| Alexandrionelu a întrebat:

Un articol citit în presa zicea:

"În plină criză de coronavirus, ÎPS Teodosie a împărtășit peste 100 de persoane cu aceeași linguriță".

Ce părere aveți despre asta, oamenii sunt în siguranță alături de fețele bisericești sau sunt inconștienți la ceea ce se expun?

15 răspunsuri:
| dany1988 a răspuns:

Sa se gaseasca unul cu HIV, sa vedem atunci daca mai iau cu aceeasi lingurita.Am gresit.Nu se transmite prin saliva HIV-ul.

| Digikey a răspuns:

Este ok sa se infecteze prostimea, dar din pacate o mai da si la altii.

| Digikey a răspuns:

Https://youtu.be/teG9T1qbm2w
Prostia nu are limite.

| Algo098 a răspuns:

E inconstienta. E ceva firesc cand nestiinta e la ea acasa, cand carti de povesti rupte de realitate sunt considerate drept un adevar abolut care se substituie realitatii.

| Alexandrionelu explică (pentru Algo098):

Mi se pare tragi-comic faptul că aceeași preoți care susțin sus și tare că obiectele sfințite nu transmit microbi, iar rugăciunea este cel mai bun leac, sunt primii care se internează în spitale atunci când se îmbolnăvesc...

| Algo098 a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Corect, asa este.

| Algo098 a răspuns:

Cartea cu povesti sfideaza bunul simt si ratiunea umana. Cei care au scris-o ne cred prosti si daca nu suntem, isi propun sa ne faca prosti, mizand pe superficialitatea, ignorananta si naivitatea multora dintre noi.

| Algo098 a răspuns:

E buna cartea cu povesti ca aduce cu ea "lumina cunoasterii" sau mai bine zis a necunoasterii si ignorantei. Dupa ce bunul, atotstiutorul si atotputernicul Dz ne-a facut gresit, dintr-un "pacat" avem parte de o culpabilizare colectiva si de o asa zisa iertare care ni se ofera. Adica eu te murdaresc si tu te rogi la mine ca sa te curat. Apoi ni se spune ca tot el s-a sacrificat pentru noi si precis ca acum ii suntem si datori. E buna incercarea de a fi prostiti pe fata. "Il fac pe om sa se simta si vinovat si dator, obligandu-l apoi sa faca ce vreau eu". Apoi toata fantezia creatiei divine bazata pe reproducere consangvinica o pun peste teoria evolutiei, ceea ce e firesc, stiinta fiind un nimic pe langa valoroasa carte cu povesti scrisa cu mii de ani in urma de de niste oameni cu un nivel redus de cunostinte, cu o logica stramba si viclenie din belsug.

| pacatosulBogdan a răspuns:

La ce anume se expun, la Hristos? Expunerea la Hristos și Impărtășirea cu El se face spre iertarea păcatelor și spre viață veșnică, nu spre îmbolnăvire!

Ioan, capitolul 6:
"53.Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54.Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55.Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56.Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57.Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
58.Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac."

Nu doar că nu sunt inconștienți cei care se împărtășesc de Hristos Dumnezeu, ci sunt niște fericiți, sau cel puțin așa ar trebui să fie!
Sfânta Liturghie este cel mai important eveniment de pe Pământ.

| Alexandrionelu explică (pentru pacatosulBogdan):

Adică vrei sa spui ca linguriță aia nu transmite virușii sau microbii pentru ca este Sfânta?

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Hristos Dumnezeu este izvorul sfințeniei și nimic nu este sfânt dacă nu se împărtășește de sfințenia Sa. Lingura de la sine nu este sfântă, ci este sfințită de Cel care este in ea și care este Sfânt în Sine: Hristos, Paștile nostru.
Să știi că preoții noștri creștin ortodocșii se împărtășesc și după leproși sau tuberculoși și nu se îmbolnăvesc! Hristos nu a venit în lume să îmbolnăvească pe nimeni, ci ca oamenii să cunoască adevărul și să se mântuiască. Iar adevărul în sine nu este un concept, ci o Persoană în Trup și Sânge, cu Care trebuie să ne împărtășim întru curăția inimii, pentru a avea viața veșnică.
Omul singur nu se poate mântui, dar la Dumnezeu, nimic nu este cu neputință! Iisus Hristos este Mântuitorul lumii!

| Alexandrionelu explică (pentru pacatosulBogdan):

Deci lăsând la o parte propaganda creștină pe care ne-o împărtășești atât de înfocat, tu susții că indiferent tce boală ar avea unul din cei 100, toți cei care au făcut schimb de salivă cu el prin intermediul lingurițe sunt în siguranță pentru ca împărtășania ucide microbii și viruși?

| LoveSleep a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Să presupunem că eu am virusul. Dacă merg înaintea ta și mă împărtășesc, o mai faci și tu?
Dacă da, spune-mi unde să vin, găsesc eu un bolnav care să se sacrifice, de dragul științei.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru LoveSleep):

Presupunerea de la care pleci e falsă! Ce rost are să discutăm pe baza unei ipoteze de lucru false? Tu nu te poți împărtăși pentru simplu motiv că ești ateu anticreștin și mizantrop! De Hristos, deplinătatea adevărului și a harului, nu te poți apropia decât cu credință și dragoste, nu cu îndoială, fiindcă Dumnezeu este "foc mistuitor". Dacă te împărtășești cu necredință și nevrednicie, te poți îmbolnăvi sau chiar muri. Nu eu o spun, ci Apostolul in Biblie. Dacă ai ajunge la cunoștința adevărului și ai crede în Hristos și te-ai împărtăși cu El, nu aș avea nicio ezitare să mă împărtășesc după tine, chiar dacă ești bolnav și de toate bolile molipsitoare! Nu e puterea mea acolo în linguriță, ci a lui Hristos Dumnezeu! Vezi, atât de mult se smerește Dumnezeu pentru noi, încât ni se dă spre mâncare în linguriță! Căci, cine mănâncă pe Hristos Dumnezeu, va trăi prin El. - Ioan 6, 57

| LoveSleep a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Deci nu te împărtășești după mine. Am înțeles. Asta e tot ce voiam să știu.