragostea lui Dumnezeu, nu mai vrei sa faci unele lucruri.Ele palesc in comparatie cu pacea si fericirea care vin de la Dumnezeu.
http://www.youtube.com/watch?v=lD_pCr_Xrnc
Bravoooooooooooooooooooooo
Cum sa spui ca nu exista dacă nu guști?
Pai eu stiu ca prima data guști si după aia poți sa spui : ii bun sau nu ii bun...
II chiar atat de greu sau ești tu grea de cap?
Demonstrează-mi tu că există şi apoi sari cu gura.
Ah, şi nu schimba subiectul, chiar crezi că eşti liber dacă te supui unor reguli care-ţi interzic să păcătueşti?
Cine-i greu de cap...
Tu chiar nu înțelegi ce înseamna sa fi cu adevărat liber?
Rascumparat = platit de doua ori! Treci de supt puterea celui rău,
supt stapinirea celui Atotputernic!
Dar:Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. - Ioan 15:15
Cred că tu nu înţelegi ce înseamnă să fii cu adevărat liber. Din moment ce respecţi nişte reguli, nu eşti liber!
Dacă nu respecţi poruncile alea stupide ale voastre, nu e obligatoriu să ai vicii. Tu gândeşti alb negru. Stupid.
Ce s-ar întâmpla dacă nu am respecta regulile de circulație?
Ce legătura are?
Are legătură, răspunde-mi te rog!
N-are legătura.
Tu vrei să insinuezi că-i cam acelaşi lucru, nerespectând regulile de circulaţie ai fi sancţionat în funcţie de gravitatea faptei, iar dacă nu le-ar respecta toată lumea ar fi haos.
Da, dar regulile de circulaţie au logică. Sunt folositoare. Şi mai important de atât instituţile judecătoreşti şi restul există. Dar zeul tău nu. Iar dacă ai să urmezi exact ce spune Biblia ai să faci un mare câcat în viaţă. Ai să stai să te calce toţi în picioare şi tu ai să întorci celălalt obraz? Amuzant.
Daca ai sti tu care a fost viata mea...ai înțelege mai mult de ce il iubesc atat de mult pe Dumnezeu!
Da, as întoarce si celalalt obraz, cu ce-a mai mare plăcere!
Nu interesează pe nimeni care a fost viaţa ta. Sunt oamenii cu vieţi mizerabile şi alţii care nici n-au apucat să le trăiască, au murit la câteva zile de la naştere. Sunt şi oameni necredincioşi care o duc bine merci. Sunt cazuri şi cazuri. Dar n-am de gând să port o discuţie în contradictoriu cu tine pe tema existenţei unui zeu(sau mai degrabă a inexistenţei), dacă-mi amintesc bine am mai purtat o discuţie de genul şi m-ai lămurit atunci...
Pentru curvari, pentru cei mincinoși, pentru cei ce jură strâmb și pentru orice este împotriva învățăturii sănătoase...
Aici te încadrezi?
Sunt multi (liberi) numai ca au gandul la acea libertate pacatoasa in loc sa fiu oameni de rand si inteligenti/e.
Pentru intrebarea ta: Nu stiu daca sunt liber, dar iti spun sigur ca nimeni nu ma canstrange (cel putin fizic) atat de tare, incat sa nu imi pot exercita 'omenia'. Raportat la alti oameni, da ma simt liber dar nu atat de liber ca pasarile cerului!
Pentru Ema: Moralitatea este o notiune care exista doar la nivel de grup (minim doua persoane) nu are nici o legatura cu religia! Unii cred si altii nu, unii omoare altii nu daca este corect sau nu, depinde din ce perspectiva privesti!
Punctul meu de vedere (am zis!)! Salutari si sper ca te ajuta raspunsul la intrebare!
Man religia = banii totul pentru banii ce naiba nu vezi in jururl tau totul se invarte in jururl banilor cum te simnti cand nu ai un leu naspa de tot faza cu liberu arbitru e o porcarie cauta da nu cerceta deci unde e liberu arbitru e scos din meci de cand te nasti cica esti pedepsit la moarte pentru un mar culmea nici macar nu l-ai mancat tu si stramoasa ta evreica nici nu era romanca culmea fi mai realist religia e o manipulare in masa a carui scop e banul tau sa ajunga la ei in buzunare sti cat castiga un pastor la o biserica sau un popa? ai vazut vilele lor ce mari is? crezi ca popi mor de foame nu da oamenii ce cred da
Da tu de cand judeci lumea?
Ce treaba ai tu daca ala are sau nu are?
Asta crezi ca ii treaba ta?
Si in cazul ca nu ai observat, eu nu vorbesc de RELIGIE!
Daca nu ai inteles nimic din ce am scris ce sasi fac
alfons2390 întreabă: