| AvalohAlin a întrebat:

Tu personal crezi că există viață de dincolo? De ce toate religiile și toată spiritualitatea crede în viața de dincolo? Ce șanse sunt sa existe așa ceva?(spuneți in procente)

12 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Esti obsedat (a) de o presupusa viata de DINCOLO. Nu exista NIMIC "dincolo" si NU, nu toate religile cred in ceva "dincolo" ci numai cele DEMONICE. Dumnezeu prin inteleptul Solomon spune ca NU exista ceva dincolo. Deci sansa sa existe asa ceva este de 0, 00%

| AvalohAlin explică (pentru danut):

Biserica Catolică și Ortodoxă cred in rai și iad, adică în viața veșnică pe care a promis-o chiar Iisus.

| Celcestietot a răspuns (pentru AvalohAlin):

Multe religii antice sau de actualitate credeau/cred in viata vesnica, de apoi. De exemplu, vikingii, hindusii etc.

| danut a răspuns (pentru AvalohAlin):

UNDE scrie?

| AvalohAlin explică (pentru danut):

Iisus a spus:"Astăzi vei fi cu mine in rai"
Tot el a propovăduit in Noul Testament viața veșnică și Împărăția Cerurilor.Si stii prea bine că catolicii și ortodocsii cred in rai și iad.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru danut):

Vezi? Exact ce ti-am zis mai acum vreo 2-3 zile. Tu consideri ca detii "adevarul", desi mai sunt o gramada de alti crestini cu viziuni diferite.

| danut a răspuns (pentru AvalohAlin):

"Iisus a spus:"Astăzi vei fi cu mine in rai""
DACA ai fi citit Biblia nu ai fi adus in discutie versetul asta fiindca nu se citeste cum vreti voi, de ce fiindca Hristos DUPA iviere spune ucenicilor URMATOARELE:
Ioan 14, 2. În casa Tatãlui Meu sunt multe locasuri. Dacã n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Mã duc sã vã pregãtesc un loc.
3. Si dupã ce Mã voi duce si vã voi pregãti un loc, Mã voi întoarce si vã voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sã fiti si voi.
In versetele anterioaare HRISTOS spune de DOUA (2) ori ca INCA nu se DUSESE la tronul lui Dumnezeu, deci nu se dusese in RAI pana dupa INVIERE.
A Mintit Dumnezeu, NICIDECUM, versetul citat de tine se "traduce asa": Talharul dupa moarte VA FI REANVIAT la revenirea lui Hristos iar timpul perceput de acela va fi de o SECUNDA de la moarte pana la REANVIERE, pentru TALHAR, va fi IN ACEIASI ZI dar pentru restul omenirii va fi tercut peste 2000 de ani. Catolicii si ortodocsii sunt in mare greseala dpdv Biblic, la ei functioneaza TRADITIA, IADUL (inclusiv purgatoriul si raiul ) este o inventie catolica iar ortodocsii care sunt lipsiti de imaginatie i-au copiat pe sefii lor catolici. Adevaratii crestini cand se refera la Rai se refera la Noul Pamant ar Iadul va fi pamantul actual la Judecata Finala.

| lupudepenet a răspuns:

Nu pot da procente la ceva ce nu am trăit pe pielea mea, dar nici nu se poate spune real că ar exista că nimeni nu s-a mai întors după ce a murit sa spună dacă există Dumnezo, sau spiritul lui a rămas viu.Deci sunt presupuneri, doar.

| Helper07 a răspuns:

Nu exista viata de dincolo, e doar o rastalmacire a adevarului biblic. "Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul a devenit astfel un suflet viu. Deci trup+suflare de viata=suflet viu, daca desparti aceste componente, sufletul viu dispare. Spre exemplu vrei sa faci un computer asa ca asamblezi toate piesele, dar ce crezi, o sa functioneze computerul? nu pentru ca ii trebuie energie electrica, daca deconectezi computerul de la aceasta nu mai functioneaza.
Daca vei citi biblia cu atentie vei descoperi ca moartea e exact ca un somn, la judecata de apoi cand vor invia toti mortii ei se vor trezi ca dintr-un somn fara vise, si cum nu poti percepe trecerea timpului atunci cand dormi, si ei cand se vor trezi vor crede ca sunt in lumea de apoi (unii).

| unvecin a răspuns:

Există vii și morți. Cei morți sunt inconștienți și așteaptă să fie înviați la revenirea lui Isus.

Când Isus revine morții cei drepți înviază și împreună cu sfinții în viață sunt duși în Cer.

Acolo ei împărățesc 1000 de ani, timp în care se face judecata celor pierduți.

După mileniu Isus și sfinții se întorc pe pământ împreună cu cetatea noului Ierusalim.

Are loc a doua înviere la care înviază cei pierduți. Are loc executarea judecății printr-un foc cu consecințe veșnice care îi omoară atât pe Satan cât și pe îngerii și oamenii pierduți. Fiecăruia i se va răsplăti după fapte și nu va rămâne nici rădăcină, nici ramură. Focul care îi mistuie pe cei răi va curăța și pământul care devine nou.

Universul purificat va continua în veșnicie. Pământul va fi locuit de cei mântuiți.

Cam asta e planul de mântuire pe scurt. El ne salvează de vina păcatului (iertare), de puterea păcatului (sfințire) și de prezența păcatului (judecată).

Există deci o viață viitoare veșnică, dar care este promisă doar celor credincioși. Ceilalți vor suferi moartea a doua, o trecere în inexistență pentru veșnicie.

| SmallBrain a răspuns:

Nu exista viata de dincolo sau reincarnare, daca ai murit pur si simplu nu mai existi, exact cum a fost inainte sa te nasti.Gandeste-te ca Pamantul exista de foarte mult timp, totusi inexistenta ta nu s-a resimtit absolut deloc, Pamantul ar fi dus-o la fel daca nu te-ai fi nascut tu sau eu, sau oricine.Din momentul in care mori, totul o sa fie la fel ca atunci cand nu ai existat.

| Celcestietot a răspuns (pentru SmallBrain):

Nu ai de unde sa ști asta tu sigur.